Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4800) Egon válasza TaliGa (#4799) üzenetére


Egon
nagyúr

Szerintem enélkül is visszajöttek volna.
Fel van adva a lecke a kapitánynak. Az látszik, hogy eléggé le vagyunk maradva az élvonaltól. Szerintem a legjobb (sajnos szubjektíve a két legellenszenvesebb) két csapat került a döntőbe, és a dán bronzérmet se nagyon lehet elvitatni (ellenben a spanyolok a könnyű ágról jutottak be a négybe, nem gondolnám hogy reális a helyezésük).
Azt gondolom, a norge-nyugatromán-dán-orosz kvartett a négy legerősebb csapat, ellenük esélyünk sem lenne. Utánuk jönnek a svédek, hollandok, akik szintén elvernének egy ki-ki meccsen 10-ből 9-szer. A németek, brazilok, spanyolok ellen talán tudnánk nyerni 3-ból 1-szer, de alapvetően ők is előttünk járnak. Jelenleg a szerbekkel, románokkal vagyunk pariban játékoserőt tekintve.
Óriási probléma, hogy Görbicz óta nincs nemzetközi szintű klasszisunk, márpedig az szinte minden csapatban akad, legalább egy (csak a közvetlen vetélytársakat nézve: a szerbeknél Lekics, a románoknál Neagu). Nagyon fájó, hogy csilliárd forint rámegy a kézire, amiből a válogatott alig (leginkább nem) profitál. Még mindig versenyeztetjük az utánpótlást, és nevelni próbáljuk a (mondjuk védekezni nem tudó) felnőtteket, míg mondjuk a norgék jól láthatóan nem vágnak magukon eret, ha nem szereznek érmet 1-1 utánpótlás-vébén, ellenben a felnőttek versenyében már évtizedek óta ott vannak az élbolyban...
Továbbá a junior játékosok beépítése a felnőtt csapatokba (magas szinten) nem igazán valósul meg. A Győr is inkább tömegtermelésben jeleskedik (kétségtelen, hogy rengeteg győri nevelés szaladgál az NB1-ben), ugyanakkor klasszist nem nagyon sikerült nevelniük tizensok éve, sajnos.

Jah, és még valami: Vova nyilatkozta, hogy mekkora különbség van a fiatalság és a rutin között. Erre csak egy névvel tudok válaszolni: Henny Ella Reistad. 22 éves a csaj, és már évek óta ott van az élmezőnyben... :U Görbe hány évesen is lett húzóember a válogatottban? Az a rossz hírem van, hogy a 22-23-25 éves játékosok már nem az "ígéretes tehetség" kategóriába tartoznak: ha eddig nem lett belőlük nemzetközi klasszis, jó eséllyel már sosenem lesz... :(

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.