- bitpork: Balcsis tali 2026
- PSti: Volt már problémád az új típusú VGA csatlakozással?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Egy akkus fűnyírók összehasonlítása: OBI (LUX) - ALDI (Ferrex) - LIDL (Parkside)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Rap, Hip-hop 90'
- Pajac: Vízibicikli
-
38100 - 38001
38674 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
donmackó
addikt
Egyik nap mentem itthon a település főutcáján..tök egyenes, kb. 800m hosszú. Fasza a minősége is, nem szoktam száguldozni, de haladok, hogy ne kelljen előzgetni (engem). A vége fele le szerettem volna balra kanyarodni róla, mögöttem két autó, kb 50-100 méterre..Kiraktam bőven előtte az indexet, behúzódtam középre, majd szerencsére elnéztem kurva gyorsan hátra..azért szerencse, mert addigra mind a kettő ott volt mellettem..balról a másik sávban, engem előzve..szemrebbenés nélkül..És ha ilyenkor utána megyek ész sztbszom a száját, akkor még engem visznek be..
Ilyen velem nem csak rollerrel, hanem elektromos biciklivel is megesett egy párszor. Pedig az nem kicsi, és van rendes hátsó index lámpája is.
-
Thunderzolee
veterán
Egyik nap mentem itthon a település főutcáján..tök egyenes, kb. 800m hosszú. Fasza a minősége is, nem szoktam száguldozni, de haladok, hogy ne kelljen előzgetni (engem). A vége fele le szerettem volna balra kanyarodni róla, mögöttem két autó, kb 50-100 méterre..Kiraktam bőven előtte az indexet, behúzódtam középre, majd szerencsére elnéztem kurva gyorsan hátra..azért szerencse, mert addigra mind a kettő ott volt mellettem..balról a másik sávban, engem előzve..szemrebbenés nélkül..És ha ilyenkor utána megyek ész sztbszom a száját, akkor még engem visznek be..
+1
-
Thunderzolee
veterán
Kapcsold ki a Ninebot Lab minden hxlyeségét, meg a TCS-t, stb minden szxrt. Nekem nem volt ilyesmi gondom, csak a gázkar nem volt lineáris, de amit írsz azt csak addig vettem észre, míg a fenti szxrságok közül már nem tudom melyik aktív volt.
-
Geller72
veterán
Én autóval is defenzíven vezetek, próbálok minden hülyeségre felkészülni. Rollerrel még inkább. Kéthetente legalább 1x lenne balesetem ha úgy mennék, hogy ahol nekem elsőbbségem van ott meg is adják.
Pont múlt hét vége felé ütöttek el majdnem 2x is, megyek a bicikli úton, jön párhuzamosan az út mellettem, látom indexel a kocsi, kicsit csökkentem a sebességet, meglátjuk mi lesz. Simán elémkanyarodott és megállt(!!!) a bicikliúton. Én direkt úgy időzítettem, hogy szinte belógtam a lehúzott ablakán, elnézett oldalra, fejemet nem látta, nem szólt semmit, elindult tovább, én is elindultam tovább, majd azzal a lendülettel visszakanyarodott elém az út másik oldalán (ő tulajdonképpen csak meg akart fordulni). Nő volt, nem hiszem, hogy direkt csinálta, de az ilyenek köztünk járnak.Egyik nap mentem itthon a település főutcáján..tök egyenes, kb. 800m hosszú. Fasza a minősége is, nem szoktam száguldozni, de haladok, hogy ne kelljen előzgetni (engem). A vége fele le szerettem volna balra kanyarodni róla, mögöttem két autó, kb 50-100 méterre..Kiraktam bőven előtte az indexet, behúzódtam középre, majd szerencsére elnéztem kurva gyorsan hátra..azért szerencse, mert addigra mind a kettő ott volt mellettem..balról a másik sávban, engem előzve..szemrebbenés nélkül..És ha ilyenkor utána megyek ész sztbszom a száját, akkor még engem visznek be..
-
Emunem
őstag
ninebot/segway hülyeség.
moddolt sw-vel nem csinálja, szóval nem a gázkar a hibás, hanem a hozzá írt program. Én is már kipróbáltam 4 másik ninebot rollert, kb hasonló tudással, mint az F2 pro, mind rángatott, a G2 is. (eredeti szoftwerrel) -
Aaron14
őstag
-
Emunem
őstag
Én autóval is defenzíven vezetek, próbálok minden hülyeségre felkészülni. Rollerrel még inkább. Kéthetente legalább 1x lenne balesetem ha úgy mennék, hogy ahol nekem elsőbbségem van ott meg is adják.
Pont múlt hét vége felé ütöttek el majdnem 2x is, megyek a bicikli úton, jön párhuzamosan az út mellettem, látom indexel a kocsi, kicsit csökkentem a sebességet, meglátjuk mi lesz. Simán elémkanyarodott és megállt(!!!) a bicikliúton. Én direkt úgy időzítettem, hogy szinte belógtam a lehúzott ablakán, elnézett oldalra, fejemet nem látta, nem szólt semmit, elindult tovább, én is elindultam tovább, majd azzal a lendülettel visszakanyarodott elém az út másik oldalán (ő tulajdonképpen csak meg akart fordulni). Nő volt, nem hiszem, hogy direkt csinálta, de az ilyenek köztünk járnak.egy kopogást megejtettem volna, nekem is volt ilyen, ott szabályosan meg ijedt a tag, telót nyomkodta, de megállt, mert Stopp tábla volt (gondolom fotomemorikusan vezet, ahol csak a fix tereptárgyak léteznek, gyalogosok, rolleresek, biciklisek járulékos akadályok). Bekopogtam oldal ablakon, annyira meglepődött, hogy telót is elejtette. Utána elnézést kért, és mentünk tovább utunkra.
-
BaLee
addikt
Remélem nem esünk át a ló túlsó oldalára és lesz kollektív bünti. Kell a szabáylzás, de nem minden áron..

"Január 1-től május 22-ig 745 felnőtt, 449 gyerek rollerbaleset történt, miközben a tavalyi év azonos időszakában 603 felnőtt balesetet regisztráltak, gyerekből viszont csak 257-et."Én autóval is defenzíven vezetek, próbálok minden hülyeségre felkészülni. Rollerrel még inkább. Kéthetente legalább 1x lenne balesetem ha úgy mennék, hogy ahol nekem elsőbbségem van ott meg is adják.
Pont múlt hét vége felé ütöttek el majdnem 2x is, megyek a bicikli úton, jön párhuzamosan az út mellettem, látom indexel a kocsi, kicsit csökkentem a sebességet, meglátjuk mi lesz. Simán elémkanyarodott és megállt(!!!) a bicikliúton. Én direkt úgy időzítettem, hogy szinte belógtam a lehúzott ablakán, elnézett oldalra, fejemet nem látta, nem szólt semmit, elindult tovább, én is elindultam tovább, majd azzal a lendülettel visszakanyarodott elém az út másik oldalán (ő tulajdonképpen csak meg akart fordulni). Nő volt, nem hiszem, hogy direkt csinálta, de az ilyenek köztünk járnak. -
Lauda
titán
Remélem nem esünk át a ló túlsó oldalára és lesz kollektív bünti. Kell a szabáylzás, de nem minden áron..

"Január 1-től május 22-ig 745 felnőtt, 449 gyerek rollerbaleset történt, miközben a tavalyi év azonos időszakában 603 felnőtt balesetet regisztráltak, gyerekből viszont csak 257-et."Amúgy sem a szabályokkal van gond, hanem az idiótákkal.
-
Geller72
veterán

"Január 1-től május 22-ig 745 felnőtt, 449 gyerek rollerbaleset történt, miközben a tavalyi év azonos időszakában 603 felnőtt balesetet regisztráltak, gyerekből viszont csak 257-et." -
aurich
senior tag
-
Aaron14
őstag
Sziasztok,
Segway F3 Pro elején “csörög” valami menet közben. Megnéztem, nem csapágy. Van még ötlete valakinek, mi lehet az?
Nem annyira hangos, de pont zavaró.
-
Apzung
tag
Marketplacen láttam F3-at 170-ről 150-re leárazva is. Ilyeneket érdemes kifogni.
Xiaom 5 Max 120-130-ért, többet is láttam.Hardverapróról pl most eltűnt az összes, viszonylag olcsók voltak, nem csodálom, h elvitték őket.
Egy Xiaomi 5 Pro-ra esett a választás végül, múlt héten elején érkezett. Nagyon jó kis gép, van egy viszonylag bitang emelkedő a határban, ott még az autóval is vissza kell kapcsolgatni hogy felmenjen rajta, ez az én 87 kilómmal röhögve felment 25-el. Azt nem tudom hány %-os emelkedő.
Sokat sajnos nem tudtam vele azóta menni, főleg hogy most kicsit el is romlott itt az idő. Kicsit még szokni kell, orr, arc, stb. vakarást csak megállva, menet közben ha vállal sikerül maximum. Sajnos sok helyen itt a kereszteződésekben az autók behordták a zúzottkövet az út szélére/közepére. Ott még biciklivel is necces néha hát még ezzel. Egyedül a firmware update futott le baromi nehezen meg vagy ötödszörre sikerült mert előtte megszakadt és mindig újrakezdte.
Beviszem majd egyszer a városba aztán valamelyik tesco vagy auchan parkolóban gyakorlok vele, ott nem veszélyeztetek senkit
. Vannak is oszlopok stb. amiket lehet kerülgetni. Egyetlen bajom van vele, hogy baromi nehéz. De talán nem lesz sokat hurcolva.Köszönöm a tanácsot mindenkitől

-
TripleB
senior tag
Tegnap vettem át, este összerakom akkor.
-
Geller72
veterán
-
GoodSpeed
veterán
-
TripleB
senior tag
Jesus... Össze se raktad?
Azért a 3 napot betartanám, a minőségellenörzés nem a legjobb a Ninebotnál.
Rendszeresen lehetett olyanokat olvasni, h kivették a dobozból, összerakták, és nem vette a töltést, nem lehetett párositani, vagy semmit se csinált.
3 napon belül még vissza lehet vinni simán, ha hibás, de a gariztatás nem olyan egyszerű.Most hoztam haza. Ez Xiaomi roller. Itt nincs a 14 napos elállás?
-
Hieronymus
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Nem hinném, h valaki azért választ Kugoot, "mert azon van tempomat", a pálcikarollereken meg nincs.
Ahogy írtad is, a lengéscsillapítók, a 40-50-es sebesség, meg az olcsó ár miatt veszik inkább.
A ZT3 vagy az F3 sem pálcika, mégsincs. Ja egyedi FW, és ugrik a garancia.
-
Thunderzolee
veterán
Inkább egy gombot tettek volna rá a gázkar mellé, amivel aktiválni lehet.
Sőt programozható gomb is lehetne akár, mint az új sorozatú Segwayeken is van már, a programozható gombra rá lehetett volna ezt is küldeni akár, választható opcióként, "tempomat on".
-
Thunderzolee
veterán
Ez egyébként nem értem miért gond neked, szoftveresen módosított pálcikarollerekben van tempomat is, úgyhogy emiatt kár szomorkodni.
Tessék rá módositott szoftvert tenni, és lesz tempomat.Olyan ez, mint mikor egy német kesereg, h a BMW leszabályoz 250-nél, és emiatt őt hátrány éri. Miközben az is feloldható, ha valakinek fontos a nagyobb sebesség.
-
FID
őstag
-
Thunderzolee
veterán
Nem hinném, h valaki azért választ Kugoot, "mert azon van tempomat", a pálcikarollereken meg nincs.
Ahogy írtad is, a lengéscsillapítók, a 40-50-es sebesség, meg az olcsó ár miatt veszik inkább.
-
GoodSpeed
veterán
-
FID
őstag
Tempomat azért nincs mert sok volt miatta a baleset.
Szerk: Kugoo G-Boosteren legalább volt előjele mikor törik ki az oszlop. De ugyanez most 2-3 éve a Nanrobot is. Kitörik a kormány, de legalább jelzi.
-
GoodSpeed
veterán
A hirtelen kitörő első kerekektől ments meg uram minket... (Minőségi roller ez is.
)
Ui: aki nem tudná, korábban Kugoo néven futott, és szintén hajlamos volt széttörni.
Szerk: én kérek elnézést, nekem FB-on jött szembe, FID megelőzött, ugyananaz a hír.
(Mondjuk abból, hogy "nyami" kattintás nélkül nem gondoltam, hogy balesetes hír lesz.)Ja csak Kugoo-ként nem sokáig voltak. Kukirinként meg idehaza baromira népszerűek, mert olcsó, 45-tel is megy, van benne tempomat, első és hátsó felfüggesztés.
A tempomatot sajnos a Xiaomi és a Ninebot letiltja az EU-ban.
-
DigitXT
félisten
A hirtelen kitörő első kerekektől ments meg uram minket... (Minőségi roller ez is.
)
Ui: aki nem tudná, korábban Kugoo néven futott, és szintén hajlamos volt széttörni.
Szerk: én kérek elnézést, nekem FB-on jött szembe, FID megelőzött, ugyananaz a hír.
(Mondjuk abból, hogy "nyami" kattintás nélkül nem gondoltam, hogy balesetes hír lesz.) -
SoulReaver
veterán
-
FID
őstag
Gondolom egy kerekezéskor a felrántások és a lerakás miatt sérült a nyak.
Így így
Eleve szarul van kitalálva.Gázkart már lecserélted?
-
SoulReaver
veterán
-
Thunderzolee
veterán
Jesus... Össze se raktad?
Azért a 3 napot betartanám, a minőségellenörzés nem a legjobb a Ninebotnál.
Rendszeresen lehetett olyanokat olvasni, h kivették a dobozból, összerakták, és nem vette a töltést, nem lehetett párositani, vagy semmit se csinált.
3 napon belül még vissza lehet vinni simán, ha hibás, de a gariztatás nem olyan egyszerű. -
TripleB
senior tag
Köszönöm a válaszokat! 🤘
Remélem nem csak impulzusvásárlás volt. 😃Még itt van mellettem a dobozban.
-
FID
őstag
-
bandigyerek
senior tag
Ezekkel nem szokott gond lenni. Ami a hardware-t illeti. User hiba... már inkább. Ha ez az első rolid, akkor csak fokozatosan, hogy megszokd az irányítást, fékezést. És a fizikaórát alább nézd meg. (nyulakat meg kerüld, de rendesen!
) -
Thunderzolee
veterán
Semmi extra.
Rakd össze, használd.
Én hetekig csak óvatosan mentem vele, kanyarodni gyakorolgattam, mert nagyon nem ment. Szerencsére kábé nulla forgalmú kertvárosi környezetben lakok. Csatornafedeleket kerülgettem, parkoló autókat.Vegyél egy Xiaomi pumpát, a nyomást hetente nézd meg.
-
ImACeltic
őstag
Hali!
Nekem a kormány csavarjai pár hónap alatt kissé kilazultak, lötyögött a kormány, ezért Loctite menetrögzítővel bekentem a csavarokat, visszacsavartam őket, jó pár óra kötés után pedig megoldódott. Ez volt talán tavaly ősszel vagy év végén, azóta meg sem moccant a kormány. Valamint esőben is tervezed használni akkor ajánlott egy ilyen szilikon kijelzővédőt venni hozzá, hogy a bekapcsoló gombnál véletlenül se ázzon be a kijelző. Nagyobb pocsolyába azért ne menj bele, mert azt elvileg nem szereti.
-
TripleB
senior tag
Sziasztok!
Végül a Xiaomi Scooter 5 Pro mellett döntöttem. Van valami instrukció ezekhez beüzemeléssel, első indítással kapcsolatban?
-
Hieronymus
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Takarítani is nehezebb ezzel a burkolással.
Pedig nem feltétlenül. Autómosóban szoktam őket. Nem áznak be, csak a hátsó lámpánál kell vigyázni.
-
Emunem
őstag
Ha a törvényhozó marhaságot talál ki, el kell zavarni, le kell váltani, munkatáborba kell zárni hatalommal való visszaélés miatt.
Rolleren nem lehet kanyarodási szándékot kézel jelezni.
Ezt illene tudnia a jogalkotónak is. pedig a szakértöi vélemény kb 20% a döntéshozásban, továbbá van az 50% hasraütés, azaz szubjetív vélemény, amit a fajuk fenntartása érdekében hoznak, a többi meg gazdasági, társadalmi, meg hasonlók...
-
Emunem
őstag
Nem ez az egyetlen érdekesség.
Németországban létezik felfestett zöld lámpa.
Ha ezt kiteszik, kis ívben a piros lámpa mellett is kanyarodhatnak az autók és kerékpárok, ha az elsőbbséggel rendelkező útvonalon nincs akadályozható forgalom. Rollerrel viszont végig kell várni a pirosat.
úgy tudom, hogy már nekik is lehet.
-
Hieronymus
veterán
Takarítani is nehezebb ezzel a burkolással.
-
Thunderzolee
veterán
Ha a szakértői csapat nem teszi meg, akkor törvényhozóknak kell megtenni.
Nem magyar specialitás.Ha a törvényhozó marhaságot talál ki, el kell zavarni, le kell váltani, munkatáborba kell zárni hatalommal való visszaélés miatt.
Rolleren nem lehet kanyarodási szándékot kézel jelezni.
Ezt illene tudnia a jogalkotónak is. -
Thunderzolee
veterán
Így elcsúfítani a vékony kábeleket.

De hát kinek mi tetszik.💁
-
Thunderzolee
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Elfogott a piros kábelvédőm, fekete - piros szettben álmodtam meg, de úgy, hogy a fékek piros a motor fekete kábelvédővel lett volna védve:
Szerintetek jobb ha rendelek még pirosat vagy úgy is jól néz ki, ha felül piros, alul meg fekete? -
Hieronymus
veterán
Nem ez az egyetlen érdekesség.
Németországban létezik felfestett zöld lámpa.
Ha ezt kiteszik, kis ívben a piros lámpa mellett is kanyarodhatnak az autók és kerékpárok, ha az elsőbbséggel rendelkező útvonalon nincs akadályozható forgalom. Rollerrel viszont végig kell várni a pirosat.
-
Geller72
veterán
Gondolom, vmi google fordított lehet, már a címből ítélve is. Rolleren kötelező az index és baromira egyetértek vele, ahogy a (legalább) balos visszapillantóval is.
-
Barthezz2
nagyúr
Nem magyar specialitás.Gondolom szigorúan a balesetek elkerülésének érdekében.. Oh wait..

Körforgalomban a bedöntött rollerről jelezni a kihajtási szándékot talán a leginkább kivitelezhető..
-
Hieronymus
veterán
Nem magyar specialitás. -
Geller72
veterán
Mechanika. A fizika, mozgással és erőhatásokkal kapcsolatos tudomány ága.
A törvényhozók száméra kötelező lenne a megtekintése és megértése.A törvényhozók nem fizikusok és nem is kell annak lenniük. Szakértőkből álló csapat vizsgál, auditál és "fogyasztható" formában átadja a törvényhozóknak.
-
Hieronymus
veterán
Akkor már inkább egy kis ismeretterjesztés, fizika óra.

(Van benne utánfutás, mókuspóz-kormány, fékezés, stb.)Mechanika. A fizika, mozgással és erőhatásokkal kapcsolatos tudomány ága.
A törvényhozók száméra kötelező lenne a megtekintése és megértése. -
DigitXT
félisten
-
Ciccuka
veterán
-
ultio
aktív tag
-
Barthezz2
nagyúr
Ha nem követsz el semmit, nem veszik el, nem tiltanak el tőle, még akkor sem, ha közúti ellenőrzés miatt megállitanak.
Tudommal azoknak ugrott rollerezés miatt a jogosítvány, akik ittasan vezettek rollert, és ezt pechükre észrevették.
A többi csak mendemonda. Nyugodtan jelentsd mint álhír.Igen, amúgy ilyen eseteket olvastam én is. De sose lehet tudni.
De köszi és Geller72-nek is. Kb én is így gondolkodtam.

Nem mondom, hogy korábban nem mentem vele egy-két sör után, de arra már feltétlen ügyelek.
Viszont így most mentem is egy 20 km-es tripet. Egy rendőr ment el mellettem, de zéró reakció.Így hazaérve viszont pisszentettem egy sört, mert qva meleg van
-
DigitXT
félisten
-
Geller72
veterán
Sziasztok ismét!
Kicsit hülye kérdés, de..
Nincs jogsim(semmilyen), viszont van egy Kukirin G2-m amit eddig nyugodt szívvel használtam.
Tudjuk, hogy 25 Kg+ és 25 km/h+ . Biztosításom természetesen van rá. Védő felszerelésem is(kross bukó, meg zárt motoros bukó is) + protektorok.Viszont olvasni olyanokat, hogy vettek el B jogsit rolleres incidensek miatt. Na nekem nincs mit elvenni, viszont most csinálom épp a B-t, szóval ha eltiltanak a jogsi szerzéstől* menet közben, az elég cink lenne..
Szóval most merjek vele járni, vagy ne?
*egyébként ez szerintem pont olyan, mint kerékbilincs: szar helyen állsz, de akkor ott is maradsz.. Szóval épp igyekszem jogsit szerezni, hogy ha az új kresz miatt kötelező lesz, ne keljen már kidobni a rollert(jó, nyilván nem csak ezért), de akkor baszódj meg, 2 évig még ne szerezz..
Szóval valós esély, hogy eltilthatnak, ha valamiért megállítanának most, és SMKP-nak minősítik, jogsim meg nincs?
Ha a kresz meglesz, már járhatsz vele. Én úgy tudom. Engem utoljára tegnapelőtt állítottak meg, mondjuk nekem minden megvan A-tól D-ig, a roller is rendben van, biztosítás is, sisakom is volt, szal nem szórakoztak sokat, de az elmúlt két hétben vagy 4x állítottak meg, láthatóan “ránk vannak állva”. Arra is figyelek, hogy azért olyan helyen, ahol várható yard, 45-nél gyorsabban ne menjek. Volt, hogy jöttek utánam majd 12 km-t, gondolom a sebességem csekkolták, viszont ők meg nem állítottak meg.
Amúgy többnyire nem azokat csesztetik, akiken látszik, hogy minden ok, engem is csak azért “szedtek ki” ennyiszer, mert felénk nem sokan járnak ilyen távolságra ezen az útszakaszon rollerrel. A bukó nélküliekre viszont szinte azonnal “ugranak”. -
Thunderzolee
veterán
Sziasztok ismét!
Nincs jogsim(semmilyen), viszont van egy Kukirin G2-m amit eddig nyugodt szívvel használtam.
Tudjuk, hogy 25 Kg+ és 25 km/h+ . Biztosításom természetesen van rá. Védő felszerelésem is(kross bukó, meg zárt motoros bukó is) + protektorok.Viszont olvasni olyanokat, hogy vettek el B jogsit rolleres incidensek miatt. Na nekem nincs mit elvenni, viszont most csinálom épp a B-t, szóval ha eltiltanak a jogsi szerzéstől* menet közben, az elég cink lenne..
*egyébként ez szerintem pont olyan, mint kerékbilincs: szar helyen állsz, de akkor ott is maradsz.. Szóval épp igyekszem jogsit szerezni, hogy ha az új kresz miatt kötelező lesz, ne keljen már kidobni a rollert(jó, nyilván nem csak ezért), de akkor baszódj meg, 2 évig még ne szerezz..
Szóval valós esély, hogy eltilthatnak, ha valamiért megállítanának most, és SMKP-nak minősítik, jogsim meg nincs?
Ha nem követsz el semmit, nem veszik el, nem tiltanak el tőle, még akkor sem, ha közúti ellenőrzés miatt megállitanak.
Tudommal azoknak ugrott rollerezés miatt a jogosítvány, akik ittasan vezettek rollert, és ezt pechükre észrevették.
A többi csak mendemonda. Nyugodtan jelentsd mint álhír. -
Ciccuka
veterán
Nincs.
Az F sorozatnak vannak utodai, a D-nek nincs.
Mondjuk akkor se nagyon értettem, minek jelent egyáltalán meg. Kábé ugyanaz volt, mint az F sorozat, de némlieg gyengébb volt. Mérete ugyanaz nekik.
F25...250/500W 7650mAh
F30...300/600W 10200mAh
F40...350/700W 10200mAh
Tárcsafék, zselés kerékD18....250/500W 5200mAh
D28....300/500W 7650mAh
D38....350/500W 10200mAh
Dobfék, belső gumis kerékTalán az E2 Pro, E3/E3 Pro most a "kis tudású" roller a Segwaynél.
Xiaominál meg az Elite.
Bár ez utóbbiakon már lengéscsillapítók is vannak, így "kicsi, könnyű" már nem nagyon van.
Ha számít a súly, Segwayt kell választani, az még némileg könnyebb.A Xiaomi 8.5"-os rollerei a legkönnyebbek, ha valakinek könnyű kell, ezekből válasszon.
Essential..250/500W 5100mAh 12kg
1S.............250/500W 7650mAh 12.5kg
Mi 3 Lite...300/600W 5200mAh 13kg
Mi 3..........300/600W 7650mAh 13.2kg
Pro 2.........300/600W 12800mAh 14.2kg
4 Lite.........300/600W 5200mAh 15.6kgHatótávját leszámítva bestbuy roller volt pár éve (80ezres kategóriában)
minőség, tartósság, megbízhatóság, App-on lehetett figyelni
nagyon egyben volt (masszív váz), pár apróbb bosszantó hibája volt csak (pl. töltés csatlakozó gumisapkája állandóan kijött a helyéről, újan nyikorgott egy darabig a dobfék, amíg be nem kopott). Mondjuk én még ezt is nehéznek tartottam.
De nem volt még egy ilyen roller akkoriban. -
Barthezz2
nagyúr
Sziasztok ismét!
-
TripleB
senior tag
-
TripleB
senior tag
Mondjuk autóba ez szerintem nagy.
Nem mintha a többi sokkal kisebb lenne, de nem minden csomagtartóba fér be egy nagyobb roller.
Ezekből válassz:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 Plus
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G2
Navee GT3 MaxHardveraprón, Marketplacen sok alig használtat hirdetnek belőlük.
Mondjuk 10km-re nem árt a lengéscsillapító.A Xiaomik átszoftverezve 32km/h-t tudnak, a Segway 40-et is. (Ha esetleg ez is szempont lenne a későbbiekben.)
Köszönöm az ajánlásokat.

A Scooter 5 Pro most 124 e Ft környékén elvihető, ennél a marketplace-en is sokkal drágábbán árulják. -
INGJOKE
veterán
"Fontos lenne, hogy sosem rollerezett, ezért valami olyan cucc kellene amit könnyű “vezetni”
-Ez az, ami miatt baromi veszélyes. Még annak is, aki mondjuk 40 éve bicajozik/motorozik. A roller TELJESEN más. Minél "pálcikább", kisebb kormányú, kerekű, annál veszélyesebb. Ami biztos, hogy egy átlag embernek általában nem megy rolleren:
-Hátranézni, ha nincs tükröd.
-Irányváltáskor kézzel jelezni. A kormányt SOHA nem szabad elengedni
Ezeket mind el kell felejteni. Tükör, index. Ez alap. Rollerral sokkal nagyobbat lehet esni, mint mondjuk bicajjal. Itt ha kicsit hibázol, kurva nagyot büntet.Igen én rollerezek köszi ezzel képbe vagyok.
-
Geller72
veterán
Az asszonynak kellene nézem valami pálcikát, amivel a gyerekek után tud menni mikor bicikliznek a gyerekbiciklin. Egyenlőre még van pótkerék rajta, de így is tudnak olyan gyorsan menni, hogy nem éri utol őket. Nekem is futni kell ha úgy van. Szóval súly nem lesz rajta max 60kg. Sebesség elég lesz a 25. Fontos lenne, hogy sosem rollerezett, ezért valami olyan cucc kellene amit könnyű “vezetni”. Parkban és járdán menne vele Budapesten. Használt jó belőle bőven. Minél nagyobb kerék jó lenne, hátha az stabilabb. Táv is mindegy, 5-10 km-nél soha nem fog egyben többet menni. Olyan legyen aminek csak a gumiját kell fújni max. Így is van valami szar ami a fáról esik le és kiszúr minden gumit.
"Fontos lenne, hogy sosem rollerezett, ezért valami olyan cucc kellene amit könnyű “vezetni”
-Ez az, ami miatt baromi veszélyes. Még annak is, aki mondjuk 40 éve bicajozik/motorozik. A roller TELJESEN más. Minél "pálcikább", kisebb kormányú, kerekű, annál veszélyesebb. Ami biztos, hogy egy átlag embernek általában nem megy rolleren:
-Hátranézni, ha nincs tükröd.
-Irányváltáskor kézzel jelezni. A kormányt SOHA nem szabad elengedni
Ezeket mind el kell felejteni. Tükör, index. Ez alap. Rollerral sokkal nagyobbat lehet esni, mint mondjuk bicajjal. Itt ha kicsit hibázol, kurva nagyot büntet. -
Thunderzolee
veterán
Az asszonynak kellene nézem valami pálcikát, amivel a gyerekek után tud menni mikor bicikliznek a gyerekbiciklin. Egyenlőre még van pótkerék rajta, de így is tudnak olyan gyorsan menni, hogy nem éri utol őket. Nekem is futni kell ha úgy van. Szóval súly nem lesz rajta max 60kg. Sebesség elég lesz a 25. Fontos lenne, hogy sosem rollerezett, ezért valami olyan cucc kellene amit könnyű “vezetni”. Parkban és járdán menne vele Budapesten. Használt jó belőle bőven. Minél nagyobb kerék jó lenne, hátha az stabilabb. Táv is mindegy, 5-10 km-nél soha nem fog egyben többet menni. Olyan legyen aminek csak a gumiját kell fújni max. Így is van valami szar ami a fáról esik le és kiszúr minden gumit.
Használt Segway F2, F2 Plus. 70-100ezer
A "minél nagyobb kerék" az vagy kábé az összes 10"-os, vagy az újonnan megjelent Xiaomi 12"-os kerekű rollerei.
Szerintem elég a 10"-os is, az használtak között is van, és nagyságrendekkel olcsóbb pl egy F2, mint egy 12"-os kerekű új Xiaomi.Használt Segway G2 100-150ezer
Ezen vannak lengéscsillapítók, ellensúlyozandó a 12"-nál kisebb kerekek "hátrányát".Módositott szoftverrel használva a gázkar lineáris adagolású lesz, esetleg érdemes ebbe az irányba gondolkodni, könnyebb kezelni, nem olyan darabos a mozgás, esetleg belökni se kell, mert 0-ról indítható, ami lehet, h jól jön, ha egy kisgyerek random megindulását kell lekövetni.
A zselés kerekek szerintem jobbak mint a belső gumis, vagy a zselé nélküli "defektálló".
Marketplacen, Hardveraprón sokat látni.
-
INGJOKE
veterán
Nincs.
Mondjuk akkor se nagyon értettem, minek jelent egyáltalán meg. Kábé ugyanaz volt, mint az F sorozat, de némlieg gyengébb volt. Mérete ugyanaz nekik.
F25...250/500W 7650mAh
F30...300/600W 10200mAh
F40...350/700W 10200mAh
D28....300/500W 7650mAh
D38....350/500W 10200mAh
Dobfék, belső gumis kerékTalán az E2 Pro, E3/E3 Pro most a "kis tudású" roller a Segwaynél.
Xiaominál meg az Elite.
Bár ez utóbbiakon már lengéscsillapítók is vannak, így "kicsi, könnyű" már nem nagyon van.
Ha számít a súly, Segwayt kell választani, az még némileg könnyebb.A Xiaomi 8.5"-os rollerei a legkönnyebbek, ha valakinek könnyű kell, ezekből válasszon.
4 Lite.........300/600W 5200mAh 15.6kgAz asszonynak kellene nézem valami pálcikát, amivel a gyerekek után tud menni mikor bicikliznek a gyerekbiciklin. Egyenlőre még van pótkerék rajta, de így is tudnak olyan gyorsan menni, hogy nem éri utol őket. Nekem is futni kell ha úgy van. Szóval súly nem lesz rajta max 60kg. Sebesség elég lesz a 25. Fontos lenne, hogy sosem rollerezett, ezért valami olyan cucc kellene amit könnyű “vezetni”. Parkban és járdán menne vele Budapesten. Használt jó belőle bőven. Minél nagyobb kerék jó lenne, hátha az stabilabb. Táv is mindegy, 5-10 km-nél soha nem fog egyben többet menni. Olyan legyen aminek csak a gumiját kell fújni max. Így is van valami szar ami a fáról esik le és kiszúr minden gumit.
-
Thunderzolee
veterán
Nincs.
F25...250/500W 7650mAh
F30...300/600W 10200mAh
F40...350/700W 10200mAh
D28....300/500W 7650mAh
D38....350/500W 10200mAh
Xiaominál meg az Elite.
4 Lite.........300/600W 5200mAh 15.6kg -
Ciccuka
veterán
-
Thunderzolee
veterán
-
Thunderzolee
veterán
Xiaomi Electric Scooter 5 Plus 26,7 kg (nagyon nehéz)
127,6 × 52,5 × 130,6 cmSegway Ninebot D18E 14,8 kg (könnyen hordozható)
114,3 × 48,0 × 116,0 cmelkezdett a rollerek súlya is drasztikusan nőni a nagyobb tudás érdekében?
Hát ez várható volt.
A Xiaomi egy ideje már nem alu ötvözetet használ, hanemöntöttvasbólszénacél vázat. Ez egy nagyságrenddel már nehezebb eleve a kábé teljesen hasonló tudású Segway modelleknél.
Plusz a lengéscsillapitók is jelentősen növelik az önsúlyt.
És a 12"-os kerekek miatt szintén nehezebbek lettek a Xiaomi rollerei.De hát ez ilyen.

A jó hír, h a 12"- os felnibe nagyobb teljesítményű motor fér, mint a kisebb kerekekbe.
-
Geller72
veterán
114,3 × 48,0 × 116,0 cmelkezdett a rollerek súlya is drasztikusan nőni a nagyobb tudás érdekében?
Laudának igaza van. Mintha egy bicajt akarnál összehasonlítani egy GSX-R/1000-el. Ha a verseny arról szól, hogy melyik a könnyebb, akkor a bicaj nyer.
. Ezen kívül...
. -
Lauda
titán
Almát hasonlítottad körtével.
-
Ciccuka
veterán
-
DigitXT
félisten

Na jó, lehet, hogy kicsit morbidra sikeredett, de legalább nem AI: saját fotóból készült...
-
Thunderzolee
veterán
Mondjuk autóba ez szerintem nagy.
Nem mintha a többi sokkal kisebb lenne, de nem minden csomagtartóba fér be egy nagyobb roller.
Ezekből válassz:
Xiaomi 4 Pro (2nd gen)
Segway F2 Plus
Xiaomi 5 Pro, 5 Max
Segway F3, F3 Pro
Segway G2
Navee GT3 MaxHardveraprón, Marketplacen sok alig használtat hirdetnek belőlük.
Mondjuk 10km-re nem árt a lengéscsillapító.A Xiaomik átszoftverezve 32km/h-t tudnak, a Segway 40-et is. (Ha esetleg ez is szempont lenne a későbbiekben.)
-
TripleB
senior tag
Ez az 5 Plus ez új modell, a korábbi ötös szériában nem volt még benne.
Úgy látszik, a hatos sorozattal együtt kiadtak egy 12"-os kerekű ötös rollert is 5 Plus néven.400/900W motor
48V 10200mAh
12" tömlő nélküli gumik
Elöl dobfék
Hátsókerék hajtás
Index
Szénacél váz
26.7KgMajdnem mint a "sima" 6, de kicsit erősebb a motor, ill. ezen csak elöl van lengéscsillapító.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.100ezerért jó vétel nagyon.

Köszönöm a választ, nekem már nem jutott, gyorsan elkapkodták sajnos...
Fr0z3n, én folyamatosan a mi.com -ot használom. 👍
-
Fr0z3n
őstag
A mi.com a Xiaomi oldala.
Csak magyarra is lehet lokalizálni, sőt ilyenkor alapból már a magyar nyelvű jelenik meg.
Nálunk van külön xiaomiofficial, meg xiaomishop is, gondolom azokra asszociáltál.
Igen, azokat ismertem de ezt nem
-
Thunderzolee
veterán
-
Thunderzolee
veterán
Engem már az egész idegesít, vagyis inkább unom. A kollégáim az eset első napja óta nyuszis "poénokat" mondanak nekem.
Mondjuk amúgy csoda, hogy nem 2 naponta vannak ilyen videók. Én másfél hónappal ezelőtt leraktam a rollert, amit egy erdei műúton használtam napi 16km-et. Mióta jobb idő van, sötétedés után nagyjából 3szarvas+2nyúl+1vaddisznó volt az átlag találkozási ráta 8km-en. Mondjuk nekem nem ugranak a nyulak, hanem kifutnak elém, aztán egyenes vonalban menekülnek előlem. Mindig megálltam inkább, láttam csórókon hogy azt hiszik az életükért rohannak
Ahogy a végén káromkodik a csávó, azért még egy olyan videót hiányolok, ahol az azbeszt megbxssza lenne alávágva hangnak.
-
Thunderzolee
veterán
Sziasztok!
Napi 10 km ingázásra műúton mennyire vállalható ez a Xiaomi Electric Scooter 5 Plus roller? Az autót kímélendő gondoltam erre az alternatívára. Nagy emelkedők nincsenek a távon.Ez az 5 Plus ez új modell, a korábbi ötös szériában nem volt még benne.
Úgy látszik, a hatos sorozattal együtt kiadtak egy 12"-os kerekű ötös rollert is 5 Plus néven.400/900W motor
48V 10200mAh
12" tömlő nélküli gumik
Elöl dobfék
Hátsókerék hajtás
Index
Szénacél váz
26.7KgMajdnem mint a "sima" 6, de kicsit erősebb a motor, ill. ezen csak elöl van lengéscsillapító.
Itt össze tudod az adataikat hasonlítani.100ezerért jó vétel nagyon.

-
Geller72
veterán
-
Lauda
titán
-
Geller72
veterán
Engem már az egész idegesít, vagyis inkább unom. A kollégáim az eset első napja óta nyuszis "poénokat" mondanak nekem.
Mondjuk amúgy csoda, hogy nem 2 naponta vannak ilyen videók. Én másfél hónappal ezelőtt leraktam a rollert, amit egy erdei műúton használtam napi 16km-et. Mióta jobb idő van, sötétedés után nagyjából 3szarvas+2nyúl+1vaddisznó volt az átlag találkozási ráta 8km-en. Mondjuk nekem nem ugranak a nyulak, hanem kifutnak elém, aztán egyenes vonalban menekülnek előlem. Mindig megálltam inkább, láttam csórókon hogy azt hiszik az életükért rohannak
Szerintemis tól van tolva, de itt a fórum topicban mindenkinek joga van a véleménynyilvánításhoz, úgy hogy max ignorálom.
.
-
Fr0z3n
őstag
-
TripleB
senior tag
Sziasztok!
Napi 10 km ingázásra műúton mennyire vállalható ez a Xiaomi Electric Scooter 5 Plus roller? Az autót kímélendő gondoltam erre az alternatívára. Nagy emelkedők nincsenek a távon. -
xandrush0831
senior tag
-
Thunderzolee
veterán
-
DigitXT
félisten
-
Thunderzolee
veterán
-
Thunderzolee
veterán
Hogy miket észre nem veszel.
Nekem volt F3 Pro, kábé 2 hónapig használtam. Nem vettem észre, h melyik fék milyen, pedig 40-el jártam vele.
Az elsőt nagyon ritkán használtam amúgy is.Tedd ki a gyorsgombra a Kerst, így pl lejtőn fékezned se kell, elég csak a gombot nyomkodni ha elkezdene gyorsulni.
-
FID
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
-
38100 - 38001
38674 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 37901 37900 - 37801 37800 - 37701 37700 - 37601 37600 - 37501 37500 - 37401 37400 - 37301 37300 - 37201 37200 - 37101 37100 - 37001 37000 - 36901 36900 - 36801 36800 - 36701 36700 - 36601 36600 - 36501 36500 - 36401 36400 - 36301 36300 - 36201 36200 - 36101 36100 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Garmin Descent G2 Black Búvár Okosóra/Búvár Komputer, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Bontatlan Új DJI Mavic 4 Pro Fly More Combo (DJI RC 2 (Three Batteries) Azonnal Átvehető Deák Térnél
- Garmin HRM 600 Black Pulzusmérő Mellpánt/Karpánt M-XL, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Garancia
- Garmin Venu 3S Black/Slate, Bontatlan, Új, 0 Perces, Fekete, 1 Év Garancia
- Maurice Lacroix Aikon (40mm - Quartz) férfi karóra - SZINTE TELJESEN ÚJ!
- Sony WH-CN700N aktív zajszűrős Bluetooth fejhallgató
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra kontrollerel garanciával hibátlan
- AKCIÓ! Bontatlan Zacsis Új Lenovo Thinkpad T14 G5 Laptop 14" -50% Ultra 7 155U 16/512 FHD+ Magyar!
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
moddolt sw-vel nem csinálja, szóval nem a gázkar a hibás, hanem a hozzá írt program. Én is már kipróbáltam 4 másik ninebot rollert, kb hasonló tudással, mint az F2 pro, mind rángatott, a G2 is. (eredeti szoftwerrel)

. Vannak is oszlopok stb. amiket lehet kerülgetni. Egyetlen bajom van vele, hogy baromi nehéz. De talán nem lesz sokat hurcolva.
)
(Mondjuk abból, hogy "nyami" kattintás nélkül nem gondoltam, hogy balesetes hír lesz.)
Eleve szarul van kitalálva.
Elvagyok vele amúgy. Megszoktam. Index is jó, gumik is. Imádom!
)

Szerintetek jobb ha rendelek még pirosat vagy úgy is jól néz ki, ha felül piros, alul meg fekete?