Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Route 66 Chicagotól Los Angelesig 2. rész
- Helyszíni riport Alfa Giulia Q-val a Balaton Park Circiut-en
- Bemutató A használt VGA piac kincsei - Július I
- Bemutató Bakancslista: Route 66 Chicagotól Los Angelesig
- Tudástár AMD Radeon undervolt/overclock
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [Argos:] MuzsikAI
- [Re:] [sziku69:] Szólánc.
- [Re:] [lezso6:] Miért veszünk SUV-okat?
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [Czeky:] Balszerencse?
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [sziku69:] Fűzzük össze a szavakat :)
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
Útvonal
Fórumok » Technika, hobbi, otthon » Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)Téma összefoglaló
Hozzászólások
lemmy71
Topikgazda
Egyszerű könnyedén és gyorsan elkészíthető pácolási recept mustár és majonéz nélkül, kezdő grillezőknek ajánlom. Természetesen felhasználhatók más fűszerek is, az ízeknek csak a fantázia szab határt.
Hozzávalók
8 – 10 szelet cirka 1.5 - 2 centi vastag csontos tarja én a zsírosabbakat kedvelem
3 fej vörös hagyma
1 db erős zöldpaprika
2 csomag magyaaros varázspác
1 csomag flekken fűszerkeverék
fél csomag grill páckeverék
fél csomag barbecue fűszersó
1 citrom
0.5 liter étolaj
Elkészítés
A felszeletelt tarjákat átmosom, majd egy olyan edényre teszem amin lecsöpög a véres víz. A hagymát megpucolom és vékony karikákra szelem, akár tehetünk közé egy lilahagymát is, a megmosott zöldpaprikát is vékony szeletekre szeljük a magot és a belső részt benne hagyjuk. A por alakú pácokat egy tálkába öntjük és összekeverjük, majd hozzá adjuk a varázspácot és jól elkeverjük, először egy kicsit csomós de alapos keverés után egy kellemes masszát kapunk. A lecsöpögött húsokat kés fokával átütögetjük egyszer, nem klopfoljuk. Kevés citromlevet csöpögtetünk a húsokra és kézzel átdörzsöljük, majd ezután a megkevert masszából egy diónyit teszünk a hússzeletre és jól bedörzsöljük mindkét oldalát. Keresünk egy edényt, amiben a húsok kettesével hármasával emeletesen elférnek, én erre egy kiürült nápolyis műanyag vedret használok. Az edénybe teszek hagymakarikákat majd rá a bekent húst arra jöhet húsonként 2 – 3 szelet zöldpaprika utána egy kis olaj, majd megint hagymakarikák hús és így tovább. Amikor bent az összes hús egy kicsit megnyomkodhatjuk hogy az olaj feljöjjön. A zöldpaprikától nem kell megijedni, nem lesz tőle erős csípős a hús. Majd alaposan lefedjük és mehet a hűtőbe, 2 – 3 óra múlva már süthető, akár faszénen tárcsán vaslapon vagy serpenyőben esetleg tepsiben. Amikor kiveszem a húst a pácból akkor a sűrű pácanyagot hagymát paprikát egy villával lehúzom hogy ne égjen rá. A leszűrt pác olaját is használhatjuk sütésre. Ha nem fogy el egy sütésre, a páclében a nyers hús a hűtőben 3 – 4 napig eláll.
Aki az extra puha omlós husit szereti annak ajánlom hogy tepsiben a sütőben süsse meg. A tepsibe óntök egy kis leszűrt pácolajat majd szorosan egymás mellé a húsokat teszem, arra vastagon szeletelt hagymakarikákat teszek, utána fél centire vágott krumpli karikákat megforgatok a maradék pácoljban és azzal befedem a húsokat és a hagymát. A maradék olajat rácsorgatom és az egészet befedem szeletelt bacon szalonnával, majd a tepsit jól lefedem alufóliával, cirka 1 orráig sütöm 230 fok körül az utolsó 5 – 10 percre leveszem a fóliát hogy piruljon a szalonna.
Jó étvágyat
[ Szerkesztve ]
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
ingyenes kategóriában
- Új - Apple Watch S9 LTE 45mm Graphite Stainless Steel Case with Graphite Milanese Loop
- Surface pro 5 i5 8GB 256GB SSD+bill+USBhub+gyáritöltő
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro 256GB Black TiTanium ! 7Hó APPLE GARANCiáVAL
- Eladó egy Western Digital Elements Portable 2.5 1TB USB 3.0 külső merevlemez
- HIBÁS GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4GB