- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Argos: Szeretem az ecetfát
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenny123
addikt
válasz
dellfanboy #119 üzenetére
Úgy-úgy..
-
kenny123
addikt
válasz
dellfanboy #117 üzenetére
Konyhai kisegites, heti 6 nap, 10 óra munkaidő. Szállást / kaját adnak, fizetés 8-900€.
Egy ismerős szólt, hogy van egy haverja aki rendszeresen hozza-viszi az embereket Németország - Hollandia szerte, hasonló munkára. Ő segített .Elég lutri meló, csak kalandvágyóknak. Mondjuk, meg így is jóval több pénz marad zsebben, mint otthon 2 munkahelyen, heti 3-4 16 órával...
-
kenny123
addikt
Na, megérkeztem Hollandiába, MAastrichtbe.. Lakótársak 2 kínai, semmilyen nyelvet nem beszélnek.
főnök jofejnek tűnik, vele beszélgettünk inglisul, normális arcnak tűnik.
-
dynamicrossh
tag
Ez országonként nagyon változó. Németországban igaz csak rövid ideig voltam de ott én sem tapasztaltam ilyesmit. Dániában viszont szintén ugyanaz mint Hollandia vagy még rosszabb talán. Persze ez személyes tapasztalat, biztos vannak olyan helyek ahol normálisan viszonyulnak az emberekhez nemzetiségtől függetlenül, de én egy-két kivételtől eltekintve nem ilyen helyeken dolgoztam.
-
total90
veterán
válasz
dynamicrossh #111 üzenetére
Mindenhol vannak ilyen "neputalos" retegek. Itt Nemetorszagban a roman es lengyelek vannak nem kicsit utalva, de sok is a gond veluk... csak a baj, hogy mindenkit egy lapra vesznek sokan.
Pl. a cegnel ahol dolgozom volt jelentkezo romaniabol es az oneletrajza alapjan o volt talan a legjobb, de majdnem be sem lett hivva.
Vegul nem felelt meg gyakorlatban, ez mas kerdes, de ha anno nem szajalok, hogy le kellene szarni ki honnet jott, akkor be sem probalkozhat. Aztan par hete epp egy lengyel csajt vettunk fel, de o is kb. hatareset volt a behivasnal.
A magyarokat itt szeretik, foleg a bajorok... kicsit tortenelmi viszonyok miatt, de nem sok gond van a magyarokkal. En maskepp latom, valahogy jobb nem magyarokkal haverkodni, fura de igy van. -
dynamicrossh
tag
válasz
kenny123 #110 üzenetére
Mert rühellik a magyarokat. Főleg a lengyelek, de van egy általánosan kialakult kép rólunk, hogy mi bunkó, beképzelt lusta népség vagyunk és annyi az életcélunk hogy elnarkózzuk minden pénzünk. Ha megismerkedsz kinti magyarokkal rájössz hogy nem véletlen alakult ki ez a prekoncepció mert tényleg többségében ilyenek vannak kint.
-
kenny123
addikt
válasz
dynamicrossh #109 üzenetére
Miért ne mondjam nagyon hogy magyar vagyok?
-
dynamicrossh
tag
válasz
kenny123 #108 üzenetére
Az angollal kezdetben el lehet indulni, de a holland kelleni fog később mindenképp. De nem olyan nehéz főleg angol német nyelvtudás esetén csak úgy ragad majd rád. Ha normálisan viszonyulsz az emberekhez akkor ők is úgy fognak hozzád, függetlenül attól hogy echte holland, török marokkói vagy bármilyen más származású. Azt azért ne nagyon reklámozd hogy magyar vagy. A kaja olcsó csak kicsit szét kell nézni pl friss zöldséget gyümölcsöt piacon vegyél, húst hentesnél, egyebeket Albert Heijn Lidl stb boltokban olcsón megkapsz. Lakhatás meg közlekedés ami drága, előbbi Eindhovenben talán nem annyira vészes. Nem tudom milyen munkakörben fogsz dolgozni de hajtani kell az biztos.
-
kenny123
addikt
válasz
dynamicrossh #107 üzenetére
Úgy nagyon konkrétan nincs jelenleg semmi, csak ilyen alap dolgok, meg amit Te érdemesnek tartasz megemlíteni, mire figyeljek oda kint. Jó angollal, kevés némettel hogy boldolgulok majd ott? Milyenek az emberek?
-
total90
veterán
válasz
kenny123 #105 üzenetére
Jaja, szerintem is, bemesz egy barba es mondod, hogy onnet vagy, ahonnet Dzsudzsak es mar is a legjobb nok verekednek erte, hogy ki szopjon le
Velem is ez volt Berlinbe, mert Dardai... aztan mondtam, hogy nem kell verekedni, szepen sorban mindenkiViccet felreteve, szerintem keresd fel a tagokat, akik ha nem is abban a varosban, de Hollandiaban elnek, toluk csak kapsz valami hasznos infot.
-
total90
veterán
válasz
freaghill #101 üzenetére
Ez nalam azt jelenti, hogy kisebb fizetesbol is jobban elhetnel mint Magyarorszagon
(#102) kenny123
Talan talalsz regi Dzsudzsakos mezt valahol
Egyebkent ha jol tudom van valaki a forumrol Amsterdamban, de nem tudom ki... ot kellene valahogy felkeresni, mast nem tudok, aki kint lenne fapupcseknal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged