Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5127) King Unique válasza mgTerminator (#5126) üzenetére


King Unique
titán

Az eredeti "fagy tőle a gép, a HD sentinel nem ismeri fel" állítás alapján nekem először az jött le, hogy egyáltalán nem ismeri fel a gép, a rajta lévő Windows a külső meghajtót, erre most kiderült, hogy de felismeri, a fagyás sem minden esetben van, stb. Érdekes. :)

Az előző válaszokban leírtakat kellene kipróbálni, tisztázni, addig a magam részéről mást nem tudok mondani, javasolni. Meg pl. fagyás lehet az USB-kábel hibája, illetve csatlakozási, érintkezési probléma miatt is, ezért is célszerű a másik port mellett másik kábellel is kipróbálni az eszközt. Valamint ha van rá lehetőség, akkor másik gépen, ha nincsen akkor legalább ugyanazon gépen akár egy pendrive-ról bootolt live rendszer alatt, hogy kiderüljön a nálad telepített Windowsnál nem stimmel valami, vagy alapból gond van a külső ház működésével.

Az, hogy a HDS a különféle RAID módoktól függően hogyan ismeri fel a külső házat, a benne lévő lemezeket, eleve másodlagos, mint már említve volt. Illetve az nem hiba, ha nem minden RAID módnál jelennek meg külön-külön, ahol ha az utóbbi a cél, akkor az pl. a JBOD (Single) módnál szokott úgy működni.
Ez "az egyik 2015-ös, a másik meg 2020-as" így elég semmitmondó a konkrét típusok és modellszámok nélkül, az előbbi alapján max. esetleg tippelni lehet, hogy talán lehet PMR (CMR) / SMR eltérés. Ha van, akkor arról a belső merevlemezekkel foglalkozó topikban, valamint több SMR HDD-kkel kapcsolatos cikknél (példa) is volt szó, hogy nem feltétlen szerencsés RAID-ben keverni a kettőt, előfordulhatnak amiatt gondok.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.