Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4807) King Unique válasza noezmegmi (#4805) üzenetére


King Unique
titán

Tehát a CDI kezeli az EE25-XA6 külső házat, meg akkor vélhetően a HDS is, valamint UASP módban csatlakozik és működik, oké. Egy 2,5"-os külső HDD / SSD meghajtónál pedig számíthat az USB-kábel hossza mind a megfelelő tápellátás, mind akár az adatátviteli sebesség szempontjából. Ugyan az USB 3.0 szabványnál a javasolt max. kábelhossz 3 méter lehet, de egy 2,5"-os külső meghajtónál már csak a tápellátás miatt sem szerencsés ilyen hosszút használni.

Az, hogy a hardver biztonságos eltávolítása után kialszik-e a külső házon az állapotjelző LED, valamint leáll, kikapcsol-e a benne lévő HDD / SSD, az függ a külső háztól és magától az OS-től, jelen esetben a Windowstól is. Vagyis hogy működjön, ahhoz mindkét oldalról kell a megfelelő támogatás.

Az EE25-XA6 külső ház tulajdonságainál fel vannak tüntetve az alábbiak.

"Egy kellemes kék LED, amely a számítógép USB-portjához való kapcsolat (állandó világítás) és az adatátvitelt (villogó) jelzi."
"HDD leállítás - Leállítja a lemezt is az eszköz eltávolítása, vagy a PC leállítása után."

Viszont ezekből egyrészt nem derül ki, hogy a szoftveres eltávolításnál a LED is kialszik-e. Másrészt a HDD / SSD leállítása szempontjából a 2. mondat első része a lényeges, de ott megint nem derül ki, hogy a fizikai, vagy a szoftveres eltávolításra vonatkozik-e. Ha csak az előbbire, akkor nem meglepő, ha a szoftveres eltávolítás után nem áll le a meghajtó, plusz akár a LED is égve marad. Viszont az eleve a külső ház firmware beállításainak a függvénye, hogy mindkettő megtörténik-e. Van amelyiknél ilyenkor csak a LED alszik ki, ellenben a HDD tovább pörög, avagy épen fordítva.

A Windows felőli támogatás meg inkább a régebbi Windows-verziókat (pl. Vista, 7) érinti, ellenben a Windows 10-nél már nem nagyon szokott szükség lenni ilyen beállításra, aminek kivitelezése ebben és ebben leírásban látványosabban szemléltetve van. Meg itt pont az a lényeg, hogy ha az előbbi beállítása nélkül alapból nem támogatná szoftveres eltávolítás után az adott Windows-verzió az eszköz leállítását, akkor esetedben a másik külső háznál is égve maradna az állapotjelző LED.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.