Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4848) King Unique válasza Ł-IceRocK-Ł (#4847) üzenetére


King Unique
titán

Arról nemrég volt szó, hogy mikor indokolt és célszerű USB 3.1 Gen 2-es külső házat venni. Vagyis pl. SSD-hez a max. adatátviteli sebesség kihasználása és akár a TRIM / UNMAP funkció miatt is. De az utóbbihoz nem feltétlen létszükséglet a Gen 2, mivel pl. a válasz végén linkelt AXAGON külső házaknál is működik Gen 1 = USB 3.0 alapon. Egy mezei HDD-hez meg aztán végképp nem, mivel azt ez egyrészt nem érinti, másrészt annak a sebességéhez az USB 3.0 szabvány maximuma is bőven elég. Viszont ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy HDD-hez egyáltalán nem lehet USB 3.1 Gen 2 külső házat venni, hanem csak azt, hogy nem igazán indokolt, legalábbis az előbbi okok miatt. Az meg ugye a másik, hogy értelemszerűen akkor van igazán értelme az USB 3.1 Gen 2 külső háznak, ha a gépen is van olyan port. Ellenkező esetben viszont nyilván nem igazán.

Kolink külső házból USB 3.0-s kivitelben itt az a modell ismeretes, amiről korábban teszt is készült és újabban állítólag már JMS578 chip van benne. A Gembird esetében pedig az, amit legutóbb más említett, illetve beszámoló is készült róla. Az AXAGON külső házaknál meg az előbb, az SSD-s témánál linkelt 3 modellel vannak itt tapasztalatok, amiket többen pont az SSD, illetve a TRIM (UNMAP) támogatása miatt vettek.
Az előbb felsoroltak elvileg megfejelhetnek esetedben is a célra, viszont nem feltétlen mindegyik pont 7 mm magas HDD-re van szabva, mármint belefér, csak a stabil belső rögzítés, meg ilyenek a kérdés. Viszont pl. az ugyancsak nemrég egy másik hozzászólásban említett ORICO 2518S3 külső háznál - ami szintén szóba jöhet - eleve csavarral rögzíthető a HDD / SSD a beépítőkerethez, sőt a linkelt blogbejegyzésben is 7 mm magas merevlemez van benne. Vagyis ebből a szempontból (is) az utóbbi pláne jó választás lehet ilyen célra. Ha pedig annyira USB 3.1 Gen 2-es külső ház kell, akkor ennek van olyan változata (2518C3-G2) is. Ez utóbbival szintén van itt tapasztalat, ilyet vett egy másik fórumtag, aki végül szintén 7 mm magas HDD-t tett bele. Ahol amúgy a CDM teszt eredményénél SSD-vel maga a külső ház tudna nyilván jóval többet is USB 3.0/3.1 csatlakozásnál, viszont a lassú HDD eleve limitálja az adatátvitel sebességét.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.