Hirdetés

2020. szeptember 29., kedd

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#151) simonzé


simonzé
(addikt)

Haver tavaly nyáron Zadar mellett a benzinkúton ki akarta próbálni, hogy eltér-e a 95-ös és a 98-as benzin szaga. Logikus módon a pisztolyt szagolgatta, majd mivel az inkább büdös volt, mint benzinszagú beleszagolt a csőbe. Ám amíg a pisztoly elforgatását végezte véletlenül benyomta az adagolóravaszt. A benzin gondolkodás nélkül pofánvágta. Hogy az élmény teljes legyen nem csak az orrába folyt benzin szagát érezte, hanem az ízét is, mert a szájába is jutott. :)
A kutasok a földre ültek, úgy röhögtek szerencsétlen hülyén.

Hamar megszavaztuk, hogy mondjon le a pólójáról, ami erősen benzinszagú lett, és még így is kiba... büdös volt az egész 700 km-es hazaúton. A srác sokáig köpködött.

I don't fit in. I fit out.

(#152) rup1u5


rup1u5
(veterán)

ha kis lurkó vagy és látsz az út szélén egy autóroncsot, bármennyire is hiányos, lerohadt, széthordott, ne dobj égő gyufát a tankjába a csendes kertvárosi szombat délutánon autójukat suvickoló emberek szemeláttára.

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#153) anulu


anulu
(nagyúr)

gyerekek! hevesen elkezdtem vonyítani a röhögéstől! :C Alán további történetére kíváncsi vagyok! :D

nekem is van egy sztorim. tél közepe, -1000 fok kint. Csepelen voltam haverokkal egy koncerten, és éjszakaival jöttem haza. annyira nem voltam beállva, mire hazaértem, akár józannak is neveztem volna magam (istenem, hidegben józanodik a zember...). beértem a lakásba és durván képencsapott a meleg. az a ~40fokos hőingadozás, ami a kinti és a benti hőmérséklet között volt, azonnal megtette a hatását. lépni akartam egyet befelé, miután becsuktam az ajtót, de már az idegeim nem voltak olyan állapotban, hogy engedelmeskedjenek. úgyhogy azon lendülettel ki is gáncsoltam sikeresen magam. szépen, ahogy illik, bakancsban, kabátban aludtam (horkoltam, mint akinek kötelező) az előtérben, vagy 6-7 órán keresztül...

utólag jóanyám mondta, hogy csak azért hagyott aludni, mert horkoltam, és ebből tudta, hogy mé élek. ébredés után úgy éreztem magam, mint akit leosztottak nullával...

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#154) Andie


Andie
(őstag)

Köszönöm a biztatást, akkor folytatom.
Valóban, Rejtőt azért is emlitettem, mert gyerekkorunk óta közös kedvenc, és erre rá is játszottunk, bizonyos szituációkban kihagyhatatlan egy egy idézet, esetleg egész jelenet.

Hatalmas sörözés után egy józanabb társasággal (én akkor sem ittam szinte semmit) elhatároztuk, hogy kiba..brálunk az egyik cimborával. Eléggé ki volt ütve a srác, bár mitagadás Alánnak is jókedve volt. Kiszemelt áldozatunk elöbb az én, majd egy másik katonatársunk ágyába feküdt, de néhány rugással irányba állitottuk, mire arccal előre bezuhant vetetlen ágyába. Alán eltünt, majd kisvártatva két pohárral jelent meg, egyikben viz volt. Leguggoltunk az áldozatunk mellé, és óvatosan elkezdtük a fülénél egyik pohárból a másikba töltögetni a vizet. A müvelet legbonyolultabb része előbb az volt, hogy tartsuk vissza a röhögésünket, később a vizeletünket. Már vagy negyed órája öntögettük a vizet, többen a földön ültek, elfolytott röhögésben rázkódva, de mindannyian szorosan összezártuk a lábunkat, ám kitartottunk... mindaddig, mig Sipi - minden alkoholistát, delirium tremenst és részeg önkivületben alvásról szóló mesét meghazudtolva - felemelte fejét, homályos ám rémült pillantással ránk nézett, közölte : baxxátok meg, folyik a csap!
Előbb dőltünk a röhögéstől, később sorban álltunk a budi egyetlen csapja előtt, gatyát mosva.

Néhány napra rá, egyik este hosszas vészjósló csend után elszabadult a pokol. Ez egy gázálarcos, teljes menetfelszereléses, nyári 50fokon futós délutáni kellemes edzőgyakorlat után történt, amit egy tábori budi felrobbantásáért cserébe kaptunk, de ez egy másik történet.
A pokol, a budihoz hasonlóan váratlanul robbant, és talán nem meglepő, Alán keze is benne volt a dologban. Ugyanis csomagot kapott otthonról, melyben néhány Rejtő regény, gyufa, cipőfűző és madártoll (azóta se tudjuk, hogy került oda, szépen becsomagolva) mellett túrós rétes is volt. Mivel Alán folyamatosan és módszeresen elszalasztotta az eltávokat, helyette zárkában unatkozott, wc-t takaritott, esetleg kertészkedett, ezért drága szülei kénytelenek voltak postán eljuttatni hozzá a nélkülözhetetlen dolgokat.
A túrós rétesre mindannyian szemet vetettünk, de mivel mennyisége és úri neveltetésünk nem engedte meg, hogy nyilvánosan kunyeráljunk, igy csak nagyokat nyeltünk. Alán úriember volt, azonnal a legmélyebb fiókba rejtette a rétest. Fél órával később a szoba fele eltávozott dohányzás céljából, maradtunk 4-en, a keménymag. Alán kihúzta a fiókot, és végigkinált minket, majd ''házi túró!'' felkiáltással elkezdtük arcunkba nyomni a finom rétest. Mitagadás, volt némi mellékize, ha házi, ha nem, de ezt közös megegyezéssel, Alán érzékeny lelkivilágára való tekintettel nem mertük megjegyezni. Legutóbb is, mikor felhivtam figyelmét, hogy édesanyjának küldött levele végén, a ''Légy pontos'' kifejezés első szava helyére egy jelentésének megfelelő rovar felragasztása nem biztos, hogy osztatlan sikert fog otthon aratni - kifakadt, és mélységes csalódását fejezte ki, miszerint legjobb barátja korlátozza őt müvészi tehetségében, és elnyomom kifejező stilusát. Az előbbi kapcsán emlékeztettem, hogy a legutóbbi büntetése apropójaként a budiban és festékes vödör társaságában töltött művészi délutánja sem végződött tapsviharral, az őrmester nem dijazta a kis virágokat és madarakat a pisszoár felett, illetve az ''ide lőjetek'' feliratot és célkeresztet a vizelőfalon.
A pokol ekkor szabadult el. A dohányzó részleg hirtelen belépett, majd elképedt arccal figyelték, amint a túrós rétes maradékait próbáljuk eltüntetni, részben szánkba, részben az ágy alá söpörve. Irigynek, számitó dögnek, disznónak nevezték Alánt, és egyéb hasonló titulusokkal illettek minket is, mindemellett bűnpártolással vádoltak.
Előbb súlyos sértések, majd bakancsok és csajkák záporoztak. A hangulat a tetöfokára hágott, mikor a dohányzó részlegből valaki ''támadás! gázálarcot fel!'' felkiáltással az ágyszivaccsal megindult felénk. Totális káosz és röhögés visszhangzott. Valaki fejbetalálta Alánt egy zacskó sós süteménnyel, mire az aléltan a földre rogyott, és falatozni kezdett. Engem valaki megtaszitott, hogy bukdácsolva estem ki az ajtón, 20 centivel elvétve a kicsapódó ajtóval az esti ellenőrzésre érkező századost. Felugrottam, leporoltam magam, lekaptam fejemről a fazekat, amit valaki orvul ráhúzott, mielőtt megtaszitott, és tisztelegtem, valamint vigyázzt orditottam.
Bent megfagyott a levegő. Ilyet én még nem láttam. Mint egy film, amit kimerevitenek. Mindenki mozdulatlanná dermett, Alán keze süteménnyel, 3 centire a szájától fagyott le, egyedül Fukszos nyöszörgött három társunk alatt. 1 másodperccel később mindenki vigyázba vágta magát, és vártuk a fejleményeket. A százados besétált, körbenézett, majd csak annyit kérdezett :
- Kié ez a bakancs, fent a lámpán?
Felnéztünk, és kivörösödve a visszafolytott röhögéstől konstatáltuk, hogy Alán bakancsa (megismertük a méretéről) fűzőjénél fogva lóg a neonról.
- Jelentem az enyém! - vágta magát haptákba barátom, véresen komoly arccal, amitől még jobban röhöghetnékünk támadt.
- És hogy került oda, honvéd? - üvöltött a baka.
- Jelentem, felesett! - válaszolta Alán halálos nyugalommal, és természetességgel.

Másnap mind a 10-en rapportra jelentkeztünk, 1 hét elzárást, és konyhaszolgálatot kaptunk. Egy sapka, és egy öv azóta sem került elő.

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#155) simonzé válasza rup1u5 (#152) üzenetére


simonzé
(addikt)

Ezt megjegyzem - jól jöhet ha neadj' Isten újra kis lurkó lennék. :)

I don't fit in. I fit out.

(#156) simonzé válasza Andie (#154) üzenetére


simonzé
(addikt)

Nem Rejtő Andie, esetleg Andie Hasek a teljes neved? Ezt könyvben kellene kiadnod, nem itt elpazarolni a tehetségedet aprópénzért (se).

Van még ilyen sztorid? :DD

I don't fit in. I fit out.

(#157) Andie válasza simonzé (#156) üzenetére


Andie
(őstag)

Nem, de nem titkolom, minden Rejtőt olvastam, többször is. Haseket nem ismerem, ö a Svejk irója?
Az itt leirt - és talán leirásra kerülö - sztorik 99%-ban igazak. Azért nem 100, mert már sajna nem emléxem minden részletre, de hogy történet legyen belölük, kicsit rögtönöznöm kell, és körbetámogatnom.
Nem úgy fogom fel, hogy elpazarlom a tehetségem (már ha van), és föleg nem úgy, hogy aprópénzért (se). Megtanultam, hogy a pénz nem minden (tudom, ez úgy hangzik, mint egy vén öreg róka élettapasztalata, csak épp 27 évesen), és az, hogy ezekkel szerzek nektek néhány kellemes percet, nekem mindennél többet ér. :B

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#158) BobChemistry


BobChemistry
(őstag)

Ha suliban jön rád a hasmenés, lehetőleg minnél hamarabb indulj el haza.
Ne várj 1-2 órát azzal, hogy majd csak elmúlik. Mert nem. És amikor hazafele buszozol, tutira akkor jöün rád.
Én így jártam.
Szeged, 90-es autóbusz, makkosházi krt-on lévő tigrises benzinkút.
Leszállok a buszról, rohanok a shopb, -Hol a WC kulcs! felkiáltással.
Pénztáros fickó falfehérré válik, kotorászik a fiókban, majd kemény 2 perc után megtalálja.
Életem leghosszabb 2 perce volt...

Bármilyen közel vagy valakihez, végtelen a távolság köztetek.

(#159) renegade


renegade
(aktív tag)

Akkor szigoruan az ''ON TOPIC'' jegyében, kínos szituációk elkerüléséért röviden az alábbi szabályra érdemes éles helyzetben emlékezni (mert akkor épp tuti, hogy gátlás nélkül megtennéd, utólag mégis minden alkalommal rájössz, h jobb lett volna mégsem...):
Ittas állapotban semmiképpen ne engedd meg magadnak, hogy:
- Nyilvánosan énekelj;
- Élesben, vagy akár csak játékból is, verekedj;
- SMS -t irj (neki pedig főleg ne!);

- illetve, természetesen, hogy gépjármű vezetésével próbálkozz - motorral pedig végképp ne.

Aki angyalt keres, de csak a szárnyakra figyel, könnyen lehet, hogy libát visz haza

(#160) Szőrös  válasza renegade (#159) üzenetére


Szőrös 
(veterán)

''vagy akár csak játékból is, verekedj'' nyah jah ezt nemrég megtapasztaltam. még télen cimbivel poénból nekiáltunk bunyózni Jászain. Ő 2 napig nem tudott lábra állni nekem meg 2 hétig fájtak a bordáim /szerintem meg is repedhetett az egyik/.

https://starcitizen.hu ha tudni akarod mi újság az univerzumban | Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX

(#161) amargo válasza Andie (#154) üzenetére


amargo
(addikt)

Vannak akik foggal körömmel küzdenek, hogy ne legyenek katonák (én is ilyen voltam) és vannak akik meglátták benne jót (!) és jó storykat írnak :))
Még jó, hogy ma alig vannak bent.. itt pusztultam pár komolyabb résznél :D
amargo

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#162) lestaylor válasza renegade (#159) üzenetére


lestaylor
(csendes tag)

Ja sms az kellemes dolog.

De még jobb egy hívás úgy hajnali 2 körül, arról hogy mennyire odavagy érte. Ha épp nem lenne bekapcsolva akkor meg a vezetékesre. Tuti befutó:)

Másnap meg az ember azzal a fincsi kis lelki teherrel ébred, hogy mintha tett volna valamit az éjszaka, amiért szarul kell magát éreznie (az alkohol szervezetből való kiürülése amúgy is bomlasztólag hat a lelki egyensúlyra).

Aztán meg ahogy tisztul az agy és megpróbálsz az emlékek laza szövevényén keresztül eljutni a félig már előre sejtett borzalmas felismerésig:

Felhívtam, beszéltem vele, mit is mondtam? Jézusom....

Tuti pár napra hazavág.....

Houston, we have a problem......

(#163) amargo válasza amargo (#161) üzenetére


amargo
(addikt)

Akkor ismét kicsit ON. (és sötét folt az életem egy szakaszából)
Soha ne koriz matt részegen és ha megtennéd, ezekre vigyázz (!):
- forgalmas helyen, áthajtani (állítólag, a blahán beestem valami kocsi alá, de annyira, hogy csak a fejem látszik ki és közben a rendőrök figyeltek, mikor kászálódok ki..)
- legurulás margit szigetre, egy oszlopot telibe kaptam.. (nem gurultam, hajtottam magam azért, már amenynire mondták).. 2perc múlva üvöltözés, majd ráébredés, hogy nem törtem el semmimet :)
- körhintán hátra dölni
- ilyen lecsúszókán, ami van a margiton, szintén hátra majd előre dőlni
- hintázni (na itt adtam ki az első taccsot.. állítólag meg se moccant a hinta és meg vigyorogva emelthangon bizonygattam, milyen gyors és milyen magasra repültem)
- étterem előtt elhajtani, gondolván már jól vagyunk (pont akkor jöt gyomromra a köv fuvar.. én meg, mer úriember vagyok addig visszataroztam..)

Most ennyire emlékszem, tudtommal végig magamnál voltam, de voltak részek amikre én nem úgy emlékeztem, ahogy utána vissza mesélték.

Volt pár abszulurd szituáció még.
Szintén egy kicsit fura cikis történet:
Iszogatunk haverokkal és egy lány viccet mesélt miközben ittam, annyira jól sikerült a vicc, hogy nem volt időm letenni a poharat a kezemből és lenyelni a tartalmat ami még a pofazacskómban volt és már is zúdítottam szegény mesélőre. A lány azt mondta, akkor
hogy élete legjobb ''élménye'' volt, lehet nem is bennem van a hiba? :)
A többit inkább nem, mert ezek kb 3-4-5éve történtek.. azóta kicsit megváltoztam, de tanulságosak lehetnek :)
amargo

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#164) anulu válasza Andie (#154) üzenetére


anulu
(nagyúr)

wazz'! ordítottam a röhögéstől, miközben olvastam! :D húgom aggódó arccal jött be, hogy mi bajom van (pedig nem szokott bejönni, aggódni értem meg annyira sem.) asszem ezeket a történeteket kimásolom txt-be, nagyon jók!

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#165) hz hefti


hz hefti
(tag)

hu baker visitva rohogok es torolgetem a szemem :)

medselek enis.

srac eljott szobelizni gimibe. kocsival jott kb 15km -rol es jon a suliba be latjuk, h semmi oltony nincs a gyereken, hanem sia hetkoznapi viselet. lecseszesek sorozatat kapta ezert hazament atoltozni. visszafele ugye kicsit sietosen elnezett egy kanyart e fejjel beleallt az arokba a warnyuval. srac kikecmergett aztan segitseghivas miegymas, majd ment szobelizni hot tretkesen oltonyosen. sracot megsajnaltak es atengedtek.

lowfast

(#166) rup1u5 válasza Andie (#154) üzenetére


rup1u5
(veterán)

nagyon ott van a stílusod:C

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#167) Andie


Andie
(őstag)

Bármennyi érv is szólt ellene, 4 hónap után kénytelen kelletlen odaengedtek minket a fegyverekhez és szerszámokhoz. A hidépitő és robbantó részlegnél voltunk, de abban egyetértettünk, hogy ez utóbbi tevékenység mindannyiunk számára izgalmasabb.
A Tisza egy, a honvédség részére lekeritett részén gyakorlatoztunk. A feladat : cölöpökből, és a rendelkezésre álló faanyagból, illetve vas szerelvényekből ideiglenes hidat ácsoljunk a rohamosan közeledő, de a folyón nyilván átkelni kivánó utánpótlásnak. Csapataink odaát harcolnak, az oroszok lerobbantották a hidat, katonák! cölöpöt válllll -ra!!
150en dolgoztunk a feladaton, a cölöpverőket mérnökök üzemeltették, biztos ami biztos. Alán megemlitette, milyen jó hasznát vennénk ennek a szerkezetnek a pályán, ahol évek óta nincs normális kapu, de aztán elvetette az ötletet, mert az emlitett hely Újszeged egy csendes környékén volt, és mint ilyen, nemigazán tolerálták volna az ottlakók a zajt.
Mikor álltak a cölöpök, a mi feladatunk volt a járófelületet megépiteni. Neki is álltunk, emberes pallókat szögeltünk egymás mellé, ideiglenesen ácskapcsokkal rögzitve őket az alaphoz. Ám jó szokás szerint, ácskapocsból épp csak annyi volt, amennyi 2 méterre elegendő. Mivel a szögelés lassan haladt, mi meg már mentünk volna haza, Alán megszólalt :
- Hiveim! Hatalmas ötletem támadt. - itt mi, akik jól ismertük, értetlenül néztünk rá. Korábban nem csinált ilyet a hapsi, mi volt az ebéd?
- Kiszedjük a kapcsokat onnan, ahol már 1-2 szöggel rögzitettük, és áttesszük oda, ahol most épitünk!
Felhivtuk a figyelmét, hogy a szerkezet, mely alól a kapcsokat ki szeretné szedni, minimum 3 tonnát nyom, és nem mellesleg mi is rajta mászkálunk. Alán ekkor kikérte magának, hogy ócsároljuk a munkáját, és megkérdőjelezzük épitészeti szaktudását. Emlitettem neki, hogy épitészként eddig csak udvari budit emelt a nagyapja kertjében, és segitett annak bevakolásában is. Sértődötten kikérte magának, és emlékeztetett, hogy öcsém mühelye akkor mivolt? Arról kegyesen megfeledkezett, hogy az emlitett épitmény egy erős éjszakai vihar után jobban hasonlitott a lerombolt Hirosimára, mint egy mühelyre.
- Ne féljetek, amig engem láttok! - felkiáltással (én itt húzódtam fedezékbe), egy - egy szöggel megerősitette a rögzitésre váró pallókat, és elkezdte lefeszegeti az ácskapcsokat.
Mikor végzett egy méteres szakasszal, kezében a 18 kapoccsal diadalittasan nézett ránk, bár ebben némileg hátráltatta az elözö este beszerzett monokli a jobb szeme alatt, és enyhén ferde szája, mely még épp most sebesedett. Hiába, igy jár az, aki lemákvirágozza a szomszéd körlet - és egyébként Szolnok - bikáját. Este egyébként meglátogattuk az emlitett bikát a gyengélkedőn, köszönte szépen, csak 3 bordája törött el. Alán mindigis finom, úriember volt.
Hogy állitását bizonyitsa, miszerint a kapcsok nélkül, a 300as szögekkel rögzitve is stabil a sebtében összetákolt hidunk, ugrott néhányat a kapocsmentesitett szakaszon. Ekkor már mindannyian a partról figyeltük, amit felettébb jól tettünk, ugyanis a következő pillanatban ahogyan az várható volt, az egyik palló megbillent, majd az eddig megépitett szakasz, hatalmas robajjal összedölt, Alánnal és a jövőbe vetett terveinkkel együtt. Irtózatos csobogás jelezte, hogy az épitmény, barátunkkal együtt a vizbe ért.
Néhány másodperc döbbent csend után odarohantunk az árválkodó cölöpökhöz, és az úszó faanyag között Alánt kerestük, aki mint Neptun, a habokból kiemelkedve jelezte, nem süllyedt el végleg. Isteni mivoltát kissé csorbitotta, hogy torkaszakadtából üvöltötte : Nem tudok úszni, megfulladok! Segitsetek! - kezében a 20 kilónyi vasanyaggal. Itt már gondoltuk, hogy nagy baj nem lehet, hisz köztudott, hogy Alán ifi bajnok úszó volt. Ám kissé elbizonytalanitottak minket a nehezékként viselt vaskapcsok, és hogy a sodrás szép lassan viszi barátunkat. Miután meggyöztük róla, hogy túlélési esélyei hatványozottan nőnek, ha nehezékétől megszabadul, kötéllel kihúztuk. A parton csuromvizesen pihegve megköszönte lélekjelenlétünket, és kifejtette, hogy milyen hüjén nézett volna ki a fejfáján : ''Szikszai Alán, élt 22 évet, meghalt érthetetlen okból összedőlt hid romjai alatt, vizbefúlás következtében''.
Biztositottuk, hogy most ezen nem kell rágódnia, sokkal inkább az izgassa, mit fog mondani a láthatóan sebesen közeledő századosnak, akinek valószinüleg melege lehetett, mert enyhén vöröses árnyalatot öltött az arca.

A pallókat néhány száz méterrel lejjebb kihalászták, a hid kis késéssel ugyan, de megépült, bár én éles helyzetben nem mertem volna harckocsival ráhajtani. Nem mintha nem biztam volna barátom épitészeti tudásában, de arra felhivtam a figyelmét, hogy amennyiben jót akar embertársainak, és életét szabadon szeretné tölteni, nem megy épitésznek.

Nemsokkal később, a vezérkar az iménti esetből okulva, nem épiteni, hanem robbantani küldött minket. A terep egy elhagyott és lekeritett szántóföld volt, valahol egy falu mögött. Feladatunk az volt, hogy kisebb lukakat ásva, és abba megfelelő mennyiségü trotilt helyezve a robbantás hatásait és erősségét vizsgáljuk. Ez izgalmasnak igérkezett, bár igyekeztem távol helyezkedni barátomtól, és kérdésére biztositottam, hogy nem az előző este, spiccesen zselének nézett cipöpaszta szaga zavar a haján. Néhány kisebb pukkanás után Alán csalódottan sóhajtott, és kifejtette, ennél még ő is nagyobbakat durrant, ha nagyanyja bableveséből bezabál. Erre sarkonfordult, és pillanatok alatt eltünt a mögöttünk húzódó erdős sávban. A többiekkel összenéztünk, és azt latolgattuk, mi nyújtana nagyobb fedezéket barátunkkal szemben.
Alán rövidesen előtünt az erdőből, láthatóan erősen küzdött valamivel, ami az erdőben akart volna inkább maradni. Segélykérően nézett felénk, mi azonban éppen egy távoli robbantás által a levegőbe dobott föld mennyiségét méricskéltük, elmélyülten. Alán dühösen cipelte oda mellénk a kiszolgált, ütött kopott, rozsdás sparherdet.
- Na fiaim, majd én megmutatom! - nézett ránk diadalmasan.
- Tán rántottát akarsz sütni? Vagy csak fázol? - kérdeztem tőle, felpillanatra az épp 230 fokkal tüzelő napra.
Alán lemondóan legyintett, és a trotilos láda felé indult. Mi ekkor otthagytuk, és közelebb húzódtunk a tölünk 150 méterre gyarkolatozó többiekhez. Már épp elmélyedtünk a parancsnokunk által szolgáltatott - ám nem túl emelkedett szinvonalú - előadásba, mikor Alán hangját hallottuk : ''ROBBANTOK!!!'' - majd irtózatos robbanás rázta meg a környéket, hogy előbb mindenki hasravágta magát, majd fejét a földbe fúrva, gondolatban végigvizsgáltuk magunkat, vajon mink szakadt le, és esetleg megvakultunk-e. Ez utóbbit cáfolta, hogy felnézve, a fejünk fölött kb 40 méterre egy sparherdt repült, felismerhetetlenségig szétroncsolva, majd pár száz méterrel odébb, iszonyatos robajjal elvitte a szomszéd tanya végén álló budi tetejét.
Ez utóbbit Alánnak közmunka keretein belül, a büntetése letelte után újjá kellett épitenie. Nemsokkal később, a falu kocsmájában üldögélve félfüllel hallottuk, hogy egy paraszt a minap beszakadt az újonnan épülö budijába, és fél napot várt, mire kimentették. A parasztok gyanakodva nézegettek felénk, mi pedig sietve távoztunk.

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#168) renegade válasza Andie (#167) üzenetére


renegade
(aktív tag)

hü, kezdesz nagyon belemelegedni :))
hajrá Andie! :)

megj.: igaz szerintem ez innentől inkább saját topicot igényelne.

Aki angyalt keres, de csak a szárnyakra figyel, könnyen lehet, hogy libát visz haza

(#169) neduddki válasza Andie (#167) üzenetére


neduddki
(nagyúr)

HI!

NEm lehetne ezeke astoryka tosszegyujktve kiadni????
agyom fekve jobban birokfetrengeni a rohogestyol es a monitrt se kopdosom osszs:- )))

udv

neduddki

p.s. csak igy tovabb vajuk afojjtatast!!!!:- )))

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#170) Judyt


Judyt
(csendes tag)

Nos a sztori a következő:
2003 nyarán nagybátyámék lehívtak minket Horvátországba 1 hétre a hajójukra.
Lementünk:apu,anyu,kisqpi,és én.Nagybátyám és a barátnője már lenn voltak.
Lenn avval kezdték,hogy ha lehet, a nemi életét mindenki csúsztassa a nyaralás után mível előző héten lementek a barátok akik akkor töltötték nászútjukat.
Nos hát szegény hajó nem bírja a mozgolódást,és himbálózott egész éjszaka,nagybátyámék meg nem tudtak aludni.Utána kijeletették:hajón nem dugunk.
Első este arra ébredtünk hogy veszettül mozog a hajó,és mivel nem tudtunk aludni kimentünk a kikötőbe.Ott taliztunk apuval és érdeklődtünk miért nem alszik.Erre ő:
valaki kufircol a hajón,azt hittem ti vagytok.Mi meg kisqpival:mi azt hittük ti voltatok.Nem maradt más csak nagybátyámék lehettek.
Reggel avval indított:ba*****tok meg mindenki dugott a hajón mi meg nem tudtunk aludni.Na nagy röhögés közepette mindenki elmondta hogy a másikra gyanakodott,égett a feje mindenkinek. Közben kiderült hogy a hullámok voltak a tettesek.

- Mi lesz a gilisztából, ha Viagrát eszik? -Ropi

(#171) Andie


Andie
(őstag)

Köszönöm az elismerő szavakat, örülök, hogy nektek is tetszenek a sztorik.
Sajna rossz hirem van, indulnom kell haza, Szegedre, vasárnap estig a szülökkel leszünk. De addig is összeszedem az emlékeimet, és vasárnap este, mire visszajövök, új sztorikkal fogok szolgálni :)
Mindenkinek kellemes hétvégét, Alánt kerüljétek! :DD

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#172) rup1u5 válasza Judyt (#170) üzenetére


rup1u5
(veterán)

:DD

Why don't you knock it off with them negative waves!

(#173) Nimrod


Nimrod
(addikt)
LOGOUT blog

Gimis évek emlékére:
Egész napos túrázás, este diákszálláson (kempingház) szunyókálás. Reggel elsőnek keltem és kimentem levegőzni. A tanárok egy kis melléképületben szunyókáltak. Mikor egyikük kijött és szembetalálkozott velem azt hitte, hogy kísértetet lát.
Én korábban mentem el, mert nem messze laktam ezért nem vártam meg, hogy a sulibusz vigyen vissza. Elég sok kóbor macska volt a környéken. Mire a többiek felkeltek én már otthon voltam, a szobában ahol aludtam oda meg betelepedtek a macskák. :DDD
Na aztán végére érettségi bizonyítványok kiosztása. Mindenki öltönyben, vagy 40 fokos kánikulában és várunk, hogy adják már oda és mehessünk végre. Egyszer csak egyikünk megjelent strandpapucsban, rövidujjú ingben majd döbbenten néz ránk. Ezután lesprintelt vagy 20 km-t és gyorsan átöltözött, kb. fél óra alatt. :))

X+1 macskás oldal - macskák világszerte - https://bit.ly/38qLlXE - Nagy utazás az életünk... https://thedarkerpast.com

(#174) anulu válasza Andie (#167) üzenetére


anulu
(nagyúr)

földön fetrengve vonyítottam a röhögéstől. most anyám jött be a szobámba aggódó arccal :C:DDD

amúgy a történeteid mentem .txt-be :D

[Szerkesztve]

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#175) ReDPiTTY


ReDPiTTY
(tag)

:Ca jo topiknak,meg hogy visszataláljak mert várom a folytatást!

Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”

(#176) Protezis


Protezis
(őstag)

Amikor a 20. születésnapodat ünnepled, és bezárt a bazár, akkor ne kezdj el hógolyózni (feltéve, hogy van hó). Ha már elkezdtél hógolyózni haverokkal, pihenésképpen ne feküdj ki az út közepére. Ha már kifeküdtél út közepére, ne várd meg, míg közel ér hozzád az a fehér színű, kék feliratos autó ;]

(#177) Egon


Egon
(nagyúr)

Naon tetszik az eddigi termés...:C Saját sztori.
Egyik haver meghívott anno a legénybúcsújára (no meg persze a lagzira). Semmi extra (értsd: sztriptíztáncosnők stb.), szimplán az egyik közös haver hegyen levő, borospincével kombinált hétvégi házában összegyűltünk páran, piálás céljából (fontos tudnivaló: ezalatt a csajok leánybúcsút tartottak a menyasszony vezetésével, a vőlegénnyel közös lakásukon, ahol többedmagammal voltam elszállásolva). Úgy volt megbeszélve, hogy éjfélre kb. visszaérünk.
Mit tagadjam, szépen berúgtunk. Különösen nekem sikerült (egész héten túlóra-hegyek + idegeskedés: nem voltam valami pihent); pedig csak a szokásos 1 liter bort ittam (no meg picike töményet...:D). A buli végén (öten maradtunk) a vőlegény kocsijába bepréselődve hazafelé vettük az irányt (persze kb. hajnali kettő lehetett). Akkoriban még nem igazán volt mobilja senkinek sem; így a csajok lerágták a körmüket izgalmukban, hogy mégis, mi a fene lehet velünk (mivel a hegyi út erőteljesen szerpentines jellegű volt, mi meg mind ittunk ugye...). Valamelyik marha még kitalálta, hogy látogassunk meg egy kocsma jellegű vendéglátó egységet, gin fogyasztása céljából. Szerencsére nem volt nyitva a környéken semmi sem. Sajnos azonban egyikőnk közeli garázsában komoly alkoholmennyiség volt felhalmozva, ami látogatásunk alatt érzékeny veszteségeket szenvedett. Persze egyre jobban be voltunk állítva (különösen hárman: a legjobban sajna én, valamint Miki (a vőlegény), és Joci nevű haverja, aki szintén Mikiéknél volt elszállásolva.
A többieket hazafuvarozva, végre mi is a szálláshely felé vettük az irányt. Miki magasföldszinten lakott, a lépcsővel pont szemben levő ajtó volt az övék. Mivel ekkorra már járni sem tudtam, a kezemet a nyakukba véve támogattak ketten fölfelé a lépcsőn. Igen ám, de hiába haladtunk viszonylag szépen, rendben az első pár lépcsőfokon: az elfogyasztott, drasztikus mennyiségű etil-alkohol megtette hatását: az utolsó pár lépésnél a közös súlypont egyre előrébb tolódott, és a lépcső tetején mindhárman hasra vágódtunk (fejek a lábtörlőn). Ez még önmagában nem is lett volna probléma, de valamelyikőnk rossz döntést hozott: a földön fekve bekopogott az ajtón... A csajok kirongyoltak, és láták, hogy ott fekszünk a küszöbön egymás mellett, kiterítve, mint fácán a tálcán...:DDD
Ott helyben megvolt az első házastársi veszekedés (a menyasszony hárpia természetét látva megerősödött az akkor már nem újkeletű elhatározásom, hogy soha nem nősülök meg - amit persze nem sikerült betartani).

Érdeklődés esetén folyt. köv. (van egy pár ütős katonasztorim is...:D).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#178) zsoltee10 válasza Egon (#177) üzenetére


zsoltee10
(addikt)

:DDD ez nagyon jó. folytasd.

Hatalmas ez a topic, le is mentem folyamatosan. :)

(#179) Egon válasza zsoltee10 (#178) üzenetére


Egon
(nagyúr)

Köszönöm a bizalmat. :)

A veszekedés végeztével bezuhantunk az ágyba (ki-ki a sajátjába, ami neki jutott természetesen). A lakásról tudni kell, hogy elég szép méretű, rengeteg félszobával rendelkező példány volt, amiben - a regeteg átjárás miatt (két különböző kört is lehetett tenni benne!) - könnyű volt eltévedni. Ebből kifolyólag az előrelátó házigazdák (mint utóbb kiderült) éjszakára felkapcsolva hagyták a villanyt a WC-ben, sőt mi több, még a WC-ajtót is nyitvahagyták, annak érdekében, hogy könnyen megközelíthető legyen ez a (ilyen esetekben különösen) nagy jelentőségű helység...:D
Erről persze én mit sem tudtam. Az éjszakai események utólagos rekonstruálása során kiderült, hogy kronológiai sorrendben először Joci látogatta meg a mellékhelységet, aztán jöttem én. Hála a felkapcsolt villanynak, viszonylag hamar megtaláltam (mindössze egyetlen fölösleges kör megtétele után), bár nem könnyítette a helyzetet, hogy a viszonylag széles folyosó - valamint limitált vállszélességem - dacára mindkét falat tandemben súroltam. Miután elvégeztem a kisdolgomat, elgondolkodtam azon, hogy melyik félrészeg állat hagyhatta égve a villanyt, és nyitva az ajtót, majd egy vállrándítással napirendre térve az eset fölött, szépen akkurátusan lekapcsoltam a villanyt, becsuktam az ajtót, és (ezúttal a legrövidebb úton) visszabútoroztam az ágyamnak helyt adó félszobába.
Eztán nem sokkal Joci barátunk ismét erőteljes késztetést érzett a hernyó megkönnyeztetésére, felkereste hát a WC-t. Azaz csak kereste volna: az irányjelző fények eliminálása folytán ugyanis nem találta (hiába ment vagy nyolc kört a lakásban). A barátnője (aki ott aludt mellette, és az első WC-re menésekor még lelkiismeretesen felkelt vele, és eltámogatta odáig meg vissza, de a második alkalommal már (elmondása szerint) lusta volt felkelni) oldotta meg a helyzetet: feltűnt neki, hogy a srác már meglehetősen régóta elhúzott a klotyóra, és nincs hír felőle. Szilvi kikelt hát az ágyból, és Joci keresésére indult. Egy beugróban talált rá: a gyerek közel 90 fokos szögben előrehajolva, fejét a falnak támasztva állt (utólagos beszámolója szerint gondolkodott, hogy mégis, merre lehet a budi). Barátnője - attól tartva, hogy éppen hányni készül a meglehetősen exkluzív tapéta és szőnyeg veszélyeztetésével - amint megpillantotta, egyből igen hangosan a ''Te mit csinálsz itt?!?'' kérdést irányozta felé, amitől (tekintve a kihalt, sötét lakás Alone in the dark-ot idéző hangulatát) a srác nem kicsit ugrott, megfejelve a fölötte elhelyezkedő polcot.
Eljött a reggel. Szép lassan felébredt, és készülődni kezdett mindenki (engem kivéve). A menyasszony és a vőlegény korán el kellett készüljön: nekik igen hosszú volt a nap, lévén hogy igen idétlen délelőtti időpontot kaptak a fényképésztől. Engem Jociékra hagytak, akik dél körül (megelégelve, hogy a legnagyobb zajongásra is pusztán a horkolásom hangszínének változásával reagálok, valamint hogy a finom keltegetés részeként széthúzott függöny mögül hiába tűz a nap százezer lux-szal a pofámba, nemigen van hatása - még a végső megoldásként bevetett szemhélyfelhúzásra is csak a pupilla lassú összehúzódásával válaszolok (éppencsak a rajzfilmekben látott, ''Ne zavarjanak'' felirat hiányzott)) nagynehezen felráztak. A lassított felvételben előadott mosakodás-tusolás-öltözködés után egy pohár ásványvízzel teszteltem a gyomromat - nem túl sikeresen (a búvárfröccs mintájára sikerült megismerkednem a búvárásványvízzel is).
Nem nagyon volt időm lábadozni, mert ezután felgyorsultak az események. Visszajött a pár, és kocsiba vágódva megközelítettük a polgári szertartás helyszínét. Itt találkozhattam a legénybúcsú többi résztvevőjével (akiket már messziről könnyű volt felismerni, zölden világító fejükről). Az esküvő ideje alatt mintha megállt volna az idő: a levegőtlenség miatt a végén már majdnem elájultam, pusztán a mindenkinek osztogatott pohár pezsgő illatára tértem magamhoz (amitől majdnem rosszul lettem). A templomi esküvő következett. Itt már több, említésre méltó esemény is történt. A polgárihoz hasonlóan, a templomban is leghátul foglaltunk helyet. A melletünk levő padsorban többek között ült egy kb. velünk egyívású (azaz 20-as évei elején-közepén járó) csávó, akin úgy állt az öltöny, mint tehénen a gatya (látszott, hogy minden 2. szökőévben fanyalodik rá ilyen viseletre), valamint az alkalom kedvéért sem volt hajlandó megválni tekintélyesnek mondható (és akkoriban még unikumnak számító) piercing-fülbevaló-biszbasz-csingilingi gyűjteményétől. A srác a pap hosszadalmas, kenetteljes beszéde alatt egyre inkább fészkelődött, látszott hogy nem érzi valami jól magát. A templomban persze síri csönd, csak a pap beszéde hallatszik. A csávó addig izgett-mozgott, hogy a keze (aminek 1-2 ujját a két pad között levő kis résben tarthatta) a pad megmozdulásától kőkeményen becsípődött. A félhangosnál valamivel hangosabban előadott, ''Az Isten b*ssza meg!'' reakciója nem igazán volt szerencsés ebben a környezetben.
A kis közjáték után már semmi említésre méltó nem történt. A lakzi a szokásoknak megfelelően zajlott, mindössze az a pár ember (köztük én) keltett némi feltűnést, akik gyakorlatilag egy falat lenyelése nélkül, a zöld különböző árnyalataiban pompázó arcszínnel ültek végig egymás mellett, és jóformán egy pár pohár ásványvízen kívül semmit sem fogyasztottak (az időszakosan jelentkező, erőszakosabb kínálgatásokra tovább zöldülő arcszínnel, eltorzult arcvonásokkal és heveny menekülési kényszerrel reagálva).
Harmadnap aztán buszra ültem (a helyszín Egerszeg volt, ezt eddig nem említettem), és hazapályáztam. Otthon derült ki, hogy sikerült 3 kilót lefogynom - mindezt egy olyan lakodalomban, ahol a szokásos ételmennyiség minimum duplája volt. A következtetések levonását mindenki tegye meg maga...:)

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#180) #57764352


#57764352
(törölt tag)

Ez kira!
Folytassátok, gondolkodom én is majd!

(#181) anulu válasza Egon (#179) üzenetére


anulu
(nagyúr)

:C:C:C ennyi :D

"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 11Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB | XBOX ONE X

(#182) divot válasza Egon (#179) üzenetére


divot
(veterán)

Szado-mazo az esküvő előtti napra tenni a legény/leánybúcsút. :O

A templomos káromkodásról jut eszembe a következő, középiskolai sztori: Matematika óra, dögunalom, mindenki bámul kifelé az ablakon. A padtársam viszont inkább olvasgatja a térdére fektetett könyvet: Rejtő Jenő: A fehér folt. A teremben egyébként néma csönd van, csak a tanár ad ki némi zajt, ahogy képleteket karcol a táblára. Erre az én cimborám egyszerre összecsapja a könyvet, és teljes hangerővel felkiált: Te, bazdme, ez a Rejtő Jenő teljesen úgy ír, mint a P. Howard.

(#183) simonzé


simonzé
(addikt)

Ha egy csajt tetszik neked, ismered a gimiből, és tudod, hogy nyaralójuk van a Tiszánál, tudd meg, hogy pontosan melyik faház az övék. Így egy alkoholgőzös éjszakán hajnal háromkor a haverok segítségével szerenádot adva nem fog kinyílni egy ablak a faházon amelyiknek énekelsz, és egy nagy kövér kopasz férfi nem fog egy vödör víz rádöntésével megkérni arra, hogy elmenj a k... anyádba hajnali háromkor énekelni.
Ráadásul a haverok nem fognak rajtad röhögni a tizedik érettségi találkozón sem emiatt.

I don't fit in. I fit out.

(#184) amargo


amargo
(addikt)

Soha ne nevessétek el magatokat temetésen, mert nem sikerült beledobni a virágot az éppen elföldelésre váró elhunyt koprsojára. (mellesleg család jóbarátja volt)
(ez megtörtént velem, mentségemre kicsi voltam még)
Miután megtörtént a baj, feleszmélve, hogy mi is történt holvagyok, lassú könny zuhanyt engedtem az arcomra ez meg is tette a hatását, mint később kiderült..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#185) etilin válasza amargo (#184) üzenetére


etilin
(aktív tag)

Temetésen megkérdezni:
-És sikerült megmenteni?

Ej, God Vazzeg és egyéb sokak hun vannak, he?

(#186) hz hefti


hz hefti
(tag)

iskolai nemzetkozi projektheten,
kozos ebed utan, ahol 30 magyar nebulo(osztaly megb stb), 30 osztrak esv 30 cseh szarmazasu vendeg diak + a 3iskola igazgatoja, tanarok ighelyettes meg ilyenek jelenleteben. az elfogyasztott jelentos mennyisegu babgulyas utan hirtelen lezuzott fel liter asvanyviz utan ne gondolja, h lehet szolidat büfizni. (eletemben nem szolt akkorat egyik se... foleg, h 4oldalrol zart belsoudvarban tortent az eset)

lowfast

(#187) atuci


atuci
(senior tag)

a kínos az, mikor szobatársam egy bulin arra ébred, hogy biciklizik egy sötét, kivilágitatlan utcán, bp-től 15 km-re. És mikor fölébred hatalmasat zakózik a bringával és olyan részeg, hogy több órába telik mire visszaér a városba. ez 1997- ben volt.

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#188) ALYRA válasza Andie (#157) üzenetére


ALYRA
(tag)

szia!

nemrég kezdtem el olvasgatni a topicot volt mi tetszett volt mi kevéssé de
remélem pár történet van még a tarsolyban


köszi :C:)):C

"Taníts minket úgy számlálni napjainkat , hogy bölcs szívhez jussunk."

(#189) VW


VW
(aktív tag)

fel a listára :)

(#190) atuci válasza Egon (#179) üzenetére


atuci
(senior tag)

na ez egy jó sztori volt

Andie, a tiéd sem kutya! Várjuk a folytatást :)

Basil Fawlty: ''Don't mention the war. I mentioned it once, but I think I got away with it. So it's all forgotten now and let's hear no more about it....''

(#191) Loretto


Loretto
(veterán)

Látom azért szép számmal van story :) I'm happy!

Soirée...

(#192) AI


AI
(tag)

1 perce történt:

ketten vagyunk a melóhelyen egy szobában. a kolleganőm telefonálás után kiment a szobából. kihasználva az alkalmat böfögtem egy elég keményet. ezt követően a kolleganőm visszaérkezett, felvette a FÉLRERAKOTT telefont és folytatta a beszélgetést az egyik legfontosabb ügyfelünkkel. shit.

42

(#193) amargo


amargo
(addikt)

Kínos szitu, amikor pont az előttem lévő pályaudvaron van bombariadó..

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#194) Loretto válasza AI (#192) üzenetére


Loretto
(veterán)

:C LOL.

Soirée...

(#195) Notes


Notes
(senior tag)

Ha valamit nem muszáj megsemmisíteni akkor csak dobd a kukába, mert lehet, hogy később még szükség lehet rá, és ki kell szedni. Régi munkahelyemen a titkárnő szokása volt, hogy a beérkező üres borítékokat széttépte és úgy dobta ki. Egyszer benne maradt egy 50 milliós bankgarancia...

Romanes eunt domus!

(#196) Andie


Andie
(őstag)

Ezexerint nem csak udvariasságból dicséritek a sztorijaimat, hamár az előző oldalról is elöszedtétek :) Ennek örülök, és cserébe elmesélek egy újabbat.

Történt egy nap, hogy hogynem, Alán spontán megnyilvánulása eredményeképpen a vezérkari épület elötti kis kertet kapálgatta. Koratavasz volt, a virágok még épp csak készülödtek bimbót hozni, igy hozzánemértő szemnek valóban problémát jelentett megkülönböztetni a burjánzó gaz között megbúvó kis kedves növényeket. Alánt mindennek nevezhettük - virág témában -, csak hozzártönek nem. Ennek aztán egyenes megnyilvánulása volt, hogy amerre még nemjárt, szép zöld - bár gazos - virágoskert volt látható, ahol viszont már kifejtette áldásos tevékenységét, ott maximum egy két nagyobb göröny. Minden, ami zöld volt, szépen ki volt gereblyézve oldalra. Szerintem teljesen meg volt elégedve magával, úgy gondolta, most megmutatja, tud ő komoly, megbizható katona is lenni, akire rá lehet bizni egy ilyen feladatot. Ezen gondolatai kiültek arcára, és mig szája szélén az elmaradhatatlan életvidám mosoly, homlokán kövér verejtékcseppek ültek a koncentrálástól - és talán a szokatlanul erősen tüzö márciusi naptól.
Kertészeti ambicióit a váratlanul megjelenő százados törte ketté, majdhogynem Alánnal együtt. Orditása nem emberi hang volt, talán egy élve nyúzott oroszlánéra hajazott, de az biztos, hogy Alán 5 évet öregedett, mikor a hátamögött felhangzott a bömbölés. Falfehéren megfordult, kezéből kiejtette a kapát, és értetlenkedve nézett a virághagymák és növénypalánták tetemén toporzékoló parancsnokára.
Jutalmul 2 hét elzárást kapott. Társunk ideiglenes elvesztése igencsak megviselt minket, én konkrétan majdnem bele is haltam. Történt ugyanis, hogy aznap este, Alán siratására rendezett kocsmai mulatt... szomorkodón annyira melankóliába süllyedtünk, hogy észre sem vettem, valaki orvul szürkebarátot öntött a szódámba. Késöbb az sem tünt fel, hogy a málnaszörp helyett rumot iszok, dehát énis tévedhetek egyszer. Ennek kapcsán, bár kb a tizedét fogyasztottam mint a többiek, meglehetősen emelkedett hangulatban hagytuk el a kaszárnya melletti borharapót (Vakegér koccintó, melynek transzparensén eredetileg egy fekete szemüvegben és fehér bottal szteppelő rágcsáló volt festve, ám valaki - ki tudja milyen megfontolásból - kalóz szemfedőt firkált rá, igy kissé abszurd hatást keltve a szemlélőben). 8an indultunk a körletünkbe, és ismét bebizonyosodott az ókori görög filozófus, vagy fizikus, vagy valami ilyesmi jóslata, miszerint két kocsma között legrövidebb út a cikkcakk. Ehhez próbáltuk tartani magunkat, több kevesebb sikerrel. Mikor a kaszárnya kapujához értünk, az őrmagaslaton posztoló társunk részvétét nyilvánitotta felénk. Cserébe megpróbáltuk rávenni, szálljon le közénk, miként azt nemrég Lucifer is tette, és osztozzon bánatunkban, illetve fogyasszon a borosüvegből, amely valahol itt van velünk, bár mindenki tagadta. Putyor azonban valami szolgálati szabályzatra vagy egyéb baromságra hivatkozva megtagadta parancsunkat, melyből heves szóváltás kerekedett. Főbelövés terhével fenyegettem, ha nem mászik le azonnal, de ő csak bölcsen - ám mélységes sajnálattal a képén - bámult le ránk, mint Zeusz nevü társa a tróját rohamozó görögökre. Végsö érvként kettőt rugtam a torony fa talapzatába, majd mivel ez nem bizonyult elég hatásosnak, meg is ráztam azt.
Ezt azonban nem kellett volna. Putyor ugyanis felcsempészte magával az őrtoronyba az előző este otthonról kapott sütiket. Ez önmagában nembaj, amig észre nem veszik. A baj az volt, hogy emlitett édesipari házitermék fémdobozban volt, kiszáradás elkerülése okából. Ezen fémdoboz az őrhely peremén pihent, kiszolgálva Putyor meg-megújuló éhségét. Ahogy azonban megpróbáltam barátunkat jobb belátásra tériteni, rázás ügyileg, a doboz meggondolta magát, és lecsúszott a peremről, majd 4 méter magasból a fejemen landolt.
Másnap a gyengélkedőn ébredtem, lazán átkötött fejjel. Kérdésemre, hogy én magam is miért vagyok át- és ágyhoz kötve, felvilágositottak, hogy éjszaka hevesen követeltem barátom szabadonengedését, és az egész vezérkar kiirtásával fenyegetőztem, ennek nyomatékaként minden ami a kezembe akadt, a segitségemre sietö orvosokhoz vagdostam. Ez azonban aljas rágalom, biztos vagyok benne, hogy én soha nem tettem ilyet, aki ismer, szerény és szelid embernek ismer.
Épp ezért el is varrom ezt a szálat, és folytatnám - mindezen események ideje alatt - a fogdában sinylödö barátunkkal. Miután a gyengélkedőről kiszabadultam, összehivtam a bandát, és kupaktanácsot tartottunk. Biztosak voltunk benne, hogy Alánra éh- és szomjhalál vár az elkövetkező 2 hét alatt. Ezért minden étkezéskor félretettünk neki valami apróságot. Volt aki sütit, volt aki zsiroskenyeret, volt aki az otthonról kapott bonbon néhány darabját. Ezt aztán naponta elszállitottuk neki, és a rácsos ablakon beadtuk. Alán rendkivül hálás volt, bár egy alkalommal sértödötten vette tudomásul, hogy a rántotthúshoz nincs tartármártás. Duzzogását még az sem enyhitette, hogy kilátásba helyeztem 2 nagy pofont kiszabadulása pillanatára. Néhány nap elteltével újabb kéréssel fordult hozzánk.
- Barátom, nagyon kellemes itt lent, igazán hüvös van, és naphosszat heverészhetek, amig ti kint 35 km-t futtok gázálarcban, és az a múltkori szilvásgombóc, amit anyád küldött, hát barátom, mennyei volt. Ám bevallom neked öszintén, nagyon unatkozok!
Itt egy pillanatra megfordult a fejemben néhány, rácson keresztül is kivitelezhető kivégzési módszer, ám barátom szomorú leszegett pillantása meglágyitotta a szivem. Tájékoztattam, hogy az általam ismert legsoványabb hölgy sem fér át azon a rácson, amin a kaját beadjuk, és sajnos TV sem. Kérdésére, hogy egy flippert vajon szét lehet-e szedni 20*20 centis darabokra, csak legyintettem. Ám megigértem neki, hogy kitalálunk valamit.
Este a srácokkal órákig törtük a fejünket, és kitaláltuk, hogy ha már igy alakult, némi kultúrára kényszeritjük unatkozó barátunkat. Könyveket viszünk neki!!! Ez annak, aki nem ismerte Alánt, talán nem tünik furcsának, ám mi ismertük, és bizonyosan tudtuk, hogy barátunk néhány vékonyabb Rejtő regényen, és Jack London : Az éneklő kutyáján kivül könyvet legfeljebb addig fogott a kezében, amig azt a TV lába alá tette hogy az ne billegjen. Összeszedtünk hát a fiókjainkból, és Sanyi falubéli barátnöjétől néhány világirodalmi remekművet, majd az éj leple alatt eljuttattuk bebörtönzött barátunknak.
Alán enyhén durcásan vette tudomásul, hogy még csak meg sem próbáltuk a biliárdasztalt szétszedni, de azért átvette a könyveket, majd ágya alá rugdosta öket. Az elkövetkező napokban azonban azt vettem észre, hogy a menetrendszerinti kajaszállitmány alkalmával könyvvel a kezében tünik fel, és módfelett gondterhelt, illetve szórakozott tekintettel vette át az aznapi ebédkiegészitöjét. Aztán sietve visszafeküdt priccsére, és a könyveibe mélyedt. Felvetettem a társaimnak, hogy elcserélték Barátunkat, talán nem is ö van már a cellában, hanem valaki, aki rendkivül hasonlit rá, külsöleg.
Letelt a két hét, Alánnak 18 könyvet szállitottunk le, Az öreg halásztól kezdve Freud müvein át a Marxista politika és vallásfilozófiáig. Ez utóbbit Tünye húga küldte, aki jogásznak készült, és kijelentettem, hogy nem adom át Alánnak, mert ahhoz túl nehéz, hogy a fejemhez vágja. De kiderült, mohón rántotta be ezt is a rácsokon, és rögvest fellapozta. Kezdtem hinni az ufókban.
Szóval letelt a két hét, a fogda ajtó feltárulását elfojtott lélegzet, és várakozás előzte meg. Az esemény nagyságát jelképezendő kifényesitettük gomjainkat, bakancsainkat, Sanyi megborotválkozott, én egy üveg pezsgöt szorongattam a kezemben, mely bár kicsit meleg volt, de annál nagyobb szeretettel dugdostuk eddig a napig.
Az ajtó feltárult, Alán lépett ki rajta egy tiszt kiséretében. Barátunk szemében földöntúli boldogság csillogott, arcán átszellemült mosoly, mint Buddháén, a megvilágosodás pillanatában. Karját ölelélsre széttárta, ahogy közeledett felénk, és ájtatos hangon megszólalt :
- Barátom, kinyilt előttem a világ!

Osztoztunk örömében és pezsgöjében, örültünk, hogy hozzájárulhattunk barátunk olvasás általi megvilágosodásához, de nem tudtuk nem észrevenni, hogy Alán a sanyarú börtönnapok alatt kb. 12 kilót hizott.

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#197) neduddki válasza Andie (#196) üzenetére


neduddki
(nagyúr)

HI!

De csak abbol de ha surgosen nem fojjatotd feljelentelek a brusszelben az jogi birosagon elvonsai tuntek miatt:- )))

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#198) Esmein válasza Andie (#154) üzenetére


Esmein
(nagyúr)

Menj el írónak, már hülyének néznek, mert hangosan röhögök :)

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#199) Esmein válasza renegade (#159) üzenetére


Esmein
(nagyúr)

Én írtam sms-t. Neki ;)

"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson

(#200) [amne] válasza Andie (#196) üzenetére


[amne]
(senior tag)

Ismét gratulálok, és nem udvariasságból :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.