Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4045) King Unique válasza frankdelgado (#4044) üzenetére


King Unique
titán

Az egy korábbi hozzászólásban említve volt, hogy az UASP mód megléte és működése egy külső HDD esetében nem igazán létszükséglet. Egy külső SSD-nél viszont már lehet jelentősége, ha ki akarjuk használni pl. az USB 3.0 szabvány maximális adatátviteli sebességét, illetve a TRIM működése szempontjából. Bár utóbbi még nem teljesen tisztázott, valamint a tesztek alapján inkább az USB 3.1 Gen 2 külső házaknál van erre nagyobb esély.

A játékkonzol topikja azért lett megemlítve, mert az ilyen USB-s külső háttértáraknál a megfelelő kompatibilitás és működés elsődlegesen PC és Mac, valamint desktop OS környezetben garantálható. Ellenben ettől eltérő környezetben már nem feltétlen minden esetben. Illetve igaz ez akár az előbb említett dolgokra is. Tehát ezért célszerű ilyenkor az adott készülék topikjában is rákérdezni az ezzel kapcsolatos tapasztalatokra. Ha ott jelen esetben tényleg semmi ilyesmi nincsen, akkor marad az egyéb forrásból történő információszerzés. Egyébként gyári kivitelben vannak egyes gyártók kínálatában játékkonzolokhoz (is) készített külső HDD és külső SSD meghajtók. Például a Seagate esetében kifejezetten Xbox One konzolhoz (is) tervezett és hitelesített modellek vannak. Viszont nem feltétlen kötelező ilyeneket venni, de ezeknél valószínűleg a megfelelő kompatibilitás stb. dolgok is biztosan rendben vannak.

Az EX500 és az IB-AC603-U31 külső házak tool-free kivitelűek, azaz szerszámmentes szerelést tesznek lehetővé. Előbbi egyébként Gen 1-es (USB 3.0) és az adatlapja alapján JMS578 chip van benne, mint pl. ezen külső házban. A másik már Gen 2-es és az adatlapja szerint ASM1351 chipes. Az UASP-t egyébként mindkét vezérlő támogatja, de hogy firmware szinten mi a helyzet a külső házaknál, illetve a játékkonzolos használatnál működne-e, az már más dolog.

Egyébként itt a topikban csak azokkal a külső házakkal van konkrét tapasztalat, amelyek megtalálhatók az összefoglaló táblázatában, illetve beszámoló és / vagy teszt formájában szerepelnek ott. Az általad említett 2 modell azonban nem ilyen, tehát azokkal értelemszerűen nincsen tapasztalat. Ettől függetlenül persze opciók lehetnek, de a konkrétumok csak egy esetleges megvásárlás és kipróbálás után derülnének ki. Ha esetleg más modell is megfelel, akkor az már említve volt az előző válaszban, hogy az összefoglaló mely fejezetét érdemes átnézni. De nyilván nemcsak az ott feltüntetett külső házak, hanem akár egyéb típusok is megfelelhetnek egy SSD-hez.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.