Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5118) King Unique válasza kiaszabadba (#5117) üzenetére


King Unique
titán

Itt a topikban a Gembird USB 3.0-s kínálatából leginkább az EE2-U3S-2 külső házzal van tapasztalat, aminél a robusztus Type-A fizikai interfész előnyös, de pl. a PID: 1153 azonosító már kevésbé. Mármint az utóbbi a korábbi gyártású modelleknél, mert a gyártó weboldalán már JMS578 chipet írnak, vagyis akkor ezek szerint újabban már az utóbbival szerelve forgalmazzák. Amúgy az EE2-U3S-5-S ránézésre tetszetős, a Mini-B fizikai interfész is valamivel előnyösebb, mint a 2,5"-os USB 3.0-s külső házaknál standard Micro-B, ellenben ezzel a modellel nincsen itt konkrét tapasztalat.
ORICO 2518S3 külső házat már többen vettek a topikba látogatók közül és többször volt már téma itt, sőt blogbejegyzés is készült róla. Ez szintén JMS578 chipes, az előbbiekkel ellentétben Micro-B fizikai interfészes, a HDD/SSD csavarral rögzíthető ami mindenképen előnyös, többeknél bevált és minőségi darab, stb. Viszont ezt manapság nehezebb beszerezni és kicsivel drágább is, mint egyes helyeken az előbbi Gembird külső ház.

Ha csak USB 2.0 portok vannak a laptopon, akkor úgy nyilván nem lehet kihasználni az USB 3.0-s külső háznál a nagyobb adatátviteli sebességet, ezért alapesetben felesleges lenne az utóbbi és megfelelne egy USB 2.0-s modell is (példa). De manapság USB 2.0-s külső merevlemezt, külső házat már nem nagyon érdemes venni, a kínálat is egyre szűköbb ezekből, valamint sok esetben alig olcsóbbak az USB 3.0-s változatoknál. + Ha a másik számítógépen vannak USB 3.0 portok, akkor annál nyilván kihasználható a szabvény nagyobb adatátviteli sebessége, valamint az USB 3.0 szabvány is eleve visszafelé kompatibilis, azaz az USB 3.0-s külső ház használható USB 2.0 porthoz csatlakoztatva is.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.