Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1001) szaszlaci válasza nayro (#999) üzenetére


szaszlaci
addikt

Akkor fussunk neki még egyszer.
Ha újraindítod, az nem változtat semmit.
A gyári állapotra kellene az egész órát visszaállítani! Valahogy úgy kapcsold be, hogy bejöjjön az a "szervizmenü", amit láthatsz a videón is. Utána a Clear eMMC menüpontot választod, hogy visszaállítson mindent.

Ja és öt percig tudod szerkeszteni a hozzászólásodat, élj a lehetőséggel!

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1002) nayro válasza szaszlaci (#1001) üzenetére


nayro
csendes tag

Szia három napja van meg az óra folyamatosan a két gombot nyomkodtam rajta az oldalán. Az alsó gombot tartom nyomva az nem csinál semmit. A felső gombot tartom nyomva akkor rezzen egyet és újraindul.Szervíz menüt Még sehogy sem sikerült behozni.

(#1003) nayro


nayro
csendes tag

Ha az oldalán lévő két gombot egyszerre nyomom meg akkor is ugyan ez a hejzet. Csak újraindúl.

(#1004) szaszlaci válasza nayro (#1002) üzenetére


szaszlaci
addikt

Valahogy kapcsold ki, tehát NE újraindítsd!

Ez után a bekapcsoló gombot tartsd nyomva, és ne engedd el akkor sem, ha az óra elkezd indulni, hanem tartsd továbbra is nyomva.

Ha nem válik be, bekapcsolod, elengeded a gombot, és mikor indulni kezd, egyből megnyomod a másik gombot.

Ha ez se, bekapcsolod, nem engeded el a bekapcsológombot, és utána megnyomod a másikat is, egyszerre.

Ennél érthetőbben nem tudom. Próbálkozni kell, hátha valahogy be tudod hozni azt a "szervizmenüt".

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1005) nayro válasza szaszlaci (#1004) üzenetére


nayro
csendes tag

Rajta vagyok

Ezt írja amúgy.

(#1006) tahepa válasza nayro (#1003) üzenetére


tahepa
senior tag

(#1007) nayro válasza tahepa (#1006) üzenetére


nayro
csendes tag

Köszi megpróbálom, csak elötte le kell merítenem, mert teljesen kikapcsolni csak úgy tudom.
Gondolom utána meg fel kell teljesen tölteni és úgy Adja be szerviz menüt

(#1008) Martin97


Martin97
aktív tag

Sziasztok!

Szeretnék venni egy okos órát. Jelenlegi telefonom egy galaxy core prime, de ezt hamarosan lecserélem egy 2017-es a3-ra vagy valamilyen hasonló készülékre.

Amire használnám:
- telefonálásre (az órához vagy a telefonhoz csatlakoztatott bluetooth-os indukciós/mikro headsettel)
- Fényképezéshez amivel csak annyi a cél, hogy olvasható minőségben le tudjak fényképezni egy A4-es oldalt és azt viberen vagy messengeren elküldeni az óráról. És a kapott fájlokat is meg tudjam nyitni az órával.
- Spotoláshoz (lépésszám számláló, vérnyomásmérő, gps, zenelejátszás)
- Értesítések megjelenítéséhez, azokra reagáláshoz vezetés/egyéb közben amikor a telefont csak körülményesen tudom használni. (Internet böngésző előny.)
- Fontos, hogy legyen benne vagy legyen letölthető file böngésző és program ami meg tudja nyitni a word, pdf és powerpoint dokumentumokat. Ehhez előny a minél nagyobb méretű és felbontású kijelző.
- Továbbá fontos a jó kinézet és a cserélhető szíj is előny vagy az alapból fém szíj.
- Akkuidő: Közepes használat mellett 2-3 nap volna az optimális. De egy napot mindenképp bírjon ki.

Árbeli elképzeléseim nincsenek. Eddig nem foglalkoztam a témával a cél, hogy a fentebb leírt igényeknek megfelelő órát vásároljak (minél alacsonyabb áron). Ennek megfelelően kérnék ajánlásokat az alsóbbtól a felsőbb szegmensig.

Esetleg aki rendelkezik ilyen órával az tudna mutatni egy fényképet egy kézzel írott fél A4-es oldalnyi szövegről amit az órával készített? Illetve meg tudná mondani, hogy olyan 60-80cm távolságból hogyan látszódik az órán egy 12-es betűvel írt szöveges dokumentum?

Előre is köszönöm a segítséget!
Martin97!

[ Szerkesztve ]

(#1009) nayro válasza nayro (#1007) üzenetére


nayro
csendes tag

Hát sehogy se sikerül behozni ezt a menüt. 😳
Kezd már aggasztani a dolog.

(#1010) szaszlaci válasza Martin97 (#1008) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szerintem nézelődnöd kellene, hogy milyenek is ezek az órák, mert az elképzeléseid nem igazán valószerűek.

Az üzemidő a kínaiak között (20 – 40 ezer) biztosan nem fog több napot kibírni ilyen használattal, de ha itt tényleg nyomkodás van, akkor egyet se valószínű. Márkásak közt talán (100+ ezer), de azok közül alig tehetsz valamelyikbe SIM-et, nálunk hivatalosan talán egyikbe sem.

Amelyik kisebb betűket használ (függetlenül a felbontástól, ami általában 360x360 vagy 400x400 és kör alakú kijelző) elvileg némileg olvasható, pl. egy böngésző, de dokumentumot nem nagyon lehet. Bár nekem nincs ilyen órám, de utánanéztem.
Cserélhető szíj a kínaiban ritka, és az a pár nem is néz ki a legjobban, persze ez ízlés kérdése. Ritka a vízállóság, normális tömítések egyikben sincsenek, akkor sem, ha némelyik kibírja, ha vízbe rakod.
Van már szinte kis telefon méretű, szögletes és széltében hosszú kijelzős is, ez a kezelésnek biztosan jót tesz, ami nem épp hátrány, viszont az aztán biztos hogy csak nagyon kevesek szerit néz ki jól.
Az indukciós headset egészségügyi hatásaival kapcsolatban erős fenntartásaim vannak. Arról nem is beszélve, hogy ha nem tévedek(!), a mágnest a dobhártyára kell rátenni, ami elég ilyesztően hangzik.

Jó lenne tudni, először is neked, hogy mire akarod használni. Amiket leírtál kritériumokat, azok mint mondtam, nem valami reálisak. Vizsgára kell vagy titkosügynök vagy? Szerintem egyik sem. Ilyen felszereléssel és elképzelésekkel egyik esetben se maradnál sokáig életben. :)

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1011) nayro válasza tahepa (#1006) üzenetére


nayro
csendes tag

Sziasztok.
Lehet hogy nagyon kezdőnek tűnök ezzel a szervízmenü témával.Hát azért van mert az is vagyok. Okos órám sem volt még eddig, valamint androidos eszközöm is csak hét nyolc évvel ezelőtt volt utoljára.
Ezért nagy A lemaradás Android terén. 😂
Még mindíg szívok ezzel az órával.
A korábban becsatolt kép, (használati utasítás) Én azt olvasom ki hogy, a vissza gombbal kell behozni a szervíz menüt.Javítsatok ki ha ti nem így értelmezitek.😀
Kérdés: ahhoz hogy be hozzam a szervízmenüt, ki kell kapcsolnom az órát ugye? Szükséges hogy teljesen fel legyen töltve?

Csak azért kérdezem mert kikapcsolni csak úgy tudom hogyha teljesen lemerítem az eszközt,Mivel a kijelző nem reagál.

(#1012) tahepa válasza nayro (#1011) üzenetére


tahepa
senior tag

Ha sokáig nyomod működés közben a bekapcsoló gombot akkor nem kapcsol ki végül?

(#1013) nayro válasza tahepa (#1012) üzenetére


nayro
csendes tag

Sajna nem, csak rezzen egyet és újra indúl.

(#1014) Martin97 válasza szaszlaci (#1010) üzenetére


Martin97
aktív tag

Szia!

Eddig még nem foglalkoztam ezekkel. Mostanában kezdtem el nézelődni és ezért is fordultam a nálam hozzáértőbbek segítségéhez. :)

Az üzemidő nem a legnagyobb kritérium. Annyira sokat nem használnám vizsgán kívül. Gyaloglás vagy vezetés közben zenéket váltogatnák róla, navigálnék, néha egy-egy értesítésre, üzenetre az óráról reagálnék. Ha így kibír 1 napot akkor az már bőven jó. De csak ha 3-4 órát aktív nyomkodás mellett akkor azzal is ki tudnék már egyezni.
A sim foglalat nem kritérium, de tudja kezelni a telefonon keresztül az üzeneteket, hívásokat és egyebeket. :)

A dokumentumok illetve böngészők olvasásával annyi lenne a célom, hogy egy-egy ábrát, kapcsolási rajzot, képletet és néhány sornyi szöveget le tudjak írni az óráról (hívás közben is).

A cserélhető szíj és a vízállóság hiány eléggé fájó pont. :(
Ha azt kibírja, hogy kézmosás esetleg zuhany közben kicsit megázik akkor az nekem már megfelelne. A cserélhető szíjról is le tudok mondani, ha egyébként megfelelő tudású és kinézetű az óra.

Ha lehet inkább maradnék a hagyományos kerek számlapú óráknál. Azok nem is annyira feltűnőek és találni elég pofás darabokat.
Kijelzőből olyan kellene ami minél nagyobb felbontású és méretű (lehetőleg ips vagy oled, valamilyen normálisabb védőüveggel). Ezeknél az óráknál egyébként egy gombnyomás alatt vissza lehet jutná a számlapig ugye? :F

Az indukciós headset pont úgy működik ahogyan azt írtad. Nekem is vannak ezzel kapcsolatban kételyeim, de nem nagyon tudok mást használni ami ne látszódna. Sajnos nagyon kellemetlen a dobhártyára tenni a mágnest illetve onnan eltávolítani. Eddig még nem tapasztaltam a kellemetlen érzésen kívül negatív hatást, remélem később sem lesz semmi. :B

Ha titkosügynök lennék egészen más kategóriák fele nézelődnék. :DDD
Elsősorban vizsgákhoz és ZH-hoz kellene egy ilyen eszköz, hogy valamelyest megkönnyítse a dolgomat. De a mindennapokban is hasznát szeretném venni, például sportolás, és egyéb dolgok közben.

(#1016) szaszlaci válasza Martin97 (#1014) üzenetére


szaszlaci
addikt

Igazából én csak a kínai androidosokat nézegettem, mivel azoknak van ésszerű áruk. Amit az üzemidőről írsz, reálisabb, mint a kezdeti elvárások.
A telefonnal való összehozás gyenge pont, ahogy az a kínai dolgoknál szokás. Külön program kell, hogy jó esetben átmenjen minden értesítés, viszont úgy tudom, a rájuk való válaszolás nem (mindig) megy órán keresztül. Ezért is jobb, ha benne van a SIM. Ha a márkásabbak között nézelődsz, ott jobb a helyzet, több infót azokról nem tudok adni.
Valószínűleg hívás közben nem tudsz semmit csinálni, és ilyenkor a képernyő kikapcsolása is kétséges. (Úton van egy Finow X3, ha addig nem jársz utána, meg tudom nézni.)
Ugyan én nem az erkölcsrendészettől vagyok, de ha neked kevés az, hogy VAGY telefonon súgnak, VAGY nézegeted az órára rakott dolgokat, akár a netre felszaladva, hát akkor az a bizonyítvány még annyit se fog érni, mint egy önmagában amúgy is semmére sem elég pl. diploma. Mert bizony valamilyen tudás kelleni fog, ha máshoz nem, a csaláshoz való, de ezzel is, meg azzal csak magadat szívatod később. Persze jó dolog egy papír, ne hagyd ott, de nem is hinnéd, milyen kevés múlik majd azon.
A cserélhető szíj és vizállóság ritkaságát is a kínaira írtam, a drágábbaknál ez éppen hogy jellemző, és sokukban úszhatsz is. Pl. Apple Watch, több fajtája van, és azon belül is kicsi és nagy, eltérő felbontással. Igaz, szögletes, és azt kiabálja a világba, hogy ez egy baromi drága okosóra, hisz ezért veszik fel... A köralakúak valóban tudnak szolidabbak lenni, a mai túlméretes óradivat mellett nem is feltűnőek, simán órának néznek ki avatatlan szemnek.
A kijelző felbontása annyi, amennyit írtam, nem mennek fölé, mert nincs értelme. Az IPS alap, de egyre jobban szorítja ki az oled; a védőüveg szintén természetes.
Ha valamit csinálsz rajtuk, általában elég egyszer megnyomni a gombot, és visszalép a számlaphoz. Még egyszer lenyomva ki is kapcsolja.

Sajnos nagyon kellemetlen a dobhártyára tenni a mágnest illetve onnan eltávolítani.
Hát te nem vagy észnél, hogy ilyesmit kockáztatsz. :N
Akkor ott van az a pici fülbedugós headset, ez. Azzal viszont vigyázz, hogy ha hívás közben bármelyik headset lemerül, és az órában van a SIM, akkor az óra átkapcsol saját magára, és kihangosítva fog szólni. Vicces az ugyan leszel, de elég drága poén lesz. :)

Ne akarj egyszerre mindent: puskázni, szép órát venni, zuhanyozni benne és navigálni meg zenét hallgatni. Úgyis a gyakorlat mutatja meg, mire lehet és egyáltalán mire akarod majd használni. Ha neked a vizsgához kell elsősorban, akkor azokat a szempontokat vedd figyelembe. Azt is el kell dönteni, hogy az óratokba rakott okostelefon kell kínai óraként; vagy a sokkal inkább okosóra funkciókra kihegyezett, telefonnal együtt használható, pl. egy Moto 360 képében.
Talán a legjobban teszed, ha nézelődsz, mert a lényeget leírtam, itt már egyre kevesebb újat tudok mondani.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1017) gjoco1 válasza -Bagira- (#1015) üzenetére


gjoco1
addikt

Köszönjük szépen! :R

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#1018) gjoco1


gjoco1
addikt

Elnézést a duplázásért,de most nézegetem az értesítéseim a G+-ról.Eddig melóztam.....
Ezeket a lapokat egy mezei Androidos órán tudja valaki hogy kell használni-telepíteni?
[link]

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#1019) szaszlaci válasza gjoco1 (#1018) üzenetére


szaszlaci
addikt

ClockSkinCoco alkalmazással elvileg. Kicsit vadászni kell utána.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1020) gjoco1 válasza szaszlaci (#1019) üzenetére


gjoco1
addikt

:R
Nem bonyolítom az életem. :D

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#1021) nayro válasza szaszlaci (#1004) üzenetére


nayro
csendes tag

Sziasztok!

Hát lehet, hogy ez az óra más, vagy újabb mint az eddigiek. Már az összes létező verziót és gomb kombinációt kipróbáltam, de a szervíz menüt még nem sikerűlt előcsalnom. 😳 Van még esetleg valakinek valamilyen ötlete?

(#1022) szaszlaci válasza nayro (#1021) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szóval miután kikapcsoltad, és nem újraindítottad, ezeket mind próbáltad?

1. Bakapcsoló gomb nyomvatartása azután is, hogy elkezd indulni.
2. Egyszerre a két gombot tartod nyomva a bakapcsoláshoz és nem engeded el.
3. Bekapcsolod, elengeded, majd mikor indul, megnyomod a másik gombot.
4. Bekapcsolod, elengeded, majd mikor indul, újra megnyomod a bekapcsoló gombot.

Akkor még egy ötletem van, az android wear módszer. Bekapcsolod, és miközben elkezd indulni, a képernyőn végighúzod az ujjad a bal felső sarokból a jobb alsó irányába. Elvileg ott így lehet belépni.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1023) nayro válasza szaszlaci (#1022) üzenetére


nayro
csendes tag

Igen ezt már mind próbáltam, és még nagyon sok más verziót is.

A használatija azt írja, hogy a return gombot kell nyomni.

(#1024) Martin97 válasza szaszlaci (#1016) üzenetére


Martin97
aktív tag

Szia!

Az erkölcsi részre: ezzel a módszerrel elsősorban az egyéb (gazdasági, és gyengeáramos) tárgyaim teljesítését szeretném megkönnyíteni. A szakmai (energetikás) tárgyaimmal meglehetősen jól haladok, azokkal nem vagyok elmaradva. Munka mellett nem könnyű minden tárgyamra egyformán felkészülnöm, ezért rangsorolom őket fontosság szempontjából. Továbbá az integrálási szabályokat és egyéb a való életben nem használt dolgokat feleslegesnek érzem bemagolni. Köszönöm a mikro füleses tipped, eddig nem tudtam, hogy létezik ilyen. Egyszer már kihangosította a telefonom a beszédet mikor súgtak, azóta erre nagyon figyelek. Folyton feltöltöm a hurok erősítőjét. :B

Nem sietem el a vásárlást. Valószínűleg megvárom még megérkezik az órád és tudsz mondani valamit a funkciókról és azok működéséről. Valamelyest előrevetítve hogy mire számíthatok, mennyit tudna segíteni egy ilyen eszköz. Nem szívesen bíznám a választást a marketing szövegekre. Sokkal inkább az itteni userek tapasztalatára hagyatkoznék.

A tanácsodra nézegettem néhány eszközt. A márkásabb órák közül nem találtam olyat, amik az elvárások közelébe érnek. Volt ami valamiben többet tud, de például kamera egyikben sem volt, ezért ezek nem gondolom hogy a legjobb választások lennének erre a célra.

A kínaiak közül néztem néhányat, van ami picit többet nyújt szolgáltatásban, de az meg más miatt hátrányos.
Egyenlőre fogalmam sincs, hogy egy ilyen órának milyen hardver optimális. Ahogy néztem közös az alap:
mtk 6580 4X 1,0-1,3 ghz és 512-2048mb ram. Ehhez jön egy 1.33"-1.39" kijelző a már említett felbontással. akkuk mérete pedig 300-500 mah-ig terjed nagyjából. Namost ebből kellene az optimális hardvert összeválogatni ami kiszolgálna néhány évig.

Amelyik órában van kamera az zömében 0,3-2 mpx-ig megy. Van néhány ahol hirdetik, hogy 2mpx sony szenzor, AF, fényerős optika, képstabi és egyebek. Na mármost ennek nem tudom mennyit higgyek. Ezzel csak annyi a cél, hogy egy fél oldalnyi írott/nyomtatott szövegről képet tudjak készíteni és azt neten továbbítani. Ez volna az egyik legjelentősebb előnye az órának a telefonnal szemben.

Az eddigiek amiket néztem, hogy szóbajöhetnének:

- ZGPAX S99C: 512/4, 1/16, 2/16, 4X 1,3ghz, 1,39" (400x400), 2 mpx, fényerős optika??? :F

- HW10: 1/16, 4X 1,3ghz, többi egysége is hasonló az előzőhöz, amivel többet nyújt az az IP54 vízállóság

- S1 PLUS 3G: 512/8, 2x 1,2 ghz, 240x240 tft, 2mpx viszont bővíthető micro sd kártyával

- Zeblaze THOR PRO: 1/16, 4x 1,0ghz, 2mpx, 320x320 1,53" ips, ami extra az az 500mah-es akku, egy magyar teszten is jó vélemények születtek az alap verzióról, de abban nincs nagyobb akku és kijelző.

- KW88: 512/4 4x 1,3ghz, 2mpx, 400x400 1,39"

- I4 Air: 2/16, 4x 1,0 vagy 1,3 ghz :F , 2/5mpx :F , 1,39" 400x400, 350/400mah :F

- S99A: 512/8, 4x 1,3ghz, 2mpx, 360x360 1,33" ips

- ZGPAX S99: 512/8, 4x 1,3ghz, 2mpx, 1,33 360x360

- LEMFO LES 1: 1/16, 4x 1,0/1,3ghz :F , 2mpx, 1,39" 400x400

- Diggro DI01: 1/16, 4x 1,3ghz, 2mpx, 1,39" 400x400, 400mah, IP67 vízállóság

- Ourtime X200: 512/8, 4x 1,3ghz, 2mpx, 1,39", IP67 vízállóság

- LEMFO LEM7: 1/16, MT6737M (64 bit, 4X ARM-A53 @ 1.1-1.3GHz), 4G-LTE, 1,39" 400X400, 2mpx, 580mah akku, android 7 oprendszer. Erről az óráról ma olvastam egy cikket. Valószínűleg ez a felsoroltak közül a legújabb.

Szép kis lista. Valami mindegyik órából hiányzik, de ezek már csak apróságok, mint például az NFC fizetéshez (de ez van a mobilomban), alvásciklus figyelő és az alapján ébresztő (mondjuk gumi szíjú órában nem aludnék, maximum fém vagy bőr szíjúban), cserélhető szíj és a vízállóság. Ezek azok amikről könnyen le tudok mondani. A többi igénynek a specifikációk alapján többé-kevésbé megfelelhetnek a fenti órák. Ezek közül kellene választani a legoptimálisabbat, amihez egyenlőre lövésem sincs. :D :W

Szóval innen lesz érdekes a téma. Esetleg ha valakinek van valamelyik órája a fentebb felsorolt típusok közül, akkor érdekelne a véleménye. :)

Szerk: Látom is van egy S99A felhasználó. Ha megoldódtak a problémáid majd tudsz írni egy rövid véleményt?

[ Szerkesztve ]

(#1025) -Bagira- válasza Martin97 (#1024) üzenetére


-Bagira-
tag

Paramétereknél.
Kijelző hiába 1,33 vagy 1,39 stb.. nem jelent semmit mert nem a valós használt felületet írják rá. Mint régen a CRT mointoroknál.
Két 1,39 es között is különbség van. Egyik elhagy egy sávot körkörösen a másik nem.
IPS ről váltottam Amoled-re. Brutális a különbség.
Napon az ips-t csak nagyon hunyorogva látod viszont árnyékban a fekete max szürke.
Olednél sokkal jobban látod napon és a fekete az fekete. Élénkebbek a színek erősebb a kontraszt.
Nem mellesleg kevesebbet fogyaszt. (aktív kijelző használat mellett ez érezhető lesz)
Prociból nem kell erős. Sőt, ha gyengébb van benne vagy szoftveresen van visszafogva szintén készenléti időt növel. Akadni nem fog.
Ram-ból pár oldalt visszalapozva látod mennyit használ egy ilyen óra üresjáratban-.(mert leírtam.)
Elketyeg már 512Mb al. Ugyan annyiért viszont van 1gb és az bőséggel elegendő.
Háttértár:
2-2,5 gb foglalt a rendszernek. Vagyis 4gb osnál 1,5-2gb felhasználható. Ha csak pár app megy fel és a számlapok akkor elég.
Én pl órával edzek. Kellett a 16gb mert nem fogom minden alkalommal ugyan azt hallgatni és edzés előtt sem szeretnék mp3 okat másolgatni.

(#1026) #61392896 válasza -Bagira- (#1025) üzenetére


#61392896
törölt tag

Bocs, nem akarok visszaolvani, melyik óráról is beszélsz? Esetleg egy linket is dobhatnál.

Főként telefonálásra használnám. Ajánlható rá? A KW88 való telefinéálásra?

[ Szerkesztve ]

(#1027) nayro válasza -Bagira- (#1025) üzenetére


nayro
csendes tag

A lemfo 7 komolynak tűnik.
https://napidroid.hu/lemfo-lem7-4g-lte-gps-okosora-tomtop/

(#1028) szaszlaci válasza Martin97 (#1024) üzenetére


szaszlaci
addikt

A Diggro DI06 kemarája meglepően "jó" ahhoz mérten, hogy csak az eladást növelendően kerül bele a legolcsóbb. Természetesen AF nincs, ahogy optikai stabi sem és ekkora szenzorméret mellett vicces lenne fényerős optikáról beszélni, még ha igaz is az egyszerűsége miatt. Valószínűleg készíthető vele olvasható kép, ha tudod, mire figyelj. Az már más kérdés, hogyan akarod kivitelezni, hiszen (a fix fókusz miatt biztosan) kell egy távolság, pl. az említett hatvan centi. Mindezt úgy, hogy oldalt van a kamera.
Ugyan ez az óra más néven a Zeblaze Thor (a sima, nem a pro), valamint nagyon hasonló a Lemfo LES1. Azonban ez utóbbi márkára több panasz jön, mint a többire: hülyeségeket csinál és nem nagyon javítja a gyártó.

ZGPAX S99C: 512/4: szerintem ilyen nem létezik, ha azt rendeled, jó eséllyel az S99B-t fogod kapni.
A kijelzőnél valóban vigyázz, hogy a kép legtöbbször nem megy ki a szélig, a termékfotók nem valódiak! Az S99C kiér ugyan, de ott csak annyi a trükk, hogy az alapkoncepció KW88 házát beljebb húzták felül, hogy áthidalja az üres részt.
Jó óra, de hogy a kezelhetőségnek mennyire tesz jót ez és a perem, szemben az áramvonalas felülette, az más kérdés.
Arra is figyelj, hogy ezek bár hordhatóak, de elég méretesek, én részben ezért rendeltem az említett X3-at, mert olyan a kialakítása, hogy lényegesen apróbbnak tűnik, mint a többi.

A vízállóság megbízhatóságához nézz meg pár szétszerelős videót. Semmi tömítés, szóval lehet kibírja a vizet, de szépen bemászhat egy nagyon kevés, amiből idővel az ottmaradt só a pára hatására kikezdi belül a vezetőket.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1029) szaszlaci válasza -Bagira- (#1025) üzenetére


szaszlaci
addikt

Milyen volt a korábbi órád típusa? IPS és IPS között is van eltérés, nem épp kevés.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1030) -Bagira- válasza szaszlaci (#1028) üzenetére


-Bagira-
tag

Nem vastagabb a pereme szerintem az s99c-nek a kw88-hoz képest hanem magasabb mert íves a teteje és nem egyenes. ( de lemérem ha kíváncsi vagy rá) Amig a kw88 a taghauer connected-et másolja designben addig az s99c a tag connected modulart. A nem órára készült proginál nehezebb a széleket elérni. ( jól kell app-ot választani).
Az első órám egy IQI volt nem tudom a tipusát majd otthon megnézem. Sim- es és sd-s volt ips kijelző stb... A második egy ulefone gw01 az csak bt-t, de az is ips 240*240. A felbontásával nem is volt bajom. Sőt a színével sem csak amikor egymás mellé rakod egy oleddel akkor nagyon látszik miről beszélek. De még a telefonomhoz képest is szebb a képe.

(#1031) szaszlaci válasza -Bagira- (#1030) üzenetére


szaszlaci
addikt

Szerintem meg vastagabb az a perem, a perspektívatorzítás ellenére is jól látható. Pont annyival, hogy szélig érjen a kijelző. KW88 és S99C. Nem is meglepő, mert ahhoz, hogy a KW88 tokjában a szélig érjen, vélhetően sokkal komolyabb technika szükséges, ott nem tart még ez a kategória. (Fogadni mernék, hogy a Moto 360 kijelző alján van a vezetékezés, azért van lecsapva. Szerk.: megnéztem, valóban.)

Az oled előnyeit egy percig se vitatom, szép és ide jó is, ráadásul hamarosan úgyis csak ilyen órát lehet kapni. Viszont egyértelműen túlzásnak érzem azt, hogy az IPS sötétben szürke szar, világosban nem látni, és különben is kontraszttalan rondaság. Megkockáztatom, hogy egyedül az óraszámlapnál fontos ez, de ott is csak jól kell megválasztani. Cserébe olcsóbb és biztosan nem ég be.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1032) #61392896 válasza szaszlaci (#1031) üzenetére


#61392896
törölt tag

Jó-fó, de melyiket vegyem meg? Mondom, telefonálni kell elsősorban. Melyiknek szebb a telefonhangja?

(#1033) #61392896


#61392896
törölt tag

Mert milyen hülyeség az, hogy a sim kártyával ellátott óráknál a tesztek mindenre kitérnek, csak pont a telefonhangra nem?

Ajánljatok légyszike, egy megfizethető árút, aminek oda-vissza jó, hangos, érthető a telefonhangja.

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

(#1034) nayro válasza szaszlaci (#1022) üzenetére


nayro
csendes tag

Ez volt az eladó hírdetése ahol vettem az órát. Erröl Sem ugrik be esetleg valami sokadik verzió a szervíz menü elöhozatalra?

3G Smart Watch For samsung gear s3 Android 5.1 2.0MP Camera GPS WiFi Pedometer Heart Rate 3G Smartwatch PK KW88 D5 X3 Plus D5+

[ Szerkesztve ]

(#1035) szaszlaci válasza #61392896 (#1032) üzenetére


szaszlaci
addikt

Most akkor telefonálni kell? Vezetés közbeni navigáció kilőve?
Ha nem volt még óratelefonod, szerintem vegyél egy Y1-et háromezer forintért, hogy megtudd, akarsz-e a csuklódhoz kihangosítva beszélni. Másra nem jó, erre viszont igen, és hangban nem túl sokkal marad el a drágábbaktól.
Egyébként bármelyik óra tesztjét is olvastam, a telefonhanggal sehol nem voltak gondok.
Ha csak a must have érzés kell, abban nem tudok segíteni. Boldogságot vásárolni nem lehet, és az anyagi célokkal csak nőni fog az elégedetlenséged.
Egyébként meg van bluetooth headset is, az órához csatlakoztatva, lehet, az válik be.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1036) szaszlaci válasza nayro (#1034) üzenetére


szaszlaci
addikt

Sajnos nincs ötletem, ha azokat mind végigpróbáltad. A fényképezett leírás csak a gombok alapfunkcióit magyarázza, szó sincs ott szervizmenüről.

Lehet, az újrarakott firmware lesz akkor a megoldás, de ebben egyáltalán nem tudok segíteni. Azért nincs kizárva, hogy a flashelő programnak van olyan funkciója, hogy visszaállítja a gyári dolgokat, illetve törli a beállításaidat.
De azzal csak akkor próbálkozz, ha tudod, mit csinálsz, mert féltéglásíthatod az órádat!!!
Lehet, be kéne vinni egy telefonszervizbe, hátha láttak már ilyet.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1037) #61392896 válasza szaszlaci (#1035) üzenetére


#61392896
törölt tag

Köszönöm! Nem, a gps navigációról már letettem és a háromezer ft is jó hangzik. Tudsz magyar forrást?

(#1038) -Bagira- válasza szaszlaci (#1031) üzenetére


-Bagira-
tag

Akkor már a TAG heuer-nél ezzel csaltak.
Egyébként lemértem 37mm. A kw88 nál nem tudom ha esetleg találsz hozzá adatot.

eredeti vs. kw88

modular vs. s99c Változott a design keret gömbölyűsége és a számok formája is

[ Szerkesztve ]

(#1039) nayro válasza szaszlaci (#1036) üzenetére


nayro
csendes tag

A lefényképezett használatiban az utolsó mondatban Ír a supervisor menüről.

(#1040) szaszlaci válasza nayro (#1039) üzenetére


szaszlaci
addikt

"supervisor menüről"
Hogy miről? :) Az superior. Azt gondolom, annyit tesz, mint a menüje egy magasabb szintjére ugrás, azaz vissza gomb.

Supervisort nem, csak André Visort ismerek. Illetve Visiort. :D

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1041) nayro válasza szaszlaci (#1040) üzenetére


nayro
csendes tag

:D

(#1042) Martin97 válasza -Bagira- (#1025) üzenetére


Martin97
aktív tag

Akkor ez alapján a hardvert nagyjából be is határoltuk: Optimálisnak akkor ezek szerint az 1/8 és afeletti órák mondhatóak. Lehetőleg amoled kijelzővel. A proci pedig nagyjából tökmindegy.

Ezt a kijelző valós használati felületét ki tudnád fejteni kicsit bővebben?

Illetve láttam, hogy egy olyan órád van ami benne van a felsorolásomban. Esetleg tudnál írni róla véleményt, hogy az említett igényeknek mennyire felelne meg? Illetve egy két képet tudnál csinálni normál fény mellett egy nyomtatott illetve egy írott szövegről? :)

#1028 szaszlaci:
A marketing alapján írtam ezeket a kamerával kapcsolatban. Úgy hirdették némelyiket, hogy F2-2.8 rekesz ami azért nem annyira rossz. És sonynak írták a szenzort, ami szintén okot adhat némi bizakodásra, még ha kicsi a felbontása is. :B
Valamennyire értek a fényképezéshez. Az alapokkal tisztában vagyok. Tudom, hogy egy ilyen órával nem fogom dokumentálni a nyaram. (Viszont a telefonok fejlődésén nagyon meglepődtem, hogy egy 2016-os középkategóriás A5 mikre képes.)
A fénykép készítésén még nem gondolkoztam, hogyan lenne megvalósítható. Egyenlőre annyi biztos, hogy egyszerűbben és kevésbé feltűnően mint egy telefonnal. Egyenlőre kamerás szemüveget vagy valamilyen egyéb eszközt aminek jó lenne a minősége még nem találtam. Bár annyira nem is kerestem, az majd a következő lépés lesz ha kell.

Sajnálom hogy a LEMFO órákra panaszkodnak. Így a favoritnak tűnő LEM 7 kiesik.
A továbbiak alapján akkor az S99 B/C és KW88 sem lenne optimális a kezelhetőség miatt. :(

A méret annyira nem zavar. Azért néztem a nagyobb órákat mert feltételezem azokban talán nagyobb akku van. Bár a kisebbek a kezelhetőség és a kevésbé feltűnő kialakítás miatt előnyösebbek lehetnek.

A vízállóságról már szinte letettem. Nem elsőrangú szempont mint a kijelző és a kamera. Inkább csak plussz, hogy néhány képet, értesítést megtudnák nézni mondjuk a tóparton, kádban. Esetleg egy-két videót is tudnék csinálni. Mondjuk erre egy vízálló telefon jobban alkalmas.

Szerk: Jó a linkelt zene. Szeretem ezt a stílust. Meg a régi nagyokat. :C

[ Szerkesztve ]

(#1043) gjoco1


gjoco1
addikt

Sziasztok!

Valkainek megvan ez a lapja,csak működő.Ugyanis a dátum napja nem megy. :F Már nem emlékszem,hogy honnan töltöttem,de nem fizetős.

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#1044) gjoco1


gjoco1
addikt

Többszöri telepítés után sem adja a dátumot.Megnézné valaki,hogy a hiba nem az én készülékemben van?
[link]

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#1045) szaszlaci válasza Martin97 (#1042) üzenetére


szaszlaci
addikt

Elég a 0.5/4 GB is, ha nem kell a zenének tár. Találni összehasonlításokat, semmivel se gördülékenyebb a nagyobb.

Az, hogy f2, az a nyílásviszony, és azt jelenti, hogy az objektív valós, azaz fizikai gyújtótávolsága osztva az optikai legnagyobb áteresztőképesség átmérőjével. Csak egy arányszám, önmagában még semmit nem jelent. Egy ilyen pici objektív kevés fényt tud összegyűjteni, tehát a szenzorra is kevés fény jut. Következésképp magas érzékenységen, pontosabban nagy erősítéssel kell dolgozni, ami zajt (vagy részletszegénységet) fog jelenteni. Ha még a felbontás is növekszik, akkor a fizikai pixel még kisebb, így még annál is kevesebb fénnyel kell majd beérnie. (Plusz a pixelek közti hézagok még jelentősebbek, mert az a fény kárbavész.)
Ezért lesz zajmentes magas ISO-n is egy nagyszenzoros gép. (Meg azért húteni is jobban lehet.)

Ilyet tud. Ahhoz képest meglepően "jó", de összességében hát...igencsak szerény, kb. puskázni elég, ha elég közel is éles még. Amit ezzel csinálsz képet a nyaralásról, azt nem fogod később nézegetni.

Azért nem azt mondtam, hogy Lemfot nem szabad, csak hogy arra több a panasz szoftveres téren, csinál hülyeségeket. (Érdekes lemerülések, kapcsolatot eldobó BT, meg ilyenek.) Ezt van, hogy más gyártó idővel javítja, de azért nagy eltérés nincs.

Az akkut ne feltételezd, hanem nézz utána! Igaz, valamelyik gyorsabban, valamelyik lassabban merül, és nem is a kijelző lesz a döntő, itt messze a CPU a legnagyobb fogyasztó.
Az óraméret az vallás kérdése, akkor is, ha van rá konkrét elfogadott arány, kb. mint egy ruhához. A 46 mm-es óra állhat elfogadhatóan, de némileg túlméretes lesz, hacsak nincs az embernek tényleg bitang csuklója. De hát kisebb óra nincs, csak aranyáron, szóval kénytelenek vagyunk ezzel együtt élni. (Nem véletlen, hogy a Casio F91 még mindig a legkirályabb óra. :) )

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1046) szaszlaci válasza gjoco1 (#1044) üzenetére


szaszlaci
addikt

Talán frissebb firmware kellene. Eddig nem találkoztam olyannal, hogy a hónap napját forgó tárcsával oldják meg, mindig számláló volt. Az editor se ismeri ezt a húszas parancskódot, vagy hogy is nevezzem.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

(#1047) gjoco1 válasza szaszlaci (#1046) üzenetére


gjoco1
addikt

:F
......szameg,pedig nagyon szép-elegáns az órán. :O
Nem lehet,hogy az XML-ben van valami bibi?

[ Szerkesztve ]

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

(#1048) Martin97 válasza szaszlaci (#1045) üzenetére


Martin97
aktív tag

Elsősorban nem a zenék tárhelye miatt aggódom. :N

Pusztán azért gondolkozom a nagyobb memóriájú okosórákban mert egyszerre futna több szoftver is egy vizsgán párhuzamosan, amik közt váltogatnom kellene:
kamera fényképezéshez, viber/messenger a fénykép elküldéséhez, emellett a hívás, esetleg még egy számológép, dokumentum olvasó. És jó volna, ha nem kellene várnom az újratöltésre, hanem a ramban tárolva villám gyorsan tudnák váltani. Ha meg jön valaki akkor vissza az óralapra.

Na ehhez nem gondolnám elégnek egy 512mb kiszerelésű órát, ha 360mb-ot használ alapból, amiről korábban volt szó. Ezért nézelődöm a nagyobb kiszerelések felé, főleg hogy akkora felárról azért nem beszélünk. ;)

Látom te sokkal jobban otthon vagy a fotózás témában. Nem az üdülésem szeretném megörökíteni az órával. Arra van egy kicsit korosodó de egész korrekt minőségű felszerelésem (Nikon L110, fuji AX650, és 2 tripod, később egy normálisabb telefon is jön ha úgy alakulnak az anyagiak).
A videóban egész jól néz ki a kamera teljesítménye. Szerencsére a méretbeli korlátokhoz képest jó. Mondjuk szöveget nem videózott/fényképezett vele és ugye ez lenne az egyik fő kritérium. :K
Ebben szeretném kérni a többiek (-Bagira-, gjoco1) segítségét, hogy néhány képpel demonstrálják, hogy mire számíthatok. Ahogy néztem van néhány óra itt amikben van kamera. :)

Akku szempontjából egyértelműen a LEMFO LEM7 és a Zeblaze THOR PRO volna a nyerő.
A LEMFO-nak elhangoztak a hátrányai. Az instabil BT-vel és a megbízhatatlan működéssel (merülési gond) nem nagyon tudok kiegyezni. Elég nagy tétje van annak a 1,5 órának mikor éppen a legnagyobb szükségem van rá. Ne ezen múljon. :N
A másiknak előnye még a nagyobb kijelző is. Hátránya pedig a kisebb felbontás és esetlegesen az IPS technológia.
A fentebb részletezett terhelés annyira (szerintem) nem extrém egy 4 magos procinak. Bár az bizonyos, hogy egymás után 2 vizsgánál/zh-nál többet nem biztos, hogy kibírna. Azért ettől nem hiszem, hogy koppon járna a cucc, mint egy játéktól, vagy online navitól.

A méretekkel már megbarátkoztam. Eddig egy kisebb fém karórát használtam. Na az után biztosan szokatlan lesz egy ideig. De szerencsémre nem ropi méretű csuklóm van szóval azért elfér anélkül hogy nagyon röhejes legyen. :DDD

Ezek alapján a következő órák a legesélyesebbek (rangsorolva kiemelés alapján):
HW10; I4 Air; Diggro DI01; ZGPAX S99C; Zeblaze THOR PRO; LEMFO LEM7

Te melyiket vennéd meg? Milyen szempontokat néznél? Esetleg milyen más alternatívákat tudnál ajánlani?

(#1049) Martin97 válasza Martin97 (#1048) üzenetére


Martin97
aktív tag

Bocsi a dupláért.
Találtam még egy érdekes órát, ami szóba jöhetne: Zeblaze THOR 4
Teljes a bőség zavara. :DDD

(#1050) gjoco1 válasza szaszlaci (#1046) üzenetére


gjoco1
addikt

Nos,utána néztem tüzetesebben a dolognak,írtam a készítőnek és sajnos nem hiszem,hogy használni tudom,mert Launcher kell hozzá:[link]

Még pedig ez:[link],de itt írják,hogy a Diggro DI06-on nem megy.A másik,hogy nem szeretnék feltenni Launchert,mert azt mondják,hogy teljesen át alakítja az órát és vagy bejön,ha működne,vagy nem.Úgyhogy nagyon sajnálom,mert egy rendkívül elegáns óralap.Írtam még a készítőnek,hogy meg tudná-e csinálni úgy hogy ne kelljen Launchet. :D Hátha.....

Ja,és az érdekessége a dolognak,hogy a hónap és az akku megjelenítés az működik. :U Nem értem........

[ Szerkesztve ]

"A gyakorlat a legjobb tanitó mester" /Publius Syrus/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.