Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4794) King Unique válasza noezmegmi (#4793) üzenetére


King Unique
titán

A Kingston SSD Manager nem fut gondolom úgy értendő, hogy nem kezeli az SSD-t az új külső házba téve. De az is csak akkor fura, ha a régiben kezelte USB-n, meg a standard csatlakoztatás amúgy is a SATA.
Ha NTFS fájlrendszerű a külső házban lévő SSD, akkor jogosultsági probléma akkor szokott előfordulni, ha másik felhasználói fiókkal, valamint másik gépen, másik Windowson akarnak hozzáférni a meghajtó tartalmához, módosítani azt stb. De a megfelelő jogosultság beállítása, illetve a meghajtó saját tulajdonba vétele pl. ezen és ezen leírások alapján könnyen megoldható grafikus felületen, valamint akár parancssorban is. Ahogyan az írásvédett állapot is megszüntethető egy másik leírás alapján, ha a Windowsban lett szoftveresen beállítva.

Viszont ha az OS, a felhasználói fiók stb. nem változott, semmi nem lett elállítva, akkor normál esetben sem jogosultsági problémának, sem írásvédett állapotnak nem kellene lennie attól, mert egy másik USB-s külső házba lett áttéve az SSD. Vagyis ha esetedben tartós ez az állapot és többszöri, akár más portokhoz, másik kábellel történő újracsatlakoztatás, valamint a Windows újraindítása után is fennáll, akkor ott akár egyéb gond is lehet. Ha az előbb linkelt leírások alapján, vagy esetleg szükség esetén az SSD AXAGON külső házban történő újraparticionálásával sem sikerül megoldani, akkor meg pláne.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.