Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Cifu: F-47, az új csúcsvadászgép
- GoodSpeed: Megszorítások a Max előfizetésnél.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
válasz
Borify Péter #299 üzenetére
Pár adatot még biggyesszél hozzá.
[aszcendens]
-
Borify Péter
aktív tag
oroszlán vok
este 6 kor születtem
mi az aszcendensem? -
Robar
csendes tag
oroszlán, oroszlán aszcendens
-
runner 125
nagyúr
Szűz.
-
(ÉN)közPONT
őstag
Kos
-
hanee
senior tag
Szia!
Ez igaz, mint ahogy az is általánosítás, hogy A skorpió jegyű emberek ilyenek, és olyanok. Mivel nincs két egyforma ember. Két skorpió jegyű ember is lehet totál ellentéte egymásnak..
Ő ilyen volt.. ismerek egy másikat, aki meg totál nem ilyen. Az igaz, hogy öntörvényű mindkettő, de más módon.
hanee
-
hanee
senior tag
-
Nimrod
addikt
Skorpió/kutya, aszcendenst nem tudom. Talán hajnali 3 óra lehetett ha ez segít.
Egyébként azt veszem észre, hogy a skorpiókat inkább kerülik. Mi a baj velünk?
-
hanee
senior tag
Én nyilas vagyok vízöntő aszcendenssel
-
zsid
senior tag
Ikrek/szűz
-
14adam
addikt
nekem Kos
-
Boxer001
veterán
Üdv!
Én, párom, valamint ikertesóm (lány) mindhárman június 24-én születtünk, tehát rák csillagjegy. -
MmDorian
őstag
Skorpió
Szerintem előnyös jegy, megáld jó nagy intelligenciával, és egy jó adag szerénységgel
Az előttem szólónak, én is szeretek skorpió lenniPl. ha kijönne egy Razer Scorpion, egér, bill, füles, akármi, szerintem egyből vennék egyet
-
dee.
csendes tag
ezt elfelejtettem csatolni
-
dee.
csendes tag
Én tökéletesen skorpió vagyok
és büszke is vagyok rá...
Tudom, hogy nem egy előnyös jegy, de szeretek skorpió lenni .
-
barbeee
újonc
Sziasztok... én kos-ikrek vagyok... és hasonló "örülteket" keresek....
-
hemaka
nagyúr
Vízöntő | Tigris
-
ChromeX
addikt
ikrek vagyook
de mi ez az aszcendens dolog ezt nem értem?
-
hoby36
senior tag
mérleg
-
blokad
senior tag
02.18 tehát vízöntő.
-
elmoraan (r)
aktív tag
Vízdöntő, skorpió aszcendens, kutya-víz-patkány, amúgy pedig vidra.
Kihagytam valamit?
(És valaki magyarázza el, hogy most akkor nekem tulajdonképpen jó vagy rossz?
)
-
TiK@
csendes tag
Bak vagyok.
-
FlashR
tag
1 hét és itt a szülinapom yeeee
-
@Töki15
tag
Szűz vagyok!
-
dabadab
titán
Nyilvan nem lehet azt mondani, hogy "a horoszkop", mert csak konkret allitasokat lehet vizsgalni (ennek a horoszkop dlognak a mibenleterol meg azert nincs teljesen egyseges es elfogadott allaspont - bar pl az a fent idezett vizsgalat, ami a betegsegek es a csillagjegyek kozti osszefuggest vizsgalta, elegge altalanos volt), de az osszes eddigi, a temaval kapcsolatos kutatas vegen az jott ki, hogy a vizsgalt allitas nem igaz.
-
FlashR
tag
Fú hát ez a horoszkóp fórum kőkeményen a filozófiai határokat karcolgatja
de nem rossz,csak ilyen átlagos halandók mint én,nem mindent értenek belőle,de azért az érdeklődésem felülmúlja a tudományos szkepticizmusomat
-
dabadab
titán
válasz
lomha lepke #258 üzenetére
Itt nem arrol van szo, hogy nem tudtak bebizonyitani (kukacoskodas: magara barmit is ado termeszettudos nem beszel bizonyitasrol, mivel tt elmeleteket nem bizonyitanak (mivel ez lehetetlen), csak arrol, hogy egy adott kiserlet egy elmeletet alatamaszt vagy cafol (es igen, jol latod, ennek kovetkezteben termeszettudomanyos szempontbol osszesen ketfele teoria letezik: a "lehet, hogy igaz", meg a "tutira nem igaz" - "tutira igaz" nincs)), hanem arrol, hogy az adott allitasokat cafoltak, amivel a hozzatartozo elmelet atkerult a "tutira nem igaz" kategoriaba.
-
joshua7
veterán
Dec. 7, így Nyilas.
-
lomha lepke
tag
válasz
fordfairlane #256 üzenetére
bocs, kétszer ment.
-
lomha lepke
tag
válasz
fordfairlane #256 üzenetére
én nem állítom, hogy asztrológia tudomány.
abban viszont hiszek, hogy egyes meglátásai igazak, még ha nem is fogadom el teljes egészében. én ezt tapasztalom. magamon, másokon.lehet az is persze, hogy az összefüggést én találom ki, de mindenesetre elhiszem, és fütyülök a tudományos bizonyítékra.
ha Te azt mondod, hogy nem hiszel benne, mert nem tapasztalod és/vagy ehhez arra van szükség, hogy tudományosan alá legyen támasztva, maximális megértésem. és hogy kinek van igaza? ki tudhatja? de mivel ez itt nem az "Asztrológia. Igaz vagy sem?" topic, azt hiszem nem is olyan fontos. peace. -
lomha lepke
tag
nem akartam a személyiség kialakulásának okait meghatározni, ha ez jött volna le, akkor bocsánat, rosszul fogalmaztam. épp, hogy azt akartam mondani, hogy a csillagjegy nem a személyiséget határozza meg, mert az jóval összetettebb. hanem inkább a temperamentumot, karaktert -nem tudok hirtelen jobb szót rá. hogy hogyan reagál különböző érzelmi szituációkban. milyen beállítottságú. ilyesmi.
-
lomha lepke
tag
igazad van.
egyébként ha elgondolkodunk, több irányba indulhatunk. lehet hogy rossz a teória. de az is lehet hogy a módszer rossz.
és ha egy icipicit kiegészítem?
az, hogy valamit még nem tudunk bebizonyítani (tudományos módszerekkel), az még nem feltétlenül jelenti azt is egyben, hogy az adott dolog nem létezik, vagy nem igaz.
-
littlelion21
addikt
Oroszlán vagyok.
-
fordfairlane
veterán
válasz
lomha lepke #253 üzenetére
Nincsen különösebb problémám az asztrológiával, inkább az a bajom, hogy tudományként kezelik. Magánvéleményem az asztrológiáról az, hogy készséggel elhiszek valamit, ha így tapasztalom, még ha nem is látom a tudományos bizonyítékát. Nem mélyedtem el benne, de ahogy elnézem, többen is foglalkoztak a témával, próbálták felmérni vaktesztekkel, hogy tényleg van-e olyan tendencia, amit az asztrológia állít,de valahogy nem akar összefüggés mutatkozni. Ha az ismerőseim körében gyakran tapasztalnék ilyen korellációt, akkor biztos elgondolkodnék rajta, de így, hogy sem én nem tapasztaltam ilyent, sem a tudomány nem támasztja alá, sem pedig nem olyan egyszerű téma, amit gyorsan, józan paraszti ésszel meg lehet érteni, így nem igen tudok benne hinni.
Egyébként nekem is volt ilyen élményem, miközben lapoztam valami magazint, elolvastam a horoszkópot, és azt éreztem, hogy van valami benne. Aztán elolvastam egy másik hónapban születettét, aztán még egyet, meg még egyet, és szinte mindegyikben volt olyan, ami kicsit illet rám. Szóval szerintem ezt az összefüggést az ember találja ki, mert ilyen a természete, de amíg játéknak tekinti, nincs gond vele.
Ami viszont határozottabban kifejthető, az az asztrológia tudományossága. Én határozottan úgy látom, több szempontból sem tekinthetünk rá tudományként.
-
Hasek
Közösségépítő
válasz
"a személyiség jóval összetettebb fogalom, és sok más tényező együttes következményeként alakul ki (nevelés, környezet, tapasztalatok stb.). és az mondjuk eléggé elfogadott nézet, hogy a mediterrán népcsoportok "tüzesebb vérűek", "lobbanékonyabbak", "hevesebbek", mint mondjuk az eszkimók. és ez is egy égitest hatása, történetesen a Napé." - ezt azért ne jelentsük ki ilyen egyértelműen. Valóban összetett a személyiség, de hogy minek a következményeket alakulnak ki a különböző személyiségek, azt nem lehet ilyen egyértelműen meghatározni, még csak sarkosítva sem. Nézd csak meg ezt a "betegséget"
Két idézet:
"A másik kialakult személyiség a legtöbb esetben teljesen más személyiségjegyekkel is rendelkezik."
"Mindegyik személyiségnek külön neve és kora van, sőt arckifejezésük, néha a hajuk, szemük színe és betegségeik is; művészi hajlam vagy nyelvtudás mutatkozik az egyik személyiségben, míg a többiben nyoma sincs."
Na már most lehet nevelni az ember személyiségét(lásd gyerek-szülő) de ez olyan mint a víz. Ha beletöltöd egy pohárba, akkor az felveszi azt a formát. Viszont ha a pohár eltörik, akkor olyan lesz, amilyen. Véleményem szerint ha pár nap alatt egy trauma folytán hót egyenes másik személyiség jön létre egy emberben, mint amilyen az eredeti (szóval kizárt hogy valaha olyan neveltetést kapott volna, ami hatására magában elraktározta volna azt), akkor a nevelés, csak egy gyengéd bökdösés, egy pohár, amire nem lehet rámondani, hogy "na ez a víz, már csak pediglen ilyen lehet, mert ilyen poharat kapott"
-
dabadab
titán
válasz
"az, hogy valamit nem tudunk bebizonyítani (tudományos módszerekkel), az még nem feltétlenül jelenti azt is egyben, hogy az adott dolog nem létezik, vagy nem igaz."
Ha viszont tudomanyos modszerekkel folyamatosan arra jutunk, hogy a teoriankbol egy szo se igaz, az azert mar minimum elgondolkodtato.
-
lomha lepke
tag
válasz
fordfairlane #251 üzenetére
respect, no flame.
én nem akarlak meggyőzni a magam igazáról, elvégre ez az én igazságom, nem a Tiéd.
én hiszek ezekben a dolgokban, ami miatt lehet, hogy ostobának tűnök a szemedben. én nem tartalak annak, mert Te nem.
viszont ha jól értem, azt az álláspontot képviseled, hogy az asztrológia hülyeség, mivel nincs rá bizonyíték, hogy igazat állít. erre fel mondtam, hogy az, hogy valamit nem tudunk bebizonyítani (tudományos módszerekkel), az még nem feltétlenül jelenti azt is egyben, hogy az adott dolog nem létezik, vagy nem igaz.
mellesleg szerintem szerencsésebb a személyiség helyett a temperamentum szót használni, amikor az égitestek hatásairól beszélünk. a személyiség jóval összetettebb fogalom, és sok más tényező együttes következményeként alakul ki (nevelés, környezet, tapasztalatok stb.). és az mondjuk eléggé elfogadott nézet, hogy a mediterrán népcsoportok "tüzesebb vérűek", "lobbanékonyabbak", "hevesebbek", mint mondjuk az eszkimók. és ez is egy égitest hatása, történetesen a Napé.
-
dabadab
titán
Tomoren: Kanada Ontario allam mind a tizmillio, tizennyolc evnel idosebb lakojanal megneztek, hogy milyen csillagjegyben szuletett es hogy milyen nyavalyai voltak. Nem talaltak semmilyen szignifikans korrelaciot. (A kutatast igazi tudosok vegeztek, az eredmenyeket igazi tudomanyos lapban publikaltak.)
-
fordfairlane
veterán
válasz
lomha lepke #249 üzenetére
Csak hogy nem arról megy a vita, hogy léteznek-e vagy sem olyan dolgok, amiket a tudomány nem ismer, vagy nem ismer el, hanem hogy az asztrológia jelen pillanatban tekinthető-e tudománynak vagy sem, egyáltalán megfelel-e a tudományosság kritériumainak. Ha nem, akkor, mivel sokan tudománynak aposztrofálják, emiatt tekinthető-e áltudománynak, vagy ez sem pontos meghatározás.
Persze onnan indult ki az egész, hogy létezik-e ilyen jelenség, amit >>úgy tűnik<< senki nem tud mérni.
persze csak annak, aki akar is gondolkozni...
Le lehet szállni a magas lóról.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
fordfairlane #246 üzenetére
kiragadott félmondatba történő belekötés tipikus esete következik:
A holdfázisok tudtommal nincsenek hatással az apály-dagályra,
én meg úgy tudom, hogy van némi hatásamert a nap-föld-hold hármas aktuális helyzete határozza meg az ár-apály mértékét. ha telihold van, akkor a föld "középen" van, ha újhold, akkor "kívül". egyik esetben erősebb az ár-apály, mint a másikban. asszem teliholdkor nagyobb, de ebben nem vagyok teljesen biztos. volt logikus, bizonyított magyarázat is (pörgettyű), de most le nem tudnám vezetni.
aztán ha tévedek, majd kijavítanak.
-
lomha lepke
tag
válasz
fordfairlane #248 üzenetére
úgy látom nem jött át a mondanivalóm lényege.
ezzel csak azt akartam kifejezni, hogy akkor is létezhetnek dolgok, ha nem tudod bebizonyítani őket. reméltem ez gondolatébresztő lesz. persze csak annak, aki akar is gondolkozni... -
fordfairlane
veterán
válasz
lomha lepke #247 üzenetére
számomra ez a tudományos "hiszem ha látom" hozzáállás felvet egy dilemmát.
Mintha nem arról lenne épp szó, hogy az asztrológia tudomány-e vagy sem. Ha tudomány, akkor az azt jelenti, hogy tudományos módszerekkel kimutatható, hogy az asztrológia képes a születési adatokból nagy eséllyel személyiségvonásokat megjósolni. Épp ezt nem tudta még igazolni senki. Addig nem tudomány, amíg nincs egy statisztika, ami minimális korellációt tudna kimutatni.
a bizonyítékokkal kapcsolatban pedig a Contact című filmben van egy nagyon jó felvetés, igaz ott Istennel összefüggésben, de ide is illik:
"-Szeretted apádat?
-Igen, nagyon.
-Bizonyítsd be!"nagyon jó párhuzam. Legközelebb én majd a Ponyvaregényből fogom bebizonyítani neked, hogy az eisteini fizika nem jó.
-
lomha lepke
tag
válasz
fordfairlane #246 üzenetére
számomra ez a tudományos "hiszem ha látom" hozzáállás felvet egy dilemmát. azt ugye már tudjuk, az emberi érzékszervek milyen tökéletlenek, csak egy bizonyos sávhatáron belül érzékelik a fényt, a hangot etc. inkább szűrőként működnek szerintem. tehát az aki csak azt hiszi el, amit lát, az igen szűk keresztmetszetét fogadja el a valóságnak.
a bizonyítékokkal kapcsolatban pedig a Contact című filmben van egy nagyon jó felvetés, igaz ott Istennel összefüggésben, de ide is illik:
"-Szeretted apádat?
-Igen, nagyon.
-Bizonyítsd be!" -
fordfairlane
veterán
A holdfázisok tudtommal nincsenek hatással az apály-dagályra, és az, hogy netán kimutatható hatása van az emberekre, ennek inkább lelki okai lehetnek. Ez még nem magyarázza azt, hogy a csillagok miért és hogyan hatnak. Arra sincs semmiféle magyarázat, hogy miért pont a születés pillanatában hatnak a személyiségre ilyen mértékben ezek a gravitációs változások. Azt meg, hogy bizonyos gyógynövénynek akkor van csak hatása, ha újholdkor vagy teliholdkor szedik le, hiszi a piszi.
Persze attól még, mert nem ismert a pontos hatásmechanizmusa a dolognak, attól még működhetne, vagy igaz is lehetne akár. De egyáltalán melyik asztrológia az amelyik igaznak veendő? A kínai, amelyik évente változik, vagy amelyik havonta, vagy amelyik percenként? Kevés kézzelfogható állítása van az asztrológiának, ami tesztelhető és ellenőrizhető lenne, de semmi statisztikai kimutatás sem igazolja az asztrológia állításait, pedig azt nem olyan nehéz készíteni.
-
Vandit.
addikt
válasz
fordfairlane #244 üzenetére
a Holdfázisok befolyással bírnak az emberek közérzetére, a nők menstruációs ciklusára, és vannak olyan gyógynövények, amelyeket teliholdkor (vagy épp újholdkor) kell begyűjteni hogy hatásuk legyen. és ez csak egy égitest. mivel ez van a legközelebb, ennek a hatásait lehet a legjobban "mérni".
Ezt kifelejtetted.
-
Vandit.
addikt
válasz
fordfairlane #242 üzenetére
Akkor mondjál vmi okosat az apály-dagályos példámra mondjuk.
230-as hsz.
-
Pacák
senior tag
Állítólag én vagyok a legmocskosabb rohadék az egész zodiákusban - és szerencsére hamar kinyírnak a fajtársaimmal együtt. - Nice.
Ez COD alatt így is van, viszont mindig hagyok emlékbe egy éles kézgranyót a virtuális "gyilkosomnak".
-
dragonfx
veterán
Skorpió..sokak szerint pasiba a legrosszabb...ha lehet hinni az írásoknak a halakkal és a bakkal jövök ki jól......ex halak volt, jövendőbeli bak...no komment
-
Vandit.
addikt
válasz
lomha lepke #235 üzenetére
Na erről van szó. A sok áltudományt szajkozó elgondolkodhatna mielőtt beszél. Bár erre is lesz magyarázatuk az tuti.
-
FlashR
tag
skórpió vagyok,kos aszcendenssel ezt most tudtam meg egy hete...ez jó v rossz v mivan?
-
Magnum_
nagyúr
oroszlán, de nem foglalkozom ezekkel
-
kem
addikt
válasz
lomha lepke #235 üzenetére
ikrek
-
lomha lepke
tag
nagyon jó példa!
a Holdfázisok befolyással bírnak az emberek közérzetére, a nők menstruációs ciklusára, és vannak olyan gyógynövények, amelyeket teliholdkor (vagy épp újholdkor) kell begyűjteni hogy hatásuk legyen. és ez csak egy égitest. mivel ez van a legközelebb, ennek a hatásait lehet a legjobban "mérni".mivel rákként nekem uralkodó bolygóm a Hold, fokozott figyelmet fordítok rá. érdekes egy égitest. érdekes hogy (nem szabályos) gömb alakú, ami a Naprendszer egyik másik holdjáról sem mondható el. az is érdekes, hogy a Földről nézve a Hold és a Nap átmérője megegyezik. e két tényező együttes eredménye, hogy lehetséges a teljes Napfogyatkozás. véletlen lenne? személy szerint nem hiszek a véletlenekben. a véletlen a buta ember istene. azt persze én sem tudom, hogy a jelentősége mi lehet, de biztos van neki.
-
nervus.v
tag
Na, aszcendensem az oroszlán
Bár nem tudom, hogy ez mit jelent
-
Vandit.
addikt
válasz
fordfairlane #227 üzenetére
Jah és, ha vitatod az asztrológiát, akkor minek írogatsz ide és foglalkozol vele?
-
Brae
őstag
A topikcímben feltett kérdésre válaszolva: halak
-
nervus.v
tag
Kos. Az aszcendensemet nem tudom
Kínaiban: Majom, Víz elemmel.
Most olvasom csak, a kínai teljesen igaz rám
Szerk: mégse annyira -
Vandit.
addikt
válasz
fordfairlane #227 üzenetére
Erre azt mondom, hogy vegyük a Holdat. Ezek szerint az apály-dagály sem létezik igaz? Hiszen egy égitesttől függ a dolog.
És a teliholddal mi a helyzet? Ingerültség, álmatlanság stb. Érdekes ezek is egy égitesttől függnek és elfogadott dolgok.
Másrészt meg ez az áltudomány valós tudományokon alapszik. Fizika, csillagászat. -
lomha lepke
tag
Rák, Ikrek aszcendenssel. A kínaiban meg Ló.
-
fordfairlane
veterán
Egyébként Bak vagyok.
Az aszcendensemről nem tudok semmit.
-
fordfairlane
veterán
Áltudomány mi?
Mondhatsz bármit, az asztrológia áltudomány, leginkább csak babona. Érdekes, hogy ilyenkor mindig azzal jönnek a nagyon értők, hogy mennyire nem értek/értünk hozzá mi, akik itt kritizálni merészelik, pedig olyan hihetetlenül professzionális, empirikus bizonyítékok támaszják alá helyességét, mint hogy "jön valaki, aki mindent tud". A Szcientológiát is áltudománynak tartom, pedig soha nem műveltem, mert épp elég infót lehet olvasni ahhoz, hogy a tudományok köréből nyugodtan kiseperjem. A tudományoknak megvan a maguk rendszere, és az asztrológia bizonyítási módszertana pont olyan messze van tőle, mint a fényevés.
-
copin
őstag
Bak, nyilas akármivel. Szerintem ettől függetlenül jó arc vagyok, legalábbis még nem panaszkodott senki. Most lehet.
-
Vandit.
addikt
válasz
SystemRoot #219 üzenetére
Mondhatsz, akármit, de arra nem tudom mit mondanál, amikor a tök vadidegen ember elmondaná a rád jellemző dolgokat.
Áltudomány mi? Fogalmad nincs az egészről, de nem is akarlak győzködni.
Szerk: Nincs, de ez meddő vita.
-
SystemRoot
őstag
válasz
fordfairlane #221 üzenetére
Egész jó az a link amit ő linkelt.
Amúgy tisztában vagyok vele hogy nem nagyon lehet őket meggyőzni, ez egy érzelmi kötődés. Csak nekem jól esik kimondani ezt, mert szúrja a szemem. És úgy gondolom nem árt nekik ha látják kicsit néha a reális valóságot is, csakhogy nehogy valamelyikük túl magabiztos legyen az igazában.
-
fordfairlane
veterán
válasz
SystemRoot #219 üzenetére
Hasonló reakció érkezett már: [link]. A téma nem új, és kábé annyi esélyed van meggyőzni bárkit is, mint istenhitről vitatkozni egy vallásossal. Ezek nem racionális dolgok. Talán az a legviccesebb vagy olykor legdühítőbb az egészben, ahogy bizonyítani, megmagyarázni, tudományok rangjává emelni próbálják.
-
SystemRoot
őstag
válasz
BÁ Nutrition #218 üzenetére
Hát ööö, az nem épp 1mm, hanem mondjuk százmillió kilométerek, galaxisok esetén. De még a szomszéd csillagok mint a Szíriusz is változó távolságot vesznek fel idővel a galaxisunk örvénylése miatt.
Lehet most meg fog itt a sok kis asztrológus szíve szakadni, de még a Holdunk is távolodik tőlünk, ergo nem ugyanott van már mint pár éve volt.Jah és egyébként a távolodások mértéke nem lineáris szokott lenni. A pályamozgások kiszámítása olyan 50-100 változós függvényekkel megy, néha több. Nem épp pöttöm gépek számolnak ilyesmit, megközelítő értékekig.
És még annyit ezekről a másodperces esetekről, hogy aki nekem megmondja hogy az Androméda galaxis elhelyezkedésében egy másodperc alatt milyen változások mennek végbe, azt meghívom egy sörre. Csakmert ugye ezek a másodpercek meghatározóak, nem?
Hát akkor tessék benyújtani az eredményeket.
szerk: #217 fordfairlane
Nah ez megnyugtató, hogy azért nem csak ilyen kevesen vagyunk, aki felszólalunk ez ellen.
Amúgy tényleg elborzasztó hogy mennyi áltudomány van manapság és mennyire népszerűek... -
BÁ Nutrition
addikt
válasz
SystemRoot #216 üzenetére
tenyleg a vilagegyetem tagulasaval nem kerulnek esetleg tavolabb egyes csillagok, bolygok? legyen is az 1 mm? mert ugye ha 1 milliomod masodperc szamit akkor 1 mm is
marmint ertem ezalatt hogy igy a felallitott szabalyaikat is masodpercenkent valtoztatni kene mert mindig kicsit mashogy fognak "allni" a csillagoktehat hol van az a hatar terbeli es idobeli valtozasban?
-
fordfairlane
veterán
válasz
SystemRoot #191 üzenetére
Szokott a BME-n lenni egy szkeptikusok találkozója, egyedül az ott hallottak szoktak megnyugtatni, látva hogy ez mást is felháborít.
Ne aggódj, sokan vannak azok, akik butító áltudománynak látják ezt a dolgot, többek közt én is, de az áltudományok manapság virágkorukat élik.
-
SystemRoot
őstag
"A világeygetem is foylamtosan tágul, de gondolom zet is vitatjátok. "
Miért vitatnánk? Mert vitatjuk az asztrológiát?
Most ne minket anti-tudományosozzál le, hogy nem hiszünk a fizikában, mert Te vagy az aki nem hisz neki, ugyanis a fizikusok keményen megtagadják az asztrológia létjogosultságát. Még a wikipédiában is áltudományként írják le, pedig az nem egy hyper igényes tudományos lexikon...De tényleg, légy szíves fejtsd ki hogy az a sok szerencsétlen belső fúziós világító gáz, mi a fenéért akarja befolyásolni hogy egy adott másodpercben megszülető szánalmas kis csecsemőnek a jövőben milyen személyisége legyen? Rendkívül érdekel a tudományos levezetésed.
-
Timocicu
senior tag
Pontosan!
De ha valaki nem engedi, akkor nem is lehet neki ezt elmagyarázni, mert elferdítik a dolgokat az újságok.
Mi készíttettünk a párommal elemzést. Nagyon sok olyan dolgot írt le az asztrológus, amit más nem tudhat. És mindezt egy születési helyből, évből, hónapból, napból, órából, percből írta le nekünk.
-
ádyz
addikt
Oroszlán - oroszlán.
Jó párosítás?
-
Vandit.
addikt
válasz
BÁ Nutrition #204 üzenetére
Ezt mondom. Ami le van írva az újságokban az ködösítés és vakítás kb semmit nem jelent. Ez alapján mondják a hitetlenek, hogy nem ér semmit az egész, amiben igazuk is van, mert az tényleg szart sem ér.
Ami személyreszabott dolog az a szolár és/vagy radix. Na egy olyan elemzés az ami számít. Több tíz oldal egy olyan elemzést megcsinálni, ami nem kis meló és az személyre szabott és egyénre vonatkozik teljes mértékben. A csillagjegyed meg csak a napod állását jelenti, ami kb. semmit nem jelent még, vagyis túl kevés információ. Ott van a többi égitest is, ami számít.Szerk: Amúgy én tripla Skorpió vagyok.
És Diego!-val teljes mértékben egyetértek.
-
skoda12
aktív tag
Dupla skorpió vagyok. A többség szerint nem vagyok egyszerű.
-
Diego!
senior tag
válasz
BÁ Nutrition #204 üzenetére
Az, amit olvasunk újságokban, az interneten, a töménytelen maszlag, amivel tömik a hiszékeny emberek fejét, az egyszerű olvasottság-látogatottságnövelő hazugság. Nincs két egyforma ember, ergo nincs két egyforma horoszkóp. Egy asztrológia elemzés mindig egyedi! A horoszkópunk olyan, mint egy ujjlenyomat. Csak egy van belőle! Ha valakinek azt írja a horoszkópja egy újságban, hogy „ma nagyon rossz nap elé nézel, jobb, ha ki sem mozdulsz a lakásból, mert csak konfliktusod lesz”, akkor a hiszékeny, rossz passzban lévő ember, hajlamos elhinni. Annyira, hogy valóban nem mozdul ki otthonról és nem beszél senkivel. Ergo megvalósítjuk a leírtakat. (Ez egyszerű pszichológia.) Aztán ott vannak a ködösítések, az általánosítások, amelyek minden emberre ráillenek…
Gondoljunk csak bele, ha minden úgy igaz, ahogy ott leírják, akkor, ez azt jelentené, hogy csak 12 fajta személyiség, 12 féle ember, ebből következően csak 12 lehetséges sors van!
Kérdésedre a válasz: Azok a horoszkópok csak születési jegyünk alapján sorol be minket, azaz a Nap-jegyünk szerint. De hol van a Hold, a Merkúr vagy a Vénusz (stb.) jegyünk? Hol vannak a fényszögek, a horoszkóp-házak? És az aszcendensünk?.. Hát, azokban a horoszkópokban biztos nem találjuk meg őket! -
Vandit.
addikt
Ne vicceljetek már. Nincs az a csillag, ami egyhelyben van, akár csak egy másodpercre is. Sőt a föld kering és forog is ergo nincs konstans állapotban a világűr és semmi sem. A világeygetem is foylamtosan tágul, de gondolom zet is vitatjátok. Ez fizika is. És ugye az asztrológia nagyban függ az égitestek helyzetétől is. Ezért számít minden tízezred mp is akár.
-
plömplöm
őstag
figyu, nekem egy 100%-ig cigányasszony jósolta a tenyeremből, hogy ikreim lesznek az akkori páromtól, és ezzel nincs is baj, csak a feleségem meg ne tudja
osztom azoknak a véleményét, akik szerint ez olyan, mint a vallás, vannak akiknek a gyengeségük miatt hinniük kell valamiben, amiről ők egyáltalán nem tehetnek, mert ez "predesztináció", meg előre meg volt írva, meg ilyen hüjeségek. a feleségem is oda van ezekért a humbugokért, és nincs ezzel baj, jogállamban élünk
hát hogy most erre lett a remegés, hogy "másodpercre pontosan", ez nagyon jó
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazfit Huami Band 5
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest