Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#3051) Don.Corleone


Don.Corleone
aktív tag

Sziasztok! Fontolgatok egy elektromos roller vásárlást, M365 a kiszemelt, jó lenne ezzel munkába ingázni, ahogy néztem a specifikációt bőven vinné a napi rutint. Viszont arról nem találok semmi információt, hogy milyen magassághoz ajánlott, lehet-e esetleg ezen állítani a rolleren. Szóval a 193 cm az belefér, vagy nagyon hülyén néznék ki rajta? :DDD

(#3052) B-L-A-C-K válasza Astery (#3050) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Egy halom M365 prigram kiírja milyen az aksi...

Tárcsafèk pl 1 lyukas körbe végig vagy 2?

intellisense: Nem cserélem, keményre van fújva, ügy állítólag nehezen lyukad ki. A tömör meg állitólag annyira ráz hogy tönkre teszi idővel az aksi forrasztáspontjait.

[ Szerkesztve ]

(#3053) zoltanz válasza B-L-A-C-K (#3052) üzenetére


zoltanz
nagyúr

Ez a lyuggatott féltömör állítólag hatótávra komfortra is a tömlőssel egyenértékű:
Az újannaknál mint ami nekünk is van már az aksikat rugalmasan körbeburkolták.
[link]

Én is tervbe vettem a cserét.

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#3054) Astery válasza B-L-A-C-K (#3052) üzenetére


Astery
senior tag

Az aksi 2019.06. - a társa pedig körben dupla lyukas. Amúgy rollerhez milyen lakatot lcélszerű használni? Nézegettem és talán vmi U lakat megfelelő lenne. Bár a normál kábeles lakatot is rá lehet úgy csavarni, hogy ne lehessen kibújtatni belőle.

(#3055) B-L-A-C-K válasza Astery (#3054) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Akkor ez már a mi rollerünknél is újjabb. ;)

Lakat passz, nem szoktam otthagyni sehol sem a rollereket.

zoltanz: Köszi a tippet, ha sokazor szívok majd eztel, lehet lecserélem.

[ Szerkesztve ]

(#3056) gergo7311 válasza B-L-A-C-K (#3023) üzenetére


gergo7311
csendes tag

Mielőtt összeszereled a kereket, előtte a belső gumit, jó vastagon púderezd be! Sokkal tovább fogja bírni a gumi, mert a külső és a belső, a hintőpor miatt nem tudják egymást kidörzsölni.

Gergő-Budapest

(#3057) stellaz válasza B-L-A-C-K (#3052) üzenetére


stellaz
addikt

A keményre fújt nem teszi önmagát tönkre (a karkaszban lévő drótok párszáz méter alatt is megadhatják magukat laposan), de szúrás és vágás állósága egyenértékű a köpeny gumi anyagával (elég karcsú), semmi defektvédelem nincs benne. Az út közepén cserélni meg kb nem lehet. És senki nem is gyárt normális minőségű gumit ebben a méretben.

[ Szerkesztve ]

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#3058) #07746304 válasza stellaz (#3057) üzenetére


#07746304
törölt tag

Igen, én pont emiatt nem vásároltam... és emiatt tervezem a Kugoo-t rendbe is vágni. Az ember nem visz magával mindenhova tartalék gumit, meg majd ott cserél... arról nem is beszélve, hogy mekkorát lehet zakózni egy ilyen kisméretű keréknél ha az első és defektes lesz.

(#3059) szecska24


szecska24
tag

Sziasztok!
Tegnap egy Inokim OX boldog tulajdonosa lettem. Otthon kibontás után átneztem a fontosabb dolgokat, és közben azt vettem észre, hogy az első kerék még kikötött fék bowden mellett sem forog simán. Úgy tudnám leírni, mint a szerencsekereket. Nem feszül folyamatosan. Ez normális, vagy hiba?

(#3060) B-L-A-C-K válasza szecska24 (#3059) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Szívás beállítani, de belenézel a fékpofákhoz, és ahol súrol azon a ponton pl egy harapófogóval megfogod, és egyengeted, tudom hülyén hangzik de így lehet beállítani normálisan, vagy elviszed ahol értenek hozzá és beállítják neked.

(#3061) Wine válasza Don.Corleone (#3051) üzenetére


Wine
csendes tag

Rolleren alapból hülyén néz ki az ember, már annak aki nem szokta a látványt, ez ne legyen szempont.

(#3062) Wine válasza Astery (#3054) üzenetére


Wine
csendes tag

Nekem van egy görgős lakatom, azt erővágóval nem vágják el és egy legolcsóbb ami max eltolás elleni védelmet nyújt. Nálam sajnos a kényelem győzött, a gagyit használom mert könnyebb, lezárni is meg cipelni is, zsebre is tudom vágni. Szerintem egy csípőfogóval át lehet vágni. Még nem lopták el. Attól függ hova megy az ember. Pár hónapja van meg a rollerem, lépcsőházak, pláza parkolók, boltok külső tárolói. Általában roller csak az enyém van ott. Szerintem inkább lopnak bringát, dleve a tolvaj nem tudja milyen szoftvefes védelem van rajt, főleg ha nem ért hozzá. A görgős lakatom hosszabb, ezért rá kell tekerni, de egyszer rájöttem, hogy simán kibujtathatták volna. A minap nálunk úgy vittek el egy biciklit a bolt elől, hogy a korlátot, betontalpastól kirúgták a földből.

[ Szerkesztve ]

(#3063) Wine válasza #07746304 (#3058) üzenetére


Wine
csendes tag

Első kerék defekt se kocsinál, se motornál nem szerencsés, én évekig motoroztam, szerencsére elkerült, de mostanában több szarság van eldobálva..én a tömör rollergumimmal, egy egy kátyúnál virtuálisan cserélek felfújhatóra, de a defekt veszélye mondjuk nem fenyeget, lehet legjobb az üreges gumis megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#3064) Don.Corleone válasza Wine (#3061) üzenetére


Don.Corleone
aktív tag

A látvány abszolút nem tényező, igazából nem érdekel ki mit szól rá, hanem hogy a magasságomhoz viszonyítva a kormány mennyire van optimális magasságban, mennyire lenne kényelmes a használata. Az baj, hogy ismeretségi körben senkinek sincs ilyen rollere, hogy ki tudjam próbálni. :/

(#3065) Astery válasza Don.Corleone (#3064) üzenetére


Astery
senior tag

Ebben a videóban szintén egy 190-es csávó teszteli. Szerintem semmi baj vele sem látvány sem használhatóság szempontjából.

(#3066) Wine válasza Don.Corleone (#3064) üzenetére


Wine
csendes tag

Értem, Astery meg is válaszolta, a videoban látható magasság pont jó szerintem is.

(#3067) stellaz válasza Wine (#3062) üzenetére


stellaz
addikt

A vörös lakatot 10 másodperc alatt elviszik egy csípőfogóval. Szethúzzák a görgőket és elcsípik a közte lévő vékony sodronyt. Ár-biztonság arányban legjobb az U lakat. Nekem 34 ezer forintos Abus összehajtható lakatom van, de az is vágható ha van szerszám és idő.

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#3068) stellaz válasza stellaz (#3067) üzenetére


stellaz
addikt

vörös=görgős

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#3069) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Na 2 nap alatt 70 km-t bele toltam az M365-be, személyre szabtam a szoftvert, iPhone-ra kitapasztaltam mi a legjobb program, féket belőttem, még pár kiegészítőt várok, és hozzá se nyúlok többet, vagyis csak használom.

[ Szerkesztve ]

(#3070) #07746304 válasza szecska24 (#3059) üzenetére


#07746304
törölt tag

Hát én annyira nem lennék boldog ha egy félmillás cuccal (egyébként más érintett is járt így ezzel a márkával) szarozni kellene... mert az egy dolog, hogy a 150K alatti ipari hulladékokkal azt kell... de na...

(#3071) B-L-A-C-K válasza #07746304 (#3070) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Jelenleg nincs olyan roller 2019-ben amivel nincs gond, hidd el utána néztem, minddel van...

(#3072) m4rk.89 válasza B-L-A-C-K (#3071) üzenetére


m4rk.89
aktív tag

e-twow booser V-n gondolkozom, azzal mi a gond?

(#3073) #07746304 válasza B-L-A-C-K (#3071) üzenetére


#07746304
törölt tag

Így van, ami persze döbbenet.... Pedig nem egy olyan dolog, amit ennyire bonyolult lenne makulátlanra legyártani, főleg ha már 0.5-1,5 milliós példányok is vannak.

Szerk: Egyébként nálam a régi motornál a fék fog,ha be van kapcsolva, és meghúzom a fékkart :D

[ Szerkesztve ]

(#3074) stellaz válasza B-L-A-C-K (#3071) üzenetére


stellaz
addikt

Egyébként számomra ez teljesen érthetetlen. Ez nem rakéta technika, hogy ennyire ne lehessen egy műszakilag kiforrott és korrekt terméket csinálni. Mintha dilettánsok vagy szabotőrök terveznék ezeket. Ezek a szarok mennek 25-30-at, de rendes fék az nuku, mindennapi használatra van, de az első esőben beázik, a kerék vagy ráz, vagy csak javíthatatlan, de legalább hamar tönkre megy. A kormány összecsukó szerkezetet véletlenül sem acélból csinálják, mert akkor lenne esélye, hogy jó legyen. És szerintem mindenki tudna még pár dolgot hozzá tenni...

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#3075) #07746304 válasza stellaz (#3074) üzenetére


#07746304
törölt tag

+1

Kugoonál pl azért is tartom meg a tartalék motort, mert ha elkopik rajt a gumi, lehet újat venni. Amúgy nálam szerintem eléggé esélyes, hogy veszteségbe ment az üzlet, mert nem kérték vissza a kicserélt alkatrészeket.

Pedig kivételesen jobban örültem volna, ha azt mondják, hogy régi roller vissza, új meg ide. Azaz kicserélik. Nekik sem lett volna olyan nagy veszteség, mert az akkumulátor pl új, a hátsó kerék is 191 km-t futott... és egyébként is elküldték a drága motort, meg az ECU-t ingyen (oké az ECU nem volt drága annyira).

(#3076) B-L-A-C-K válasza m4rk.89 (#3072) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Az viszonylag jó konstrukció, viszont ha ilyen 90 kiló felett vagy nem túl izmos, a kormányát nehéz összecsukni, és kotyog annak is a kormánya (engem az kimondottan idegesít), és drága ahhoz képest hogy egy pálcika roller. De ha a pénz nem számít, és a kicsi kompakt méret az elsődleges, akkor nincs jobb választás annál. Vagyis már lassan lesz, mert most jön ki a GT változata, tök jó összecsukó mechanikával, 700W-os motorral (kb 40km/h a valós vége). 390e lesz itthon tudtommal.

stellaz: Igen, 2019-ben ez vicc hogy nincs még úgymond tökéletes. Én OXO-ba is több dolog van amit megcsinálhattak volna normálisan, de ezeket majd nekem kell megcsinálni rajta, de azért választottam ezt mert szerintem nincs szebb roller jelenleg, és teljesítményben is megfelelő nekem.

IntelliSense: Ár érték arányban még mindig nem rossza amúgy egy Kugoo, bár nekem az M365 most sokkal jobban bejött. De fel kell fogni, ezek a legolcsóbb kategóriák, viszont van hozzájuk már minden, és fillérekért.

[ Szerkesztve ]

(#3077) #07746304


#07746304
törölt tag

Mondjuk az tény, hogy Kugoo-t én többet nem vennék, meg senkinek sem ajánlom. Attól függetlenül, hogy ingyen küldtek alkatrészeket... viszont amik szóba jönnek továbbra is. Xiaomi, E-Tow, Ninebot ES2...

Ezek 500 alatt vannak, még nálam nem szerepelt le egyik sem, mivel egyik sem volt még a tulajdonomban :)

500K felett meg nem rollert szokás venni, hanem robogót.

Az a röhej, hogy van egy 225E Ft-os Robogóm, elektromos, és még nem ázott be, pedig bitang nyári esőkben csapattam vele, és az is kínai!

Csak ugye ha másik városba megyek, nem tudom a buszra felvinni :D

(#3078) B-L-A-C-K válasza #07746304 (#3077) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Attól hogy sz@rrá áztattad, nem a roller hibája, örülhetsz inkább küldtek alkatrészt.

Amúgy én a helyedben vennék egy M365 Pro-t, jó hatótáv, módosított szoftverrel jól is megy.

(#3079) klampfer válasza #07746304 (#3077) üzenetére


klampfer
tag

Nyugodtan vehet bárki kugoot is, akinek egy minimális műszaki érzéke van és 1-2 órát rászán, hogy beállítsa, szigetelje, átkenje a teleszkópot stb... Azért ezek a rollerelk elég faék szerkezetek, ha kugoo problémát okoz, akkor az ES csatlakozó cserék vagy a Xiaomi gumicsere vagy kormányszerkezet beállítása is problémát fog okozni....
Ha valakinek meg kell mutatni, hogy a csavarhúzó melyik felét kell megfogni, akkor kb. mindegy melyiket veszi, idővel szívni fog,,
Szerintem...

Ezeknél a cuccoknál MÉG! nincsenek márkaszervizek akikhez begurulhatsz vele a műszaki problémákkal...

[ Szerkesztve ]

Udv, G.

(#3080) szecska24 válasza B-L-A-C-K (#3060) üzenetére


szecska24
tag

Köszi!
Még nem volt időm szétkapni, de készítettem egy videót a jelenségről.
[link]
Ez alapján is ez a tipped?

[ Szerkesztve ]

(#3081) KaiotEch válasza #07746304 (#3070) üzenetére


KaiotEch
nagyúr

Én csak annyit mondok, hogy a 1 millás DualTron is ipari hulladék, ahogyan az összes. Ha nem akarod szerelgetni(mint ahogyan én sem), ne is vegyél, ha nem szükséges.

(#3082) B-L-A-C-K válasza szecska24 (#3080) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Itt nem látok így semmi rendellenest, tárcsa hangja se hallható hogy súrol.

(#3083) szecska24 válasza B-L-A-C-K (#3082) üzenetére


szecska24
tag

Tényleg olyan, mint ha szerencsekerék lenne, nem tudok jobb hasonlatot mondani. Nem szabadon forog, hanem akadozva.

A videón látni amikor megporgetem ahogy megáll, hogy visszabillen egy stabil "fokozatba".

[ Szerkesztve ]

(#3084) B-L-A-C-K válasza szecska24 (#3083) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ha tolod, vagy gurulsz vele, és normálisan gurul, akkor ne foglalkozz vele.

(#3085) #07746304 válasza KaiotEch (#3081) üzenetére


#07746304
törölt tag

Azt mondta a szaki a telefonban, a szigetelésre, hogy beteszi az ECU-t egy nejlonzacskóba, én meg kiegészíteném ezzel: https://prohardver.hu/tema/kis_roller_topic/hsz_2687-2687.html

Ha minden jól alakul, akkor igaz, hogy kb 2 hónapig nincs Rollerezés, de összességében a plusz motorral, meg a mindig lesz nálam egy zacskó taktikával (és persze csak száraz időben használom, de a zacsi kell, majd ha véletlen jön egy előre nem látható eső mondjuk a semmi közepén). Jó sokáig ki fog tartani ez, és azért a motor az akkumulátorral a legdrágább ezekben.

(#3086) B-L-A-C-K válasza #07746304 (#3085) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Az komoly szaki lehet ha ilyet mondott...:D

De te is egy érdekes ember vagy, szigetelést már részletesen leírtam a Kugoo csoportba, de mintha nem is látnád. De persze te tudod, inkább húzzál bele egy Tescos szatyrot és jól van az úgy.

[ Szerkesztve ]

(#3087) #07746304 válasza B-L-A-C-K (#3086) üzenetére


#07746304
törölt tag

Konkrétan hol?

Eddig görgettem vissza.

(#3088) B-L-A-C-K válasza #07746304 (#3087) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Keresőbe rákeresel hogy szigetelés.

(#3089) #07746304 válasza B-L-A-C-K (#3088) üzenetére


#07746304
törölt tag

Megvan. Hát ezzel csak három gond van, Roppant időigényes még annak is aki nem elsőnek csinálja. A másik, ha találnék olyan embert aki ezt bevállalja, többe kerülne, mint amennyit ér az egész roller...harmadjára pedig, ezt szépen a dobozában el is kellene juttatni, meg még vissza is, tényleg horror áron lenne. Bele sem kezdek, mert akkor tuti nem lesz belőle roller...

(#3090) DigitXT válasza #07746304 (#3089) üzenetére


DigitXT
félisten

Ne is kezdj bele, mert akkor lesz egy 15 órás videó, hogy hogyan (nem?) sikerült.

ON: én a felfújható hátsó kerékkel szívok, mint a torkos borz.:Y Bepattintottam a
helyére. Sima liba! Ráhúzom a csavart: megszorult a felni. Éljen! Kihézagoltam.:o
A felni forog. Felfújom: szorul a gumi. Faja! A hézagolás közben pedig sérült egyik
csapágy (elég erőszakosan kellett a helyére tolni, nos, így sikerült), erre mondom,
ha a gumi megszorulását orvosolom is, soha nem fog normálisan forogni. Jó, gyári
kerék vissza, és kigurultam a csapágyboltba: rollerrel ~10 perc alatt megfordultam.

Komplett hátsó felfüggesztés szétszed, kerék helyére, nem szorul, kihézagolva.:D
Már csak vissza kéne rakni a helyére a hátulját, de nem triviális helyre erőszakolni
a sárhányó rugóját. Ezt fél perc alatt, leírtam, s elolvastátok. Videóban durva lenne,
főleg, ha minden apró részleletet meg akarok mutatni az utolsó káromkodásig...:DDD


A gond csak az, hogy aztán "feltartottak", és azóta sem volt időm befejezni, pedig
holnap mennék vele munkába. Hááát... Kérdés, hogy reggel elég lesz-e rá fél óra?
De sebaj, mert ha nem, hát amúgy is zivataros időt mondanak: nem kell a beázás.

(#3091) stellaz válasza klampfer (#3079) üzenetére


stellaz
addikt

Nekem egy gumicsre általában nem okoz gondot, de a xiaomié igen. Az egy szerelhetetlen szar.

[ Szerkesztve ]

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#3092) B-L-A-C-K válasza DigitXT (#3090) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Egy gumi nyomás ellenőrzéshez is szedd ki a kereket, jól megoldották :D

(#3093) Dorian


Dorian
félisten

Nnah, ma elkapott az eső útközben, kíváncsi vagyok beszarik-e a roller.

Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!

(#3094) stellaz válasza DigitXT (#3090) üzenetére


stellaz
addikt

Törölhető

[ Szerkesztve ]

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#3095) Tin válasza #07746304 (#3089) üzenetére


Tin
veterán

Tulmisztifikalod. Egyszeruen fogod, a megadott reszeknel szetkapod, finoman kinyomod a szilikonos ragasztoval, osszerakod, majd hagyod 2 napot szaradni. Ennyi.

A kijelzonel BLACK es en is ragasztottunk felul szeles ragasztoszalaggal biztonsagi reteget, hogy ha veletlenul is be akarna folyni valahol a viz, ne tudjon. Nekem az egesz egy delelottombe kerult, de ugy, hogy baromi raerosen es alaposan csinaltam. Le van irva az egesz.

Nezd, ha nem tudod vagy nem akarod ezeket megcsinalni, akkor ez a roller nem neked valo. De nem csak ez, a Xiaomi is ilyen, majd rajon BLACK is az elso problemanal, hogy csodak nincsenek. Ha problemamentes rollert akarsz, azt is linkeltunk mar parat, 300e felett kezdodik. Egyedul talan az ETWOW-nak van hivatalos magyar garija, es jo is.

(#3096) B-L-A-C-K válasza Tin (#3095) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nana, én karbon fóliáztam... :P

M365-re meg én előtte és utána se mondtam hibátlan lesz biztos, de szerintem már ezek az újabbak közel sem olyan szarok mint a régiek, illetve az enyém magyar garis, ha van valami kínja leadom és kész, nem fogok vele sokat foglalkozni.

(#3097) stellaz válasza B-L-A-C-K (#3096) üzenetére


stellaz
addikt

Hát szerintem ha leadod a magyar város szervizbe akkor sem te, sem ők nem fognak vele foglalkozni :DD

Hifiman fejhallgatóhoz keresek ballanced kábelt

(#3098) zoltanz


zoltanz
nagyúr

Akinek jól összerakott kétkerekű kell, és méret nem lényeg, van rá pénze is: Harley Davidson LiveWire neki, bár már itt a 2020-as modell is.
Nekem bevált ilyen könnyen szállítható eszköznek (buszon stb), az M365 nem olyan sokat kell bütykölni, persze 0 érzékkel nehéz.
[link]

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#3099) B-L-A-C-K válasza stellaz (#3097) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Miért ne foglalkoznának vele? Akkor miért lenne rá hivatalos gari?

zoltanz: Köszi hogy ide beraktad, és ~10 millióért nem is drága, 3at rendeltem.

[ Szerkesztve ]

(#3100) #07746304 válasza DigitXT (#3090) üzenetére


#07746304
törölt tag

Ne is kezdj bele, mert akkor lesz egy 15 órás videó, hogy hogyan (nem?) sikerült.

Mondja ezt az akinek a Youtube-on 3 év alatt 379 feliratkozója jött össze :D Amúgy a csatorna főszereplője aki a videón van, asszonynak erős, traktornak gyenge :)

Egyébként meg nem érzék kérdése. 22 éve rakok össze számítógépeket. Ebbe is bele kell(ene) tanulni. A kerékpáromat sem én szereltem soha, hanem elvittem a szerelőhöz. Itt csak annyi volt a probléma, hogy a kijelző is lerohadt, különben már napok óta készen lenne, illetve majd nekem kell szigetelni, mertt a berlinkelt szervizben is a szatyor volt a jó ötlet. Az egyik szerviz 15K-t mondott helyben telefonban, a másik Debrecenben 10K-t. Ja meg ugye fent a kijelzőnél ez a műanyag takony van, ami hőre lágyuló.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.