Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2863) batagy válasza pirate777 (#2862) üzenetére


batagy
őstag

Igen, ez a tool az, amivel frissítheted!

1) De előtte JM2033x FW Update Utility-vel mentsd le a jelenlegi firmware-t!
RD version checkboxot bekapcs
Backup Old Firmware Only, fájlnevet meg kell adni.
A backup mentéshez az "Include 4K NVRAM" kapcsoló legyen csak bekapcsolva, illetve a "Backup Firmware Only". A Checksum, Erase flash és HDD firmware nem kell!

2) JMicron 2033x M.P. Tool- ban mentsd le a screenshotot (amit már megtettél), amin a VID/PID/SN és a FW version alul látszódik, hogy ezek meglegyenek.

3) Írd fel még továbbá, a frissítés előtt, hogy milyen stringeket ír ki az OS az óra mellett a leválasztáskor, illetve az eszközkezelőben!

----

Szerencsére már lementetted most a screenshotot. Bár ugye tudjuk, hogy ez már nem az eredeti Raidsonic, mivel beletoltál egy másikat korábban. Nem tudom, hogy mi lehetett az eredeti VID/PID vajon?

Mindenesetre most a 67.01.00.02 verzió van rajta, ami szerintem régebbi mint a 00.01.01.04. Amennyire régebben feltérképeztem, sejtésem szerint az első szegmens a számban nem számít, az a gyártóra utal csak.

4) JMicron 2033x M.P. Tool- ban:

Az RD version checkboxot bekapcsolva (jelszó jmicron) lehet szerkeszteni a VID/PID-et illetve a stringeket és a standby timert.

A Jmicron MPtoolban:
- A Manufacturer string 2 mezője lesz az eszközkezelő stringjének eleje. Pl. "ORICO 2588US3 USB Device" lesz az eszközkezelőben, ha nem írod át. Amennyiben üresen hagyjuk azt a két mezőt, akkor írja ki az eszközkezelő a <HDD gyártó és HDD típus> stringet (pl. Samsung HD403LJ USB Device).
- A "Map to HDD string" checkbox csinálja, gondolom hogy a Samsung HD403LJ rész benne van, de ezt a részét nem teszteltem.
- Az USB Prod Stringet írja ki a Tray ikonnál.
- A Standby Timer csak akkor van hatással, ha leállós a firmware.

A Load F/W File gombbál természetesen ki kell választani a BIN fájlt.

Ha nekiállsz, tájékoztass minket az eredményről.

SZERK: Érdekes hogy az én JMicron MPtool-omban a Manuf.string mező szerepel felül, míg a tiedben HDD.String és alatta van egy Manuf.String mező. Pedig a két tool verziója ugyanaz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.