Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
lsebestyen
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Így ahogy mondod, pl a Wheeltop lekezel mindent 3-14 sebességig. Hátránya, hogy a finomhangolás sok idő. Aki nem szeret ilyenekkel szüttyögni, videókat nézni, fórumokat olvasni, annak nem ajánlom, mert idegbeteg lesz. Nekem szerintem kellett ~500km mire tökéletes lett. Pár óra után 90-95%-ra be lehet lőni, az az utolsó pár finomhangolás ami sokáig tart.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
totron
üzenetére
Félreértettelek és azt kezdtem kivesézni mikor is kellhet ez a kínai tulajdonság egy váltónál
...ugyanakkor közben rájöttem legnagyobb előnyére is mely talán az lehet, hogy rá tudod hangolni akármilyen sorra, vagyis akár országúti, akár montis sort használsz ez a váltó lekezeli...de ebben nem vagyok biztos.
-
totron
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kár, hogy kitörölted az előzőt, épp önkéntes újraindulásba kezdett a gép, de olvasnám a többpontos okfejtést.
Logikus a 'lelogramma és a sorban bekövetkező ugrások is. Így viszont hogy lesz olyan váltókar ami egy egyedi sort lekezel? Alapvetően legózom, már csak ezért is kérdés. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
totron
üzenetére
Szerintem a sorhézagoláson kívül a váltókialakítás miatt is mely nem egy egyszerű oldalra elmozdulást végez hanem tulajdonképp egy paralellogramma "torzul", oldalra és lefelé mozgatva a kerekekre pakolandó láncot, vagyis nem ugyanakkora bowdenhúzással lehet ugyanakkora vízszintes + függőleges mozgást előidézni.
#339194dom1n0...ahogy mondod, míg egy országúti hátsó sornál ahol a különbség a 10-28/32 között 18-20 fog alig kell függőlegesen elmozdulni a láncnak a montinál ez 10-52 is lehet ami 42 fogszám és jó pár cm függőleges mozgást is igényel a váltó vezetőgörgőjének ahhoz, hogy rápakolja a fűrészlapra is.
-
totron
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Világos, de mitől létezik akkor inkompatibilitás egyáltalán?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
totron
üzenetére
Hát pont ez az, ha nem lenne egyforma a távolság a soron egyes lánckerekek között a bowdenszálas váltás le sem tudná kezelni az életben, ott a mechanika minden váltásnál csakis ugyanannyit tud húzni a szálon mely = ugyanakkora vízszintes váltóelmozdulással.
Azt ugyan nem állítom, hogy lehetetlen lenne egy olyan váltókart készíteni mely egyes sebességeknél más-más váltóbowden mennyigéget csévél fel illetve old le, de ez már valami Philippe Patek Tourbillon szintű váltókar kellene legyen. 
-
totron
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
mikor a soron minden tányér között ugyanakkora a távolság
Ezt a különféle, pozicionált fékváltókaroknak is magyarázd el. -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
balintbaba
üzenetére
+1...vagyis volt már 5-től szinte minden sebességes sorom ~10 különböző kerékpáron az utóbbi 35 évben... 5, 6, 7, 8, 10,11 és 12 sebességes, de a fentebb elmített széleken jó csak középen egy-egy sebesség vacakol jelenség mindig váltófülhibára vezetett vissza. Aligha lehettem ennyire szerencsés, hisz régi, kommunizmusban gyártott acélvázas "félverseny" (akkor így csúfolták) kerékpártól Auchanos teszkóbálykon keresztül a mostani karbonig széles palettáról vannak tapasztalataim...vagyis nehezen tudom elképzelni, hogy váltófülcsavarodást váltóbeállítással kellene kompenzálni és azt nevezni szakszerűnek mikor nekem eddig mindig sikerült pontosan helyrehúzni a csavarodott, vagy görbült váltófület, mely aztán mindenhol az éppen aktuális váltás/hajtásminőségnek megfelelően működött. Tény, hogy a 12-es rendszer érzékenyebb, de amióta elektromos váltóval használom (10 hónapja/5e km) 1x finomhangoltam (természetesen egyetlen (akármelyik) sebességen, amitől aztán ugye tökéletes lett az összes többin) amikor eldőlt a kerékpárom és jól megtöttem a váltót, elgörbítve a fület.
Egy szó mint 100, ha egy kerékpáron melyen már egyszer jól működött egy felállás 90%, hogy én azt helyrehozom váltófülgörbülés után is, mindenféle kínai váltóbeállítás nélkül is.
Azt ugyanakkor elképzelhetőnek tartom, hogy egyedi összeállításoknál (pl. nem egyforma hézagolás egyes lánctányérok között, szokatlanul nagy lánckerékkülönbségek, nem éppen kompatibilis rendszerek stb.) vagy esetleg egyéb váz stb. problémák esetén kompenzálhat egy ilyen felemás beállítás ahol minden egyes lánckerék egyedi pozícióbeállítást kap...közben még az jutott eszembe, hogy extrémebb váltókopásnál a feszesség növelésével járó nagyobb lánckerekekre váltás talán még okozhat ilyen kompenzálást igénylő nyeklést, váltáspontatlanságot.
(hosszú eszmefuttatásom végére még kiderül, hogy akár jó is lehet ez a kínai fícsör
) -
balintbaba
tag
Ha a fül nem jó, akkor jellemzően a sor közepe felé szokott elmászni a váltás, a két végén bőven kompenzálnak a H-L limitek, de nálad ez kilőve.
Én szabad szemmel meg nem tudnám mondani, hogy a lánc, most éppen melyik fokozathoz fut közelebb.
A váltókanálra gyanakodnék inkább, ilyen jó szemmel kiszúrod azt is, ha ferde.
Amúgy nyilván te hallod, hogy milyen zajos, de azért az 1x12 rendszernek megvannak a korlátai a Sramnál is, van hangja egy tökéletesen beállított hajtásnak is.
-
MM
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Sajnos a probléma valós, az okát én sem tudom.
Leginkább azóta van ilyen gondom nekem is, mióta felborult a gép (nem magától, a Z'asszony), és elgörbült a váltó tartó fül. Azt egyengettem, aztán cseréltem (szerintem jó lett), aztán volt szervízben is (semmit nem csináltak vele), aztán megjött az Aliról a váltótartó fül egyengető szerszám, azzal ellenőrizve az tökéletes. Aztán lehet, hogy csak ezután figyeltem fel erre, vagy maga aváltókanál is görbült.
A váltó SRAM GX AXS, 12 seb, 10-50 sor. A tünet ugyanaz, tehát a váltás jó, de 3-ban és 9-ben hangos (meg 5-ben is, de az homály, hogy miért). Ha megnézem hátulról, akkor 9-ben a 10-ik (3. legkisebb) tányérhoz közelebb van a lánc, mint kellene. 3-ban pedig a 2. (2. legnagyobb) tányérhoz van közelebb. Ha bármelyik irányba trimmelem (ez SRAM-nál 32 egység lehet, mindegyik 0,25 mm elvileg) az egész sort tolja, a távolságok a sebességek között maradnak, tehát vagy egyre hangosabb lesz 9.-ben, vagy ott "elmulasztom" a halk ciccegést, cserébe 3-ban állandóan felkapja a láncot pillanatokra 2.-ba. Mindez most 14/32 - 16/32 állásban jó, ha megyek a szélsőségek felé sz@r. Volt persze manuálisan végállás matatás minden irányban, "B" csavar állítás +- 5mm távolságban, de a tünet nem változott, sok órát eltöltöttem már vele, aztán elengedtem, hogy ez ilyen.
A lánc állása pedig lehet akár attól is eltérő, hogy a kb. középen lévő első lánctányér miatt szélső állásokban nyílik a szög a váltókerék mögött, azt mondjuk nem értem, hogy miért csak 2 (3) fokozatban okot ez gondot.
Ehhez nem kéne egyébként a fokozatonkénti trimmelés, elég lenne, ha a fokozatok közötti távolságot lehetne csökkenteni kis mértékben (mondjuk 0,1 mm-ként lenne +-0,5mm opció erre is, már bőven jó lenne).
Szóval ha ez tényleg működik egy kínai váltónál, akkor a következő bringám egy épített gép lesz szigorúan kínai elektromos váltóval...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eddie1978
üzenetére
Azt mondja ő is
I don't really see why you would want to do this unless...
valami általad összerakott speciális saját sort használsz ahol egyforma hézagolókat sem sikerült beszerezni, vagy valami olyan sebességes sort ami nem is arra a bringára való
...vagyis normális felállásnál isten őrizz, hogy ne egyformán moccanjon egyes lánckerekek között és minden egyesnél finomhangolnod kelljen!😱 Aztán meglehet kínai tűréshatárral készült kazettára készítettek kínai váltót, biztos ami biztos alapon.
-
stickermajom
addikt
válasz
mauimagic
üzenetére
Ezért gondoltam én is a PD-M520-ra első körben. Mindenki azt mondja, hogy elpusztíthatatlan és gombokért adják használtan. Simán lehet hogy csak egy múló hóbort lesz, így elsőre nem költenék sokat a pedálra. Cipőt úgyse vagyok hajlandó használtan venni, oda kell a lé.

-
Matska
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nálam ilyen lett a végeredmény, nem egy letisztult, minimál cockpit, de van minden, ami a kényelemhez, és a biztonsághoz kell.
-
zsocy
őstag
válasz
komlo654
üzenetére
Ugyanúgy kopogna mint bármi aminek egy darab vas van az elejében, de nem kopogna annyira mint egy stoplis montis cipő. Gondolom sokat segítettem

A Velosamba talán az egyik legolyanabb bringás cipő ami simán elmegy utcainak is, szerintem a stopli sem lóg ki a talp síkjából, de ha úgy lépsz hogy oda kerül valami akkor azért koppan. Nekem Shimano CT41 van ami ilyen túrásabb spd cipőm, kicsit az is kopog.
Velosambával is szemezek egy ideje, gravelhez pont elég menő lenne

Ringman, igen ez a baj ezekkel hogy hiába az utcai kinézet, mivel bringás cipők kemény a talpuk és az kényelmetlen.
-
-
komlo654
csendes tag
Valaki esetleg használt mar ilyen cipőt?
Adidas Velosamba SPD
Melóbajárósnak kellene egy jo kis spd cipő amibe normálisan lehetne járni is, csak nem tudom mondjuk ez mennyire kopogna mondjuk egy irodában. -
eddie1978
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, úgy ahogyan írod. Én arra jutottam, hogy ez hasznos lehet mert a kopások miatt is jól tud jönni. A lánc mindig középre próbálja húzni a láncvonalba a váltót. Ezt nekem kompenzálnom kell a trimmeléssel. Belül befelé, kívül kifelé kellene. A mostani rendszeren csak globálisan tudom. Ezért választottam a belső oldalt. Nekem ez a tapasztalatom.
Itt egy videó, amiben elmagyarázza a folyamatot.
Ja meg nem tökéletes világban élünk. Gyártásban vannak tűrések. Emiatt is lehetnek apró eltérések. -
Ringman
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
-
válasz
chubby2o6
üzenetére
Hát, ez már életképesebb ötlet lenne, de nem akarom elhinni, hogy csíptetősben nincs. Ugyanis egy Topeak Backloaderre vagy hasonlóra akarom tenni, ott meg nem működik, hogy fixen felszerelem.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
eddie1978
üzenetére
Hogyan érted azt, hogy minden egyes sebességenél finomhangolni?...úgy, hogy aztán oda is teszi mindig, minden sebességnél akár különböző, vagyis egymástól akár nem egyforma távolságra levő helyekre? Annak mi az értelme mikor a soron minden tányér között ugyanakkora a távolság, vagyis akárhol trimmeled pontosan onnan kezdve mindegyik váltás pontosan lesz ?

-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Veszel egy ilyet ( negyedik kép ) [link] , felcsavarozod a nyeregtáskára, az ellenoldalra teszel valami keményebb műa. lapot, hogy ne szakadjon át. Veszel egy ilyet [link] is ( vahúhoz valót, utolsó előtti kép ), így a dőlésszöget is tudod állítani.
A kedvedért lefotóztam az enyémet, ami természetesen nem vahúúúúú
:
-
D0nci71
csendes újonc
válasz
zsola32
üzenetére
Esetleg valószinüleg hamisított Shimano SL-RS700 aliról.
-
D0nci71
csendes újonc
válasz
zsola32
üzenetére
Metrea U5000 ami egyenes kormányra jó lessz, mtb váltókaroknak más a húzás aránya.
-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Bármilyen meglepő, a Distributors fül alatt
-
válasz
Toobee
üzenetére
Hol? Az egész oldal usákos.
#339161parandroid: ahhoz az ország észak-keleti felén kell lakni
-
Toobee
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Miért nem veszed meg EU kereskedőtől? Fent vannak a disztribútorok az oldalon.
-
parandroid
félisten
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ha nem megy, még mindig odafújhatod a nyeregcsőre egy kis púrhabbal.
p
-
-
lsebestyen
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem lehet úgy beállítani. Akkor meg nem a kormánnyal lenne egy szintben.
-
parandroid
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
Kicsit döntesz a tartón, hogy megint vízszintes legyen?
p
-
lsebestyen
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem is írtam ilyet. Ha felülre teszem a villogót, akkor a fejegység (Garmin, Karoo, Wahoo, mindenki választhat) nem vízszintesen fog állni, ami engem zavar.
-
eddie1978
senior tag
válasz
benfolds
üzenetére
Ami hasznos a kínai elektromos váltókból, hogy minden egyes fokozatban lehet trimmelni a hátsó váltó pozíciót. A nyugatiakban ez nincs. Nekem jól jönne a Sram Rival AXS XPLR hátsóváltónál amit most használok. Eddig még nem sikerült tökéletesre beállítanom. Pedig már raktam bel 4 darab golyós csapágyat a felfogató csavarnál lévő kikopott csúszó helyére. Sokkal jobb lett, de vagy a felső 80%-ban vagy az alsó 80%-os tartományban vált jól. Igazából mindenhol jól vált, csak nem fut csendesen a lánc. Én a felsőre lőttem be, hogy ott legyen jó, mert azt használom rendszeresen. A 10-11-13-at szinte sosem használom. Ja meg a fokozatok számát is lehet állítani. Valamelyiken 3-15 tartományban. Nem kell venni új váltást ha változik a hátsó sor lánckerekeinek a száma. Nyugaton eladják neked a fél szettet újra ebben az esetben.
-
parandroid
félisten
válasz
lsebestyen
üzenetére
Tökmindegy, hogy áll, ez nem lámpa, hanem villogó, nem lefelé kell állítani, az a lényeg, hogy lássák, nem az, hogy te láss vele (azt úgysem fogsz sötétben).
p
-
parandroid
félisten
Én ezekből most a 7pro sapphire solart venném, ha muszáj lenne valamit, az nekem megéri a felárat, de elfogadom, hogy sokaknak nem. Multiband azért igen jó dolog, sokkal
Kevesebb a gps anomália ezzel.Amúgy 550 euro volt pont 2 éve az enyém (fenix 7 sapphire solar titanium, diszdobozban, 1 titanium +1 szilikon szijjal), annyiért ez nagyon jó vétel volt. Asszony fr965-je is kb ugyanennyibe került ugyanakkor.
p
-
Toobee
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Remélem neked is bejön majd. Meg az mehet felulre is, ha lentre meg fel kell rakni az erősebb lámpát. Max venni kell új konzolt
-
zsola32
őstag
Sziasztok
Párom Merida Speeder 100-as bringáját tervezem fejleszteni, hajtás/váltás témakörben.
GRX FC-RX600 (170mm, 2x11) / GRX RD-RX810 / GRX FD-810 lenne a terv.
Szerintetek jó hozzá a Shimano DEORE SL-M5100 2x11-speed Shift Lever Set?
Az RS700-as első/hátsó váltókarok majdnem 3x ennyibe kerülnek... csippentenék az árból, ha lehet...Köszi
-
MC Pite
veterán
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Voltam Decathlonba, és nem próbáltam, de bizalmat szavaznék ennek az alap szettnek, ami gyerek bringa /alkalmi használat esetén előnyösebb is hogy elemes:
Kerékpárlámpa szett, elemes - ST 110Az akkus nagytesónál vannak képek hogy vetít, tipikus olcsó STVZO-s kép, városba kóricálni okés.
-
lsebestyen
addikt
-
MM
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Igen, de azokat már nem lehet kapni, csak a PRO verzióban sokkal drágábban.
Jobban zabálja az akksit, ha használod, és alig pontosabb.Ha most az új árakat nézed, akkor az alábbi a Fenix kínálat:
Fenix 7 / Fenix 7X solar: 200K / 250K (kifutott, nincs multiband, Elevate 4)
Fenix 7(X) Pro Sapphire Solar: 300K-350K körül (kifutott, van multiband, Elevate 5)
Fenix 8 (és 8 pro): 400-600K között - (minden verzió van, mutiband, Elevate 5 + pár új funkció)Ezekből ár/érték arányban szerintem messze a Fenix7 a legjobb, nyilván a drágábbak többet tudnak, de érdemben számomra nem nyújtanak többet. Ahogy írtad is, a 6 PRO (ami már ugyanaz az Elevate 4 szenzor, mint a 7-ben) is ugyanúgy jó lenne még mindig, ha nem romlik el.
-
benfolds
őstag
válasz
balintbaba
üzenetére
na jó, megnyugodtam, hogy az "olcsóbb, de szarabb" --> "olcsóbb, de ugyanolyan jó" --> "olcsóbb és jobb" pályán még csak az "olcsóbb, de szarabb" résznél tartanak.

-
válasz
stickermajom
üzenetére
vehetsz 520at is, de talán az 540ben jobb csapágyak vannak. attól függ, melyikhez mennyiért jutsz hozzá.
-
lsebestyen
addikt
válasz
zsola32
üzenetére
Köszi az infót, ezt jó tudni! Sajnos ez már későbánat, 1 hónapon belül szeretném letudni a dolgot, ritkábban szokott akcióban lenni. Egyébként láttam én is, még az Alza külön reklámozta is nekem...

Tartó: nekem volt már minden, eltörnek nálam sajnos. Már annyit költöttem tartókra, hogy bőven kijött volna belőle egy K-Edge, ezért lett végül az.
-
lsebestyen
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Sztornó, robbantott ábra szerint jó a 2-2 mini csavar is. Fel is tettem menetrögzítővel.
-
zsola32
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Meg lehet fordítani a lencse előtti plexit, pont ezért ha fejtetőre van szerelve.
A lámpa dobozában minden benne van, ami a Gopro felfogatáshoz kell.
Ilyen tartó van nálunk az összes bringán: [link]
(a "böszme" nagy garminos órákhoz is jó
) -
balintbaba
tag
Most dobta be az algoritmus. Nektek is valószínű még 1-2 óra és ott lesz jútbobon.
Kezdjük utolérni a nyugatot, pár éve még csak angol nyelven vót hasonló.Aliexpress karbon országúti bringa--De mit szól hozzá a szerelő?
szuszinho: nem, mert én is.
-
szuszinho
őstag
Én vagyok akkor az egyetlen, aki minden nap megelégedéssel használom a Ryet nyerget, sőt, görgőn sem volt vele semmi gondom.
-
benfolds
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
3D nyomtatott, egyedi kínai nyerged van már?
milyen lehet? nem tűnik hülyeségnek. -
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
benfolds
üzenetére
Váltókban annyira nem dominánsak a kinaiak, legalábbis egyenlőre. Fejből a Sensah és a Wheeltop ugrik be.
Érdekes módon a nagyobb nevű kínai gyártok (pl. Winspace) Shimano és a Sram váltásokkal adja a kész bringáit.Ha jól emlékszem, akkor pár hónapja volt abból egy nagyobb felhördülés, hogy nem fogott valami kínai fék és a user bukott vele egy nagyot. Szóval én fékből nem vállalnék be egy kinai típust, de váltóval szívesen kísérleteznék (de annyira meg már nem olcsók).
Toobee féle Elves is igen jó áron gyárt vázakat (gravel vázszett euból 830 EUR-ért, váltás nélkül karbon kiegészítőkkel - kerék, nyereg, egybe kormány - 1700 Euro).
Kerekekben meg már konkrétan jobbak mint a nyugatiak pl. 9velo vagy Elite Wheels. Nekem sérült a Reynolds hátsó kerekem, írtam nekik egy e-mailt de el lettem küldve, hogy hát ő ezen nem tud segíteni. Crash replacement nuku. Kinaiaknál olcsóbban kijösz + ha törik valami, akkor kedvezményes áron kapsz csere felnit. (Mondjuk elite wheelsnél elég sokat kell várni a termékre).
-
Toobee
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
De ezt is tudod a konzol aljára tenni: RAVEMEN AGM03 vagy bármelyik alis megfelelője "gopro adapter garmin" kulcsszóra.
A PR1400-hoz már vettem ilyen konzolt, csak ahhoz az AUB01 kell.
-
benfolds
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
mondjuk aki ezeket a kínai márkaneveket kitalálja...komolyan, mintha direkt az lenne a cél, hogy nyugati fülnek a lehető leggagyibban hangozzanak.
-
benfolds
őstag
válasz
Csokicsibesz
üzenetére
rákeresek yt-on, kíváncsi vagyok, hogy mit tudnak. sok kínai témájú videót nézek, és lefosom a bokámat sokszor, hogy hol tartanak. kb. 50 évvel a nyugat előtt, tényleg döbbenet. meglepődnék, ha pont a biciklialkatrész gyártásban nem akarnának tarolni. mondjuk azért ez egy olyan piac, amit nehezebb felborítani, mert nem könnyű a jelenlegi technikánál sokkal jobbal előrukkolni, plusz be vannak állva a shimano / sram rendszerek, elő kellene állni egy újjal, ami jobb és olcsóbb, plusz rögtön globálisan elterjeszteni. persze az az út lehetséges, ami az elektromos autóknál megy, hogy először kiszorítanak mindenkit a saját piacukról, ami ugye a világ legnagyobb autópiaca, ami óriási érvágás az európai gyártóknak, mert ha nincs darabszám, akkor nincs profit, ha nincs profit, akkor nincs fejlesztés, aztán onnét már bukó az egész mutatvány. szóval, ha ezt el tudnák játszani kínában a shimanoval és a srammal szemben, akkor utána már nem lehetetlen a világpiacot is meghódítani.
-
Matska
senior tag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Tegnap hozta nekem a futár az FR300-at, és fel is tettem GoPro adapterrel a konzol aljára. Este dobok be képet, ha érdekel.
-
mauimagic
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
2004-ben jött ki a PD-M520, én az elsőt asszem 2006-7 körül vettem. Futárkodtam vele Lononban, utána fixin volt pár évet, aztán montin, most meg a fillérb.szó gravelemen.
Szal 1-2 év múlva 20 éves lesz. Évente 1x szétszedem. Ennyi.

Szerintem van még benne 20 év:
Flip-flopban is letekersz benne 20 kilit, ha messze van az avokádólattézó, szal a flat-SPD felemás (iparművészeti terrortámadással felérő) pedálokat nemtom hová tenni
-
lsebestyen
addikt
válasz
Toobee
üzenetére
Jó lenne, de olyan kéne amit a konzol aljára tudok tenni, mint pl a cyclamis linken a "base" nevezetű kiegészítő, ha olyat veszek külön, akkor jó a ravemen is. A 100g már sok lenne.
Viszont most nézem, hogy a K-Edgere nem lehet ám csak úgy felrakni egy random rögzítő fület, mert a gyári csavar rövid, tehát kéne egy hosszabb lapított fejű csavar, hogy az aljára rögzíthessem a GoPro tartót.
-
zsola32
őstag
válasz
lsebestyen
üzenetére
Alza-n múlt héten volt jó áron Moon Rigel Lite (8350 Ft)
Ennyi pénzért hibátlan, a fiamé már egy éves, csak nappal használjuk villogó üzemmódban. Ez most a páromé lesz, ha nem elektromossal megy, kell neki valami villogó...
(a Lite verzó ugyanannyi fényerővel pislog, mint a sima Rigel, USB C-s és GopPro felfogatású) -
parandroid
félisten
Sapphire változatok tudják csak a multi bandot fenix7-ből. Ne kérdezd, én sem értem. Meg senki. Ezért azt vettem én is. Meg mert a solar a heppem, és mert mindenképpen titanium szíjat akartam. És mert akkora szerencsém volt, hogy elárazta a süket kereskedő, és a sapphire solar titaniumot odaadta a sima 7-es áráért.
Ha ez utóbbi feltétel nincs, akkor szerintem a mai napig nem váltottam volna a 6X Próról. Szereztem volna valahogy ahhoz egy titanium szíjat (na, annak az ára is egy külön rablás).p
-
Toobee
veterán
válasz
lsebestyen
üzenetére
Ravemen FR160? Nekem nagyon bevált.
Alis verziója a CYCLAMI RVL01 6500 Ft körül van - ez mondjuk nehéz, duplája a Ravemennek. -
Matska
senior tag
válasz
Toobee
üzenetére
2 hátsó lámpát hagytam el 1 éven belül a csiptetős megoldással, radart sosem tennék rá. Ha meg is találnám, nem biztos, hogy szereti ha az aszfalton pattog.
+ A lámpánál elég, ha nagyjából jó irányba áll, a radar nem tudom mennyire érzékeny erre.lsebestyen: Ravemen FR160 vagy 300, adapterrel?
-
Toobee
veterán
KOM Cyclingnak van kész megoldása is ilyen kivitelben, amit te is csináltál. Nekem ez is tetszik.
-
lsebestyen
addikt
Ha már lámpa téma...aliról vennék könnyű villogót, amit a Garmin konzol aljára tudok feltenni, GoPro rögzítést tudok használni. Keresgéltem, de nem találtam, valaki esetleg látott már ilyesmit? Type-C csatis legyen.
Szürkületre és éjszakára jó a Kiwi lámpa, de azt nem merem feltenni még a K-Edge tartóra sem, már annyi konzolt törtem el...Nappali viszonyokra viszont jó lenne valami villogó. -
deva
tag
válasz
Ringman
üzenetére
Ez igaz, de cserébe bármit kell csinálni, nyakig ragacs leszek, és ugyanúgy szenvedés a külső levétele és felrakása. Majdnem ugyanezt el lehetne érni ugyanúgy, ha a belsőbe nyomnék egy kis tejet, amin amúgy gondolkodom, mert kivehető szelepmagosak a belsők.
De őszintén, annyira könnyű és kis helyet foglal a TPU, hogy egyszerűbb ott helyben cserélni
-
MM
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Home-made megoldásom tavalyról: Alis hozzávaló
A végeredmény:
[kép] [kép] [kép]
Atom stabil.De most, hogy Toobee linkelt jó csipeszeket, beszerzem én is az MTBikerest, mert az nagyobb táskákra is jó lesz. Ezt macerás lenne átpakolni, és külön kellett hozzá megfelelő méretű csavarokat is szerezni.
-
-
MM
őstag
válasz
stickermajom
üzenetére
Szerintem a PD-EH500 a nyerő kezdéshez, ahhoz alapból az SH56 stopli jár, amit tök könnyű kioldani. Ezzel együtt a másik oldala platform pedál, nem nehezebb, mint az M520, és jó a csapágyazása is.
A hátránya talán az M520-al szemben az ára (bár ahhoz Sh51-es jár), és hogy több sár ragad(hat) bele.
#339100 Napfénysüti:
"Árban a Fenix8-ra gondoltam mert már az az aktuális, igaz közben kijött az FR970 is ami szintén megdrágult."Csomó helyen kapni még Fenix 7-et, vagy 7X Solart. Előbbi 200K körül, utóbbi is 250 alatt.
Igaz, ezek nem tudják a Multi-bann GNSS-t, csak a Multi-GNSS-t (Zerge teszt a különbségről), ettől függetlenül számomra pl. nincs érdemi változás a 7 pro, vagy 8 szériában, ami 2x annyiba kerül. Így én is a Fenix7-nél kötöttem ki, eddig nagyon bejött. -
ZolkoW
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
+1
az én piacalakító tényezőm nulla, de ha már használtban sem lesz más, csak amoled, akkor lehet hogy ott fejeztem be a sportórák vásárlását
ez nálam a totális elkurvulása a gyártóknak :/ -
pbors
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Attól függ hogy akarod használni.
Az 520 kezdésnek jó.
Ha néha szeretnél taposót is, van egy ilyen opciód is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Óriási ugrás: teszten az ASUS Zenbook A16 és a Snapdragon X2
- Bluetooth hangszórók
- Torrent meghívó kunyeráló
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Házimozi haladó szinten
- Félő, hogy az okosszemüveg a szexuális zaklatók játékszere lesz
- Hordozható Linux terminál billentyűzettel és érintőképernyővel
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- PANASONIC Toughbook CF-53,i5-3340M,4GB RAM,500GB HDD,DVD,WIN10
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ Intel LGA 1700 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
...ugyanakkor közben rájöttem legnagyobb előnyére is mely talán az lehet, hogy rá tudod hangolni akármilyen sorra, vagyis akár országúti, akár montis sort használsz ez a váltó lekezeli...de ebben nem vagyok biztos.

A váltókanálra gyanakodnék inkább, ilyen jó szemmel kiszúrod azt is, ha ferde.

Tanultam az hibából és most Eliteone van, szintén alis szén

Flip-flopban is letekersz benne 20 kilit, ha messze van az avokádólattézó, szal a flat-SPD felemás (iparművészeti terrortámadással felérő) pedálokat nemtom hová tenni