Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4813) King Unique válasza noezmegmi (#4811) üzenetére


King Unique
titán

Tehát az EE25-XA6 külső ház(ak)nál nem meglepő módon működik a TRIM, illetve az USB-n az UNMAP a TrimCheck program szerint, ez eddig rendben van. Viszont másolásnál a "Megtelt a lemez" hibaüzenet megint érdekes, mivel a fájlkezelő (TC) szerint bőven van szabad hely (~ 209 GB) a külső SSD-n (G) és jóval kisebb a másolandó fájl mérete (~ 6,5 GB). Ezt nem tudni hogyan sikerült így összehozni, de normál esetben ilyen felállásnál nyilván nem kellene ilyen hibaüzenetnek lennie. Valamint már a korábbi írásvédettségi és egyéb problémák is abnormálisak voltak, de az nem derült ki, hogy az akkor javasoltak, illetve az ott linkelt leírásokban lévő módszerek ki lettek-e próbálva. Aztán amit még esetleg ki lehetett volna az az, hogy az EE25-XA6 külső házban törölni és a 0-ról újraparticionálni az SSD-t a használatbavétel előtt (pl. így, active parancs nélkül), vagyis tiszta lappal kezdeni. Továbbá ha már működik ennél a külső háznál a TRIM (UNMAP), akkor a Windowsban grafikus felületen / PowerShell-ben lefuttatni egy manuális optimalizálást (TRIM) az SSD-n, illetve a rajta lévő partíción (G).

"ami érdekes a kábelhiba, de ellentmond ennek a másik kábel is hibás lenne és a harmadik ház kábele is"

A kábelhiba akkor reális, ha ugyanazzal a kábellel több külső ház is az említett, vagy egyéb hibákat produkál. Vagy akkor, ha a külső ház eredeti (gyári) kábelét használva fennáll a hiba, ellenben egy másik kábelnél már nem.

"Engem Gembird ház lepett meg ez ha jól látom tudja a TRIM funkciót és CDI szerint tudja UASP csatlakozást?"

A TrimCheck szerint elvileg működik a TRIM (UNMAP) ennél a külső háznál, ami reális lehet, ha firmware szinten támogatott és Windowson UASP módban csatlakozik, ahol az utóbbit az eszközkezelőben (is) le lehet csekkolni. De egyébként másnál egy szintén ugyanilyen külső háznál nem működött, sőt állítólag még az UASP sem, amiről volt szó itt a topikban. Abban ASM1153(E) chip volt a leírtak alapján és vélhetően elvileg a tiedben is, sőt a gyártó weboldalán is az van megadva, viszont attól még előfordulhat, hogy a firmware más, ami ez esetben magyarázhatja az eltérő működést.

Köszönjük a teszteket és az egyéb információkat! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.