Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2164) King Unique válasza gerii (#2161) üzenetére


King Unique
titán

Ez elég fura, hogy a 3.0-ás NEC vezérlő miatt nem engedi leállítani, mert ezt a funkciót alapból a külső rack vezérlője + OS határozza meg....de biztos.

"USB3.0-án a max írás a HDD-re 80MB/s körül mozgott minden tesztnél, másolásnál"
Ezt szerintem nem az alaplapi 3.0 vezérlő limitálja, mert annak jóval többet kéne tudnia. Itt vsz az a háttértár (HDD) a szűk keresztmetszet, amiről másolsz. Mert hiába tud pl. egy ilyen 5k1000 ~ 115 MB/s körüli tempót, ha a másik vinyóra nem lehet annyival olvasni/ írni. De, ha üresen a szekvenciális teszteknél (crystal, hd tune stb.) mutat csak ennyit, akkor ott lehet épp a W7 USB 3.0 drivere nem tökéletes és nem ártana egy frissítés neki.

"Létezik olyan megoldás hogy a HDD-ben írja át az APM szint értékét max-ra, vagy tiltsa azt?"
Eleve az APM-et csak a HDS fizetős, regisztrált verziójában lehet úgy beállítani, hogy következő csatlakoztatás, gép újraindítás után is megjegyezze. Vannak Windowsra egyéb szoftverek is, mint pl a HDPARM, HDDScan, amivel hasonlókat lehet csinálni. De igazából nem tökéletes ilyen téren egyik se, mert csak azon a gépen működik úgy-ahogy, ahol beállították, de véglegesen átállítani, tiltani nem tudja egyik sem.

"A képeket ha a fórum rendszerével teszem fel akkor láthatóak maradnak később is, vagy máshova toljam őket?"
Igen, a PH! képfeltöltője tökéletes erre a célra, mert egyrészt 30 nap után learchiválja és véglegesen megőrzi a felrakott képeket, másrészt automatikus thumbnail nézetet is csinál stb.
Hátránya egyrészt, hogy a képeknek van bizonyos felbontás és méret korlátja, de ez csak a nagyobb méretűeknél gond kicsit, illetve nem is, mert max. átméretezi, kisebb felbontású jpg-re. Illetve havonta csak 10 MB fotótárhely áll rendelkezésre. De szerintem ahhoz a néhány képhez bőven jó lesz neked a PH!-s. :K
Nekem már nem jó, mert van egy csomó képem, amit a teszteknél készítettem és pont ez volt a dilemmám, hogy hova töltsem őket, a 10 MB is kevés...így vsz nálam képhost, vagy imgur lesz. Utóbbi is véglegesen megőrzi úgy tudom.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.