Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 2,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1351) Bélabácsi


Bélabácsi
tag

Sziasztok!

A fórumon olvasottak alapján a napokban sikerült beszereznem egy RaidSonic ICY BOX IB-268StU3-B típusú mobile racket. Ezúton is köszönöm a sok hasznos információt! :)
Állandó lakója egy WD Red 1TB 5400rpm 16MB SATA3 WD10JFCX HDD lett.

Chipset: ASMedia 1153E
Firmware verzió: 130925210000

Általánosságban meg vagyok elégedve az új szerzeménnyel:
+ jó anyagminőség
+ fém házikó
+ csavaros rögzítés. Ezért külön köszönet a tervezőknek, hogy gondoltak az olyan maradi emberekre mint én, aki szeret csavarral rögzíteni valamit :D
+ 4 csavarhely az kereten, ebből két csavart mellékelnek a dobozban.

Eddigi negatívumok:
- a doksiban elég amatőr módon van jelölve a rajzon, hogy a csavart a fémház visszacsúsztatása után kell becsavarni, nem előtte.
- ahogy többen írtátok is, az eszköz Windows-on belüli szabályos leválasztását követően by default nem kapcsolja le a HDD-t a rackben, az pörög tovább. Ez inkább csak zavaró, meg hát hosszabb távon a HDD-nek sem feltétlen tesz jót. Win 8.1 x64 alatt kipróbáltam ezt is, de nem hozott eredményt.
[link]

Sokat olvastam a fórumban, hogy ez az elvárt működés, viszont többen is egy MPTools nevű szoftverben kapcsoltátok be ezt a funkciót. Ennek használtával kapcsolatban szeretnék egy kis segítséget kérni:
eddig csak AS1051 chipset-el való tapasztalatokat olvastam. Érdeklődni szeretnék, hogy esetleg próbálta valaki más/újabb chipset-el? :F

Eddigi próbálkozásaim az MPTools 2.04-es verziójával (ráengedni még semmit sem mertem, csak kattintgattam :)

És lenne egy bónuszkérdésem is :)

Ahogy a fenti képeken is látható, a chipset már támogatja az UASP-t is, de sajna úgy tűnik le van rajta tiltva. Esetleg ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
ASUS SABERTOOTH Z97 MARK 1 alaplapom van, amelyen az USB 3.0 és az USB boost engedélyezve van, úgy tűnik maga a rack nem támogatja.

Előre is köszi a segítséget!

Üdv,

Üdvözlettel: Bélabácsi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.