Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- VHS digitalizálás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: ALZA vagy eMAG?
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
-
x_o_n
veterán
hu az jó messzi van tőlem
Az elektromos cigit jól megnézikamugy elég sokan használják,de mivel nagy dohányosok abszolut nem gond,max néha megkérdik mi ez,tényleg kevésbé ártalmas stb..
Nagyobb dohányboltokban kapni porlasztót liquidet is de inkább otthonrol hozz vagy neten keresztül rendelj mert sokkál drágább.
az itteni liquidek szarok...a mekang volt eddig egyedül ami jó volt. -
F34R
nagyúr
válasz
kenny123 #193 üzenetére
Van aki azt allitja nem, es szuletett Nemet polgar, persze attol fugg mit mert ugranak.
Olvastam az etkezesi cikket, hat mit ne mondjak nem olcso. En egy fovel szamolok, kifejezetten szeretem a hust is.
Olyan cikket is szivesen olvasnek ahol leirjak a szolgaltatasokat Pl fogorvos, alt. orvosi ellatas. Internetszolgaltatok, TV stb. -
atila4
senior tag
Sikerült kijönnöm Nèmetországba dolgozni
Egy húsüzem csomagoló rèszèn fogok dolgozni
Valaki esetleg Neunkirchen-ben èl vagy esetleg erre felè dolgozik?
Jah ès egy kèrdès. Nèmetek hogyan viszonyulnak az elektromos cigihez?
-
total90
veterán
Ha valakit érdekel: Lakásbérlés Münchenben és környékén
-
kenny123
addikt
Sziasztok!
Az ugye ok, ha letöltök, torrentezek, akkor itt kinn csúnyán bírságolnak. Viszont különböző online filmnézős oldalon ha megnézem (youtube, esetleg valami más) akkor azért szólhatnak?
Köszi.
-
x_o_n
veterán
Persze,általában és én is egyedül kezdtem,utána a család,elöször panziózás aztán lakás,majd lakás berendezése,felszerelése.Saját lakásban nem gondolkodom mint ahogy a németek nagyrésze sem(hiszen mint az usában itt is munkka miatt nem ritka a sokszori város váltás)de majd egyszer egy kis házat valami kis faluban azt szeretnék
-
F34R
nagyúr
(#186) x_o_n
Persze ertem mire gondoltok de van egy nagyon kicsi reteg akinek mondjuk mas a szemlelete.
(#187) total90
Igaz, de legtobben berlitek a lakast ha jol gondolom es azert elotte gondolom megnezitek a korulmenyeket.
Nyival mindenkinek a komfortos erzet a legelso, trivialis is volna ha vakolat darabok potyognanak mikozbe nezed a brand new TV-t -
total90
veterán
Tele konnyen talalni lakast, vagy is konnyebb... ha meg valamit kivesznek, akkor jon masik. En havernak nem olyan reg kerestem lakast es kb. 2 het alatt 10 lakast megneztunk, aztan az egyiket ki is vette.
(#181) vicces
Milyen rossz elmenyed van a bajorokkal? Nekem epp forditva van, a legjobb kozossegnek tartom DE-be.
(#185) F34R
Persze es nem is azt mondom, hogy ne vegyen semmit, csak lehet en latom rosszul, de nekem az a fontos, hogy kornyezetem legyen ugy, ahogy szeretnem, aztan johet a tobbi.
Ergo inkabb nem kell TV, mint, hogy vegyek egyet, de olyan a lakas, hogy ha felteszem a falra, akkor ledolOK, eros pelda volt, de gondolom erted mire gondolok.
-
F34R
nagyúr
Nah jo de azert azt ne felejtsd el, hogy nem mindenki azert van kint hogy lakasra gyujtson, szimplan jobban akar elni mint otthon es ebbe benne vannak azok a dolgok, hogy megvegye azt a kutyut amit szeretne.
Csak ne nyavogjon mert azert van kezzel foghato latszata, nem elissza, elbulizza vagy mas haszontalan dolgot tesz. -
itt nem érzem magam feszélyezve, mert külföldi vagyok. bár a múltkor mondtam az asszonynak, hogy költözzünk át rüsselsheimba. ott ritka a német, mint a fehér holló. tuti nem néz le senki, mert auslander vagy.
aztán meglepődtem, hogy a lakbérárak cseppet sem olcsóbbak, mint a jobb, szebb, nyugisabb helyeken.
pedig tavaly volt sok nagyon olcsó ajánlat, csakhát ugye mindenféle népekkel a szomszédságban. de legfőképpen union kívüliekkel. ez meg nem nagyon tetszik a fehér pofámnak -
Pedig télen jobbak az esélyek a lakasra. Nekem ez a véleményem. Nyáron jönnek a diákok és szeptembertől minden jó ajánlat elkel.
....
Én hessenben lakok, rheinland-pfalzban dolgozok. Ez mainz és környéke gyakorlatilag. Szoktam mondani, hogy ez az igaz Németország
Számomra a bajor az külön allatfaj, de nekem nincs jó tapasztalatom sajnos. Remélhetőleg ez fog változni, mert München nagyon szép és egyszer szeretnék még ott lakni egy saját házban -
x_o_n
veterán
A munka München és környékén lenne , épitőipar,müemlék,dekor,szoba-festés,mázolás stb,ott van több jobb ajánlatom cégektől,csak szállás-lakás nincs,itt helyben is kaptam ajánlatot egy nagy cégtől,igy ha nem találok lakást ott akkor ezt kell elvállalnom,a saját lakásomra már több nachmietert találtam és gyakorlatilag meglenne a másik lakás is a közelben,de Az bosszant hogy jóval jobb ajánlatot kaptam Münchenböl és ez a szállás miatt elvérzik
-
total90
veterán
válasz
ad4m1337 #167 üzenetére
Szia,
en a nagyon sok negativ velemeny miatt az A verziot hanyagolnam... persze kivetel mindig van. Ha talalsz ilyen cegeket, akkor nezz nagyon utanuk.
A masik, hogy az ilyen cegek nem hiszem, hogy 1-2 honapra alkalmaznanak.
A B verzio jobban hangzik, hogy te kersel melot, de nyari melora szinten neccesen vennenek fel szerintem.(#168) x_o_n
Hol vagy pontosan, en sokat jarok hetvegeken arra, foleg hegyekbe, Unter/Oberammergau volt legutobb, gyonyoru hely
(#169) Feree13
OK, ertelek
Nekem a nyelv is tetszik
-
-
x_o_n
veterán
válasz
freaghill #171 üzenetére
aki 8 orás volt az 750-850 között,össze vissza dolgoztak 5-6 napban aki éjszakát vállalt az többet,2-3 ember kivett lakást igy fejenként 150 böl megvolt a lakás,rezsi
de a fizetés függ az adósávtol is,az egyik eleve többet kapott mert házas volt és a párja is ott dolgozott(3kat.) -
Ferdzsoo
addikt
Totál félreértettél.
A tiroli helyi DIALEKTUSRA értettem hogy hasonló szar.Nem a helyre és a melóra, 5 éve vagyunk itt szeretünk itt lenni. Mondjuk mi szeretünk otthon is lenni, de itt lehet előbbre jutni, otthon sokkalsokkal nehezebb.
Amiket írtál itt is tapasztalom az auslendereken, totál ez megy. Mindegy mennyit keresnek, elisszák, elbulizzák, perszehogy enm jutnak előrébb... -
x_o_n
veterán
Na akkor közel vagy,én csak a gyerekeim miatt járok haza, maximálisan megértelek,az otthonom már ott van,mindenki barátságos imádom a várost és bár lehetne jobb melom de München környékén egy lakást találtam és bár árban megfellt ..kritikán aluli volt igy maradok allgau részen
-
ad4m1337
aktív tag
Hello!
Tervezem, hogy munkát vállalok német nyelvterületen (Ausztira / No.) még egyetem előtt, nyári szünetben (jelenleg technikusi évemet csinálom). Németből felső (+ egy kis szakmai német), angolból középfokom van, gondolom egy gyári operátor munkához elég lenne ez a nyelvtudás.
Feltételezem két eset létezik:
A) Közvetítő cégen keresztül találnak nekem munkát, fizuból szállást levonják, papírokat elintézik, nekem csak a munkaszerződést aláírni és dolgozni kell... pl. ezt a céget találtam akik ezzel foglalkoznak: [link]
B) Én találok munkát (pl. Coca-Colánál néztem a határhoz közel), magam intézem a papírokat, én keresek szállást és erre van cirka 1 - 1.5 hónapom, mivel nyáron csak ennyit tudnék dolgozni a technikusi vizsgák miatt, mert belenyúlnak kicsit a nyári szünetbe.
Kérdésem, hogy szerintetek van-e reális esélyem a "B" esetre? És egyáltalán milyen esélyekkel indulok nyári külföldi munkaszerzés területén, vagy csak ismerős által van erre esély?
Néztem még a CampLeaders -t nyári külföldi munka kapcsán, de sajnos csak aktív hallgatókat várnak...
-
total90
veterán
Elhiszem, csak en nem tapasztaltam meg soha.
Mit ertesz az alatt, hogy 2 megyevel arrebb vagy? Merre, vagy is hol vagy?
(#164) Feree13
Mi a szar neked ott? Tenyleg erdekel, mert sokan kijonnek ide vagy mashova mennek kulfoldre es mondjak, hogy szar... de mi a szar, mihez kepest?
Nekem Munchen az otthonom lett, imadom. Amikor voltam most odahaza, 2 het utan vagytam vissza. En szeretem ezt a kozeget, a bajor es a nemet nyelvet, az itteni embereket... jol erzem magam.
Amit en tapasztaltam, hogy sokan, akik kulfoldre mennek beleszaladnak abba a hibaba, hogy a fizetesbol meg lehet tobb dolgot venni es amikor elfogy, akkor nyavajognak, hogy de nem jo, meg nem lehet kijonni.
Aztan meg is ott virit a legujabb telefon a kezbe, tabplet, laptop, masfel meteres TV... de "nem jutok elore".(#163) dangerzone
Nincs mit, ha kerdesed van, akkor kerdezz batran.
-
Ferdzsoo
addikt
valami
orchkatzelschwoarf.amúgy a tiroli helyi hasonló szar, ha nem szarabb.
Hossa wonda? -
többször előfordult, hogy 50-ig számoltam a jelentkezőket a lépcsőház elött és akkor azt mondtam, hogy be se menjünk. hidd el nem hazudok.
most 2 megyével arrébb vagyok. picit kevesebb a fizu, de dolgozok rajta, hogy folyamatosan emelkedjen...
a mókus farkát /f@szát/ mond már bajorul, mert mindig elfelejtem!
-
total90
veterán
Az, hogy neked nem jott be, az nem jelenti, hogy masnek nem jonne be. Pl. en vagyok akkor az ellenteted, en el nem mennek innet, otthon erzem magam.
Amit a lakaskeresesrol irsz, en azert nem lattam soha sorokat a szabad lakasok kornyeken. Ha van zseton a zsebbe kezdeshez, akkor nincs gond, szerencse max a munkakeresesnel kellhet kicsit.Mennyi ideig voltak kint?
Bajorul beszeltek... ez Munchenben miert annyira nagy valami??? Nekem van tobb bajor haverom es toluk sokat tanulok, vagy is nagyon sokat ertek es el is beszelek veluk bajorul is, nem csak nemetul. Mondjuk en szeretem, tetszik a bajor nyelv. I red boaresch
-
én sikítva menekültem münchenből..
lakás... 1000-1200 euro havonta plusz ha kapsz termint megnézni a lakást, akkor az utcán kígyózik a sor. én fél év után feladtam. pedig van kb 50 éve ott élő rokon. semmit nem számít ... ESÉLYTELEN!!!egyébként provizio január 1-től nincs. azt a bérbeadó fizeti a közvetítőnek és nem a bérlő. ez új törvény.
2 vagy 3 havi kaltmiete amit le kell rakni. de ezt a végén nem szeretik visszaadni. a lakásból a kijelentkezésnél hihetetlen mibe bele nem tudnak kötni csak, hogy ne kelljen visszaadni.
én egyébként céges lakásban laktam és igy is sikerült 500 eurot legombolniuk rólam. pedig még az arbeitsgerichten is voltunk. feljelentettem a munkaadómat. természetesen a bírónővel bajorul beszéltek. én meg a kis keleteurópai vendégmunkás a kártéritésnek a felét kaptam csak vissza. hagyjuk a részleteket, de nekem volt igazam..
bayern nagyon jó, ha az ember egy nem rasszista céget talál, egyébként el lehet felejteni.nagyon nagy nácik, sok merészség kell, hogy odamenjen az ember dolgozni, élni.szerintem minimum 3000-4000 euro plusz egy jó nagy rakás SZERENCS kell indulásnak. valamint minimum egy keresett szakma. a diploma lehet jó. hacsak nem valamelyik büfőtanszékről való
kurvajó münchen.. a turistáknak. kb london2. igazi keleteurópai-menekült olvasztó -
total90
veterán
válasz
dangerzone #157 üzenetére
Szia,
akkor en segitek, vagy is kapsz valaszt
Ha ide jossz es dolgozni akarsz, akkor 3 dolog fontos:
-bejelentett lakas
-itteni bankkartya (de ehhez kell mar a lakas)
-itteni betegbiztositohoz bejelentkezniA kijovetelhez mindnkepp kell penz, elvegre valamibol el kell kezdeni az itteni eletet. Az, hogy mennyi az lakasfuggo nagyon...
Ha beszelsz jol angolul es nemetul, akkor egy gepeszmernoki diplomaval szerintem baromi konnyen talalsz allas. Egy jo oneletrajz kell viszont
Az elleskeresben probald hanyagolni a kozvetito cegeket, a helyieket is. Van sok ceg viszont, akiknel van ceges lakas (legtobb esetben kis apartman, de kezdetnek epp jo), ez jo lehet, ha nincs eleg toke a normal lakasberlesre. Ez alatt azt ertem, hogy itt a 3 havi berletet tuti fizetni kell biztositek gyanant, amit a kijelentkezes utan vissza kapasz... Meg ha sok helyen provizio is van, ami szinten kb. ez az osszeg. Ezert keress privat lakast, akkor nincs provizio.Ha lakas meg van, akkor bankkartya, betegbiztosito... es johet az allas. A legtisztabb megoldas, hogy kijossz, lakast berelsz, tobbi elrendeznivalo es keresed a melot. MO.-rol keresni nem egyszeru, mert csak az interju miatt kijonni...
Na most, ha München lenne a celod, akkor a lakas dolog... Nincs lakas, eselytelen lakast talalni 600€ alatt es akkor meg nem is vagy kozel a varoshoz. 700-750€-t kell kalkulalni havi szinten, szoval olyan 2100€ egy "bejelentkezes a lakasba", majd ugye 1-2 havi berletet ara meg jo ha a zsebbe van, amig allast nem talalsz. Jon meg a kaja penz, berlet... szoval 4-5000€ kellhet.
Ha olyan veget talalsz, akinel van lakas, akkor ez az osszeg minimalisra redukalodhat
-
dangerzone
addikt
Srácok egy kis tanácsra van szükségem, hátha ti tudtok valamilyen infóval szolgálni. Sajnos Németországban nincsen semmilyen tapasztalatom a munkavállalásról, ismerősöm sincs sok kinn. Annyit hallottam, hogy bejelentett lakcím szükséges, ha az ember dolgozni akar. Az egyetem után szeretnék pár évet a németeknél dolgozni, de mindenképp a szakmámban, gépészmérnökként. Jó német és angol tudással szerintetek mennyi esély van arra, hogy el tudjak helyezkedni a szakmámban? Esetleg hogyan lehetne növelni az esélyeket? Mire kellene odafigyelni?
-
total90
veterán
(#147) Feree13 es (#148) kenny123
A letoltes utani problemarol tolem jobban senki nem tudja mennyibe is faj
Szoval, amikor kijottem ide nagyon orultem a 100 megas netnek es le is rantottam par zeneszamot, csak ugy proba gyanant. Most is aldom azt a napot, hogy csak 3 zeneszam volt az, kulonben meg lehet mindig fizetnek.
Szoval mivel en le is fel is toltottem a torrent miatt ez az egesz buli 400€/zeneszam volt nekem. Ez nem vicc, meg vannak meg a papirok rola, mert eloszor nem hittem el, azt hittem atveres, mert epp volt a TV-be, hogy sokakat vernek at igy. Aztan amikor a birosagi papir jott, akkor mar elhittemEzek utan elegge utananeztem a temanak es ja, ha "csak" letoltesz illegalisan, akkor is faj 125 €-ra, de ha vissza is toltod, akkor 400€-ig faj.
Filmenkenl ezres tetelek vannak... programok, ilyesmik sem olcsok.Azota szepen mindent megveszek
Ez a tema egyebkent (most utananezve) Hollandiara is ervenyes. Kicsit kevesebb az osszeg, de sokkal nem
Szoval irany a legalitas utjan, vedul is nem rossz az
NAS temat sem ajanlom...
-
kenny123
addikt
válasz
Ferdzsoo #147 üzenetére
Ez ciki. Köszi a válaszokat, esetleg ha valakinek van bármi hozzászólni valója, ne tartsa magában.
Ha tényleg így van, akkor biztosan nem fogok itt torrentelni, nem ér annyit a dolog. Viszont ha adott otthon, Magyarhonban egy NAS, és azt birizgalom innen, tehát a forgalom maga otthon zajlik, otthoni szolgáltatóval, én pedig a NAS-rol streamelem ki ide, azért szólhatnak? A szó szoros ertelmeben itt nincs p2p.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
kenny123 #145 üzenetére
Nemtudom hollandiában hogy megy de ausztria és dajcsland a következő: Ha valamit letöltesz leginkább zenére és filmre mennek, akkor jön a csekk pár héten belül, nem olyan vészes, állítólag pont annyi amit még be is fizetsz. (asszem egy albumért 50-80eur a bünti) persze lehet hogy csak minden 100.-at vagy 1000.-et bírságolnak, de ha épp te vagy az?
Elvileg eléggé rászáltak ezekre, én nem töltenék le semmit a helyedben... -
kenny123
addikt
Köszönöm szépen.
Közben, lenne egy kérdésem. Mivel eléggé fix helynek tűnik, magam után kuldetek egy kis laptopot, hogy tudjam használni. Kifelé jövet említette az egyik srác, hogy németben elég keményen szabajozzak a torrentet, film letöltést, stb. Ez hollandban vajon hogy lehet?
Az oké, hogy nem kolcsonzok akkor filmeket.. De mondjuk sorozatokert megvaghatnak? Vagy hogy megy ez, ha látják hogy van forgalom, először csak felszolitanak, vagy birsagolnak is azonnal?Köszi
-
total90
veterán
válasz
kenny123 #139 üzenetére
Sokan mennek ki es azt hiszik, majd a herejuket logatva meggazdagdnak es par nap utan, amikor rajonnek, hogy dolgozni kell, inkabb megfutamodnak. Sokan vannak igy.
Neked meg respect es sok sikert, meg szard le aki esetleg azert nez le, amit csinalsz. valahol el kell kezdni -
kenny123
addikt
Amennyit tudok az egyik srác otthoni baratnojetol, akinek nem volt rálátása:
Állítólag akármit csináltak semmi nem volt jó, mindent pont ugyanúgy csináltak ahogy mutattak nekik, megis kirúgtak őket az első helyről. Át raktak őket máshova, de ott is ugyanez ment állítólag, a harmadikat nem vállaltak be.
Én azért ezt picit fenntartásokkal kezelnem, mert az ember hajlamos picit felfujni a dolgokat, ha nem úgy megy ahogy kellene... Vagymi, remelem érthető amit írok. -
kenny123
addikt
Én spec egész jól, kezdem megszokni.
holnap megyünk bejelenteni engem, ez egész jó. Hétközben faszkodas, A hétvége necces picit, de szokhato bőven.
Ezt nem kell átlagnak venni, akikkel együtt jöttem,kb 7 fő, ma ment haza 2 srác, mert nem birtak. Talán meg egy fő dolgozik rajtam kívül abból a menetbol, többiek mind hazamentek.Bármi kérdés van, csak nyugodtan.
-
ny.erno
tag
Szép napot! Ha jól számolok kenny123, akkor már több, mint egy hete kint vagy. Hogy bírod? Tapasztalatok?
-
ny.erno
tag
válasz
kenny123 #134 üzenetére
Az hangzik barátian, hogy addig maradsz, amíg bírod.
Az utóbbi annyira nem, de hatalmas segítség még ha 300 juróba is kerül. Vannak akik pont ennyiért átvernek. Ha kiszámolom pl 2 hónapra, akkor az 175 Eur mínusz havi fizuból hazaúttal együtt (3 hónappal csak 116/hó
). És ha konkrétan a te példádat nézem és úgy érzem, hogy költeni nem sokat kell, még így is jobb, mint itthon..
-
kenny123
addikt
Barátian hangzik, ha neked megéri 3 hónapra kifizetni a ~300€ "előleget, úti költséget". Ezt elfelejtettem az előbb.
KKertem, másnap mar dolgoztam.igazából onnan hogy beszallsz a buszba, fix hogy lesz helyed 1-3 napon belül. Hazavisznek persze, ez kb ~50€ alkalmanként. És ez Pestre értendő.
-
-
ny.erno
tag
Sziasztok!
Fontolgatom én is a kikacsintást külföldre, szóval örülök, hogy megtaláltalak titeket. Azért kacsintás, mert itthon van szezonális munkám, amivel a saját elvárásaimhoz mérve eleget keresek. Viszont az áprilistól októberig tart. Utána vegetálás van. Leginkább kenny123-hoz céloznám a kérdést, de ha más is tud valami tippet, akkor kérem, hogy ne tartsa magában.Szóval aki neked intézte az esetleg olyat is tud szervezni, hogy csak 2-3 hónapra mennél ki valahova?
-
total90
veterán
válasz
kenny123 #127 üzenetére
Itt vannak olyan helyek, ahol a fo allas mellett be kell jelentened a mellekallast, szoval nem lesz semmi gond szerintem ha a fonokod elott kerdezed meg... vagy epp tole. Sajat idoddel azt csinalsz, amit akarsz.
Itt is vannak ilyen feltoltosnek mondhato SIM-ek, azokra ramozdulhatsz, nem kell szerzodes vagy hasonlo cucc.
Erdeklodj az ottlevoktol, ha mar sokan azzal telefonalnak haza, csak tudnak valamit mondani. -
kenny123
addikt
A városházát mar tudom úgyis, ott voltunk ( illetve megyünk ma is) bejelenteni, esetleg ott majd rakerdezek. Persze nem a főnök elott.
Oké, akkor telefon lefuja. Viszont sjanlottak valami SIM kártyát, amit egyszer kell megvenni, és van rajt havi 700 perc, és sokan ezzel telefonálnak haza. Ezt nem tudod véletlenül? Én nem habla holland, de a mobilos weboldalakon nem tudok nyelvet váltani. Akkor legalább nem kellene a wifit vadászni.
Köszi a segítséget!
-
total90
veterán
válasz
kenny123 #125 üzenetére
Pl. munkaugyi osztalyon rakerdezhetsz. Vagy epp csak ugy a kollegaktol, valaki biztos tudja.
A masik, hogy ha 11-tol melozol, akkor delelott tudod csinalni. Pl. takaritan valahol heti 3x3 ora vagy valami. Nekem ismeros ugy csinalja...Telefon: az lehet necces lesz. Szoval itt DE-be ugy van, hogy ha kijossz, van melod, attol meg nem tudsz elofizetesre venni telefont.
Egy ev mar munkaviszonyba kell, hogy legyel es utana mehetsz be... es jo, hogy ha a munkaviszonyod nem eves szerzodes, hanem korlatlan, mert az elutasito indok tud lenni. Pl. lehetsz mar itt 2 eve is, de a szerzodesed nem korlatlan, hanem csak ujrahosszabitott 1 eves, akkor azt mondjak, csokolom, kivul tagasabb.Nekem ugy lett egybol, hogy baratnom nagybacsija (35 eve el itt) nevere lett, csak en fizettem. Na most ez az opcio keveseknek van...
-
kenny123
addikt
Na látod, ezt nem tudom. Hol tudnék utána járni? Igazából, otthon is csináltam 2 melot egyszerre, lehet hogy itt is menne. Csak nem tudom mikor, 11-12-tol este 23ig foglalt vagyok. Mondjuk, van heti egy szabadnap, én meg nem nyaralni jöttem...
Más: nem tudjatok, ha itt kinn szeretnek venni előfizetésre egy telefont, milyen papír kell hozza? Illetve milyen kritériumoknak kell teljesülnie?
Koszi
-
kenny123
addikt
válasz
dynamicrossh #121 üzenetére
3-4 napja itt, egy centet nem költöttem semmire.
tukmalnak melóban kaját-piat, szóval okes vagyok.
Total: lenne szép kereken 1000, nagyon boldog lennék. De aki a kicsit...
köszi!
-
kenny123
addikt
válasz
dellfanboy #119 üzenetére
Úgy-úgy..
-
kenny123
addikt
válasz
dellfanboy #117 üzenetére
Konyhai kisegites, heti 6 nap, 10 óra munkaidő. Szállást / kaját adnak, fizetés 8-900€.
Egy ismerős szólt, hogy van egy haverja aki rendszeresen hozza-viszi az embereket Németország - Hollandia szerte, hasonló munkára. Ő segített .Elég lutri meló, csak kalandvágyóknak. Mondjuk, meg így is jóval több pénz marad zsebben, mint otthon 2 munkahelyen, heti 3-4 16 órával...
-
kenny123
addikt
Na, megérkeztem Hollandiába, MAastrichtbe.. Lakótársak 2 kínai, semmilyen nyelvet nem beszélnek.
főnök jofejnek tűnik, vele beszélgettünk inglisul, normális arcnak tűnik.
-
dynamicrossh
tag
Ez országonként nagyon változó. Németországban igaz csak rövid ideig voltam de ott én sem tapasztaltam ilyesmit. Dániában viszont szintén ugyanaz mint Hollandia vagy még rosszabb talán. Persze ez személyes tapasztalat, biztos vannak olyan helyek ahol normálisan viszonyulnak az emberekhez nemzetiségtől függetlenül, de én egy-két kivételtől eltekintve nem ilyen helyeken dolgoztam.
-
total90
veterán
válasz
dynamicrossh #111 üzenetére
Mindenhol vannak ilyen "neputalos" retegek. Itt Nemetorszagban a roman es lengyelek vannak nem kicsit utalva, de sok is a gond veluk... csak a baj, hogy mindenkit egy lapra vesznek sokan.
Pl. a cegnel ahol dolgozom volt jelentkezo romaniabol es az oneletrajza alapjan o volt talan a legjobb, de majdnem be sem lett hivva.
Vegul nem felelt meg gyakorlatban, ez mas kerdes, de ha anno nem szajalok, hogy le kellene szarni ki honnet jott, akkor be sem probalkozhat. Aztan par hete epp egy lengyel csajt vettunk fel, de o is kb. hatareset volt a behivasnal.
A magyarokat itt szeretik, foleg a bajorok... kicsit tortenelmi viszonyok miatt, de nem sok gond van a magyarokkal. En maskepp latom, valahogy jobb nem magyarokkal haverkodni, fura de igy van. -
dynamicrossh
tag
válasz
kenny123 #110 üzenetére
Mert rühellik a magyarokat. Főleg a lengyelek, de van egy általánosan kialakult kép rólunk, hogy mi bunkó, beképzelt lusta népség vagyunk és annyi az életcélunk hogy elnarkózzuk minden pénzünk. Ha megismerkedsz kinti magyarokkal rájössz hogy nem véletlen alakult ki ez a prekoncepció mert tényleg többségében ilyenek vannak kint.
-
kenny123
addikt
válasz
dynamicrossh #109 üzenetére
Miért ne mondjam nagyon hogy magyar vagyok?
-
dynamicrossh
tag
válasz
kenny123 #108 üzenetére
Az angollal kezdetben el lehet indulni, de a holland kelleni fog később mindenképp. De nem olyan nehéz főleg angol német nyelvtudás esetén csak úgy ragad majd rád. Ha normálisan viszonyulsz az emberekhez akkor ők is úgy fognak hozzád, függetlenül attól hogy echte holland, török marokkói vagy bármilyen más származású. Azt azért ne nagyon reklámozd hogy magyar vagy. A kaja olcsó csak kicsit szét kell nézni pl friss zöldséget gyümölcsöt piacon vegyél, húst hentesnél, egyebeket Albert Heijn Lidl stb boltokban olcsón megkapsz. Lakhatás meg közlekedés ami drága, előbbi Eindhovenben talán nem annyira vészes. Nem tudom milyen munkakörben fogsz dolgozni de hajtani kell az biztos.
-
kenny123
addikt
válasz
dynamicrossh #107 üzenetére
Úgy nagyon konkrétan nincs jelenleg semmi, csak ilyen alap dolgok, meg amit Te érdemesnek tartasz megemlíteni, mire figyeljek oda kint. Jó angollal, kevés némettel hogy boldolgulok majd ott? Milyenek az emberek?
-
total90
veterán
válasz
kenny123 #105 üzenetére
Jaja, szerintem is, bemesz egy barba es mondod, hogy onnet vagy, ahonnet Dzsudzsak es mar is a legjobb nok verekednek erte, hogy ki szopjon le
Velem is ez volt Berlinbe, mert Dardai... aztan mondtam, hogy nem kell verekedni, szepen sorban mindenkiViccet felreteve, szerintem keresd fel a tagokat, akik ha nem is abban a varosban, de Hollandiaban elnek, toluk csak kapsz valami hasznos infot.
-
total90
veterán
válasz
freaghill #101 üzenetére
Ez nalam azt jelenti, hogy kisebb fizetesbol is jobban elhetnel mint Magyarorszagon
(#102) kenny123
Talan talalsz regi Dzsudzsakos mezt valahol
Egyebkent ha jol tudom van valaki a forumrol Amsterdamban, de nem tudom ki... ot kellene valahogy felkeresni, mast nem tudok, aki kint lenne fapupcseknal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Eredeti játékok OFF topik
- AliExpress tapasztalatok
- OLED TV topic
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Facebook és Messenger
- Ukrajnai háború
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- új, bontatlan, iPhone 15 Plus gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Eladó i3-13100f/ASRock Z690PG
- Folyadék hűtés alkatrészek (Komlett hűtőrendszer)
- iPhone 16 Pro 256 GB Desert Titán - 0 Perces - HFGY42Y2HX Warranty: 2025-12-28
- ! Dell Precision 5560 ( XPS 9510 ) 4K+ Touch/i7-11850H/32G/512G/NV Quadro/IR/FPR
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 ASUS TUF 650W
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Csere-Beszámítás!Lenovo Legion 5 Gamer laptop! I5 10300H / GTX 1650Ti / 16GB DDR4 / 500SSD +1TB HDD
- Apple iPad 8gen 32GB Wifi/ Normál állapotban / 12 hónapjótállással
- TP-Link TD-W9980B dualband Router / modem szinte új, pormentes, dobozban
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest