Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Nekünk is volt olyan Canon nyomtatónk, amibe vagy színes vagy fekete egység ment. A kettő együtt nem.
    Lehet, hogy a padláson még meg is van.

A Lexmark esetében egy színes patron, egy A4 papír nyomtatásához volt elegendő. De legalább drága volt színes patron.
    Azóta csak az üzleti nyomtatók világába gyártanak termékeket.
    (Németországban fogyasztók perelték a céget.)

Nem a fejcsere jelentette a problémát.

• Nekem ezek a jószágok kimaradtak, a Lexi is már 2000 környéke. Ez viszont érdekes, így utána olvasva:
    Opcionális szkennerfej: Egyes hordozható típusoknál (pl. BJC-80) a tintapatron helyére egy IS-12 típusú lapolvasó fejet lehetett behelyezni, így a nyomtató hordozható szkennerré alakult át.

Nekünk is volt olyan Canon nyomtatónk, amibe vagy színes vagy fekete egység ment. A kettő együtt nem.
    Lehet, hogy a padláson még meg is van.

• Canon BJC-nyomtatók ilyenek voltak, bár lehet nem az összes.
    Adtak is 1 tokot, amibe addig rakhattad a patront, míg nincs a nyomtatóban.

Nekem ezek a jószágok kimaradtak, a Lexi is már 2000 környéke. Ez viszont érdekes, így utána olvasva:
    Opcionális szkennerfej: Egyes hordozható típusoknál (pl. BJC-80) a tintapatron helyére egy IS-12 típusú lapolvasó fejet lehetett behelyezni, így a nyomtató hordozható szkennerré alakult át.

• laed
    senior tag

Én láttam jópár tintásat, de azért a legtöbb olcsó, amit láttam, minimum két patront használt, meg olcsóbból is volt, amiben már külön volt a CMY (Epson, külön fejjel, még a nagy tankosok előtt 10 évvel, ahol tényleg cikimiki volt, ha beszáradt, nem csak egyéni hiszti, mert akkor a nyomtató kuka). De olyat egyet sem a Lexikén kívül, ahol te választhattál, hogy FF vagy színes patron ugyanabba a nyomtatóba.

Canon BJC-nyomtatók ilyenek voltak, bár lehet nem az összes.
    Adtak is 1 tokot, amibe addig rakhattad a patront, míg nincs a nyomtatóban.

• Nem csak a Lexmark volt ilyen.
    Amúgy most is van csak fekete, de tintás nyomtató.

Én láttam jópár tintásat, de azért a legtöbb olcsó, amit láttam, minimum két patront használt, meg olcsóbból is volt, amiben már külön volt a CMY (Epson, külön fejjel, még a nagy tankosok előtt 10 évvel, ahol tényleg cikimiki volt, ha beszáradt, nem csak egyéni hiszti, mert akkor a nyomtató kuka). De olyat egyet sem a Lexikén kívül, ahol te választhattál, hogy FF vagy színes patron ugyanabba a nyomtatóba.

• laed
    senior tag

A jó öreg Lexmark Z12, egy patronos, az első tintásom :DDD . Egy patront lehetett beletenni, vagy feketét, vagy színeset és akkor a színekből keverte ki a feketét, jó drágán :DDD
    Utánna jött egy Olivetti a Metro-ból, csak annyi volt a gondja, hogy ki kellett kapcsolni a print spooling-ot, mert különben nem nyomtatott :D

Nem csak a Lexmark volt ilyen.
    Amúgy most is van csak fekete, de tintás nyomtató.

• :DDD Akkor nem olvastad az én hozzászólásomat. Horgolóminták asszonynak. Kell a szín otthonra is.

Arra is előbb vennék színes lézert. Soha többet nem vagyok hajlandó olyan termékkel szarakodni, ami beszárad ha nem használom fél évig.

• Igen. Ahol a fej és tintatartó egyben van, az kompakt megoldás, de pazarló. Ebben a kategóriában a Lexmark volt a király. Egyes nyomtatóinál a tinta egyetlen színes oldalra volt elegendő. Horrorisztikus árra jött ki a nyomtatás.

A normálisabb megoldás a nyomtatómű és a tintatartó szétválasztása. Annál nem dobatnak ki olyan tintát, ami arany ár feletti költséggel vásárolható meg. (Nyilván nem utángyártott vásárlás esetén. Akkor csak drága a tinta.)

A jó öreg Lexmark Z12, egy patronos, az első tintásom :DDD . Egy patront lehetett beletenni, vagy feketét, vagy színeset és akkor a színekből keverte ki a feketét, jó drágán :DDD
    Utánna jött egy Olivetti a Metro-ból, csak annyi volt a gondja, hogy ki kellett kapcsolni a print spooling-ot, mert különben nem nyomtatott :D

• Nem világos, ezt most melyik típusra írtad.
    Nálam mivel a fej+tinta egy egység, ezért felőlem aztán száradhat, mert úgyis cserélem az egészet, ha tinta kell...

Igen. Ahol a fej és tintatartó egyben van, az kompakt megoldás, de pazarló. Ebben a kategóriában a Lexmark volt a király. Egyes nyomtatóinál a tinta egyetlen színes oldalra volt elegendő. Horrorisztikus árra jött ki a nyomtatás.

A normálisabb megoldás a nyomtatómű és a tintatartó szétválasztása. Annál nem dobatnak ki olyan tintát, ami arany ár feletti költséggel vásárolható meg. (Nyilván nem utángyártott vásárlás esetén. Akkor csak drága a tinta.)

• Én amikor kerestem róla teszteket, akkor úgy láttam, hogy az olyan országokban forgalmazta az epson ezeket a gépeket, mint Thaiföld, Vietnám, és Kelet-Európa valamint a Balkán országai. De lehet, hogy ez azóta változott, ha Németországban is árulják, akkor biztosan.

Ugye írtam, hogy az enyém 4 éves.
    Az ajándék gépet korábban vettem. Az lehet 5-6 éves is. Nem tudok utánanézni, mert Aldiban vettem, nem neten.
    Amúgy mikor jelentek meg ezek a gépek?

• lugosi
    MODERÁTOR

Fejlődő piac?
    Olyan országra gondolsz, mint Kína? Azt szokták fejlődő országnak hívni.
    De én ezt Németországban vettem.
    Egyértelmű visszalépés volt a korábbi patronos verzióhoz képest. Azon érezni lehetett, hogy a műanyag vastag, stabil. Ez meg kicsit nyikli-nyekli.
    Azon nagyobb volt a kijelző és mellette érintő "gombok" voltak. Ezen a kijelző keret akkora, mint a korábbin a kijelző, csakhogy maga a kijelző kisebb és mellette nyomógombok vannak.
    Mondjuk az 80€ körül volt kb. 14 éve. Ez meg 220€ volt 4 éve. Szerintem akciósan. És vettem mellé egy adag utántöltőt 40€-ért.
    Van ennek kijelző nélküli verziója is. Azt egy rokonnak vettem ajándékba korábban. 200€ volt.
    Az egyedüli előrelépés és amiért megérte, a nagy tartály és az "olcsó" tinta. A patronoshoz is 40€ volt egy készlet, de azokban 7-9 ml tinta volt patrononként (pontosan már nem tudom a mennyiséget), míg ehhez ennyiért 100ml van színenként.

Én amikor kerestem róla teszteket, akkor úgy láttam, hogy az olyan országokban forgalmazta az epson ezeket a gépeket, mint Thaiföld, Vietnám, és Kelet-Európa valamint a Balkán országai. De lehet, hogy ez azóta változott, ha Németországban is árulják, akkor biztosan.

• laed
    senior tag

Mivel az összes szín azonos író/pötty fúvó művön működik, a lezáratlanul és tinta nélkül maradt részegység könnyen szárad be.

Tejesen korrekt a nyomtató védelme érdekében az összes nyomtatási mód felfüggesztése. Ha ezzel együtt a szkennelést letiltja, az már nem korrekt.

Nem világos, ezt most melyik típusra írtad.
    Nálam mivel a fej+tinta egy egység, ezért felőlem aztán száradhat, mert úgyis cserélem az egészet, ha tinta kell...

• Ez azért fontos, mert a mai modern nyomtatók például visszautasíthatják a monokróm nyomatok elkészültét, ha például a színes patron nem hozzáférhető, még akkor is, ha amúgy nem is használnák azt.

Ez a mondat mindenképp korrekcióra szorul, mert ezt azért nyomtatója válogatja. Nekem mindkét Canonom csak addig látott színes tintát, míg a hozzáadott patronba volt, utána üresen futották a köröket.
    Ez a javítás lehetősége megint nem biztos, hogy vonzó; mert ki fog ezzel kínlódni, amikor 1 patronszett áráért már odaadnak 1 új multifunkcióst? Aztán javítás során lehet kínlódni, hogy "jajj, kicseréltem, de mégse lett jó, mert máshol van a hiba" + a többi. Pl.darabonként alkatrészt postán rendelgetni megint elvihet 1 halom pénzt; nem biztos, hogy gazdaságos.

Mivel az összes szín azonos író/pötty fúvó művön működik, a lezáratlanul és tinta nélkül maradt részegység könnyen szárad be.

Tejesen korrekt a nyomtató védelme érdekében az összes nyomtatási mód felfüggesztése. Ha ezzel együtt a szkennelést letiltja, az már nem korrekt.

• laed
    senior tag

Ez azért fontos, mert a mai modern nyomtatók például visszautasíthatják a monokróm nyomatok elkészültét, ha például a színes patron nem hozzáférhető, még akkor is, ha amúgy nem is használnák azt.

Ez a mondat mindenképp korrekcióra szorul, mert ezt azért nyomtatója válogatja. Nekem mindkét Canonom csak addig látott színes tintát, míg a hozzáadott patronba volt, utána üresen futották a köröket.
    Ez a javítás lehetősége megint nem biztos, hogy vonzó; mert ki fog ezzel kínlódni, amikor 1 patronszett áráért már odaadnak 1 új multifunkcióst? Aztán javítás során lehet kínlódni, hogy "jajj, kicseréltem, de mégse lett jó, mert máshol van a hiba" + a többi. Pl.darabonként alkatrészt postán rendelgetni megint elvihet 1 halom pénzt; nem biztos, hogy gazdaságos.

• Én is Epson tartályost használok az irodában évek óta, nagyon bevált. Most vettem itthonra egy Canon tartályost, az is jó. Az Epson valóban egy kicsit gyengébb összeszerelésre. Mikor utánaolvastam akkor láttam, hogy ezeket a modelleket az Epson csak a kb “fejlődő piacokon” forgalmazza, lehet hogy ezért.

Fejlődő piac?
    Olyan országra gondolsz, mint Kína? Azt szokták fejlődő országnak hívni.
    De én ezt Németországban vettem.
    Egyértelmű visszalépés volt a korábbi patronos verzióhoz képest. Azon érezni lehetett, hogy a műanyag vastag, stabil. Ez meg kicsit nyikli-nyekli.
    Azon nagyobb volt a kijelző és mellette érintő "gombok" voltak. Ezen a kijelző keret akkora, mint a korábbin a kijelző, csakhogy maga a kijelző kisebb és mellette nyomógombok vannak.
    Mondjuk az 80€ körül volt kb. 14 éve. Ez meg 220€ volt 4 éve. Szerintem akciósan. És vettem mellé egy adag utántöltőt 40€-ért.
    Van ennek kijelző nélküli verziója is. Azt egy rokonnak vettem ajándékba korábban. 200€ volt.
    Az egyedüli előrelépés és amiért megérte, a nagy tartály és az "olcsó" tinta. A patronoshoz is 40€ volt egy készlet, de azokban 7-9 ml tinta volt patrononként (pontosan már nem tudom a mennyiséget), míg ehhez ennyiért 100ml van színenként.

• lugosi
    MODERÁTOR

Azért mert még sosem volt egy jó színes patronos nyomtatód, nem kell leírni őket.
    Az utóbbi időben csak Epson-t használok.
    A korábbit rendesen megnyektettem, mert utángyártott tintát tettem bele. Természetesen volt önrezetelő patronom is. Na azzal mindig szívás volt. Több tinta ment a szivacsba a tisztítás miatt, mint a papírra. Áztatnom sosem kellett.
    A gyári patronokkal soha nem volt semmi gondom, de drágának találtam.

Aztán lecseréltem egy ecotankosra. Anyagminőségben mindenképp visszalépés.
    Nyomtatás terén teszi a dolgát, ahogy kell. Sokszor havonta nincs bekapcsolva. Szerintem néha áll vagy fél évet is két nyomtatás között.
    De a gyári tintával nincs problémám. Bekapcsolom, nyomtat, kikapcsolm és ennyi.
    Mikor vettem, akkor mindjárt vettem hozzá extra tintát is. Még mindig a csomagolásában. Sokkal többet el tudok vele nyomtatni olcsóbban, mint az elődjével a 7 vagy 9 mm-es patronokkal.
    Nekem ez így megéri. Főleg, hogy ilyen ritkán nyomtatok vele.

A színes nyomtatás legnagyobb előnye számomra, hogy ez a gép fénymásolni is tud. Így visszakapom az eredeti képet. Aki csak úgy ránéz, az meg nem mondja, hogy fénymásolatot tart a kezében.
    Ha le kell adni valami doksit, akkor mindig másolatot viszek. Nem szeretem, mikor benyelik az eredetit, aztán nekem nem marad semmi.

Azért a cikkben szereplő példányt érdekesnek tartom.
    Bár tényleg sajnálatos, hogy pont HP patront támogat. A HP-t semmilyen módon nem szeretném gazdagítani. A felhasználók irányába nem tartom korrekt cégnek.

Én is Epson tartályost használok az irodában évek óta, nagyon bevált. Most vettem itthonra egy Canon tartályost, az is jó. Az Epson valóban egy kicsit gyengébb összeszerelésre. Mikor utánaolvastam akkor láttam, hogy ezeket a modelleket az Epson csak a kb “fejlődő piacokon” forgalmazza, lehet hogy ezért.

• Senkinek nem éri meg. Ha fotókat akarsz nyomtatni, arra minőségben sokkal jobb megoldás egy fotókönyvet rendelni, minden másra meg tökmindegy, hogy fekete-fehér, vagy sem.
    Monolézert venni életem egyik legjobb döntése volt, soha többet nem kell szarakodnom beszáradt nyomtatófejekkel, meg aranyáron mért tintákkal, amiknek jó része a szivacsban landol.

:DDD Akkor nem olvastad az én hozzászólásomat. Horgolóminták asszonynak. Kell a szín otthonra is.

• Nehéz jó tintasugaras nyomtatót találni nehéz. Egymásnak ellentmondó tulajdonságokat kell összehangolni.

A legjobb tintasugaras multifunkcionális eszközöm Epson volt. Ultra durable tintát használt. ízálló és a napsütésnek is elég jól ellenállt a nyomat. A halált a szomszéd gyerek nyomkodása segítette elő. Csere pozícióba hagyta a fejegységet. Nem vettük időben észre. A végén a tinta helyett, oldószert kapott, de az sem segített.
    Azóta Brother MFC-7360N lézer nyomtat. Jelenleg 13.587 lap kinyomtatásánál tart. Most a toner és Trommel csere. Megfizethető áron van hozzá a csere. Nem szárad be, nem pazarol tintát bekapcsoláskor. Igaz nem szoktuk kapcsolgatni. Fiatal korában faxként is üzemelt. Ma már kiment a divatból.
    Azt gondolom, hogy amennyi színes képet kell nyomtatni, nem éri meg nekem tintasugaras nyomtatót tartani.

Senkinek nem éri meg. Ha fotókat akarsz nyomtatni, arra minőségben sokkal jobb megoldás egy fotókönyvet rendelni, minden másra meg tökmindegy, hogy fekete-fehér, vagy sem.
    Monolézert venni életem egyik legjobb döntése volt, soha többet nem kell szarakodnom beszáradt nyomtatófejekkel, meg aranyáron mért tintákkal, amiknek jó része a szivacsban landol.

• ROBOTER
    addikt

Nehéz jó tintasugaras nyomtatót találni nehéz. Egymásnak ellentmondó tulajdonságokat kell összehangolni.

A legjobb tintasugaras multifunkcionális eszközöm Epson volt. Ultra durable tintát használt. ízálló és a napsütésnek is elég jól ellenállt a nyomat. A halált a szomszéd gyerek nyomkodása segítette elő. Csere pozícióba hagyta a fejegységet. Nem vettük időben észre. A végén a tinta helyett, oldószert kapott, de az sem segített.
    Azóta Brother MFC-7360N lézer nyomtat. Jelenleg 13.587 lap kinyomtatásánál tart. Most a toner és Trommel csere. Megfizethető áron van hozzá a csere. Nem szárad be, nem pazarol tintát bekapcsoláskor. Igaz nem szoktuk kapcsolgatni. Fiatal korában faxként is üzemelt. Ma már kiment a divatból.
    Azt gondolom, hogy amennyi színes képet kell nyomtatni, nem éri meg nekem tintasugaras nyomtatót tartani.

Canon MP630, kb. 17 éves. Ultragagyi műanyag, recseg ropog hajlik, rohadt lassan helyezi magát üzembe, a patronok pillanatok alatt kifogynak, soha nem szerettem.

A patron csak a tintát tartalmazza, a fej fix. Több hónapos, több éves kihagyásokkal használtam. Most éppen két évet pihent a padláson nyáron +45 fok, télen kb. 0 fok közötti hőmérsékleten. Pár hete lehoztam a padlásról, a tintapatronokból eltűnt a folyadék jó része. Viszont új patronnal működik minden fuvóka és a nyomtatási képe az eredeti. Én sem értem.

• Mint írtam, még nem fogtál ki egy jót sem.
    Most meg már eleve előítéletes vagy, így egy sem lesz már jó.

Nekem az a kényelem éri meg, hogy nem kell dm-be vagy egyéb helyre rohangásznom fényképnyomtatáshoz, mert itthon egyszerűen meg tudom oldani. Fényképpapírt meg sok boltban kapni vagy rendelek neten. Amennyit használok, még az utoljára vett sem fogyott el.

Költségszintet sosem néztem ennyire összehasonlítva. Az ecotankkal úgy érzem, hogy nekem mindenképp megérte. Kényelmes, azonnal elérhető. Ha akarok, éjjel is nyomtathatok, meg egész hétvégén is.

A szkenner meg kell, mert csak az ad vissza megfelelő méretet.
    A telefon kamerája torzít, nehéz belőni, hogy pont csak az A4 lap látszódjon, stb. Hiába akármilyen jók, azok nem 1:1 képet adnak vissza.
    Viszont ma már sok helyen elfogadják a telefonnal készített képeket a dokumentumokról, majd azt digitálisan beküldve, így a szkenner még ritkábban van használva.
    Mostanában tényleg csak fénymásolásra.

Nehéz jó tintasugaras nyomtatót találni nehéz. Egymásnak ellentmondó tulajdonságokat kell összehangolni.

• Tesztelo.hu
    senior tag

Ebbe kár volt belekezdeni, mivel ez a nyomtató már létezik, brother HL1222W néven fut, 2021 novembere óta használom, ezidő alatt 4000 lapot nyomott ki, a toner 1500 lapot tud, chip nincs, tehát töltheted is, de amúgy a boltban számlásan itthon kemény 812Ft-ba kerül az új toner, a dob egység, amit 10 ezrenként kell cserélni, 1790ft. A nyomtató újonnan egy teli tonerrel 38K volt, most 49900-ért vihető. Ennél olcsüóbban üzemeltethető nincs, miközben wifis, halk, irtó gyors, és mindenféle problémától mentes. Ja, és a nyomat fényévekre előre van bármiféle tintasugaras képéhez képest. Volt ilyen HP patronos nyomtatóm, én szenvedtem vele, végül kitettem a kuka tetejére, délutánra eltűnt.

Most vettem 5 ezerért 6 tonert, 2032 előtt nem kell toner után kutatnom az biztos. :D

De van, pl. a Brother (hogy már a márkánál maradjunk) újratölthető tintasugaras nyomtatói. 2000-3000 Ft körül vannak a gyárti színtartályok 5000-6000 lapra, és nem kell bele dob egység. Áruk nagyjából 40-50e Ft körül van (és adnak minden színtartályből egyet hozzá).

• "...a készülék A4-es és A3-as lapok kezelésére képes, de akár 297 milliméter széles papírtekercsek használatát is lehetővé teszi."
    A 297 mm az az A/3 rövidebb oldala :U
    Ha már itt tartunk, érdekes lehetne, hogy milyen hosssssszú tekercset tud nyomatni egy menetben.

Elnézve az eszközt, ennek csak szoftveres korlátja lehet, esetleg, hogy olyan vastag tekercs nem fér oda vagy nem bírja letekerni, bár akkora tekercs esetén lehet a festék fogyna ki előbb. Úgyhogy 10km-et ne ezzel... :DDD

• Rayyy
    senior tag

"...a készülék A4-es és A3-as lapok kezelésére képes, de akár 297 milliméter széles papírtekercsek használatát is lehetővé teszi."
    A 297 mm az az A/3 rövidebb oldala :U
    Ha már itt tartunk, érdekes lehetne, hogy milyen hosssssszú tekercset tud nyomatni egy menetben.

• Az elmúlt 30 évben volt jópár nyomtatóm, igazából amibe parton kellett, abból egy se volt jó.

Én még egyszer mondom, annak a költségszintnek amit leírtam, a te megoldásod a közelébe se ér, amennyiben nekem a többezer monokróm mellett 5-10-20-100db színes, fényképminőségű nyomtatás kell, ami 20 évente egyszer fordulhat elő, elmegyek egy profi helyre, és még mindig a te költséged alatt maradok. Ha csíkozna, kiveszem a tonert, megrázom, visszateszem, ha az se segít, előveszek egy új dobozost, beteszem és működik tovább, nincs a klasszikus tintázás... Ez nekem a pénzen felül mindent megér. A mai világban fénymásoló se kell, a telefonok olyan kamárevával és szoftverrel rendelkeznek, hogy beolvasok vele egy doksit, az OCR felismeri a szöveget, tehát ha kell, még szerkeszteni is tudom, majd kinyomtatom.

Mint írtam, még nem fogtál ki egy jót sem.
    Most meg már eleve előítéletes vagy, így egy sem lesz már jó.

Nekem az a kényelem éri meg, hogy nem kell dm-be vagy egyéb helyre rohangásznom fényképnyomtatáshoz, mert itthon egyszerűen meg tudom oldani. Fényképpapírt meg sok boltban kapni vagy rendelek neten. Amennyit használok, még az utoljára vett sem fogyott el.

Költségszintet sosem néztem ennyire összehasonlítva. Az ecotankkal úgy érzem, hogy nekem mindenképp megérte. Kényelmes, azonnal elérhető. Ha akarok, éjjel is nyomtathatok, meg egész hétvégén is.

A szkenner meg kell, mert csak az ad vissza megfelelő méretet.
    A telefon kamerája torzít, nehéz belőni, hogy pont csak az A4 lap látszódjon, stb. Hiába akármilyen jók, azok nem 1:1 képet adnak vissza.
    Viszont ma már sok helyen elfogadják a telefonnal készített képeket a dokumentumokról, majd azt digitálisan beküldve, így a szkenner még ritkábban van használva.
    Mostanában tényleg csak fénymásolásra.

• Rick4
    félisten

Azért mert még sosem volt egy jó színes patronos nyomtatód, nem kell leírni őket.
    A korábbit rendesen megnyektettem, mert utángyártott tintát tettem bele. Természetesen volt önrezetelő patronom is. Na azzal mindig szívás volt. Több tinta ment a szivacsba a tisztítás miatt, mint a papírra. Áztatnom sosem kellett.

Nyomtatás terén teszi a dolgát, ahogy kell. Sokszor havonta nincs bekapcsolva. Szerintem néha áll vagy fél évet is két nyomtatás között.
    Mikor vettem, akkor mindjárt vettem hozzá extra tintát is. Még mindig a csomagolásában. Sokkal többet el tudok vele nyomtatni olcsóbban, mint az elődjével a 7 vagy 9 mm-es patronokkal.

A színes nyomtatás legnagyobb előnye számomra, hogy ez a gép fénymásolni is tud. Így visszakapom az eredeti képet. Aki csak úgy ránéz, az meg nem mondja, hogy fénymásolatot tart a kezében.
    Ha le kell adni valami doksit, akkor mindig másolatot viszek. Nem szeretem, mikor benyelik az eredetit, aztán nekem nem marad semmi.

Bár tényleg sajnálatos, hogy pont HP patront támogat. A HP-t semmilyen módon nem szeretném gazdagítani. A felhasználók irányába nem tartom korrekt cégnek.

Az elmúlt 30 évben volt jópár nyomtatóm, igazából amibe parton kellett, abból egy se volt jó.

Én még egyszer mondom, annak a költségszintnek amit leírtam, a te megoldásod a közelébe se ér, amennyiben nekem a többezer monokróm mellett 5-10-20-100db színes, fényképminőségű nyomtatás kell, ami 20 évente egyszer fordulhat elő, elmegyek egy profi helyre, és még mindig a te költséged alatt maradok. Ha csíkozna, kiveszem a tonert, megrázom, visszateszem, ha az se segít, előveszek egy új dobozost, beteszem és működik tovább, nincs a klasszikus tintázás... Ez nekem a pénzen felül mindent megér. A mai világban fénymásoló se kell, a telefonok olyan kamárevával és szoftverrel rendelkeznek, hogy beolvasok vele egy doksit, az OCR felismeri a szöveget, tehát ha kell, még szerkeszteni is tudom, majd kinyomtatom.

• Ezen nincs mit szerelni, ellenben egy tintasugarasnál lesz mit, nem nyomja a színt, csíkosan nyomtat, aztán jöhet a forróvízbe áztatás, törölgetés, takarítgatás, ha használni akarod. A tintasugaras nyomtatás halott, nagoyn ritka az, hog yotthon kétnaponta nyomtatni akarsz valamit színesben. Sima papírra felesleges a színes, fotópapírra ez kevés. Volt előtte 5 toneres samsung lézer faxmodemmel, szkennerrel, örültem, hogy megszabadultam tőle, szerintem nem sok ember van, akinek otthonra színes kell, cégesnek meg senki se fog ezzel mókolni. Ide tökéletes a monokróm, ha színeset akarok nyomtni, elmegyek valahova, ahol fotópapírra nyomtatnak fotó minőségben.

Oké, persze, benne van, de ki és mit nyomtat otthon színesben? Sima A4-es papírra mit? Szöveget, hááát, azért elég sok szívást kell bevállalni a partonfolyás- beszáradás miatt...

• Nekem is addig volt érdekes, míg azt nem olvastam, hogy tintapatronos. :O 2026-ban miért?!! :W

Nekem a HP PSC1410 tintás nyomtatóm volt anno, de annyit szenvedtem vele a beszáradó tintapatronok meg nem működő utántöltött patronok miatt, hogy egyenesen a pokolba kivántam, legszívesebben kivágtam volna az ablakon. Akkor megesküdtem, hogy soha többé látni sem akarok tintás nyomtatót. Ráadásul állandóan beragadt a nyomtatási sor a kevés memória miatt, lefagyott, nem reagált, stb. Amióta megvan a Samsung Xpress lézeres nyomtatóm már 10+ éve, azóta békesség van, sosem volt komolyabb probléma.

Viszont nincs az a nyomtató, amiért én visszatérjek tintasugarasra, neem, nem fogom elölről kezdeni ezt a tintás szivacs játékot! :Y

Pedig logikus. Ezekben a patronokban benne van a fej is, azt se kell fejleszteni. A beragadt nyomtatási sor meg tényleg nem a tintás technika sara, hanem a gyártói fillérszexualizációé.

Rick4: pölö az asszonynak lenne igénye rá horgoló mintákhoz, azon kell hogy látszódjon a szín is. Az se baj, ha kicsit csíkoz.

• Rick4
    félisten

Ahogy nézem, a tied egy mono lézer, amit szerintem sok hobbista nem akar majd otthon szerelgetni, ez meg egy vér egyszerű tintás, ami színt is tud. Írtátok, hogy HP meg miért. Gondolom az egy jól elterjedt és nagy tömegben utángyártott patron/fej, amit vezérelni is könnyebb lehet saját fejlesztésű vezérlővel. Egy időben nagyon sokféle kínai cuccnál használtak pl Nokia BL valahanyas utángyártott akksikat, mert gondolom olcsó volt és könnyű volt hozzáigazítani a mindenféle eszközt. Írták azt is, hogy nem csak tekercset tud, de gondolom, így egyszerűbb, mint egy A4 adagolót megcsináljanak hozzá, ami folyton elakad. De azt is el tudom képzelni, hogy lesz hozzá külön A4 adagoló is, ha sok A4-es nyomtatvánnyal dolgoznánk otthon. Valamint ez, hogy az se baj, ha csak fekete vagy csak színes patron van benne és tud nyomtatni, egy valós igény otthonra alkalmi nyomtatásokhoz.

Ezen nincs mit szerelni, ellenben egy tintasugarasnál lesz mit, nem nyomja a színt, csíkosan nyomtat, aztán jöhet a forróvízbe áztatás, törölgetés, takarítgatás, ha használni akarod. A tintasugaras nyomtatás halott, nagoyn ritka az, hog yotthon kétnaponta nyomtatni akarsz valamit színesben. Sima papírra felesleges a színes, fotópapírra ez kevés. Volt előtte 5 toneres samsung lézer faxmodemmel, szkennerrel, örültem, hogy megszabadultam tőle, szerintem nem sok ember van, akinek otthonra színes kell, cégesnek meg senki se fog ezzel mókolni. Ide tökéletes a monokróm, ha színeset akarok nyomtni, elmegyek valahova, ahol fotópapírra nyomtatnak fotó minőségben.

Oké, persze, benne van, de ki és mit nyomtat otthon színesben? Sima A4-es papírra mit? Szöveget, hááát, azért elég sok szívást kell bevállalni a partonfolyás- beszáradás miatt...

• Hopkins95
    addikt

Ebbe kár volt belekezdeni, mivel ez a nyomtató már létezik, brother HL1222W néven fut, 2021 novembere óta használom, ezidő alatt 4000 lapot nyomott ki, a toner 1500 lapot tud, chip nincs, tehát töltheted is, de amúgy a boltban számlásan itthon kemény 812Ft-ba kerül az új toner, a dob egység, amit 10 ezrenként kell cserélni, 1790ft. A nyomtató újonnan egy teli tonerrel 38K volt, most 49900-ért vihető. Ennél olcsüóbban üzemeltethető nincs, miközben wifis, halk, irtó gyors, és mindenféle problémától mentes. Ja, és a nyomat fényévekre előre van bármiféle tintasugaras képéhez képest. Volt ilyen HP patronos nyomtatóm, én szenvedtem vele, végül kitettem a kuka tetejére, délutánra eltűnt.

Most vettem 5 ezerért 6 tonert, 2032 előtt nem kell toner után kutatnom az biztos. :D

Nekem is addig volt érdekes, míg azt nem olvastam, hogy tintapatronos. :O 2026-ban miért?!! :W

Nekem a HP PSC1410 tintás nyomtatóm volt anno, de annyit szenvedtem vele a beszáradó tintapatronok meg nem működő utántöltött patronok miatt, hogy egyenesen a pokolba kivántam, legszívesebben kivágtam volna az ablakon. Akkor megesküdtem, hogy soha többé látni sem akarok tintás nyomtatót. Ráadásul állandóan beragadt a nyomtatási sor a kevés memória miatt, lefagyott, nem reagált, stb. Amióta megvan a Samsung Xpress lézeres nyomtatóm már 10+ éve, azóta békesség van, sosem volt komolyabb probléma.

Viszont nincs az a nyomtató, amiért én visszatérjek tintasugarasra, neem, nem fogom elölről kezdeni ezt a tintás szivacs játékot! :Y

• mrzed
    senior tag

Szerintem fuss neki még egyszer a cikk elolvasásának.
    Sok paraméter felett elsiklottál, vagy félre értelmeztél.
    Vállalati környezetben az általad említett nyomtató egy hónap alatt széthullana. Ilyen helyeken pár nap alatt ki kell köpnie azt az említett 4e oldalt. Szó se róla, otthoni környezetben tökéletes, én is hasonlót használok, csak a nagyobb testvérét.

• Ebbe kár volt belekezdeni, mivel ez a nyomtató már létezik, brother HL1222W néven fut, 2021 novembere óta használom, ezidő alatt 4000 lapot nyomott ki, a toner 1500 lapot tud, chip nincs, tehát töltheted is, de amúgy a boltban számlásan itthon kemény 812Ft-ba kerül az új toner, a dob egység, amit 10 ezrenként kell cserélni, 1790ft. A nyomtató újonnan egy teli tonerrel 38K volt, most 49900-ért vihető. Ennél olcsüóbban üzemeltethető nincs, miközben wifis, halk, irtó gyors, és mindenféle problémától mentes. Ja, és a nyomat fényévekre előre van bármiféle tintasugaras képéhez képest. Volt ilyen HP patronos nyomtatóm, én szenvedtem vele, végül kitettem a kuka tetejére, délutánra eltűnt.

Ahogy nézem, a tied egy mono lézer, amit szerintem sok hobbista nem akar majd otthon szerelgetni, ez meg egy vér egyszerű tintás, ami színt is tud. Írtátok, hogy HP meg miért. Gondolom az egy jól elterjedt és nagy tömegben utángyártott patron/fej, amit vezérelni is könnyebb lehet saját fejlesztésű vezérlővel. Egy időben nagyon sokféle kínai cuccnál használtak pl Nokia BL valahanyas utángyártott akksikat, mert gondolom olcsó volt és könnyű volt hozzáigazítani a mindenféle eszközt. Írták azt is, hogy nem csak tekercset tud, de gondolom, így egyszerűbb, mint egy A4 adagolót megcsináljanak hozzá, ami folyton elakad. De azt is el tudom képzelni, hogy lesz hozzá külön A4 adagoló is, ha sok A4-es nyomtatvánnyal dolgoznánk otthon. Valamint ez, hogy az se baj, ha csak fekete vagy csak színes patron van benne és tud nyomtatni, egy valós igény otthonra alkalmi nyomtatásokhoz.

• ROBOTER
    addikt

Szerintem itt szempont volt a színes nyomtatás lehetősége.

• Rick4
    félisten

• pilóta
    nagyúr

Egy ilyen nyomtató nem lenne rossz ötlet, de így tekercsre? Meg HP patronnal? Hááát...

• Hö?! Európai kezdeményezés? És látszólag nem kínai elektronikai alapon készül? Merjük ezt elhinni? :Y

Új hozzászólás Aktív témák