Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3306) King Unique válasza masoo (#3301) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Bár nem mindnél van megadva a pontos modellszám, de ha jól nézem, akkor ezek 2,5" | 9,5 mm | 5400 / 7200 RPM merevlemezek. Így viszont eleve nem értem mért akarnál 12,5 mm-es típusokhoz való külső házat venni?

A külső tápellátás megoldható háromféleképpen, ahogyan az már fentebb említve volt. Ha van a külső házon DC bemenet, akkor nyilván célszerű ahhoz való külső tápegységet venni és nem pedig az USB kábelt megtápolni ilyen töltőkkel. Utóbbit max. végszükség esetén javasolt. A sima USB DC tápkábel (vagy USB Y kábel) meg a gazdagépről történő kiegészítő tápellátásra való. Utóbbinak persze csak akkor van értelme, ha van a készüléken legalább 2 db USB-port.

A 3 TB-os limitről kösz az infót (forrás?), bár szerintem ez nem feltétlen a tényleges limit, lehet csak akkora merevlemezzel tesztelte a gyártó. Igaz, általában a többinél is így megy, hogy belepróbálják az aktuális tárkapacitásút és ha ok, akkor azt adják meg limitként. Amúgy ASM1153E chip van benne, ami a firmware-től függően képes akár 8 TB+ merevlemezt is kezelni [link]. Szóval, ha létezne ekkora tárkapacitású 2,5" kivitelben is, akkor elképzelhető, hogy annak kezelése sem jelentene neki gondot. :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.