Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2269) King Unique válasza jeni (#2263) üzenetére


King Unique
titán

Üdv!

Nyilván van, a bennük lévő vezérlő is vsz eltérő.
Formázni akkor is akarja, ha a partíció sérült, pl. RAW, vagy elmozdul a csatlakozó az aljzatban. De, ha 2.0-án ok, akkor vsz nem ez a gond. Első alkalommal, amikor csatlakoztatod, akkor a Windows automatikusan telepíti hozzá az eszközillesztőt. Ha ez sikertelen, az gáz, mert akkor nem fog megfelelően működni... újraindítás után sem ismeri fel?

"Ezek szerint az USB 3.0-ra nem kompatibilis a cucc. Pedig direkt USB 3.0-s a ketyere."
Biztos, hogy 3.0 kompatibilis, hacsak nem gyárilag hibás és azért nem működik... itt vsz a 3.0 vezérlő + Windows együttműködése nem ok. Gondolom azért nem lehet benne olyan noname USB-chip, amit a Windows nem kezel, bár ki tudja...? Illetve Win7/8.1/10 terén is lehetnek különbségek a kezelése terén, bár ha már 7-es alatt is problémás, lehet a 10-esen is az lesz. Igaz előbbi BOT, utóbbiak UASP módban kezelik, lehet az is számít vmit.

Másik dolog, hogy bizonyos gépeken (alaplap, BIOS/ UEFI) sokszor nem működnek normálisan az USB 3,0 portok. Pl. van amelyiknél nem lehet 3.0 portról Windowst sem telepíteni, sem 3.0 portról oprendszer bootolni. Nálam pl. simán működik a dolog, 3.0 pendrive + 3.0 port és megy a telepítés, sőt külső HDD-re még Win7-et is fel tudok rakni és onnan futtatni. Holott azt mondták, azt nem lehet, mert nincs beleintegrálva a 3.0 driver. De lehet, mert a port attól 2.0 módban működik és lekezeli az eszközöket.
Szal arra utalok, hogy lehet nálad is vmi hardveres gond van a 3.0 portokkal, vagy csak bizonyos eszközöknél jön elő. Az IB-231STU3-G ment rendesen 3.0-án?

Amúgy meg a dokkolókkal általában több szívás szokott lenni, illetve a SATA interfész sem a gyakori csatlakoztatásra lett tervezve, mint az USB. Szerintem 2,5" HDD-hez jobban jársz egy 2,5" külső házzal.
Az eSATA-s RaidSonic felől nincs tapasztalat, de olyat akkor érdemes venni, ha van a gépen olyan csati, mert a 2.0 önmagában tetű lassú. Akad az összefoglaló táblázatban is bőven megfelelő 3.0 rack, ami jó lehet.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.