Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4008) King Unique válasza mrmft (#4006) üzenetére


King Unique
titán

2,5"-os méretben és Gen 2 & USB-C kivitelben pl. a korábban említett Sharkoon még viszonylag kedvezőbb árúnak mondható. Az M.2-es típusokból pedig megint lehet olcsóbbakat találni pl. az eBay-en is.

De a másik dolog kapcsán az M.2 megoldással szerintem ráérsz majd akkor foglalkozni, ha tényleg csak az lesz opció. Illetve gondolom nem most akarsz ilyen SSD-kből és külső házakból egy tucatot vásárolni. Valamint az eredeti kérdésed is úgy szólt, hogy jelenleg egy 2,5"-os HDD-hez kellene külső ház, illetve USB-C csatlakozási lehetőség.

Egyébként a biztonsági másolat témáról annyit, hogy ha a teljes drive / OS klónozva lesz egy másik M.2 SSD-re, akkor lehet szükség USB-s kivitelezés esetén egy ahhoz való adapterre, külső házra stb. Utána pedig rendszerint nem piszkálja az ember a klón drive-ot, illetve a rajta lévő partíciókat, hanem Inkább elzárja biztos helyre és csak szükség esetén veszi elő. Tehát nem lesznek folyamatosan használva és nem feltétlen kell mindegyikhez külön külső ház sem.

Vagy másik opcióként a klónozás helyett lehetne akár lemezképet is készíteni, illetve magát az OS-t és a szükséges partíciókat képfájlba menteni. Majd azokat pl. külső HDD-n tárolni. Ez esetben a külső meghajtót lehetne akár tovább is használni, hiszen azon belül csak egy mappába lennének lementve a képfájlok. De ilyenkor előtte a mentésekről nyilván célszerű biztonsági másolatot készíteni egy másik fizikai drive-ra is! Aztán, ha a gépben lévő SSD netán tönkremegy, akkor annak cseréje után szintén vissza lehetne állítani ez esetben is a rendszert. Legalábbis Windows rendszereknél pl. a Macrium Reflect program használható ilyen célra. Elindítjuk a program WinPE-alapú változatát egy pendrive-ról, aztán pl. az USB-n csatlakoztatott külső HDD-ről betallózzuk a megfelelő képfájlt, majd végül visszaállítjuk a rendszert a gépben lévő háttértárra.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.