Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1981) King Unique válasza King Unique (#1980) üzenetére


King Unique
titán

Illetve a pontosítás végett, a 2,5" külső rack-eken a plusz tápolás jellemzően USB-n történik a helyi gazdaeszközről. Amelyik házhoz Y kábelt adnak, akkor 1 kábel és 2 db USB-port. Amelyiken DC in +5V bemenet van, akkor a hozzáadott USB DC Power kábellel, tehát 2 db kábel, 2 db USB-port. Elvileg ennél a Coolink rack-nél [link] is erről van szó, talán adnak is hozzá ilyen kábelt [link]
Tehát a gazdaeszközről veszi fel a plusz áramot, hogy most 1 db kábel, 1 db port, 1 db kábel és 2 db port, vagy 2 db kábel és 2 db port, az már részletkérdés. A gyártók is erre gondolnak, amit ez a videó is jól szemléltet [videó].

2,5" külső házaknál annyira nem jellemző, de létezik fizikailag ténylegesen különálló, külső tápos megoldás is, mint ennél a Thunderbolt háznál [link].
Viszont, ha te magad akarsz neki xy összetevőkből külső tápot adni, akkor a fentebb említett dolgokra oda kell figyelni. Illetve ilyen téren célszerűbb talán megvenni az aktív USB hubot és arra rákötni. Azoknak kellően erős (1-3 A) tápja van, hogy elbírjon egy 2,5" külső merevlemezt. A 2.0-ás verziók nem különösebben drágák, a 3.0 típusok felára magas még kicsit.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.