- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- ricshard444: Fényképező ? Telefon helyett
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
- sziku69: Szólánc.
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
total90
veterán
válasz
freaghill #99 üzenetére
Persze, 2k-bol ki lehet jonni. Persze nem fogsz a legjobb negyebden lakni (Munchenrol beszelek) es 100m2-es lakasban, de boven jol ki lehet jonni
Szerintem a legtobb attol fugg, hogy hol laksz, ergo mennyi alberletet fizetsz. Van aki a fizetese 60-70%-t s kepes lakasra kolteni... -
Ferdzsoo
addikt
Náluk ez így van, (amúgy ez teljes mértékben így lenne mindenhol a korrekt) ott mindenki ugyanannyit kap a borravolóból. Nem csak a pincérek meg a recepciós. Sajnos nem ez a jellemző, de egy mosogató is ugyanolyan keményen dolgozik (sőt) mint egy pincér. Amit a vendégek hagynak, főnökség totál egyenlően ossza el az alkalmazottak között. Havi 300-500 EUR-ja van ebből.
Igen korrekt a főnökség, mindenhol így kellene véleményem szerint. A legtöbb helyen mégiscsak a fizető pincérek járnak jól. Van ahol még a többi pincér sem kap semmit, csak a fizetők. Nah az aztán a korrekt nem? -
total90
veterán
válasz
freaghill #92 üzenetére
Szerintem 2k lazan meg lenne nettoba
(#93) Feree13
En tudok 1-2 esetet, hogy tenyleg jol keresnek az atlagban nem epp jol fizeto allasokkal, de, hogy kap egy mosogato borravalot?
Szoval, van egy kozeli haver, aki hotelt berel es ok, hogy a pincerek szetosztjak egymas kozott, de a mosogatonak nem sok koze van az egeszhez.
Minden esetre nagy respect a csapatnak, akivel dolgozik -
bugylee
tag
-
Ferdzsoo
addikt
Te aztán nagyon vágsz mindent.
Igazad van érdekemben áll hogy hazudozzak összevissza a fórumon, ettől érzem jól magam.
Borravaló szétosztásról még biztosan nem hallottál. Ki beszélt itt 1800 bruttóról? Azt mondtam ennyit keresnek. Érdekel az valakit hogy ez a fizu hogyan tevődik össze, vagy az a lényeg mennyit kapsz havonta? Nem szerződéses pénzről beszéltem hanem arról mennyit keresel.
Jah hogy te a borravalót nem számítod bele, nekem az ugyanolyan pénz. -
bugylee
tag
Édes istenem, 1800-at kereső mosogatók, a Mikulás létezik, a kormány pedig nem korrupt. És ezt el is kell hinni.
Az az 1800 brutto lesz, az pontosan 1300 netto (gyerek, útiktsg, stb. nélkül) ami a kollektív szerződéses minimálbér lesz. A netto 1800 olyan 2800 brutto lenne, ami azért abszurd. Ráadásul az sem mindegy, h ausztria melyik felén dolgozol, mert Burgenlandban kb. a 60%-át fogod kapni annak, mint amit Vorarlberben kapnál úgy, h a danone joghurt nem igazán kerül többe a Bodeni tó partján mint a Fertő tó mellett.
-
kenny123
addikt
Na, közben kiderült, Hollandiába megyek, Eidhovenbe. Innen valami vélemény?
-
total90
veterán
Itt nem hallottam ilyen magas fizetest a gasztroban meg... de mondjuk most egy "normal" szakacsrol velemenyezek, akinek meg nincs rangja. Viszont mindig lehet talalni kivetelt
(#82) Feree13
Ja mondjuk 6 nappal az mas, en normal 40 oras heti munkat szamolok mindig.
(#84) freaghill
Wikipedia, google...
-
Ferdzsoo
addikt
Akkor hazudok.
Nem azt mondtam hogy mindenki ennyit keres mosogatóként.
Azt mondtam ennyit is lehet keresni mosogatóként. (Rokonom ennyit keres)
Ez nem arról szól mennyit kérek (ebből is látszik mennyire vágod a témát), nem kérhetsz semennyit, kapsz amennyit kapsz. De van ahol ennyit kapsz, tökmindegy mennyien akarnak bejutni. De hagyjuk mert úgyis hazudok és minden mosogató 1200-at keres. -
bugylee
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gumi és felni topik
- Háztartási gépek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nintendo Switch 2
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- További aktív témák...
- ASRock B650M Pro RS microATX - garanciális, apró hibával
- LG OLED42C41LA 7 hónapos 2,5 év garancia.
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest