Hirdetés
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
38500 - 38401
38925 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
FID
őstag
-
Mustármag
őstag
-
Thunderzolee
veterán
Ejha, cserélik gariban ha gond van vele?
Ez egész pozitív.
-
FID
őstag
Ha a felni van megrogyva akkor csere, vagy 2 kalapács ha jó vagy.
-
Mustármag
őstag
Sziasztok!
Legaranciáztattam a S/N G2 Maxomat az első lengéscsillapító miatt.
Most a barátnőm F2 pro-ját használom és feltűnt hogy üt. Itthon megnéztem és szerintem a hátsó felni van deformálódva. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy csere? -
FID
őstag
-
Thunderzolee
veterán
ZT3 valakinek?
Ennyiért még nem láttam.
https://www.facebook.com/share/1CGwoE4x6L/
-
Thunderzolee
veterán
Én a melóba járok 25-el, 7 éve. Előző helyről 10km volt az út, most 7km. Ez utóbbi 20 perc, simán ki lehet bírni. Na persze ez nem a belváros, ott lehet megőrülnék.
Nem mondom van hogy jól jönne egy extra boost. Pl. ma mikor az elektromos brignást és egy másik rollerest nem tudtam megelőzni, mert kb. csak 0.5km-al mentem gyorsabban náluk.Más, olvasva a the zone cikket:
Viszont tegnap olyan szitut láttam, ami rendesen felnyomta a pumpát bennem.
Ment előttem bringasáv-féleségben 2 fiatal suhanc e-rollerrel. Illetve hát nem a bringasávban, hanem össze-vissza az úton, baromkodva. Jött egy kocsi, de nem merte őket megelőzni érthető okokból. Aztán finomat rájuk dudált, de épp csak hogy hallani lehetett. Melléjük érve valamit kiszóltak a kocsiból, azt nem hallotam. Persze ez nem tetszett a két suhancnak, rögtön ment az anyázás, középső ujj stb. Gondoltam hogy bevatkozok én is, de minek? Valószínűleg azt se tudják hogy van ez a bolygó, olyan sötétek, ezekkel mit lehet csinálni.. És nem csak a fiatalsággal van baj. Amikor a drága szülő (mindenféle védőfelszerelés nélkül) viszi a kisgyerekét...
Szóval lehet itt bármit, de bizony a társadalommal van a probléma. Arra csak meg az edukáció a megoldás, csak annak a hatása nem 2 hónap alatt látszódik, hanem majd 20 év múlva.
Én kezdésnek jogsihoz kötném. Bármilyen szabálytalanság esetén instant kiszedni a forgalomból, menjen tovább gyalog. Hát vagy lehet tovább siránkozni és teszetoszáskodni fent a döntéshozóknak, mert évek óta ezt csinálják...
Nna. Most jól megmondtam a frankót!
+1
Mindenben egyetértek."az elektromos brignást és egy másik rollerest nem tudtam megelőzni, mert kb. csak 0.5km-al mentem gyorsabban náluk"
Igen, ismerős érzés. Pont az ilyen helyzetek miatt járok nagyobb sebességre is képes rollerrel.
A 25 az egy agyhalál, ha valakit utolérsz, de megelőzni meg nem bírod.
-
TomMusic
őstag
Én a melóba járok 25-el, 7 éve. Előző helyről 10km volt az út, most 7km. Ez utóbbi 20 perc, simán ki lehet bírni. Na persze ez nem a belváros, ott lehet megőrülnék.
Nem mondom van hogy jól jönne egy extra boost. Pl. ma mikor az elektromos brignást és egy másik rollerest nem tudtam megelőzni, mert kb. csak 0.5km-al mentem gyorsabban náluk.Más, olvasva a the zone cikket:
Viszont tegnap olyan szitut láttam, ami rendesen felnyomta a pumpát bennem.
Ment előttem bringasáv-féleségben 2 fiatal suhanc e-rollerrel. Illetve hát nem a bringasávban, hanem össze-vissza az úton, baromkodva. Jött egy kocsi, de nem merte őket megelőzni érthető okokból. Aztán finomat rájuk dudált, de épp csak hogy hallani lehetett. Melléjük érve valamit kiszóltak a kocsiból, azt nem hallotam. Persze ez nem tetszett a két suhancnak, rögtön ment az anyázás, középső ujj stb. Gondoltam hogy bevatkozok én is, de minek? Valószínűleg azt se tudják hogy van ez a bolygó, olyan sötétek, ezekkel mit lehet csinálni.. És nem csak a fiatalsággal van baj. Amikor a drága szülő (mindenféle védőfelszerelés nélkül) viszi a kisgyerekét...
Szóval lehet itt bármit, de bizony a társadalommal van a probléma. Arra csak meg az edukáció a megoldás, csak annak a hatása nem 2 hónap alatt látszódik, hanem majd 20 év múlva.
Én kezdésnek jogsihoz kötném. Bármilyen szabálytalanság esetén instant kiszedni a forgalomból, menjen tovább gyalog. Hát vagy lehet tovább siránkozni és teszetoszáskodni fent a döntéshozóknak, mert évek óta ezt csinálják...
Nna. Most jól megmondtam a frankót!
-
FID
őstag
-
SoulReaver
veterán
Azt írtad, hogy majd mindenki illegálba rollerezik. Szerinted. Erre van egy olyan megoldás, hogy szénné kezdik büntetni az embert és máris le fog szokni a dologról. Pl. volt ugye az ittas vezető 1.8MFt-os büntetése: ha kapnál egy ilyet a kW-os masinádon, szerintem már kétszer meggondolnád, hogy legközelebb is szeretnél-e egy ilyet. Ennyiből veszel egy tök korrekt elektromos motort (ha szereted az elektromos járműveket) és problem solved.

Ui: 25 km/h-ról volt szó, nem arról, hogy nem lehet kW-os masinát hajtani. Emelkedőn az kell, hogy fel tudjon menni ott is 25 km/h-val, de amúgy síkon valóban elég párszáz watt.
Szerk: mármint kis hazánkban a 25 km/h-t emlegették, Szlovákiához nem szólok hozzá...
NYILVÁN az első részét szarkasztikusnak szántam, de a Barthezz írására válaszoltam, mert félre értette a második részét.
-
DigitXT
félisten
Olvasd el még egyszer, hogy mit írtam...

Azt írtad, hogy majd mindenki illegálba rollerezik. Szerinted. Erre van egy olyan megoldás, hogy szénné kezdik büntetni az embert és máris le fog szokni a dologról. Pl. volt ugye az ittas vezető 1.8MFt-os büntetése: ha kapnál egy ilyet a kW-os masinádon, szerintem már kétszer meggondolnád, hogy legközelebb is szeretnél-e egy ilyet. Ennyiből veszel egy tök korrekt elektromos motort (ha szereted az elektromos járműveket) és problem solved.

Ui: 25 km/h-ról volt szó, nem arról, hogy nem lehet kW-os masinát hajtani. Emelkedőn az kell, hogy fel tudjon menni ott is 25 km/h-val, de amúgy síkon valóban elég párszáz watt.
Szerk: mármint kis hazánkban a 25 km/h-t emlegették, Szlovákiához nem szólok hozzá...
-
SoulReaver
veterán
-
Barthezz2
nagyúr
Akkor mindenki illegálba rollerezik majd. Majd azt gondolják, hogy több ezren eladják a nagy kw-s rollerüket? Lófaszt…
Kinek adnád el? Más sem tudja majd használni akkor.
Csak tényleg, mit csinálunk akkor több ezer rollerrel? Kidobáljuk az utcára, vagy mégis mit kezdjünk vele? Otthon kerülgetni egy használhatatlan eszközt biztos nem fogok.. -
DigitXT
félisten
Akkor mindenki illegálba rollerezik majd. Majd azt gondolják, hogy több ezren eladják a nagy kw-s rollerüket? Lófaszt…
Ha elkezdik szénné büntetni őket, akkor igen. Vagyis hát eladni az érdekes lenne ilyenkor, hiszen ha kriminalizálva van a történet, akkor mégis ki venné meg, maximum külföldre.

-
zenit73
aktív tag
Sisakot használok (igaz bringás, ABUS), felelősség biztosításom van, B jogsim is.
Szlovákia:
"Szeptembertől új szabályok lépnek életbe Szlovákiában: nem közlekedhetnek közúton a 25 km/óránál gyorsabb elektromos rollerek. A szigorítás miatt a következő hónapokban akár több ezer, nagy teljesítményű e-roller válhat nehezen eladhatóvá Szlovákiában."
Remélem nem szívatnak be bennünket, ha igen, köszönjük a járdán 30-al száguldozó, kerékpár úton erőszakosan mindenkit leelőző, cikázó, többi közlekedőt megijesztő agyhalottaknak. -
Hieronymus
veterán
Nyilván a használat feltételeit korlátozzák.
Jogosítvány és védőfelszerelés. -
tutis
addikt
motoros bukósisak...ez a chopperes bilis sisakra is igaz?

-
SoulReaver
veterán
-
FID
őstag
Copás mindenkinek. Ha már mondjuk AM lesz az elmegy, de 45 szintén kevés forgalomba. Ha 25 akkor vége az egésznek.
-
zenit73
aktív tag
Vannak cikkek arról, hogy a Szlovákiában, teljesen betiltják a nagy teljesítményű rollereket. Mi lesz ha itt is kitalálják ezt? Eléggé felzaklattam magam ezen gondolattól.
-
FID
őstag
-
Emunem
őstag
ezzel tisztában vagyok, a felhasználók kb 90% viszont nem.
-
Emunem
őstag
-
Barthezz2
nagyúr
Én azokra gondolok, akiket ez nem érdekel, azokat kevésbé vegzálják itt is. (A) Rollerrel engem is megállítottak, megnézték szemmel (röntgen?) hogy minden rendben van, és jó utat kívántak, illetve felhívták a figyelmem, hogy sétáló övezetben max 5kmh, nem 25. Erre bicós elszáguld mellettünk kérdöen nézek rá, hogy akkor ö? Vállat von, nem az én dolgom, öket nem zavarjuk.... most csak azért vannak a bögyömben, mert kb itt 60-70+ aki vele megy, volt csomó baleset is miatta (felborult, másnak nekiment, autónak ment neki, stb..) de kb mindenki szemellenzősen van velük szemben. Engem meg majdnem meg akartak büntetni 30€, de jól kibezséltük a "hülye rollereseket", akik száguldoznak, nem állnak meg, ha rendör leinti öket, az emberek között versenyeznek, utána rátértünk a drónokra, aztán elengedték a büntit. Most jól jártam, de nagyon nincs egyensúlyban sehol sem a mérleg nyelve az elektromos bicókkal szemben.

szerk.: meg az e-boardok... azok egyenesen veszélyesek nagyobb sétáló utcákban...
Miért akartak büntetni? Hogy 25-el mentél lakó-pihenő övezetben?
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
Én azokra gondolok, akiket ez nem érdekel, azokat kevésbé vegzálják itt is. (A) Rollerrel engem is megállítottak, megnézték szemmel (röntgen?) hogy minden rendben van, és jó utat kívántak, illetve felhívták a figyelmem, hogy sétáló övezetben max 5kmh, nem 25. Erre bicós elszáguld mellettünk kérdöen nézek rá, hogy akkor ö? Vállat von, nem az én dolgom, öket nem zavarjuk.... most csak azért vannak a bögyömben, mert kb itt 60-70+ aki vele megy, volt csomó baleset is miatta (felborult, másnak nekiment, autónak ment neki, stb..) de kb mindenki szemellenzősen van velük szemben. Engem meg majdnem meg akartak büntetni 30€, de jól kibezséltük a "hülye rollereseket", akik száguldoznak, nem állnak meg, ha rendör leinti öket, az emberek között versenyeznek, utána rátértünk a drónokra, aztán elengedték a büntit. Most jól jártam, de nagyon nincs egyensúlyban sehol sem a mérleg nyelve az elektromos bicókkal szemben.

szerk.: meg az e-boardok... azok egyenesen veszélyesek nagyobb sétáló utcákban...
-
mAtech
aktív tag
Sikerült a két végletet kiválasztanod.
6 Lite 24V-os, azt inkább ne. Még gyereknek se vennék. Nagyon hamar elfogy az ereje.
A Kugoo meg.... hát az S1-et inkább hagyjuk.Egyébként kb minden pálcikaroller 10"-os kerekű, most jöttek csak be a Xiaomi 12"-os kerekű verziói, (bár a 6 Lite az mondjuk pont nem az).
Mekkora hatótáv kellene?
Emelkedőkön is fogja használni?
Fontos a súlya? Cipelni is kell majd?Ha van pénz lóvéra, ezek közül válassz inkább:
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Xiaomi 5 Plus
Xiaomi 6 Pro, 6 Max
Navee GT3 Max
Segway F3
Segway G2Esetleg:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 PlusItt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Az ötös, hatos Xiaomikról van némi ismertető is linkelve.Az 5 Max, és a Navee épp akciós, ~140ezer Árukeresőn.
A két roller szinte ugyanaz, ill. ez utóbbiban van az egyik legnagyobb akksi.Nekem a hasonló korú lányaim (meg a kisebbek is) G2-eseket használnak. Ez inkább ma már csak használtan éri meg szerintem, 100 és 150ezer között vannak Marketplacen, Hardveraprón.
Épp tegnap vettem meg az ötödik G2-esünket.
Linkelném a Hardveraprós hirdetést is, de már törölve van.
Épp most viszem átszoftvereztetni.
Még másfél év gari van rá, doboza is megvan, nagyon megvigyázott, 30 ciklus van csak az akksiban, sehol egy karc, ez az a tipikusan "alig használt" roller.Köszönöm. Lesz mit megismerni
Van infó szép számmal. -
FID
őstag
-
Sirtaky
csendes tag
-
Emunem
őstag
pedelec bringával bezzeg lehet 40-el is hasítani...
-
FID
őstag
-
TomMusic
őstag
Vitézy Dávid 2 napja, a közlekedési kiállítás apropóján azt mondta a TV-ben, hogy a rolleres szabályokat szeretnék sürgősséggel átvinni a gyakorlatba, azt azonban még vizsgálják a külföldi példák és tapasztalatok alapján is, hogy 20 vagy 25 km/h sebesség lenne maximalizált. Itt bizonyára az "alsó kategóriás" rollerekre utalt.
Csak azt nem értem, ha az én rollerem 25 km/h végsebességű, de 20 lenne a törvényi határ, akkor ezt már nem szabadna többé elővenni? Vagy csak autós úton?
Most az más kérdés, hogy opcionálisan 30-ra is beállítható, sőt 10 collos gumival még 34 km / óra is elérhető, de tegyük fel, hogy visszaalakítanám 8,5 collra és csak 25-re állítom be. Igazából idén már szinte nem is használtam, mert egyéb (munka) okból autóval járok ismét, de azért az elmélet kedvéért érdekelne.
Évek óta ez megy, én már nem hiszek senkinek. Persze most új brigád van, szóval lehet ebből tényleg lesz valami. Én max 25-el megyek most is, de a 20km/h az elég szívás lenne, a szememben ott már értelmét veszti az e-rollerezés.
-
Dr. Szilikát
őstag
Vitézy Dávid 2 napja, a közlekedési kiállítás apropóján azt mondta a TV-ben, hogy a rolleres szabályokat szeretnék sürgősséggel átvinni a gyakorlatba, azt azonban még vizsgálják a külföldi példák és tapasztalatok alapján is, hogy 20 vagy 25 km/h sebesség lenne maximalizált. Itt bizonyára az "alsó kategóriás" rollerekre utalt.
Csak azt nem értem, ha az én rollerem 25 km/h végsebességű, de 20 lenne a törvényi határ, akkor ezt már nem szabadna többé elővenni? Vagy csak autós úton?
Most az más kérdés, hogy opcionálisan 30-ra is beállítható, sőt 10 collos gumival még 34 km / óra is elérhető, de tegyük fel, hogy visszaalakítanám 8,5 collra és csak 25-re állítom be. Igazából idén már szinte nem is használtam, mert egyéb (munka) okból autóval járok ismét, de azért az elmélet kedvéért érdekelne.
-
TomMusic
őstag
-
FID
őstag
-
Sirtaky
csendes tag
Mondjuk tehetnének bele normális csapágyat , Ninebotban már sokat cseréltem pár száz km - es darabokban . Sokszor az újnak is már van hangja . Amikor belekerül a normális csapágy egyből hangtalan lesz .
-
TomMusic
őstag
-
FID
őstag
-
TomMusic
őstag
Köszi!
De akkor ami benne van csapágy az jónak mondható? És most a rossz körülményekben való használat miatt kell cserélni? -
FID
őstag
-
Emunem
őstag
-
TomMusic
őstag
-
FID
őstag
-
Thunderzolee
veterán
Szia!
Xiaomi Scooter 6 Lite-ot és Kukirin S1-Max-ot néztem hirtelen. Nem tudom még mi van a piacon. Nem rajongok az erollerért, ezért eddig nem foglalkoztam ezzel a területtel.
A 6 Lite nekem jobbnak tűnik az első teleszkóp és a nagyobb kerék átmérő miatt.Szerk.: ez a könyv nekem is megvolt gyerekként.

Sikerült a két végletet kiválasztanod.
6 Lite 24V-os, azt inkább ne. Még gyereknek se vennék. Nagyon hamar elfogy az ereje.
A Kugoo meg.... hát az S1-et inkább hagyjuk.Egyébként kb minden pálcikaroller 10"-os kerekű, most jöttek csak be a Xiaomi 12"-os kerekű verziói, (bár a 6 Lite az mondjuk pont nem az).
Mekkora hatótáv kellene?
Emelkedőkön is fogja használni?
Fontos a súlya? Cipelni is kell majd?Ha van pénz lóvéra, ezek közül válassz inkább:
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Xiaomi 5 Plus
Xiaomi 6 Pro, 6 Max
Navee GT3 Max
Segway F3
Segway G2Esetleg:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 PlusItt össze tudod az adataikat hasonlítani.
Az ötös, hatos Xiaomikról van némi ismertető is linkelve.Az 5 Max, és a Navee épp akciós, ~140ezer Árukeresőn.
A két roller szinte ugyanaz, ill. ez utóbbiban van az egyik legnagyobb akksi.Nekem a hasonló korú lányaim (meg a kisebbek is) G2-eseket használnak. Ez inkább ma már csak használtan éri meg szerintem, 100 és 150ezer között vannak Marketplacen, Hardveraprón.
Épp tegnap vettem meg az ötödik G2-esünket.
Linkelném a Hardveraprós hirdetést is, de már törölve van.
Épp most viszem átszoftvereztetni.
Még másfél év gari van rá, doboza is megvan, nagyon megvigyázott, 30 ciklus van csak az akksiban, sehol egy karc, ez az a tipikusan "alig használt" roller. -
mAtech
aktív tag
Nincs teljesítmény korlát, csak sebesség.
Nyugodtan engedheted a 12 évest rollerezni 25km/h sebességig.
Esetleg egy biciklis sisakot tegyen fel, az nem árthat.Járdán kerékpárral csak 10-el lehet menni, rollerrel se menjen többel.
Volt egy ilyen könyvem, ebből ismertem meg a táblákat, még aksósként:
Milyen rollert terveztek venni?
Szia!
Xiaomi Scooter 6 Lite-ot és Kukirin S1-Max-ot néztem hirtelen. Nem tudom még mi van a piacon. Nem rajongok az erollerért, ezért eddig nem foglalkoztam ezzel a területtel.
A 6 Lite nekem jobbnak tűnik az első teleszkóp és a nagyobb kerék átmérő miatt.Szerk.: ez a könyv nekem is megvolt gyerekként.

-
Thunderzolee
veterán
Ötezer km-t bír egy dobfék.
Nem tudom, nekem nem volt bajom vele.
Bowdenen lehet feszességet állítani, de ezt már megtetted úgy írtad.
Én nem szoktam szerelni a rollereinket, a G30 dobfékét is csak azért tudom, h milyen, mert amikor első lengéscsillapítót tettem fel rá, a dobfékhez is hozzá kellett nyúlni. -
Thunderzolee
veterán
Nincs teljesítmény korlát, csak sebesség.
Nyugodtan engedheted a 12 évest rollerezni 25km/h sebességig.
Esetleg egy biciklis sisakot tegyen fel, az nem árthat.Járdán kerékpárral csak 10-el lehet menni, rollerrel se menjen többel.
Volt egy ilyen könyvem, ebből ismertem meg a táblákat, még aksósként:
Milyen rollert terveztek venni?
-
drr
őstag
A SkyRide roller szerviz forgalmazott Inmotion S1-eseket, kérdezd meg tőlük.
Nekem is van/volt mindkettő, de a dobféket sose szedtem szét.És nálad is amolyan nagyon súrlódó hangot ad fékezéskor? A hatékonysága meg már már katasztrófa. Egy hirtelen helyzetet nem biztos, hogy le tudnék reagálni, előre kell fejben tervezni minden manővert...
-
Thunderzolee
veterán
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Inmotion S1 tulaj vagyok. Lassan 3 éves a gép majdnem 1500 km van benne. A fékkel első perctől kezdve nem voltam kibékülve. Persze állítottam, finomhangoltam, de nem az igazi. Valahol azt olvastam korábban, csak sehol se találom már ezt az írást vagy fórumbejegyzést, hogy a Ninebot Max G30 fékbetétje teljesen megegyezik vele. Valaki ezt alá tudná támasztani?A SkyRide roller szerviz forgalmazott Inmotion S1-eseket, kérdezd meg tőlük.
Nekem is van/volt mindkettő, de a dobféket sose szedtem szét. -
drr
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Inmotion S1 tulaj vagyok. Lassan 3 éves a gép majdnem 1500 km van benne. A fékkel első perctől kezdve nem voltam kibékülve. Persze állítottam, finomhangoltam, de nem az igazi. Valahol azt olvastam korábban, csak sehol se találom már ezt az írást vagy fórumbejegyzést, hogy a Ninebot Max G30 fékbetétje teljesen megegyezik vele. Valaki ezt alá tudná támasztani? -
bandigyerek
senior tag
Ez több sebből vérző, adatgyűjtő próbálkozás. Lehet alapja, de egyelőre felejtsd el. Vitézi belengetett egy gyorsabb roller szabályozást, de hogy az is mikortól, azt nem tudni. Viszont egy hagyományos xiaomi, navee, segway pálcikát biztos nem kötnek jogsihoz, a sisak meg saját, jól felfogott érdeked.
-
mAtech
aktív tag
-
bandigyerek
senior tag
Az előbb említett elektromos motorkerékpárokkal ellentétben a rollerekre még semmilyen szabályozás nem ír elő jogsit.
Még.
Sisak kell a kölöknek, meg lökd fel a IQ statjait pár ponttal, ha kell, hogy semmiképp ne ölje meg magát. Állvédős sisak (valami könnyű, hogy ne legyen nyűg, meg baró arc legyen tőle) és kesztyű. Meg okítsd ki a közlekedés minimális szabályairól.
-
mAtech
aktív tag
Jogosítvány nélkül, 12 év felett vezethető roller az 350W-nál nem erősebb és 25 km/h-nál nem tud többet? Most ez a legutolsó álláspont jogilag?

-
FID
őstag
-
Thunderzolee
veterán
-
TaaT
nagyúr
-
tutis
addikt
lehet valahol kapni használható roller rugóstag állitó szerszámot? csőfogó nem igazán fér oda..
-
bandigyerek
senior tag
Amire pénzed van. Gondolom ott is a Kwh számít.
-
INGJOKE
veterán
B-s jogsival most milyen elektromos motort lehet vezetni?
-
Thunderzolee
veterán
-
Thunderzolee
veterán
Rollerem?
De, 7 évig egy Xiaomi M365 Pro. Csak gondoltam egy flagship gyártó 7 évvel újabb modellje ebben az árkategóriában többet tud.
De nem azt mondom hogy nagyot csalódtam vagy ilyesmi, csak hogy ugyanezt a teljesítményt tudta 7 évvel ezelőtti hasonló szegmensű roller is.Szerk.:
Sirtaky:
Igen, tudom.Na, nem picsogni meg elégedetlenkedni akartam, mégegyszer mondom, meg vagyok vele elégedve.
Ezért kérdeztem csak:
"nagyobb hatótávot, több erőt vártam tőle"Akksi nem sokkal nagyobb, igy nagyobb hatótávot ezért nem tud.
A korabeli rollerek között az M365 Pro akksija volt az egyik legnagyobb, (460Wh), szóval annak azért volt olyan nagy hatótávja, hozzá képest csak a G30-é volt nagyobb, (550Wh), most meg ezekbe az újabb rollerekbe szinte mindegyikbe 48V 10Ah-s akksi került (490Wh).
Nem a kapacitást növelték, csak átváltottak s 36V-os rendszerről 48V-osra.
Akksi csak pár tipusban lett nagyobb. (Pl G3)
Ami az erőt illeti, azért egy F3 szépen felmegy belassulás nélkül olyan emelkedőkön is, ahol az M365 Pro ilyen 10, meg 12km/h-ra visszalassul.A kitámasztó meg a csipogás dettó.
Nagyon elrontja ez a kettö az összképet.
-
Emunem
őstag
-
Sirtaky
csendes tag
-
Barthezz2
nagyúr
Én is így gondolkozom.
Motoros kesztyű+protektoring+térdvédőm van. Már úton a csizma meg az új bukó is(most Lidl sisak van).Mondjuk nekem besegít, hogy A-s jogsira készülök, szóval amúgy is kelleni fognak majd ezek
-
Emunem
őstag
Én 25-el is csak sisakban legalább megyek ki, 500m-re is. Ez a minimum védőfelszerelés. De momentán nem nem is tudok gyorsabban menni. Ha lesz gyorsabb, sztem térd védő , könyök védő, stb…
-
TomMusic
őstag
Nem volt még rollerd?
Rollerem?
De, 7 évig egy Xiaomi M365 Pro. Csak gondoltam egy flagship gyártó 7 évvel újabb modellje ebben az árkategóriában többet tud.
De nem azt mondom hogy nagyot csalódtam vagy ilyesmi, csak hogy ugyanezt a teljesítményt tudta 7 évvel ezelőtti hasonló szegmensű roller is.Szerk.:
Sirtaky:
Igen, tudom.Na, nem picsogni meg elégedetlenkedni akartam, mégegyszer mondom, meg vagyok vele elégedve.
-
Sirtaky
csendes tag
Tegnap is jött velem szembe egy
felelősségteljesapuka együtt a kisgyerekével a rolleren. Nem tudom miért nem büntetik az ilyet. Mindennap látni ilyet.Más:
Na így 2 hét használat után amondó vagyok nem rossz ez a Ninebot F3. Viszont az állandó csipogása és a kitámasztó csattanása mondjuk elég gáz, legkésőbb a gari lejárta után ezeket megcsinálom.
Mondjuk én gyorsabb töltést, nagyobb hatótávot, több erőt vártam tőle. Bár lehet nem baj hogy nem gyorsul olyan hirtelen. Volt hogy akaratom ellenére felkaptam egykerékre.
Gyorstöltő kapható hozzá , külső pót akku is amivel majdnem duplázza a hatótávot .
-
Thunderzolee
veterán
felelősségteljesapuka együtt a kisgyerekével a rolleren. Nem tudom miért nem büntetik az ilyet. Mindennap látni ilyet.Más:
Na így 2 hét használat után amondó vagyok nem rossz ez a Ninebot F3. Viszont az állandó csipogása és a kitámasztó csattanása mondjuk elég gáz, legkésőbb a gari lejárta után ezeket megcsinálom.
Mondjuk én gyorsabb töltést, nagyobb hatótávot, több erőt vártam tőle. Bár lehet nem baj hogy nem gyorsul olyan hirtelen. Volt hogy akaratom ellenére felkaptam egykerékre.
Nem volt még rollerd?
-
TomMusic
őstag
-
Barthezz2
nagyúr
-
Emunem
őstag
Erre írtam, hogy full néznek rám mintha nemtudom ki lennék, mikor protektorba, bukóba rollerezek.. Harmadik rollerem. Párezer km. Sosem estem. De egyszer kell elesni..
Ha csak "elugrok boltba" ami nincs messze, akkor is kesztyű, bringás cross bukó. Ha messzebb megyek, mert "rollerezni akarok", akkor beöltözök, és motoros bukó..
de te nem 20-25-el mész.
-
Emunem
őstag
-
Emunem
őstag
Tudom, magasabb súlypont meg a többi, de a lényeg az sztem, h nem lehet (és sztem nem is kell) mindenkit megvédeni saját magától ... én egyébként a közlekedési baleseteket is le tudnám vinni 0-ra: lakott területen 10, azon kívül 20, autópályán 30km/h max sebesség minden járműnek, aki megszegi, automatikusan tényleges életfogytiglan. Hiszen az emberélet mindennél fontosabb, nem?
a probléma nem ott van, hogy nem érdemli meg az olyan, a probléma ott van, hogy kórházi kezelést, betegszabit is majd ki kell fizetni, illetve ha úgy van, rehabilitációját is állja az adófizetök közössége. Olyan pénz, amit "értelmesebb" dolgokra is lehetne fordítani.
-
Emunem
őstag
És mind F3, G3-hoz keres, és véletlenül se korábbi, lock nélküli rollerekhez, ugye erre egy mini házi statisztikát is vezettek egy kis kockás füzetbe.
(Ez utóbbihoz mondjuk ne is kell.)Akksit nem cseréltetek még F3, G3 típusokban? Mekkora fér be max a gyári helyére?
G3-nak pl ugyanakkora, mint a G30 trepnije volt? Nem kisebb valamivel?Tele a net velük...
-
DigitXT
félisten
Teljesen. Inkább a 650W, ami kamu...
Mondják, hogy csak rövid ideig tudja a csúcsot leadni, ami lehet(!) igaz, csakhogy inkább arról van szó, hogy a BEMF természetes áram korlát, tehát gyorsításkor hamar lecsökken a maximális teljesítmény. Emelkedőn, lassan haladva derül ki, hogy mi az igazság.
Ha van benne hőmérő, így túlmelegedés esetén visszavesz a teljesítményből, akkor igaz a mondás, viszont ha nincs, akkor leég.
Ellenberger ha mégsem ég le, akkor meg kamu a névleges, hiszen bír többet is sokáig.
Ui: nekem sikerült mindkét esetet megtapasztalni, sőt! Égettem le motort, emelkedőn, ill. raktam hőmérőt a motorba, hogy visszavegyen (legközelebb), sőt, égettem le vezérlőt is, amikor a motor még bírta, de a vezérlő melegedett túl elég durva szinten (ledobta a cint). Legjobb akkor volt, amikor a vezérlő túlméretezett volt, és a motor kapott extra hűtést.
Csak akkor meg széttört az első kerék. Gyári rollerrel nem kell kísérletezni, elvileg bírja... -
TaaT
nagyúr
Kíváncsiságképpen, ha egy rollerhez az van írva hogy a teljesítmény 650W, a csúcsteljesítmény meg 1600W, ez utóbbi szám mennyire valós?
-
bandigyerek
senior tag
Annyit pontosítanék, h nem két iskola van ... én azt mondom, h kellhet a bukó, de ezt mindenki (legalábbis aki nagykorú), dönthesse el maga ... én speciel ha a szomszéd utcába kell átmenni (0 forgalom), nem tenném fel, ha messzebbre kell menni forgalomban, akkor vagy igen, vagy valszeg nem is mennék rollerrel mert azt meg már bukóban is veszélyesnek tartom ... persze tudom, bármikor megtörténhet a baj, de igazából ezen az alapon gyalog is simán lehet qrva nagyot esni, szóval ha így nézem, gyalog is bukósisak, gerincvédő, stb ... mert mi van, ha pont felszalad az utcára egy autó ahol megyek? Vagy a fejemre esik valami a tetőről? Télen, csúszós járdán meg főleg ... bukó, térdvédő, könyökvédő, csuklóvédő, hisz tele a híradó a rengeteg esettel, akik elestek a járdán ... Egyébként igen, a biztonsági öv is hasonló, ha rajtam múlna, az sem lenne kötelező (ettől függetlenül mindig bekötném akkor is ahogy most is), annyi kiegészítéssel, h akinél bebizonyosodik, h nem használta, ott a TB nem állná a kezelés költségeit egy esetleges balesetnél. Valahol viccesnek tartom azt is, h pl a cigeratta esetében 18 év fölött gyakorlatilag némi pénz fejében (ami a cigi adótartalma) megválthatod az önpusztítás jogát úgy, h a világon semmi praktikum nincs benne csak a puszta élvezet (már annak aki szereti), de amikor el kell jutnod A-ból B-be pl azért, h dolgozz, akkor azt meg meg akarják mondani, hogy csináld ... természetesen nem olyan dologra értem ezt ami másra is veszélyes lehet, mert ott teljesen egyértelmű, h miért van törvényileg szabályozva.
"Nálunk a családban demokrácia van!" mondta anyám, így hát mindenki azt csinálta amit mondott.
Sajnos (vagy nem sajnos), ilyen dolgokat mint a védőfelszerelés rollerre, motorra, biztonsági öv használata, nem hagyjuk az emberre, és fenyegetjük meg, hogy nem fizet a TB. Tele lennének a kórházak önköltséges hülyékkel. De vegyük a Te példádat. Átrolizol a másik utcába. Kifut eléd egy kutya (a nyulakat most hagyjuk) és fellök. Mentél 100 métert és fizetsz (jó estben) kb.kétszázezret? Csak mert nem vettél fel bukót kétszáz méter távolságra? Az extrém sportokat hagyjuk. Ott akinek nincs rendes biztosítása, az meg is érdemli.
Az ilyen kérdéseket nem hagyjuk az emberekre. Kell és kész.
Elméleti sík... Ha azt mondanák, hogy ha nincs bukó rajtad mikor taknyolsz, akkor otthagynak a mentők, mert miért nem vetted fel? Az se rossz ugye? Kezed, vállad, képed romokban, de a lábad jó... menj be magad, ha nem tudod mi védőfelszerelés.
Nem csinálunk ilyet több okból sem:
- Egyrészt embertelen
- Másrészt mint írtam, tele lenne rommá tört hülyével az egyébként is túlterhelt egészségügy.
-
DigitXT
félisten
Lehetséges. Egyelőre nem kötelező a sisak: az okos ember már most is felveszi magától.
Vagy mérlegelve a dolog kockázatát* nem veszi fel: egyelőre mindenkinek egyéni döntése. Kivéve persze ha ráfogják, hogy SMKP, motoros bukó kellett volna rá, és repül a bírság!

Ui: a pálcikaroller és az SMKP összemosása szerintem egy vicc, mindig is ellene voltam... *: amit az "össztársadalmi intelligenciáról" írtál, szerintem utópisztikusan optimista...

-
Magnat
veterán
joggal elvárható, hogy tisztában legyen a veszélyekkel
De hát basszus, még mindig azzal terelsz, hogy ugyanolyan, mint a gyaloglás, és ha erre kötelezővé tennék a sisakot, akkor a gyaloglásnál miért nem kell gerincvédő. Érted.
Ui: ha már extrém sport, és önmagán kívül másra nem veszélyes... A rolleresek egészen biztos, hogy nem veszélyesek másra, amikor beszállnak az ún. közlekedési rendszerbe? Jet-skivel viszonylag ritkán veretnek a Nagykörúton, ellenben rollerrel gyakori...

Node, melyik lenne jobb szerinted? Ha ebbe a listába felvennék a "rollerezést", magyarán nem akarnának Téged megvédeni önmagadtól, vagy inkább azt mondanák, bocs, sisak...
Az Ebtv. 18. §-a (6) bekezdésének e) pontja alkalmazásában különösen veszélyes (extrém) sportnak, szórakoztató-szabadidős tevékenységnek minősül: *
a) vízisízés,
b) jet-ski,
c) vadvízi evezés,
d) hegy- és sziklamászás az V. foktól,
e) magashegyi expedíció,
f) *
g) bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping),
h) falmászás,
i) roncsautó (auto-crash) sport, rally,
j) hőlégballonozás,
k) félkezes és nyílttengeri vitorlázás,
l) sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, műrepülés.Hagyjuk, direkt vagy nem, de félreérted az egészet amit mondani akarok.
-
DigitXT
félisten
Extrém sportok esetén most is van olyan, h nem fizet a TB: [link] ... másrészt meg nincsen olyan, hogy egységsugarú. Nagykorú, beszámítható állapotban lévő állampolgár esetén sztem joggal elvárható, hogy tisztában legyen a veszélyekkel, főleg, ha a figyelme is ezerféleképpen fel lett rá hívva. Ezért is mondtam, h tévesnek tartom azt az utat, hogy az állam saját magától akarjon megvédeni bárkit, ha önmagán kívül senki másra nem veszélyes amit csinál.
joggal elvárható, hogy tisztában legyen a veszélyekkel
De hát basszus, még mindig azzal terelsz, hogy ugyanolyan, mint a gyaloglás, és ha erre kötelezővé tennék a sisakot, akkor a gyaloglásnál miért nem kell gerincvédő. Érted.
Ui: ha már extrém sport, és önmagán kívül másra nem veszélyes... A rolleresek egészen biztos, hogy nem veszélyesek másra, amikor beszállnak az ún. közlekedési rendszerbe? Jet-skivel viszonylag ritkán veretnek a Nagykörúton, ellenben rollerrel gyakori...

Node, melyik lenne jobb szerinted? Ha ebbe a listába felvennék a "rollerezést", magyarán nem akarnának Téged megvédeni önmagadtól, vagy inkább azt mondanák, bocs, sisak...
Az Ebtv. 18. §-a (6) bekezdésének e) pontja alkalmazásában különösen veszélyes (extrém) sportnak, szórakoztató-szabadidős tevékenységnek minősül: *
a) vízisízés,
b) jet-ski,
c) vadvízi evezés,
d) hegy- és sziklamászás az V. foktól,
e) magashegyi expedíció,
f) *
g) bázisugrás, mélybe ugrás (bungee jumping),
h) falmászás,
i) roncsautó (auto-crash) sport, rally,
j) hőlégballonozás,
k) félkezes és nyílttengeri vitorlázás,
l) sárkányrepülés, ejtőernyőzés, paplanernyőzés, műrepülés. -
GoodSpeed
veterán
Ez a roller egy Xiaomi klón, de a klónok között az első amelynek említésre méltó innovációt fedeztem fel.
1. Integrált index rendszere van, ami pl a Xiaomi Pro 2-nél még nem volt
2. Az index hátulra ki van vezetve a csavarburkolatra!Na a második az igazán példanélküli!
-
Magnat
veterán
a TB nem állná a kezelés költségeit
Na várjál... Most akkor a kezébe adnád a döntés jogát az egységsugarú idiótáknak, majd hagynád tönkremenni az életét* egy baleset miatt, mindezt azért, mert "kényelmetlen" az övet becsatolni, de amúgy Te felelős felnőttként mindig becsatolod. Nem érzed furának?*: ha nem kap ellátást, azért, ha meg kap, de az élete végéig fizeti a költségeit, akkor meg azért... A TB, mint a nevében is benne van, biztosítás. Az is fizeti (nem keveset!), aki soha semmilyen ellátásra nem szorul. Abba meg ne is menjünk bele, habár az igazán ON topik, hogy még mindig a gyalogláshoz hasonlítod a rollerezést, pedig nem ugyanaz a kockázat!
Ui: ha a szomszéd utcába kell menni s tényleg 0 a forgalom, akkor ott rendőrautó se lesz. Magyarán, ha kötelezővé tennék a sisakviselést rolleren, ott az ég világon senki nem nézi. (Más kérdés, hogy az övet az autóban becsatolnád-e ugyanitt, és ha igen, akkor miért?
)Extrém sportok esetén most is van olyan, h nem fizet a TB: [link] ... másrészt meg nincsen olyan, hogy egységsugarú. Nagykorú, beszámítható állapotban lévő állampolgár esetén sztem joggal elvárható, hogy tisztában legyen a veszélyekkel, főleg, ha a figyelme is ezerféleképpen fel lett rá hívva. Ezért is mondtam, h tévesnek tartom azt az utat, hogy az állam saját magától akarjon megvédeni bárkit, ha önmagán kívül senki másra nem veszélyes amit csinál.
-
DigitXT
félisten
Annyit pontosítanék, h nem két iskola van ... én azt mondom, h kellhet a bukó, de ezt mindenki (legalábbis aki nagykorú), dönthesse el maga ... én speciel ha a szomszéd utcába kell átmenni (0 forgalom), nem tenném fel, ha messzebbre kell menni forgalomban, akkor vagy igen, vagy valszeg nem is mennék rollerrel mert azt meg már bukóban is veszélyesnek tartom ... persze tudom, bármikor megtörténhet a baj, de igazából ezen az alapon gyalog is simán lehet qrva nagyot esni, szóval ha így nézem, gyalog is bukósisak, gerincvédő, stb ... mert mi van, ha pont felszalad az utcára egy autó ahol megyek? Vagy a fejemre esik valami a tetőről? Télen, csúszós járdán meg főleg ... bukó, térdvédő, könyökvédő, csuklóvédő, hisz tele a híradó a rengeteg esettel, akik elestek a járdán ... Egyébként igen, a biztonsági öv is hasonló, ha rajtam múlna, az sem lenne kötelező (ettől függetlenül mindig bekötném akkor is ahogy most is), annyi kiegészítéssel, h akinél bebizonyosodik, h nem használta, ott a TB nem állná a kezelés költségeit egy esetleges balesetnél. Valahol viccesnek tartom azt is, h pl a cigeratta esetében 18 év fölött gyakorlatilag némi pénz fejében (ami a cigi adótartalma) megválthatod az önpusztítás jogát úgy, h a világon semmi praktikum nincs benne csak a puszta élvezet (már annak aki szereti), de amikor el kell jutnod A-ból B-be pl azért, h dolgozz, akkor azt meg meg akarják mondani, hogy csináld ... természetesen nem olyan dologra értem ezt ami másra is veszélyes lehet, mert ott teljesen egyértelmű, h miért van törvényileg szabályozva.
a TB nem állná a kezelés költségeit
Na várjál... Most akkor a kezébe adnád a döntés jogát az egységsugarú idiótáknak, majd hagynád tönkremenni az életét* egy baleset miatt, mindezt azért, mert "kényelmetlen" az övet becsatolni, de amúgy Te felelős felnőttként mindig becsatolod. Nem érzed furának?*: ha nem kap ellátást, azért, ha meg kap, de az élete végéig fizeti a költségeit, akkor meg azért... A TB, mint a nevében is benne van, biztosítás. Az is fizeti (nem keveset!), aki soha semmilyen ellátásra nem szorul. Abba meg ne is menjünk bele, habár az igazán ON topik, hogy még mindig a gyalogláshoz hasonlítod a rollerezést, pedig nem ugyanaz a kockázat!
Ui: ha a szomszéd utcába kell menni s tényleg 0 a forgalom, akkor ott rendőrautó se lesz. Magyarán, ha kötelezővé tennék a sisakviselést rolleren, ott az ég világon senki nem nézi. (Más kérdés, hogy az övet az autóban becsatolnád-e ugyanitt, és ha igen, akkor miért?
) -
TomMusic
őstag
-
ricshard444
veterán
-
Sirtaky
csendes tag
Sziasztok !
Most vettem egy Segway F3 Pro -t és olyan kérdésem lenne, hogy kormány (?) kotyogásnál mi a teendő ?
Mikor egyenetlen a talaj akkor van ilyen tipikus hangja.
A kormány nem tűnik úgy, mintha mozogna.Előre is köszönöm !
Szerintem az első teleszkóp kotyogását érzed . Fogd meg alul a kereket és mozgasd . Ezek ilyenek . G2 is ilyen .
-
Magnat
veterán
Ez így önmagában tök jól hangzik, ám azt implikálja, hogy aki meg tisztában van vele, az biztosan nem fog esni, és erre hozod bizonyítéknak, hogy neked ezt, 630 km-en keresztül sikerült elkerülni: ahogy az előttem szóló írja, ez nem így működik... Nagyon könnyen be lehet sz*pni egy esést két keréken, és minél kisebb az a két kerék, annál könnyebben...

Nyilván nem esik mindenki pofára, de aki meg igen, az vagy 1) megy arcplasztikára, vagy 2) örül neki, hogy full face sisak volt rajta, így nem lett "semmi baja". Ha megfigyeled, két fő iskola van: szarni bele, nem lesz baj, vagy alap, hogy kell (biciklis) full face bukó.

Mondjuk akik az utóbbi pártján állnak, jellemzően próbáltak már nagyobb rollert, ami tud 25 km/h fölött is haladni. Viszont azt hinni, hogy a 25 km/h megvéd, és az biztonságos... Hatalmas önáltatás, mondhatni hamis biztonságérzet, épp a roller fizikája miatt. Ha meg tisztában vagy vele, akkor valószínű, hogy nem vállalod fel a kockázatot: ha mégis, talán arra utal, hogy mégsem vagy tisztában a valódi veszéllyel, túlzottan bízol önmagadban...
Ui: amíg nincs baj, nincs baj... Alap igazság. Viszont, amíg nem egyedül mész ellenőrzött körülmények között, lezárt pályán, bármikor beüthet a sz.r.* Egyelőre nem kötelező sisak. Amennyiben hamarosan kijönnek valami szabályozással, akkor vagy az lesz, vagy nem... Ezek után vagy rollerezel tovább sisak nélkül, kockáztatva a büntetést, vagy nem, viszont a hídon átmenni csak akkor tudunk, ha odaértünk: addig ez csak elméleti fejtegetés.

*: megjegyzem, hogy nekem 3x "sikerült" azért esni, mert széttört az első felfüggesztés... Mondjuk ha ismered a típushibát, akkor elkerülheted ezt a problémát (lásd Kugoo S1), de ha meg sosem láttál még ilyet korábban (Adventure első kerekének széttörése), szívás... Nyilván ezért kell "minőségi" rollert venni. Már ha egyáltalán értelmezhető ez a kifejezés!
-
ricshard444
veterán
Sziasztok !
Most vettem egy Segway F3 Pro -t és olyan kérdésem lenne, hogy kormány (?) kotyogásnál mi a teendő ?
Mikor egyenetlen a talaj akkor van ilyen tipikus hangja.
A kormány nem tűnik úgy, mintha mozogna.Előre is köszönöm !
-
donmackó
addikt
Ez így önmagában tök jól hangzik, ám azt implikálja, hogy aki meg tisztában van vele, az biztosan nem fog esni, és erre hozod bizonyítéknak, hogy neked ezt, 630 km-en keresztül sikerült elkerülni: ahogy az előttem szóló írja, ez nem így működik... Nagyon könnyen be lehet sz*pni egy esést két keréken, és minél kisebb az a két kerék, annál könnyebben...

Nyilván nem esik mindenki pofára, de aki meg igen, az vagy 1) megy arcplasztikára, vagy 2) örül neki, hogy full face sisak volt rajta, így nem lett "semmi baja". Ha megfigyeled, két fő iskola van: szarni bele, nem lesz baj, vagy alap, hogy kell (biciklis) full face bukó.

Mondjuk akik az utóbbi pártján állnak, jellemzően próbáltak már nagyobb rollert, ami tud 25 km/h fölött is haladni. Viszont azt hinni, hogy a 25 km/h megvéd, és az biztonságos... Hatalmas önáltatás, mondhatni hamis biztonságérzet, épp a roller fizikája miatt. Ha meg tisztában vagy vele, akkor valószínű, hogy nem vállalod fel a kockázatot: ha mégis, talán arra utal, hogy mégsem vagy tisztában a valódi veszéllyel, túlzottan bízol önmagadban...
Ui: amíg nincs baj, nincs baj... Alap igazság. Viszont, amíg nem egyedül mész ellenőrzött körülmények között, lezárt pályán, bármikor beüthet a sz.r.* Egyelőre nem kötelező sisak. Amennyiben hamarosan kijönnek valami szabályozással, akkor vagy az lesz, vagy nem... Ezek után vagy rollerezel tovább sisak nélkül, kockáztatva a büntetést, vagy nem, viszont a hídon átmenni csak akkor tudunk, ha odaértünk: addig ez csak elméleti fejtegetés.

*: megjegyzem, hogy nekem 3x "sikerült" azért esni, mert széttört az első felfüggesztés... Mondjuk ha ismered a típushibát, akkor elkerülheted ezt a problémát (lásd Kugoo S1), de ha meg sosem láttál még ilyet korábban (Adventure első kerekének széttörése), szívás... Nyilván ezért kell "minőségi" rollert venni. Már ha egyáltalán értelmezhető ez a kifejezés!
Hát remélem alattam nem törik ketté a roller.
-
Barthezz2
nagyúr

Erre írtam, hogy full néznek rám mintha nemtudom ki lennék, mikor protektorba, bukóba rollerezek.. Harmadik rollerem. Párezer km. Sosem estem. De egyszer kell elesni..
Ha csak "elugrok boltba" ami nincs messze, akkor is kesztyű, bringás cross bukó. Ha messzebb megyek, mert "rollerezni akarok", akkor beöltözök, és motoros bukó..
-
TomMusic
őstag
-
DigitXT
félisten
-
Hoorus
őstag
-
TomMusic
őstag
-
DigitXT
félisten

-
Hoorus
őstag
Sziasztok
A Segway F3 Pro-ban van tempomat funkció? Sajnos nem találtam erre utaló adatot a gyártó oldalán. Köszönöm szépen.
Új hozzászólás Aktív témák
-
38500 - 38401
38925 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Autós topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sorozatok
- Filmvilág
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- SörcsaPH!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- SK hynix DDR4 2x 16GB (32GB) SODIMM laptop RAM 2400MHz / Számla / Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5511 I I5-10400H I 8GB RAM I 256GB SSD I 15,6" FHD I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- Samsung QM55B 55" UHD 4K LED Signage Display 27% ÁFÁS

Na így már full megfogja a kereket, akárhogy tolnám. Meg villog-csipog.