Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:13:31

LOGOUT.hu

Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21) lemmy71


lemmy71
Topikgazda

Egyszerű könnyedén és gyorsan elkészíthető pácolási recept mustár és majonéz nélkül, kezdő grillezőknek ajánlom. Természetesen felhasználhatók más fűszerek is, az ízeknek csak a fantázia szab határt.
Hozzávalók
8 – 10 szelet cirka 1.5 - 2 centi vastag csontos tarja én a zsírosabbakat kedvelem
3 fej vörös hagyma
1 db erős zöldpaprika
2 csomag magyaaros varázspác
1 csomag flekken fűszerkeverék
fél csomag grill páckeverék
fél csomag barbecue fűszersó
1 citrom
0.5 liter étolaj
Elkészítés
A felszeletelt tarjákat átmosom, majd egy olyan edényre teszem amin lecsöpög a véres víz. A hagymát megpucolom és vékony karikákra szelem, akár tehetünk közé egy lilahagymát is, a megmosott zöldpaprikát is vékony szeletekre szeljük a magot és a belső részt benne hagyjuk. A por alakú pácokat egy tálkába öntjük és összekeverjük, majd hozzá adjuk a varázspácot és jól elkeverjük, először egy kicsit csomós de alapos keverés után egy kellemes masszát kapunk. A lecsöpögött húsokat kés fokával átütögetjük egyszer, nem klopfoljuk. Kevés citromlevet csöpögtetünk a húsokra és kézzel átdörzsöljük, majd ezután a megkevert masszából egy diónyit teszünk a hússzeletre és jól bedörzsöljük mindkét oldalát. Keresünk egy edényt, amiben a húsok kettesével hármasával emeletesen elférnek, én erre egy kiürült nápolyis műanyag vedret használok. Az edénybe teszek hagymakarikákat majd rá a bekent húst arra jöhet húsonként 2 – 3 szelet zöldpaprika utána egy kis olaj, majd megint hagymakarikák hús és így tovább. Amikor bent az összes hús egy kicsit megnyomkodhatjuk hogy az olaj feljöjjön. A zöldpaprikától nem kell megijedni, nem lesz tőle erős csípős a hús. Majd alaposan lefedjük és mehet a hűtőbe, 2 – 3 óra múlva már süthető, akár faszénen tárcsán vaslapon vagy serpenyőben esetleg tepsiben. Amikor kiveszem a húst a pácból akkor a sűrű pácanyagot hagymát paprikát egy villával lehúzom hogy ne égjen rá. A leszűrt pác olaját is használhatjuk sütésre. Ha nem fogy el egy sütésre, a páclében a nyers hús a hűtőben 3 – 4 napig eláll.
Aki az extra puha omlós husit szereti annak ajánlom hogy tepsiben a sütőben süsse meg. A tepsibe óntök egy kis leszűrt pácolajat majd szorosan egymás mellé a húsokat teszem, arra vastagon szeletelt hagymakarikákat teszek, utána fél centire vágott krumpli karikákat megforgatok a maradék pácoljban és azzal befedem a húsokat és a hagymát. A maradék olajat rácsorgatom és az egészet befedem szeletelt bacon szalonnával, majd a tepsit jól lefedem alufóliával, cirka 1 orráig sütöm 230 fok körül az utolsó 5 – 10 percre leveszem a fóliát hogy piruljon a szalonna.
Jó étvágyat :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.