Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#2072) King Unique válasza adika4444 (#2071) üzenetére


King Unique
titán

Szia!

"2.0-ba kötve gyorsabb, és 1 Megabytes a másolási sebesség"
Előbbi normális, de utóbbi nagyon nem, ha csak 1 MB/s az átviteli sebesség... :N Írtad korábban, hogy hosszabbító kábelt akarsz venni hozzá. Azzal használod, vagy a gyári röviddel?

"Mert a probléma néha 1-2 óra után, néha viszont 4-6 óra után jön csak elő eddigi tapasztalataim szerint."
Na, ez a fura, mert ha a házzal alapból vmi nagy gond lenne, akkor folyamatosan kéne produkálnia a hibát, nem csak x óra múlva. Biztos, hogy nincs vmi zavaró tényező, Wi-FI, vagy egyéb? Másik topikban vkinek egy bluetoots vevőegység zavart be a PC-s előlapi portok működésébe és csak hatlapin ment normálisan.

"Ekkor a ház bármilyen laptop 3.0-ás portjában nem megy, 2.0-ban nagy nehezen esetleg felismeri, de az is nyögvenyelős.
Eltelik néhány perc, akár 5-10, aztán ha bedugom, akkor magához tér"

Ez a nyögvenyelős felismerős is kissé bizarr...ha nem zavarja semmi, akkor ez a rack vezérlés hibájára, vagy merevlemez hibájára utalhat. De, ha utóbbi HDS szerint 100/100 és SMART is ok, akkor az kizárható.

Zoli-bácsinak van ilyen külső háza [link], de ő Win8.1 alatt nem panaszkodott ilyen hibára és a JMS567 chip is elég jónak mondható. Nálad milyen OS?
Esetleg még, ha nincs a merevlemezen fontos cucc, meg lehetne próbálni a diskpart módszert [link], majd utána újrainicializálni és partícionálni a rack-ben. Mert vannak olyan házak, amik a máshol (gépben) inicializált meghajtót nem jól kezelik.

Garancia:
Kényes dolog, mert több helyen is láttam leírva, hogy a kompatibilitási problémák nem tartoznak bele. Ha tehát nálad x gépen nem jó, de másikon ok, akkor nem indokolt a csere. De, ha valóban máshol is produkálja a hibát és elmondod, hogy több gépen és OS-en, több USB portban is előfordult, emiatt nem tudod normálisan használni, akkor már el kell fogadniuk. Szivacs elmozduláshoz nem tudom mit szólnak, igazgasd helyre, vagy annyira feltűnő?
Ha fentiekre meg lesz a válasz és sikerül előbbre jutni, akkor nem érdemes szenvedni vele. Lehet épp egy selejtes modellt fogtál ki.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.