Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #10 üzenetére

Tehát mindig

Ja, szerencsére van napközben egy hosszabb punnyadási időszakuk, amikor csak alszanak, heverésznek. Szürkületi állatok, emiatt más ritmusban vannak, mint mi. Idő kell hozzá, hogy ezt a gazdik megszokják.

Az érzékenység meg sajnos az emberi idiótaság miatt van. A rendkívüli cukiságnak ez az ára, hogy extrém érzékenyek, se nyusziből se kiskutyusból nem lett volna szabad kitenyészteni a nagyon pici cuki fajtákat. :((( Cicából nem tudok extrém pici méretű fajtáról.

Egyébként a nyuszik emésztőrendszere roppant egyszerű, gyakorlatilag szinte állandóan esznek és kaksiznak, semmi gond nem lehetne...kivéve egy dolgot! Ha a 4-5 kilós házinyusziból kitenyésztenek törpéket(a törpenyuszi átlag 1 kiló, innen jönnek a nagyobbak, a mini és normál méretűek 2 és 3 kilóval) akkor azok emésztőrendszere is harmadakkora átmérőjű lesz, plusz a körülményeik miatt kevesebbet rohangálnak idősebb korukban, mivel megérik azt is... Innentől bortékolható a gyakori bélleállás náluk, ennek durvább kimenetele a bélelzáródás. Ezért kincs nyuszisoknál a nyuszibogyó, mert innen tudják, hogy eszik rendesen. :K

Ja és szerencsére nem állnak le a tenyésztők, az amúgy is igen ritka kosorrú REX-ból meg az English Lop fajtából kitenyésztették a Jaj-jar nyuszit! Nem ez a nev, csak én hívom így.

a képen az apa és a pár hetes picurja

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #8 üzenetére

Szépek bizony a nyuszik, köszi a nevükben is! Amúgy csak kifejezetten szelíd otthoni tartásra kitenyésztett törpenyusziból kb 250 alfaj van. Tényleg nem alamuszi, sőt kifejezetten akarnok tud lenni a legtöbb! Persze mivel prédaállat, így aki nem ismeri őket...hát az nem ismeri őket! De piszok inteligens kis majmok ám, úgy tudja manipulálni mind a gazdiját, hogy el se hinné, aki nem tapasztalja meg. Mondjuk őket nagyon meg kell tanulni, az életül múlhat rajta, ha ismerjük a majd 20féle fekvési pozíciójukat. Sajnos prédaállatként fájdalomrejtőek, így a testtartás megértése igen fontos esetükben. Plusz a bogyózás...ha bő egy napig nem eszik mondjuk fájdalom miatt, az már akár halálos is lehet náluk, így közel egy egzotikus állatorvos tudásának nyulas részének a felével érdemes rendelkeznie a törpenyuszisoknak. De eszméletlen aranyosak tudnak lenni, mikor jönnek kaját vagy nasit kunyerálni! :K Aztán sokszor ha megkapja, amiért kunyizott, simán hátat fordít és ott hagy a fenébe. Akkor simogatod, mikor ő akarja, nem olyan, mint a kiskutya.

Itt is pont feleannyi volt a vezetékes porszívó, mint az álló! Mondjuk én szeretem az állót, mert tök kényelmes kezelni a másikhoz képest, főleg mivel nincs vezetéke, amit a nyuszi letámadhat egy pillanat alatt. :D

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #6 üzenetére

Ja, ez a linkelt Philips is nagyon durva, igazából a Dyson-nál azt kell megfizetni, hogy Dyson, kb mint az SSD-nél a Samsung vagy az SK Hynix, bár jelenleg minden SSD rohadt drága lett. A nem álló Philips szerintem azért erősebb, kb ilyesmi van vezetékesben és azért jobban szív, mint a 4 évvel ezelőtt 80eft-be kerülő akkus.

Sajnos Ördi nyuszi egy hónapja már átugrált a szivárvány hídon, sose gondoltam volna, hogy ennyire megviseli az embert egy ilyen tragédia. Gyakorlatilag a lakás minden pontján heverészett napközben, így bárhová is lépek vagy nézek, mindig érzem a hiányát! :O

Nyuszis topikban van két kép róla...
    De még a Poltopikba is jutott...

Heidi meg talán a leendő...de Ő nem törpe(mini)REX, hanem német óriás, itt még nyilván csak bébinyuszi...

A törpék amúgy sokkal veszedelmesebbek, mint a nagyobbak! ;] Nézd meg a fehér óriást, mindig ilyen békés lesz és nézd meg Ördit, aki gyakorlatilag egy törpepitbull nyusziba rejtve. (ők egyébként nem ketrecnyuszik, szabadon vannak a lakásban)

• ubyegon2

félisten

válasz hcl #4 üzenetére

Amúgy vannak kifejezetten állatszőrre való fejjel is porszívók, azt mondják normál szőrzetű nyuszisok, hogy egész jól funkcionál. Nálunk ez nem volt gond nyilván, mivel a nyuszi REX szőrzetű.

Próbálgattam én óvatosan emelgetni a nyeles porszívót, de hiába, a bogyók egy része a fejben maradt és visszagurult. :D Szerencsére a nyuszibogyó az gyakorlatilag a száraz táp meg a széna összegömbölyítve, simán fel lehet kapkodni. Gond a cekotróf kakival lenne, de azt normál esetben a nyuszik megeszik. ;] Nem vicc, olyannyira nem, hogy ha ezt nem tennék, meghalnának!

Tényleg jó állóporszívó 100k-ért? Inkább 300k az, de minimum a 200k fölöttiek, amik már felveszik a versenyt a zsinórossal!

Dyson V16 Piston Animal elbír az állatszőrrel!

• ubyegon2

félisten

Az 'sten áldana meg, a cím alapján azt hittem valamelyik hadireppencses kolléga írt blogot, de a nickedet meglátva már sejtettem, hogy valami rettenetbarkács lesz, de hogy porszívó? :D Amúgy nem rosszak ezek az állóporszívók, csak ami tényleg jó, az bőven 200eft fölött van. nekem is van egy, inkább középmezőnyös, de a port egész szépen szívja, gyakorlatilag 300eft-s se kéne helyette, mivel törpenyuszi mellett azt is naponta szét kéne bontanom legalább gégecső szintig, (a nyuszi szénája szanaszét van állandóan). A vezetékes nyilván erősebb, de ez jóval userbarátabb plusz ugye a nyuszót is kéne folyamatosan figyelnem, mikor támadja meg a kábelt! Amúgy ez az álló fura fej meg kefekialakítása miatt a nyuszibogyókat jól megpörgeti és ha lekapcsolom a gépet, a fele visszaesik. ;]

Új hozzászólás Aktív témák