Hirdetés
- GoodSpeed: Norton 360 Premium: 75GB Cloud PC Backup for 10 Devices 14.99€-ért? Igen!
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
Nem semmi mennyi energiát beletettél

Nekem is egy régi kazánom volt, nyílt égésterű. Volt vagy 25 éves, aszondták tartsam meg, mert ez sose megy tönkre.
Viszont mivel házon belül volt, nem tetszett a nyílt égéstér, úgyhogy lecseréltem egy kondenzációsra, kéményt is kibélelték. Azóta nyugodtan alszom.Nyilván annyiba került ami sose fog megtérülni a gáz spóroláson, de nem is ez volt a lényeg.
-
-
Szép munka
-
válasz
its_grandpa
üzenetére
igen, jogos.
Ohh, devices oldalt bedobom este, az kimaradt.
Valamelyik qwen AI hibakeresésnél írta is, hogy már el lehet nevezni a változókat. ChatGPT ezt nem jelölte meg, nem igazán használta a dokumentációt. Majd az átnevezés elmaradt,
pedig az AI erre pont jó...További terv, hogy az rf termosztát helyett építeni egy esp alapút, ami mér is + begyűjti a HA adatokat MQTT-n és esp-now-al kapcsolódik ehhez (ha a wifi vagy az MQTT kiesne).
Készítettem egy mézpörgető vezérlést is ESPEasy-vel, ha lesz időm, akkor megosztom azt is. Hihetetlen mit tudnak ezek a kis bigyók
Köszönöm a javaslatokat, mindenképp ránézek.
-
its_grandpa
tag
Ám legyen, te kérted :)
Látszik, hogy sokat foglalkoztál a témával, szép munka, grat.
Én roppant mód kedvelem az ESP Easy-t,sajnos azonban mostanában nincs sok időm foglalkozni vele.Az előzményeket, a mostani rule-okat és az ESP Easy latest dokumentációját átnézve, pár apróság.
A jelenlegi kód érthetőségéhez kell az ESP Easy Devices lapja amit most nem tettél be, a 2024-esből puskáztam ki.
Más <Device> beállítással természetesen nem fog működni.
Változó nevek használata könnyítené a megértést (és némi konszolidáció is elférne).
Szivattyú védelem és a timere:loopTimerSet,5,3600 // Protect/szivattyúvédelem 1 órás loop indulA hozzá tartozó változód -> Let,6,0 // ProtectÁtírnám így a változót:
Let, protection_hour, 0A timerhez tartozó kódod:
// Protect loop / szivattyúvédelem: óránként 1-el nő az értékeon Rules#Timer=5 doLet,6,[var#6]+1 // számláló növeléseTaskValueSet,4,3,[VAR#6]if [var#6]>=24 // indítás 24 óránként (ha nem üzemelt a szivattyú), de kinek mi a szimpatikus.
A kódot átírnám így:on Rules#Timer=5 do // ha elfogad változó nevet (pl. %protection_timer%) még szebb lehetneInc protection_hour // számláló növelése 1-elTaskValueSet,4,3,%protection_hour%if %protection_hour% > 23 // indítás 24 óránként (ha nem üzemelt a szivattyú)Igazán szép úgy lenne (szerintem) ha a eltűnne a rengeteg nem beszédes szám a kódból és a device beállításoknak megfelelő változónevek lennének.
// Keringetés vége
on hoff dogpio,6,0 // szivattyú kiTaskValueSet,4,1,0 // státusz OFFOlvashatóbb verzió, változó nevekkel:
Let, pump_task,4Let, pump_state,1Let, off,0on hoff dogpio,6,0 // szivattyú kiTaskValueSet,pump_task,pump_state,off // státusz OFF
Valahogy kerítek erre időt, kedvet kaptam hozzá. -
Hibák, észrevételek, javaslatok jöhetnek...
Új hozzászólás Aktív témák
- OTP Bank topic
- Steam Deck
- Hardcore café
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 3500X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB GameMax STORM Black EVGA 600W
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- iKing.Hu-Nothing Phone 3a Pro Grey Glyph stílus, 3 optikai zoom 12/256 GB -3 hónap garancia
- LG L192WS monitor eladó: 19" 1440 900
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3920, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Szép munka
pedig az AI erre pont jó...