Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4809) King Unique válasza noezmegmi (#4808) üzenetére


King Unique
titán

Ami ebben a leírásban van, ott az fsutil behavior query disabledeletenotify parancs csak azt mutatja meg, hogy a Windowsban be van-e kapcsolva az adott fájlrendszereknél a TRIM, kiküldi-e a parancsot a Windows kernele. Ellenben a tényeges működését nem, vagyis hogy továbbítja-e a driver az eszköz felé. Meg ebből azt sem lehet megmondani, hogy USB-n működik-e. Azt a korábbi válaszban levő leírások alapján lehet letesztelni, azaz pl. a többször említett TrimCheck programmal.

A jogosultsági / írásvédettségi problémádra továbbra is azt tudom mondani, amit az egyik előző válaszban. Viszont nemrég még azt írtad, hogy a Windows újraindítása állítólag megoldotta ezeket. Most akkor mégsem? :F Az I/O eszközhiba meg lehet a külső ház / USB-kábel / SSD hibája miatt is. Ahhoz, hogy egyiket-másikat ki lehessen zárni, nyilván ki kellene próbálni másik kábellel, másik HDD / SSD meghajtóval, a meglévő SSD-t másik külső házban stb. De az is lehet, hogy az EE25-XA6 külső háznál a gyári kábel nem jó, meg az 1 méteres hossz amúgy is kicsit sok egy 2,5"-os modellnél. Ha másik, illetve rövidebb kábel használatánál nincsen eszközhiba, akkor meg egyértelmű az előbbi az oka. Az viszont nem világos, hogy miért akarod visszaküldeni mind a kettő AXAGON külső házat, amikor az ADSA-1S6 modellel a leírtak alapján nem volt különösebb gondod. Az EE25-XA6-nál meg lehet csak a gyári kábel hibás, vagy túl hosszú, valamint Windowson belül a fájlrendszernél a megfelelő felhasználói jogosultság beállításának elmulasztása miatt is lehet hozzáférési probléma. Továbbá ha asztali PC a gazda hardver, akkor annál elsődlegesen a hátlapi (alaplapi) USB-portok használata javasolt, mivel azok stabilabbak lehetnek működés és tápellátás terén is az előlapon lévő portoknál.

A Windowson belüli szoftveres leválasztással kapcsolatos dolgok az előző válaszban már ki lettek fejtve. Ha az EE25-XA6 külső ház ilyenkor nem (?) támogatja firmware szinten a LED kialvását és / vagy a HDD / SSD leállítását, akkor az előbbinél nem meglepő a tapasztalt jelenség.
Az automatikus kikapcsolásnak viszont működnie kellene, sőt a gyártó weboldalán is fel van tüntetve, hogy 10 perc inaktív állapot után automatikusan leállítja a benne lévő merevlemezt. Viszont arról ebben a topikban is volt szó, hogy ehhez jelen esetben 10 percig teljesen inaktív állapot kell, amit az egyes diagnosztikai programok, vagy akár maga a Windows rendszerfolyamatai is meggátolhatnak, ha 10 percen belül hozzáférést intéznek a külső meghajtóhoz (bővebben).

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.