Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1601) core i7


core i7
addikt

Megvoltam veszve az i7-prociért :D

[ Szerkesztve ]

(#1602) -secret-


-secret-
Arcképgyáros

Még anno MSN-en csak úgy beírtam névnek, aztán maradt meg azóta...csak az a baj a legtöbb oldalon foglalt már a secret nick. Sőt...mindenhol. :D

(#1603) zovifapp111


zovifapp111
aktív tag

Még amikor kiscsaládos voltam találtam ki e-mail cimnek. Zoli, Viki, Panni rövidítése. Most már az Ádámot nehéz lenne hozzátenni :-)

Alig várom a tavaszi zöldelést!

(#1604) NandorHUN


NandorHUN
addikt

Sziasztok!

Tudom, hogy kicsit off, de nem tudjátok esetleg, Nick nevet át lehet íratni? Értem ezalatt, moderátor áttudja esetleg írni kérésre?

-Nem bujkálni akarok, vagy azért kérdezem mert lopott cuccokat árulnék :) Csak zavar, hogy bizonyos esetekben a felhasználónevemet össze tudták kötni pl Xbox Live, Steam profilommal.

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#1605) Dluinet válasza NandorHUN (#1604) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Itt a lehetőség a nickváltoztatásra

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#1606) NandorHUN válasza Dluinet (#1605) üzenetére


NandorHUN
addikt

Köszönöm! :)

www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA

(#1607) DNReNTi


DNReNTi
őstag

Wyll kollega kedveert a nickem az alabbi tortenettel rendelkezik:
A nevem Antal, regebben termeszetesen ugy hasznalva hogy Anti. Vagy 15 evvel ezelott az ismerosok ez "elangolositottak" igy lett roviden NT, kiejtve ugye "enti" ami hangzasra hasonlo mint az Anti. Micsoda veletlen. Evek alatt ramragadt az NT nev, de mivel rovid, es eleg gyakori, igy alkalmatlan volt nicknek, ezert lett Alfoldi-kulfodi valtozata az "eNTi" hasznalatos az interneten. Sajnos meg ez sem volt eleg egyedi - talan 1-2 helyen meg igy szerepelek - ezert meg kellett toldani valamivel. A csalad nevem Bodnar, ebbol szuletett meg a DNR prefix, vegeredmenyben pedig a DNReNTi nicknev. Hat igy szulettem az internetre.

Erdekesseg, hogy az NT annyira ramragadt, hogy haverokon kivul a munkahelyemen meg gyakorlatilag mindenhol igy ismernek, sot (!) meg a felesegem is gyakran igy hiv. :DDD

but without you, my life is incomplete, my days are absolutely gray

(#1608) Pécsi gyerek válasza DNReNTi (#1607) üzenetére


Pécsi gyerek
addikt

A nevem egyszerű és világos.Regisztrációnál kellett egy név,és nem akartam a másik fórumon használt nevemet (evapor.forum) (brazil,ami amúgy gyerekkoromban ragadt rám) itt is használni.Ezért rövid gondolkozás után jött az ötlet,hogy Pécsi gyerek,ha már tüke pécsi vagyok 😁Ennyi :)

Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo

(#1609) koshmar


koshmar
őstag

Már voltam itt egyszer (valamikor régen), de ma esedékes megint :D

Röviden ennyi, a videó inspirált :D

Egy medvével nehéz beszélgetni, mert gyakran félbeszakit..

(#1610) axioma


axioma
veterán

Nagyon jo topik, legalabb az arckepes leiras vegere oda lehetne biggyeszteni, mint ajanlott... en is az egyik arckepesben lattam linkelve, me'g tavaly, csak apro darabokban atolvastam a topikot, mielott megszolalok.

Nekem a nick-em ugy adodott, hogy egy engem nem is ismero jatekos nem is kozvetlen nekem adta, csak kesobb ramragadt, es most mar mindenhol ezt hasznalom (olyannyira, hogy a mobilarena regisztraciom sokkal korabbi - valoszinuleg valami nyeremenyjatek miatt csinaltam -, mint a forumbeli aktivitasom, kozben par evig aludt a reg, de kvazi biztos voltam, hogy ha regisztralni nem tudom, akkor azt korabban is en foglaltam le). Eddig ketszer talalkoztam csak olyannal, amikor bizonyitottan nem az enyem: a t-online-nal egy cege' az axioma@, mig a NokiaGame-ben egy olasz gyereke volt (ilyen es elfelejtett esetekben pl. skype axiomaHU vagyok).

Na a lenyeg a nickrol: Elveszett vilag nevu mud-ot jatszottam, a tortenethez szukseges, hogy Ataketam nick-kel, amit meg me'g elsoeves egyetemistakent egy Goethe Instittute-os egy honapos "logas" soran kaptam a tobbiektol MateKata formaban, mivel ez egy kornyezetvedelmi tematikaju nemet nyelven folyo kepzes volt, es a sok tori-foci, erdesz stb. kozott en voltam az egyeduli matekos (akkor szoban is hasznaltak igy osszevontan). Na ennek a karakternek adott az egyik vadasz, aki nyilvan rajott a megforditasra, egy szeliditett mokust (ami kovetett es talan iranyitani is tudtam), es o nevezte el stilszeruen Axioma-nak ezt az allatkat. Aztan mikor a jatekban a regi usert le akartam cserelni (egyreszt pont azert, hogy ne latszodjon benne hogy nonemu vagyok, masreszt mert magusbol gyogyito lettem egy masik jatekos mellett, aki ma egyebkent IRL is a ferjem), akkor ezt az axioma nevet vettem at, mint ram jellemzot, es azota hasznalom a netes azonositasomra (index forum, par email cim, stb.) Egyetlen negativum, hogy egyszer valaki azt mondta, hogy azert ezt hasznalom mert kinyilatkoztatok, megkerdejelezhetetlennek tartom amit mondok... tok baromsag persze, de kotozkodni akart.

Az arckepem meg egy gyerekeknek irt, logikai rejtveny torteneteket tartalmazo konyvben a foszereplo lanye, eleg kevesse ismert, de en (lanyaim stb.) eleg ha tudom... ezt a karaktert hasznalom mar mashol is, valodi fotot nem nagyon szeretek feltenni sehova.

[ Szerkesztve ]

(#1611) prochris


prochris
csendes tag

Milyen rangtól lehet nick-et változtatni?

(#1612) shteer válasza prochris (#1611) üzenetére


shteer
titán

- Évi egyszer nyílik lehetőség nicket váltani, újonc rang felett.
- A régi adatlapok linkjei átirányítanak az újra.
- A korábbi nickek megjelennek az adatlapon.
- Csak törölt tagok régi nickjeit lehet újrafelhasználni.

..szerintem jónak tűnik

(#1613) customer114


customer114
senior tag

Lehet találgatni. ;)

Nem november 4én születtem, és nem 114 évesen regisztráltam.

(#1614) shteer válasza customer114 (#1613) üzenetére


shteer
titán

számomra csak az a kérdés, hol voltál a 114. vásárló? :F

;]

..szerintem jónak tűnik

(#1615) Dluinet válasza customer114 (#1613) üzenetére


Dluinet
nagyúr

akkor január 14

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#1616) customer114 válasza Dluinet (#1615) üzenetére


customer114
senior tag

Nem nem.

shteer közelít. ;]

(#1617) haxiboy


haxiboy
veterán

Nem egy nagy történet, 6 éves korom óta van PC-m, 7 évesen megírtam az első játékomat (böngésző alapú snake szerű valami volt). Az ismerősök körében a legtöbb problémát a gépekkel legyen az szoftveres vagy hardveres gondokat és mindenki Hackerkének szólított. Ez rámragadt, akkori nickem valami Haxxor vagy ilyesmi lehetett, haverok becézgették a nickem, egyszerűen rámragadt.

Sokszor gondolkodtam hogy nicknevet kéne váltani stb. De mivel a legtöbb helyen erre nincs lehetőség (pl itt) így marad ez örökkön örökké :)

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#1618) oriic válasza haxiboy (#1617) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Itt tudsz nevet valtani.

Live-Die-Respawn

(#1619) haxiboy válasza oriic (#1618) üzenetére


haxiboy
veterán

Igen közben más is megírta már. Majd egyszer talán :) :R

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#1620) alevan


alevan
őstag

A nickem a World of Warcraft névgenerátorának köszönhető. Anno 2008ban amikor elkezdtem játszani, nem jutott eszembe semmi. A névgenerátor belökött egy nevet (Elevan) ami tetszett, de foglalt volt a szerveren. Az első E-t kicseréltem A-ra, azóta mindenhol ezt használom nickként.

"Ezért lovagol a pokolba a konzumer IT piac. A hülye igények... . Azt sem tudod, hogy mit akarsz de az jöjjon havonta frissités formájában."

(#1621) elithun


elithun
őstag

Még anno 2007 környékén (~14 évesen) mikor a PH!-t olvasni is alig mertem, nemhogy regisztrálni (mert csak annyit tudtam róla, hogy itt bizony szakdolgok vannak, és mielőtt beszélsz nem árt érteni is valamit a témához :D ), egyik általános iskolai barátom tagja volt egy játéktesztelő oldalnak (végigjátszották a játékot, majd írtak róla, a szokásos recept). Az oldal nevére nem emlékszem már sajnos, csak, hogy extra.hu-s domainen volt. Akkoriban minden a játékok körül forgott, így az, hogy a cimborám meg többi szerkesztő ezzel foglalkozott az nagyon menőnek hatott nekem. Az egyik ottani szerkesztőt hívták elithunnak.
Az oldal 1-2 éven belül meg is szűnt, így mikor 2009-ben rávettem magam, hogy regisztráljak a PH!-n, akkor regisztráláskor elegánsan felvettem a játéktesztelős oldal szerkesztőjének a nevét, bízva abban, hogy senki nem jön rá a turpisságra. :))

Manapság néha arra gondolok, hogy a nick miatt talán nagymagyarnak tűnök miközben nem jellemző rám, de nevet emiatt nem fogok váltani, mert a mögötte lévő sztori mindig eszembe juttatja a tinédzserkori IT-s szárnybontogatásomat. :)

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#1622) Ryder62


Ryder62
őstag

A GTA San Andreas-ban van egy Ryder nevű karakter. Ez innen jött, méghozzá úgy, hogy 2007-ben lett netem, és mivel szerettem a GTA sorozatot, az első regisztrációm egy GTA-s témájú magyar oldalon volt.

Anno még középsuliban, az egyik matek órán a tanár megkérdezte a melettem ülő haveromat - aki matekból jó volt - hogy mennyi a táblára írt egyenletnek az eredménye. Mivel még ő sem oldotta meg, határozottan bemondta, hogy 62. Csak néztünk mikor eltalálta. Utána mindenre ez volt a válasz.
Szóval a szám meg innen jött.

(#1623) forten


forten
tag

PH-s anyám születésemkor ezt a nevet adta.

"Hol volt,hol nem volt..."

(#1624) Wesder válasza LukE (#141) üzenetére


Wesder
félisten

Lüke? :Y ;]

Egyszerü betűkombináció adta ki nevemet, ès Vezder-kènt szokták ejteni.

[ Szerkesztve ]

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#1625) MasterDeeJay

A nevem kezdőbetűi DJ és a becenevem is deejay lett. Még a szamitogep.hu-n voltam deejay felhasználó névvel, illetve az akkori multis játékokban is ezt használtam (COD1, WolfET). De ezt a PH-n már használta valaki így masterdeejay lettem.
Az avatarom pedig Gabe Newell akit nagyra tartok, szerintem ő tett eddig a legtöbbet a pc-s játékokért.
A mottóm pedig Pc gaming masterace ami a The Escapist youtube csatorna Yahtzee emberétől ered, egyik ha jól emlékszem witcher-t véleményezte. Ez egyfajta lenézés a konzolosok felé, hozzáteszem játszottam konzollal még az ősidőkben (N64, Dreamcast, Ps1) nekem almát körtével dolog nem nézem le a konzolosokat csak megtetszett.

(#1626) #11114240


#11114240
törölt tag

Gimis koromban (2012 előtt) a Stickman Warfare és a hozzá tartozó KlánBázis nevű magyar játék amolyan grafikus-szerűsége voltam, akkoriban a green nevet használtam, ezekből adódik a nickem. Jó kis közösséget hozott össze a játék akkoriban ennek az emlékére is használom általában ezt.

(#1627) carl18


carl18
addikt

Carl a shuffler never szóval az onnan jött, Ráadásul a Károly angol elnevezése. 18 éves voltam mikor regisztráltam szóval Carl18 :D így jött össze :D

Hiába szúr, itt Ryzen a úr!

(#1628) _drk


_drk
őstag

Gyerekkoromban elkezdtünk focizni járni a szomszédfaluba. Ott sokan nem ismertek, tízen pár évesen azért a bemutatkozás se az a kötelező, ha meg is történt se emlékszik úgyse rá az ember. Ráadásul folyamatosan bővülő játékos felhozatallal, mikor a 2x5 csapatból lett 4x5-ös fél óra alatt, össze vissza cserélgetéssel.

Na akkor első alkalommal egy mez féleség volt rajtam. Nem hiszem hogy rendes mez volt de ott a ahol a név volt az állt hogy Dirk. Mivel vagy nem is tudták, vagy nem emlékeztek valódi nevemre, egyszerűen spontán el kezdtek így hívni. Meg is tetszett, direkt ebbe a pólóba mentem többször is :)
Első nick-em meg is született.

Később mikor már jöttek a Lan-ok majd Online regisztrálás, folyamatos név cifrázás, találtuk ki haverékkal a magánhangzó nélküli klánt aláhúzással az elején. Meg is tetszett a DRK elnevezés is, sokkal erőteljesebbnek hatott, főleg hogy a Dirk-et sokszor le dörk-özték.

Csak azt sajnálom nagyon, hogy közbe bejött a Dorko nevű márka MO-ra is, így egyből mindenki arra asszociál, pedig köze nincs hozzá!

[ Szerkesztve ]

(#1629) Remus389


Remus389
veterán

A kutyám után Rémusz, ehhez hasonló fajta: [link]

A 911 szerintem meg azért mert már foglalt volt, és kellett egy szám, inkább a rendőrségi hívójel mint a terrortámadás.

Ja és nem kipufogó márka után, ha valakinek a Romulusz és Rémusz jut eszébe, azt értékelem, végülis, a kutya is a római mitológiából nyerte a nevét, tehát közvetve igaz.

Már csak egy darab maradt!!! https://hardverapro.hu/apro/burson_v5i_dual_opamp-ok_2db_2/friss.html

(#1630) Segal


Segal
veterán

A kilincvenes évek végén tanultam szakácsnak és növesztettem a hajam. Akkor hatalmas siker volt a fiatal srácok közt az Úszó erőd film a tortás jelenet végett :DDD amibe Steven Seagal játszotta a főszerepet és egész véletlenül szakácsot alakított benne hosszú hajjal.
Na innen ragadt rám a név :K

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#1631) Glaz-dozfhut válasza Glaz-dozfhut (#1550) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Mivel a képmegosztó megszűnt ahova eredetileg feltöltetett a magyarázat:

- Glaz-doz-fhut -

(#1632) Dluinet válasza Glaz-dozfhut (#1631) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Ez A Tűzhegy Varázslója könyv volt?

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#1633) Glaz-dozfhut válasza Dluinet (#1632) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Majdnem. A káosz fellegvára, a sorban tán a második, amint leírták. Nem ugyanabban a sorrendben adták ki magyarországon, mint ahogy papírra vetették a szerzői.
Találtam egy igényes magyar oldalt, ahol a népszerűbb könyvek, kezelhető PDF formátumban letlölthetőek. [link]

- Glaz-doz-fhut -

(#1634) Dluinet válasza Glaz-dozfhut (#1633) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Az az egy nem volt meg nekem.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#1635) Neil Watts


Neil Watts
veterán

A To the Moon / Finding Paradise egyik foszereploje ihlette arckepemet es uj nevemet. :)

(#1636) batyuska100


batyuska100
senior tag

Van egy húgom, akivel kiskoromban nagyon sokat veszekedtem, mindig úgy ment édesanyámhoz, hogy nem hagy békén a bátyus, onnantól én vagyok a bátyuska, azért 100, mert a sima batyuska már foglalt volt.

(#1637) Thunderzolee

Régészkedek én is kicsit. :D

Folyton Thunderdome-ot hallgattam középsuliban a 90-es évek elején-közepén.
Akkoriban még sokan nem szerették a technot, pláne a hardcore-technot, ezért furcsán néztek rám, h mi az amit hallgatok (fülhallgatóval pl), meg maga a techno is új volt akkoriban, nemhogy a Thunderdome, Mayday.. stb.

Akkoriban még a walkman dominált, de nekem discmanem, illetve később minidiscem is volt, így meg pláne extra figurának tűntem; meg a hajam is hidrogéneztem, h méginkább különcnek tűnjek. ;]

És diszkókban dolgoztam, ott (abban) a városban több helyen is technikusként, szóval sok techno-partit "megértem", és valaki elkezdett ThunderZolinak hívni, (TánderZoli), így aztán egyre többen hívtak így, és azóta is így mutatkozok be másoknak.

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#1638) Guitar14


Guitar14
senior tag

13 éves koromba több olyan játékot is játszottam amiben 3 betűs nevet lehetett beírni.
Beírtam mindig a vezetéknevem kezdőbetűjét és a koromat: G13.
Aztán nem sokkal később egy játékban már rendes nevet lehett írni (Guitar Hero 3) aztán nagyon kreatívan G13, Gvel kezdődik a gitár: beírtam G_uitar13. :U 14 éves lettem és G_uitar14-et írtam mindenhova hárombetűs helyekre G14-et. Kicsivel később megcsináltam az első e-mailemet, addigra már rendes gitáron is tanultam és a Guitar Hero lett a kedvenc játékom így nem volt kérdés: alulvonás nélkül guitar14@valami.hu lett. csak ugye ott nem lehetett változtatni már kort ahogy 15 éves lettem :DDD így maradt mindenhol a Guitar14.

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#1639) Chp


Chp
őstag

Csépányi a vezetéknevem. Még gimis voltam, mikor kissé hibásan angolosítva Chepany-ként kezdtem használni ilyen - olyan felületeken, többek közt itt is; 2009-től egészen 2022-ig. Ennek kiforrott egy rövidebb verziója még annak idején, ami a Chepany-ból ered, igyekeztem mindenhol átállni. Érdekessége, hogy kiejtve e három betűt, mutat némi hasonlóságot az eredeti vezetéknevemmel.

(#1640) Dißnäëß


Dißnäëß
veterán

Sokat éltem Németben és Ausztriában.

A lónak pedig van lovásza, a madárnak madarásza, a halnak halásza, a disznónak miért nincs disznásza ? (Vagy méginkább, disznésze ?)

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#1641) Glaz-dozfhut válasza Dißnäëß (#1640) üzenetére


Glaz-dozfhut
őstag

Van, csak azt kondásnak hívják. Külön szakkifejezés vonatkozik rá.

- Glaz-doz-fhut -

(#1642) Dißnäëß válasza Glaz-dozfhut (#1641) üzenetére


Dißnäëß
veterán

Tudom.
Nagyon szar.

Ezért a kérdés ugye. :U

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#1643) Chp válasza Dißnäëß (#1642) üzenetére


Chp
őstag

Nekem tetszik. :C

(#1644) Dißnäëß válasza Chp (#1643) üzenetére


Dißnäëß
veterán

:D :R

Lá lá lá lá lááá lááá.. Lá lá lá lá lááá lááá .. Lá lá lá lá lááá lá lááá lá lá lá lááááá láááá

(#1645) nighttheduck

egy szó, mint száz. [kép]

(#1646) Zsolt,72


Zsolt,72
aktív tag

Keresztnév + születési év. :)

 iPhone 15

(#1647) homerhamm


homerhamm
addikt

Amikor kitaláltam a nevet sokat néztem Simpson családot, a hamm meg csak úgy jött. :))

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.