Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- VHS digitalizálás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzozo
senior tag
válasz
Rambovits #398 üzenetére
Szerk: valahova 3k és 4k euro közé gondoltam.
Már nettóban, ugye?
Na szóval komolyra fordítva a szót, 2-2.5 éves tapasztalattal azért ez lehet sok, bár függ attól is, hogy hol lennél és pontosan mi a meló. München környékén csak a lakás elvihet 1000-1500 eurót havonta (HA egyáltalán találsz lakást, és ez egy nagy HA), és akkor még nem éltél, közlekedtél, semmit sem csináltál.
Bruttó nettó kalkulátorokat találsz a neten, keress rá. 3-as adóosztályba leszel sorolva, a többit értelemszerűen töltsd ki. TB-t (Krankenkasse) vagy "államit" (gesetzliche) vagy privátot választhatsz, ez utóbbi olcsóbb lehet, de cserébe van önrész és gyakorlatilag nincs visszaút az államiba (ha lesz majd családod, akkor nekik is a privátot kell fizetned).
Mivel nem lesz bónusz, én eleve magasabb havi fix fizut kérnék. Meg kell nézni, hogy mi egyéb juttatás van, bár ha állandóan ügyfélnél leszel, akkor kb. teljesen mindegy, hogy a cégnél mi érhető el milyen kedvezményekkel...
Relocation vagy signing bónuszt mindenképpen próbálj kiharcolni, mert hacsak nincs egy 3-4000 euró megtakarításod, akkor nehéz lesz elkezdeni az új életet.
-
-
Rambovits
senior tag
Sziasztok,
megkerestek németországi álláslehetőséggel, és a bérigénynél igencsak semmit nem tudtam mondani nekik.
Hálózati mérnök / Unix admin poziba keresnek embereket. Határozatlan idejű szerződés, nincs bónusz, nincs cafeteria (nem is tudom, hogy ilyen létezik-e külföldön). 1.5 éves szerveres tapasztalatom van, és 1 éves hálózatos, ccna certtel. A munkavégzés helyéről semmit nem tudni, mivel ügyfélhez kellene kitelepülni a projekt idejére, ami 3 hónaptól 3 évig is terjedhet. A kérdésem, hogy szerintetek mi az a reális bér amit erre alapozva benyöghetek? Abból mennyit kell adózni? Odakint van-e TB vagy magamnak kell biztosítást kötni?
Albérletet nekem kell majd fizetnem, de segítenek keresni. A csaj azt mondta, hogy német fizetés, szóval próbálok nem itthoni árakhoz viszonyítani. Egyedül vagyok, kutyám van ugyan, de nem tud németül, így itthon maradna mindenképpenVálaszokat előre is köszi.
Szerk: valahova 3k és 4k euro közé gondoltam.
-
total90
veterán
-
Nimrod
addikt
válasz
Rambovits #394 üzenetére
Nekem is megfordult a fejemben, de kicsit kétlem. Magyar és román anyanyelvi szintű, angol igazából tárgyalóképes van neki, meg egy nagyon passzív német. Nálunk is a cégnél román nyelvű munkakörbe ottaniakat vesznek fel, persze ez Magyarország, az meg Németország. De multinál nem kellene ez gond legyen.
-
-
Nimrod
addikt
Próbaképpen Asszonynak megpróbáltunk állásra pályázni nagyobb céghez, emlékeim szerint Münchenbe. Mindene megvolt hozzá, napokban jött a mail elutasításról. Nagyon következtetni nem tudunk belőle, hogy miért nem ment át az előszűrésen sem. Talán erősebb német kellett volna, vagy valamelyik cég az önéletrajzában éppen nem volt szimpatikus a HR-esnek, esetleg még a mostani bevándorlós őrületre is tudok gondolni, hogy amiatt még jobban szelektálnak.
-
total90
veterán
Berlinbol jott at mar 7 eve... en akkor meg nem voltam itt. Szoval na nemet, de itt ugye van bajor, nemet meg projsz
Sokaknak nem izlik, hogy ha fonok nem nemet, ezert sem birjak sokan a fo fo fo fonokot itt, mert amerikai. Nekem egyszer nem volt vele, teljesen normalis figura, csak munkamaniasViszont masokat nem hajt, senkinek nem mondja, hogy maradjon tovabb. Ha letelt a munkaora, csokolom, mehetsz haza. Az, hogy maradsz plusz neked, mert masnap lesz kevesebb, vagy epp egy adott projekt lesz kesz hamarabb es utana csinalhatsz hosszu hetveget, mert pl. a penteked is szabad lesz.
Olyankor persze a pontosan fejezok rinyalnak, hogy de nekik miert nem... -
total90
veterán
Nem is mondtam, hogy csak Munchen letezik, meg en 1800-at irtam, nem 2200-at. Nem mindegy, 400 euro plusz sokat dob a dolgon.
Nekem azzal van "bajom", hogy rinyalnak, hogy otthon nincs melo meg ehberert dolgozni. Aztan itt van lehetoseg melozni, de nem, csak felmunka, mert ugyan abbol is jobban megelnek mint otthon, de 1-rol a kettore jutni nem fognak. Szerintem.
Eleg jo munkahelyem van, heti 36 ora a hivatalos munkaido, de szinte nincs nap, hogy ne maradnek meg bent kicsit. Heti 42-44 oram szokott lenni. Nincs tulora fizetve, de mashogy ertekelik az ilyet. Pl. nem azert jutottam az evek soran elore, mert nem tettem oda magam. Aztan van pl egy kollega, aki a "kisfonokom" volt, most en vagyok a fonoke. O az aki egy percet sem dolgozik tobbet es a napi fel ora szunetben 1 percel a 30 perc elott szolnak neki, akkor kiveri a balhet, hogy de az neki jar. Az ilyenektol kiver az agyfasz. Nem, hogy megbecsulnek, hogy jo munkahelyuk van, hanem meg rinyalnak
-
x_o_n
veterán
Az eredendő probléma leginkább hogy sokan nincsenek tisztában azzal hol van munka,hol mennyi a lakbér-megélhetés,megindulnak vakon,pofára esnek..ennyi..
Igen sokan csinálják ezt a szállás dolgot,bár ez inkább a nagyobb városokban megy,mifelénk erre lehetőség sincs,viszont arányaiban itt jobban ki lehet jönni,hiába keresnék 6-eu val többet óránként Münchenben,ha egyszerüen elvinné ott egy lakás és az egyéb rezsi kiadások az egész pénzt...még ha ingáznék is több maradna a zsebemben,és valószinüleg ezt a környéket,levegőt sem kapnám ott meg -
x_o_n
veterán
Attól még kijönnek,nem csak München létezik...Egyszerü matek,pont két sajtgyárban dolgozo emberrel beszéltem ma,2200 eu keresnek ketten,2 szobás lakást bérelnek melegen,elég jó helyen 500eu havonta 450 eu megy el a megélhetésre ezt már te is levezetted egyszer... benzin,biztositás 180 eu 150 eu részlet fizetés egy 1 éves ford-f.ns re.. akárhogy számolom marad nekik...nem kevés.
-
big-J
őstag
Ja, faszsagot irtam, nem euro ovezet hanem sepa ovezet a feltetel.
"a megbízónak és a kedvezményezettnek SEPA-övezeten belülinek kell lennie (27 Európai uniós tagállam + Svájc, Norvégia, Izland, Liechtenstein)"Nem kell a szamla euros legyen, csak utalaskor kell eurora allitani a penznemet. Ha a ketto kozul barmelyik szamla nem euros, automatan valtja mindket bank.
-
vzozo
senior tag
Minimum 7 ezer az iban ára, 10-12 euro a saját bankod, 10-12 a másik bank díja.
Nem feltétlenül ennyire rossz az. A német HVB számlámra sima magyar forintszámlára utaltam a TW felfedezéséig, és a legutóbb 500 euróra 1710 HUF kezelési költséget vontak le a fogadó oldalon (na meg a fos váltási árfolyam...) - küldő oldalon semmilyen pluszköltségem nem volt.
-
big-J
őstag
Euro övezeten belül, ha euróban utalsz, akkor működik a sepa átutalás, aminek az ára és érkezési ideje töredéke a hagyományosnak. Persze ehhez mindkét oldalról vagy eurós számla az ésszerű(nem kötelező(!) vagy a bank fogja neked váltani. Minimum 7 ezer az iban ára, 10-12 euro a saját bankod, 10-12 a másik bank díja.
-
vzozo
senior tag
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Hollandból magyar forint alapú számlára utalni hogy tudok a legegyszerűbben? Western union asszem csak kp-t utal.
Főnök most pár napig nem éri el a számláját, ezért nem tud utalni, ezért kp-ban fizetett.
Tudom, egy saját számla kellene ide, de eddig lusta voltam csinálni, most meg amikor kellene...Köszi
-
Nimrod
addikt
Dolgozni, azzal nincs gond. Csak máshol hagynak mellette élni és nem a közmunka az életmód, ami nem is tudom mire elég. Most inkább az idősebb korosztályról beszélek persze. Tagadják, de például a vasárnapi zárva tartás eléggé sok kereskedelmi munkavállaló életét tette itt pokollá.
-
vzozo
senior tag
Pedig sokan csinálják, más-más motivációval, nyilván különböző emberek vagyunk. Más az elvárási és igény-szintünk is. Nekem pl. egy relatíve fiatal autó havi fenntartása (törlesztővel együtt) kerül annyiba, mint amennyiért más autót vesz - más kérdés, hogy abba nem ültetném bele a családomat, meg kb. sehova sem indulnék el vele.
Aki viszont csak egy-két évet akar lehúzni itt, úgymond "megszedni" magát, és majd hazamenni - annak tökéletes a nyomorgás a munkásszállón meg napi 5 euróért evés, miközben minden megy a megtakarítások közé. Mit gondolsz, aki pl. a 18 eurós GEZ-en akar spórolni meg kibúvót találni, annak mennyire lehet kihegyezve a költségvetése és mennyi tartaléka lehet vészhelyzet esetére?
-
total90
veterán
Mindig racsodalkozok amikor ilyet olvasok, hallok... Egyreszt, mert itt (MUC) ennyibol kb. a lakas ha kijon, de a masik, hogy itt van lehetoseg dolgozni es nem, inkabb azt valasztjak, hogy tobb idejuk legyen es ugyanugy ne jussanak egyrol a kettore.
Mert hat havi 1800-bol nem fog egy par olyan sokat sporolni, az fix. -
x_o_n
veterán
igen,az csak ugy jó ha az egyik jobban keres,ez kb 7-900 eu között jön ki adósávonként.
ismerek olyat akik ketten ezt csinálják,ugy azért megélnek rendesen,persze nem nagy városban,az egyik fizetésböl kijön a lakbér,rezsi,kaja,vegyi stb nekik a masik megmarad,egyedül ez necces -
-igu-
addikt
válasz
dynamicrossh #366 üzenetére
A bérleti díjnak is van határa, ami feltétel a támogatáshoz. Valami 630€ körül van, ha jól emlékszem.
-
kenny123
addikt
válasz
dynamicrossh #366 üzenetére
Nincs ezzel sem para, sőt egész jo a szállás. Csak azért dobtam fel a témát, mert fogalmam sem volt arról hogy mi, merre, hány méter.
-
dynamicrossh
tag
válasz
kenny123 #362 üzenetére
Ha találsz lakást ahol bejelentenek akkor igényelhetsz támogatást ha alacsony a fizud. Van hogy majdnem a felét is megkapod. Úgy meg már nem olyan vészes egy 600-700 eurós kecó.Egyébként rosszabb környéken rezsivel bútorozva 500 körül is lehet bérelni lakást. Igaz kicsi meg sokszor pl emeletenként egy fürdőszoba+rötyi van, szóval kicsit le kell adni az igényekből.
-
dellfanboy
őstag
ha már hollnandia,
úgy néz ki én is ki fogok menni viszont egy pontos netó bruttó bér kalkulátort tudnátok mutatni? idáig kettőt találtam és 2 különböző eredmény lett ugyanarra a bruttóra..
elvileg Hágában fogok lakni ha szintén lakik ott vki akkor betársulnék lakásbérletbe
szóba jöhet még amszterdam, rotterdam ill. a környező kisebb települések -
-igu-
addikt
válasz
kenny123 #362 üzenetére
Ha csak szobát bérelsz, akkor igen. Lakásért kicsit többet kérnek. Én Eindhovenben béreltem egy ~50nm-es kecót 900€-ért rezsivel, szívtam is a fogam rendesen. Szerintem olyan 6-700€ lehet az alja azon a környéken, viszont a holland tulajdonosok elég nehezen adják ki a lakásukat külföldieknek, ráadásul nem mindenhol van lehetőség bejelentkezni.
-
kenny123
addikt
válasz
jozefgucci1 #361 üzenetére
Értem. Mondjuk lakhatassal nagyon nem vagyok tisztában, albi, rezsi talán itt is bent lenne szerintem egy 3-400ban, ha arra kellene költeni ugyanott lennék.
-
jozefgucci1
addikt
válasz
kenny123 #358 üzenetére
Ugyan nem hollandia ,de majdnem . Hajón ugyan ezért a munkáért , de heti hét nap ugyan ennyit adnak . Ott sincs kiadás , mert ugye mindent kapsz , viszont ott van ugye a közös borravaló rendszer ami hajó és cégtől függően olyan 400-1000 EUR/hó szokott lenni .Itt szezonális a szerződés 8-10 hónap .
Haver a németeknél előkészítő szakács egy rehab klinikán 1700EUR ért ,de ott mindent ő fizet magának .
A lényeg ha alapból elégedett vagy én várnék vele. -
total90
veterán
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Csak azért kérdezem mert én totál laikus vagyok a témában, hátha valaki itt jobban tudja.
Hollandiában, konyhai melóra heti 6 nap 10-12 órában nagyjából mi lenne a normál fizetés?
Azt is hozzá kell tenni, hogy a kiadások a 0 forintot közelitik havi szinten. Szállás, napi 2x étkezés, biztositás stb mindent fizetnek.
Otthon szakács voltam, ide jöttem kb 7 hónapja. Először konyhai kisegitő poszton, aztán most lassan 3 hónapja itt is szakácskodok, délelött konyhán sushi, délután az étteremben showcooking (vagy mi a rák ez magyarul.).
800 juró pénzzel kezdtem, ezt folyamatosan emelgették ( emelgetik, és fogják is), az utóbbi 2 hónapban már olyan 1100 körül volt.
Igazából ezzel sincs semmi problémám (SŐT, az otthoni 2 szinte állandó munkahelyeken való 16 órázásokhoz jó esetben is 140 pénzhez képest ez is szinte egy beteljesült álom), a munkatársakkal jól kijövök, a főnökkel szintén elég jól elvagyok, élvezem is amit csinálok.
Csak valahogy előbujt a kisördög, hogy mi lenne ha beszélgetnék a főnökkel egy magasabb, de cserébe fix összegről, lévén mosogatáshoz képest jóval több dolgot csinálok, és a felelősség is sokkal nagyobb, úgy érzem.Ha esetleg valamit tudnátok hozzászólni...
Köszönöm, szép estét!
-
x_o_n
veterán
Ha valakit érdekel ,Bayern-Allgau részen ezekben az állásokban tudok segiteni:
1. Gèpkezelö, jò nèmet nyelvtudàssal fòliàzò cèghez
2. CNC Forgàcsolò programozàsi tapasztalattal, nèmet nyelvtudàssal, fontos a több èves tapasztalat
3. Konvencionàlis Forgàcsolò, , a cèg àtvètelre keres eggy munkàst akit öt sajàt maguk betanìtanak a CNC Forgàcsgépre, nagyon fontos a sokèves tapasztalat a nyelv nem annyira van tolmàcs a cègnèl-amìg nem sajàtìtja el a német nyelvet
4. Sajtgyárba sürgössen 2-3 szemèlyt-segèdmunkàròl van szò hosszú tàvra alap nèmet nyelvtudàssal
5. Sajtgyàrba jó német nyelvtudàssal tejipari szakember, àtvètelre
6. Elektro mèrnököt-nagyon jò nèmet nyelvtudàssal, àtvètelre
7. Szakàcsot-nèmet nyelvtudàssal, szakmai tapasztalattal
8. Hegesztöket-Fontos a többèves szakmai tapasztalat, nèmet nyelvtudàs
9. Nyomdàszokat, nyomdasegèdeket-német nyelvtudàssal
10. Takarìtònöt fèlnapos munkahelyröl van szò
11. 3 WIG Hegesztöt elèg ha eggyikük beszèl nèmetül
12. Elektrosokat hosszùtàvròl van szò –többèves tapasztalat gèpek karbantartòja kènt -
Madn!ght
addikt
Jó kis írás végig is olvastam.
Erősen megcsapott engem is a külföldi munkavállalás szele, főleg úgy, hogy München külvárosában él négy unokatesóm is. Szállást átmenetileg tudnának adni, bár az csak rövid távon (mivel párommal költöznék) jöhet részemről számításba.10 év magyarországi munkaviszonyom van, amit közigazgatásban töltöttem. Igazgatásszervezői diplomám van, illetve angol középfokú nyelvvizsga. Angolul társalgási szint megy, németet 10 évig tanultam, de az utóbbi pár évben elég sokat felejtettem, hogy nem használtam. Sajnos arra jutottam, hogy állami szférában nem igazán van perspektíva, évek óta hitegetnek vezetői pozícióval, viszont csak a feladatok (és velük együtt a felelősség) gyarapszik, bérben nem látszik meg.
Kicsit kiábrándító, hogy amennyi energiát fektettem abba, hogy minél jobb munkaerő legyek (túlóra a "vakok javára", még hétvégén is, napi munka mellett a közösségi melók /csapatépítők, bálok, 800+ fős sportnap, stb/) a 3 hónapja kiköltözött 8 osztállyal rendelkező árufeltöltő ismerős szinte 2x annyit keres...
Mi pedig csak egy helyben toporgunk, lassan gyerekprojekt sem ártana, de ha kiesik a párom bére az enyém kevés három emberre...A legfontosabb meg a végére maradt, jó magyar szokás szerint azt a lovat ütik, amelyik húz. Na ez itt halmozottan igaz... Most 31 vagyok de nem tudom elképzelni, hogy ezzel a leterherltséggel megérem a 40-et.
Elgondolkoztam rajta, hogy feladom ezt az "egzisztenciát(?!)", és akár két kezi munkát is vállalok a biztos megélés végett.
Bocsánat, ha valakit untattam, de ez most kikívánkozott.
-
glutamin
őstag
Jogos, tényleg nem lehet általánosítani. Pl egy vendéglátásban dolgozó emberke, ha kap ingyen szállást és kaját, akkor a kapott fizu zömét el tudja tenni, még ha az kevesebb is. Ezzel lehet szembeállítani mondjuk egy nagyon magas fizetést, ahol meg mindent magunknak kell fizetni. Szóval sokféle élethelyzet van.
-
glutamin
őstag
Általában Br. Azt is érdemes megnézni, hogy havi vagy éves. Továbbá sok nyugati országban a 12 havi fizu mellé van 13. 14. havi vagy egyéb megnevezéssel futó zseton. Aztán érdemes azt is megnézni, hogy adott országban milyen adók vannak (mennyi nettód lesz), adókedvezmények (család, gyerek, életkor), mennyibe kerül pl a TB (ezt nem mindenhol vonják automatikusan, hanem neked kell még kötnöd).
Szóval alaposan érdemes megnézni a célországok adókörnyezetét, hogy mennyi zseton marad a kezedben. Kb Svájc a legjobb ilyen szempontból még toronymagasan.
-
big-J
őstag
válasz
dellfanboy #350 üzenetére
Amikor olyan külföldi oldalakat böngészik az ember amik kiírják a fizetést az br ugye?
-
dellfanboy
őstag
sziasztok
dolgozik itt valaki hollandiában? úgy néz ki nyárra kimennék, csak épp a bruttó/netóval nem vagyok tisztába
mármint googliztam párat de ahány oldal annyi variáció
ez a 30% ruling pontosan mit takar?
social securityt kötelező fizetni? ha ezt nem fizetném elég jól járnék:
[link] -
axioma
veterán
Svajcban mennyire ga'z az, ha egy tizenpar fos cegben dolgozik az ember?
Gondolom ott olyan nemigen van, hogy feketen foglalkoztatnak, de varhato-e, hogy szamottevoen alacsonyabb fizu erheto csak el, vagy munkaido vagy egyebek szempontjabol lehet-e nagy kulonbseg egy nagyobb vallalathoz kepest? Szoftverfejleszto allas. -
-igu-
addikt
Máltai informatikus állások érdekelnek itt valakit?
Pálmafák, tenger, napsütés... de melózni itt is kell erősen. -
x_o_n
veterán
Keresünk Allgäuba azonnali munkaszerzödèssel tejipari dolgozòkat vagy akinek èlelmiszeripari vègzettsège ès tapasztalata van. Magyar vagy nèmetnyelvü önèletrajz pdf formátumban,a cég segit az albérlet és szállás szerzésben.
-
total90
veterán
Xing igen, elegge ismert... az osszes nagyobb ceg nyomul rajta. Sok helyen Xing profillal tudsz bejelentkezni mint oneletrajz.
(#335) vzozo
Olvasgattam a srac blogjat es azert par dologgal nagyonn nem ertek egyet. Pl. a mobilszolgatato. Azt irja, hogy neki Lebara van meg szar, de jelenleg nincs jobb
Meg az O2 itt rossz. Nekem azert ugyanitt megy az LTE, pedig O2-m van
A masik, hogy mi az, hogy nincs jobb? Ha csak O2/Base, Vodafone,T-Mobile triot nezzuk, mar akkor van jobb es ne is emlitsuk a kismillio Lebaraszeru szolgaltatot. 1&1 is mostansag eleg okes...
O emlegette a Magyarorszagra telefonalast... T-nel csomagtol fuggoen van egy "Ausland" esxtra csomag, havi 9,99-ert korlatlan vezetekes es 150 perc mobil. Persze ezt a meglevo csomagodhoz kell csatolni, de akkor is.
Szoval lehetoseg van, max o nem nezett szet. -
axioma
veterán
Ez tenyleg jo, par perc alatt talaltam a hsz-ek kozott egy linket, xing.com, ezt ismeri valamelyikotok aki mar kint van? Tenyleg ennyire kozponti arrafele? Fura, azt gondoltam volna, hogy a nemetek sokkal inkabb az anyanyelvuket toljak, ez meg angolul van, D-A-CH iranyultsag ellenere.
-
total90
veterán
Mivel en is Munchenben vagyok, vagy is S-Bahn vonalon... es az IT vilagban dolgozom, erdekes volt olvasni igy 4 ev ittlet utan, belegondolva en, hogyan is kezdtem...
Nekem annyival volt szerencsem, hogy ugy jottunk ki baratnommel, hogy a lakas nagybacsin keresztul le volt tudva es kb. a melo is. Igaz ez utobbi kicsit ismeros ismerosenek ismerose alapjan ment, de vegul is jol sult el es eleg sok dolgoz el tudtam erni a cegen belul.
A masik erdekesseg, hogy a srac a blogjan irja, hogy szerinte most mar a legszebb kornyek Fürstenfeldbruck, pont itt lakom
Csak ahogy nezem en a varos mesik felen. En is ugy tartom, hogy a legszebb hely, sok a zold, nyugis... meglatszik az aron is, mert az kezd muncheni belvaros lenni.
Viszont ha azt nezzuk, en inkabb fizetek x osszeget lakasra, de legyen korulottem sok zold, mint ugyanazt a belvarosban. OK, utazni kell kicsit, de nekem nem gond.Amugy itt `Bruckba eleg sok a magyar, ahogy eszrevettem, legtobben a gasztroban dolgoznak.
-
vzozo
senior tag
Erről a blogról ma hallottam, és gyorsan átfutva csak megerősíteni tudom a leírtakat:
Hogyan vágjak bele? Münchenbe költözött IT-s srác tapasztalatai
Szóval aki a környékre jön, annak kötelező, de úgy általában egész Németországra érvényesek lehetnek az adminisztratív teendők. Disclaimer: ez egy blog, nem teljes, mindenre kiterjedő tanácsadás, én bizonyos dolgokat jobban kifejtettem volna (vagy csak máshogy tapasztaltam - éltem meg), de elindulásnak azért jó alap lehet.
-
total90
veterán
Sracok, a cegnel ahol dolgozom van egy allas :
"Business Development Executive - Strategic Partners (D-A-CH)"
Akit erdekel privatban nalam jelentkezzen.
A munka Munchenben van, de sok utazassal jar. Nemet es angol kozel anyanyelvi szinten kell. A diploma, diplomak Nemetorszag altal ellenorzott(ek) kell(enek)m hogy legyen(ek).
Mint irtam, jelentkezni nalam es adom a linket, hogy hol tehetitek meg hivatalosan. Az interjuztatok kozott en is ott vagyok -
vzozo
senior tag
Pl. kiszamolo.hu
De hadd legyek provokatív: ha egyedül nem tud olyan banki konstrukciót kiválasztani a különféle pénzintézetek honlapjain nyilvánosan elérhető infornációk alapján, amely megfelelne neki, akkor lehet jobb, ha bele se vág ebbe a külföldi kalandba... Ott majd sokkal több mindent kell önállóan megoldania.
-
vzozo
senior tag
Ha úgyérted a magyar számlához tartozó bankkártyával tud-e fizetni: igen, ha elfogadják (német nyelvterületen elég sok helyen csak a helyi EC kártya használható). Hogy arra utalják-e majd a fizetését: mivel Magyarország nem SEPA tag, és kb. a munkaadók 99.9%-a helyi számlát kér (amúgy is szüksége lesz egy helyi bankszámlára), ezért ez a része zsákutca.
Egyébként nem érzem problémának a kérdést, mi a baj a két számla meglétével? Ingyenes számlavezetés kell, pénzügyi blogokban írnak ezekről eleget. Utána meg enni sem kér, csak elvan.
Vagy ennyire fel akar számolni odahaza mindent?
-
F34R
nagyúr
Sracok felmerult egy kerdes egyik ismerostol, eleg az ha itthonrol visz egy szamlat es arrol tud fizetni?
Nem akar ket szamlat tartani feleslegesen. Forditva pedig ha nem jonne neki ossze, akkor azt a szamlat itthon tudja hasznalni? -
x_o_n
veterán
Ez azért város függő, München nem mervado.. én a belváros mellett lakom, melegen,villannyal 2 szobás felujitott lakás, 390.
Nagy város, nem falu, bayern.
Ágy matrac, elmentem vettem ikea, 70eu.
Hűtő, mosógép 300 eu. És sorolhatnám, de a többit apránként vettem meg,bár én direkt egyedül jöttem ki a család 1 év múlva jött utánam. -
_NCT
addikt
Munkásszálló nekem sem lenne opció, arra én is rájöttem h 800k min duplája fog kelleni, de inkább 1.5x-ese ha kint akar próbálkozni az ember, bár én is úgy mennék ki, ha itthonról el tudom intézni szállást, munkát, vagy legalább lesz olyan akinél meg tudom magam húzni kis időre, ha beüt a krach. Mondjuk ez rengeteg pénz, nagyon el kell gondolkodni az embernek hogy megéri-e esetleg a kukába dobnia, ha nem sikerül semmi sem kint.
Itt BP-en van egy új építésű fullos kis 2 szobás lakás, na kb kint is ezt a szintet szeretnénk tartani, mert ha nem lehet, minek menjen ki az ember. Laktam már olyan lakásban is ami fél év alatt penészes lett, alulról ázott stb, na abból nem kérek mégegszer.
Bútorok nincsenek, mivel nem volt rá szükségünk, az albi bútorozott amiben eddig laktam, otthonról meg nincs pofám már elkérni, ha eddig nem tartottam rá igényt a 3 év alatt mióta külön élek szüleimtől.
-
vzozo
senior tag
válasz
freaghill #323 üzenetére
Nem fogok számháborúba kezdeni, csak gondolatébresztőnek néhány infó, amelyekkel lehet vitatkozni, csak szerintem nem érdemes:
- Akinek otthon van egy relatíve jó egzisztenciája, főleg asszonnyal, az nem fog munkásszállóra menni
- Egy ilyen feltételeknek megfelelő kisebb lakás NEM a belvárosban melegen olyan havi 1000 euró, ebből számolható a kaució (2-3x) és a makler (2.38x) díja
- Az első lakás elég rendesen meghatározza a jövőt: egyrészt hol-milyen környéken, emberek között fogsz élni, másrészt legombolsz egy csomó pénzt, amelyet talán sosem látsz viszont (pl. ha közvetítős az ingatlan, és az esetek 99%-ában az). Ugyebár annyira nem menő a havonkénti lakások közti ugrálás, nem csak az anyagi része, hanem pl. ajánlólevél hiánya miatt is. A havonta megpattanó bérlőket sehol sem szeretik.
- Otthonról sok mindent lehet hozni, csak akkor fizetni kell legalább egy fuvarozás árát, ami olyan 500 euró körül volt tavaly BUD-MUC viszonylatban
- Nagy igények: az olcsó cuccok a legdrágábbak in the long run
- Apránként beszerezni: ez nagyon jól hangzik, csak azért itt is van egy véges határidő. Saját tapasztalat: két-három hétig lehet felfújható matracon aludni, meg bőröndökből élni, de utána azért már nagyon jól jött, hogy a szállítók megérkeztek a komplett hálószobabútorral... Ugyanakkor TV-t talán másfél év után vettem, mert akkor volt éppen egy 50%-os akció az amazon téli készletkisöprésénél.Summa summárum: ha nekem csak 800k hufom lett volna erre, főleg két fővel, sose jövök ki, mert csak szoptam volna.
Aztán lehet másnak összejön. Én biztonsági játékos vagyok, illetve van egy bizonyos igényszintem, amiből nem vagyok hajlandó leadni. Akkor maradhattam volna otthon is, a jócskán felső decilisbe tartozó fizummal.
-
_NCT
addikt
Köszönöm mindenkinek
-
-
-
vzozo
senior tag
Hát én az elején pikk-pakk eltoltam 6000 eurót lakáskeresés-bérlés és minimálbútorozás céljából, tehát nem a gyémántberakásos lapostévé miatt került ennyibe, hanem itt ilyenek az árak... Mondjuk ezt a munkahelyem térítette relocation keretében (nem akármennyit, hanem fixen 6k-t adtak, tehát alaposan meg kellett néznem, hogy mire költsek.)
Ráadásul az elején lakhattam ismerősöknél, ha ez nem lett volna, akkor még szálloda / munkásszálló az első időkben... Az a 800k HUF (?) nekem nagyon kevéskének tűnik, hacsak nem tudsz beleülni a készbe.
A másik kérdésedre: részemről passz, rendszermérnök vagyok. Viszont vannak erre webes adatbázisok, nézz rá a "german IT salary" vagy hasonló kulcsszavakra a kedvenc keresődben.
-
x_o_n
veterán
alaptőke akkor is kell ,ha van ha nincs,én ugy jöttem ki anno egy Német munkaerő kölcsönzön keresztül,hogy senkit nem ismertem sőt a nyelvtudásom is annyira alap volt hogy csak na..este megjöttem,másnap értem jött egy Német hölgy kivitt a céghez és már be is álltam dolgozni,német,angol,pantomin ment erősen
de ez persze más,egy informatikai részen elvárják a Német-Angolt,persze van ahol elég az Angol,hallani ilyet is,de akiket én ismerek itt Mind alap elvárás volt a Német.
-
x_o_n
veterán
szia
a fizetés erösen függ a tartománytól és az ország résztől. 10-40% különbség.
albérlet árak szintén,két szobás lakás 350-750 város függöen,de pld München,Berlin ez akár a 2x.
a fizetés sem egyszerü,hiszen 6- adósáv van és vannak a bérkiegészitések amik plussz megemelik.pld nekem van fahrgeld (utazási támogatás)150+180 kindergeld(családi potlék 1 gyerekre) valamint mióta házas vagyok más adó kategória az is +250-300eu
de ez a Német rész. -
_NCT
addikt
Nyilván nem ez lenne a cél, a minimálbér, az a legrosszabb eset lenne. De sajnos ezzel is számolni kell. Mondjuk itthon sincs rossz fizetésem, de az ember mindig többet akar. Mostanában nyomták meg 370 + 30 caf bruttóra, csak ugye BP-en ez még az alja informatikában (3-5 év tapasztalattal nálunk helpdesk keres kb 300-350-et).
Itthon viszonylag jó helyen lakunk, szép lakásban, bútorozva, normális főbérlővel, garázzsal, tárolóval. Nem tudom mennyire reális 3-4 éven belül el akarom érni a bruttó 500-as fizetést, és itt lesz az a pont ahol elkezdek majd gondolkodni lakásvásárláson, pontosabban hitel felvételén, de még ez is kevés lesz.
Sajnos kint simán keresnék annyit, hogy ennyi időn belül itthon vehetnék lakást, de ahogy írtad is ez nem ennyire kerek.
Mondjuk jó ezt látni, hogy ennyibe kerül az élet. Legjobb lenne itthoni német multihoz orientálódni (Bosch pont keres most embert) és esetleg nyomulni céges képviselettel külföldre, de ez már álomvilág
Érdekelne pl Münchenben egy sima próbáltamárkikapcsolnibekapcsolni típusú rendszergazda mennyit kereshet, illetve egy olyan akinek van már pár év tapasztalata (2-3 mondjuk). Vannak ismerőseim Ausztriában, de ők szezonális munkát végeznek, sajnos ez nekem nem opció, mert 3-4 hónap után ugyanúgy nincs melóm, hazajövök és felélem a pénzt, annak nincs értelme.
-
vzozo
senior tag
A kérdés az, hogy hova akarsz menni. Itt Münchenben pl. számolhatsz alsó hangon 1000 eurót egy kisebb lakás bérlésére, ha nem lepra környékre mész. Kaució + közvetítői díj miatt legyen a zsebedben ennek kb. az ötszöröse, azonnal kifizetésre, az alatt szóba sem állnak veled. Jah, és akkor ez még egy üres lakás, be is kell bútoroznotok, nem ritkán még a konyha is üres, csak csonkok lógnak ki a falból.
A ketten 2500 eur, az kb. minimálbér vagy annál is rosszabb. Ne ez legyen a célotok.
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Megfogalmazódott bennem a gondolat, mi lenne ha Németországban/Ausztriában dolgoznék úgy 1-2 éven belül, inkább 1.
Tanulásra van időm, anno kb 8 éve tanultam és tudtam németül beszélni, azóta csak angolt használok, de gondolom egy éven belül ismét fel lehet hozni a nyelvtudást.
A kérdés az igazából, hogy kint ilyen egyszerűbb sysadmin mennyit kereshet? Gondolom ilyen PC szervizben elszerelgető ember kap 1000-1500 eurót, aki valamennyit konyít a szerverekhez, az kaphat 2000 körül? Vagy ehhez azért nem árt CCNA+MCSA papír is?
Nem keresek itthon sem rosszul jelenleg, mondjuk jól sem. Kb 3-4 év kellene, hogy felvehessek egyáltalán lakáshitelt, ez kicsit elszomorít, ezért gondoltam barátnővel ketten meg kellene kint próbálni.
Ha ketten keresnénk legrosszabb esetben 2500 eurót, akkor már megérné kimenni. Mennyibe fáj egy 40-50m2-es albérlet, ami csak a miért, nem akarunk közösködni senkivel?
Jelenleg itthon a fizum felét elviszi az albérlet....
-
-
válasz
kenny123 #304 üzenetére
én anno beneluxban az aldi - lidl stb boltokban csak euro alapú kártyával tudtam fizetni. mást nem fogadtak el. először visa kártyám volt ami ugye dolláros kártya..hiába, hogy forint van rajta. aztán váltottam maestro-ra asszem. vagy masterd-re. már nem emlékszem. a lényeg, hogy euro alapú volt és ugy már tudtam fizetni a diszkonotokban. egyébként az van amit a többiek irnak.. bankautomata kezelési költséggel..
-
axioma
veterán
válasz
kenny123 #307 üzenetére
Hat mondjuk megkereshetted volna a hirdetmenyben, de ime (MCO=MasterCard Online):
MCO Junior, MCO ISIC Junior, MCO PTE Junior eseten:
Külföldi ATM
Bankcsoport által üzemeltetett Idegen
1,87 EUR 3,21 EUR+ 1,67%Annyira nem veszes, rosszabbra szamitottam volna. Mondjuk az a kb. ezres alapdij fajdalmas lehet egy kinti eletvitelhez, ha hozzavesszuk, hogy ha jol neztem, napi kp.felvet _felso_ limit 300e Ft.
-
kenny123
addikt
Köszi a válaszokat. Sima OTP junior, master card. Tehát automatanal is hasznalhatom, kB +5%, egyébiránt vásárlás meg közep árfolyam. No para, csak 1-2 helyen nincs kártyás fizetés.
-
axioma
veterán
válasz
kenny123 #304 üzenetére
Milyen kartya? (Bar ma altalaban engedelyezve van a kulfoldi hasznalat nehany nagyon alsokategorias debit (meg a junior) kartyak kivetelevel - itthoni oldalrol.) Viszont kint meg a terminalt telepito bank donti el, hogy kivel hajlando szobaallni (legnagyobb meglepetesem Ausztriaban volt, ahol csak "penzautomatas" kartyat fogadtak volna el, a premiumnak szamito, nem is hitel hanem beteti tipusu world mastercardommal is elzavartak... meg a sima mastercard hitellel).
Azert a kartyaval kpfelvet lenyegesen tobb koltseggel jar, mint a vasarlas, ami jellemzoen ingyenes inkabb. Ha meg raadasul hitelkartya, akkor egybol megy a 30+% kamatozas is, mig a vasarlasra vonatkozik a turelmi ido.
A valtas a bankod deviza (valamelyik) arfolyaman fog megtortenni, egyeb tennivalod ezzel nincs, befolyasolni se tudod. Fontos tudni, hogy a terheles foglalasa (amirol sms-t kuldenek) altalaban a kartyatarsasag kozeparfolyamos konverziojaval van, a legtobb banknal keszulni kell arra, hogy jellemzoen 2-5%-kal magasabb osszeget akarnak majd konyvelni, tehat nem erdemes nullaig kihasznalni az osszeget, plane szinte'n hitelkartyanal. -
kenny123
addikt
Hali!
Itt hollandban hogyan tudok a legegyszerubben forint alapú kártyáról keszpenzhez jutni? Elfogyott a kp, és olyan helyen kellene vásárolni ahol nem biztos hogy oké a kártya.
Illetve, egyáltalán ugyanezzel a kártyával tudok vásárolni boltban?Köszi
-
Salmi
tag
Nyelv: szerintem is a szókincs a fontosabb. Amúgy pl. Ausztriában előfordulhat, hogy hiába tudsz jól németül, a különböző dialektusok megnehezíthetik a dolgodat. Több mint 1 év Oberösterreich után sem értek meg mindent, pedig a kollégák azt mondják, hogy perfekt a Deutsch-om.
Szállás: szerintem Németországra is igaz, hogy a legegyszerűbb, ha a kiválasztott környéken keresel "Monteurzimmer"-t a neten, de próbálkozhatsz "Privatzimmer"-rel is. Régiótól függően akár már 10 €/éjszakáért is kaphatsz elfogadható szállást. Természetesen sokszor kompromisszumot kell kötni: zuhany a folyosóról nyílik, közös konyha. De esetleg amíg stabillá válik a helyzet és találsz munkát, addig el lehet lenni egy ilyenen.
Ha osztrák munkaügyi kérdések lennének, nyugodtan tegyétek fel őket
!
-
atila4
senior tag
Németországban 3 embernek van munka lehetőség.
Helyileg Padernbornbe van a munka. Hús üzem takarítás. Akit érdekel privátban elmondom mindent! -
x_o_n
veterán
Indul a szezon, nálunk sok hegesztő, cnc, festőt,szobalányt keresnek most
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Háztartási gépek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Amazon Fire TV stick/box
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ! Dell Precision 5560 ( XPS 9510 ) 4K+ Touch/i7-11850H/32G/512G/NV Quadro/IR/FPR
- PlayStation 5 PRO + Disc Drive + Pulse 3D Wireless (black) + 2 játék eladó!
- Hibás/Teszteletlen Videókártyák,Processzorok,Tápegységek, Alaplapok,SSD-k STB...
- Makulátlan Lenovo Thinkpad T14 G1 Ryzen 5 Pro 4650U/16GB RAM/256GB SSD/ FHD /Új akku, Új SSD!
- Új DELL Inspiron 16 5640 Profi Fémházas Laptop 16" -40% Intel core 7 150U 16GB 1TB FULLHD+ IPS
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- LG 24GN60R-B - 24" IPS / 1920x1080 FHD / 144Hz 1ms / FreeSync Premium / G-Sync & Adaptive Sync / HDR
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Philips 49BDL4050D nagyképernyős televízió + Számla + 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest