Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- aquark: Zsebszámológépek
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Andras-G: Az internet veszélyei [2. rész] - Facebook Marketpalce
- MasterDeeJay: Mi ez a pici videókártya? AMD E9173 teszt
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Megkaptam ma a kerekeket. Semmiben nem "hazudtak": szállításra 15-30 napot írtak, a huszonkettedik napon jött meg a csomag. Az ár annyi volt, amennyi a vásárláskor fel volt tünteteve, semmi járulékos költség ( áfa, vám ) nem jött rá. A súly grammra annyi, amennyit az oldalon megadtak, szalag és szelepek nélkül pont 1250g.
Annyi eltérés van a rendeléshez képest, hogy J küllőkkel kértem, ez meg egyenes lett, de nagyobb bajom soha ne legyen
. Kaptam 3 db küllőt tartalékba, de nem igazán szeretném, hogy szükség legyen rá. A szalag meg a szelepek viszont elég hitvány cuccok, nem is tudom, miért kértem hozzá, hisz amúgy is vettem külön. Egyelőre még nem raktam össze, csak az 54t-s upgrade-et csináltam meg, majd holnap jön a szalagozás-gumizás-tejezés. Majd menetkészen ( gumikkal, tárcsákkal, sorral együtt ) megmérem őket, meg előtte a mostaniakat is, azért kíváncsi vagyok, mennyi különbség lesz súlyban a két szett között. -
dom1n0
őstag
A kisfiam volt olyan kedves, és letesztelte tegnap mit bír a Toseek TR5500-as kormánya, ha esel egy nagyot egy kátyúban Recsk és Sirok között.
Oldalazva ért le a gyerek is meg a bicikli is, a kölök megúszta karcolásokkal, a váznak még annyi baja se lett, a kormány volt a leggyengébb láncszem most.
-
trialboj
őstag
Hello, van itt valakinek garmin 840 modellje? Tönkre ment az első gen wahoo-m, és vettem egyet, de amint rátöltöttem egy komoot-on tervezett útvonalat, kb fél óránként elkezdett újra indulni, miközben szegmenseken másztam, vagy csak simán álltam és dumáltam valakivel. 2x formáztam, mentem egyet sima gyári beállítással, ott stabil volt, majd mikor beállítottam de nem indítottam általam tervezett útvonalat is elkezdet. Már majdnem visszaküldtem mikor még toltam egy ilyen factory reset, újra manual beállítást, és utóljára 4.5 órás túrán már nem csinálta.
Neten utána olvastam és többen panaszkodnak hogy ujra indul az egység, egy pillanatra kék kijelző villan fel, kiírja hogy elmenti az adatokat és simán újra indul, majd meg kell nyomni a folytatást, és megy tovább.
Az érdekelne hogy van más, lehetőleg jobb opció, montira? olyan ami esetleg stabilabb szoftveresen és legalább ennyire ha nem jobban világít, csak mert ez a modell, sokkal kevésbé fényerős mint a wahoo elemnt, pedig utóbbi vagy 8 évvel régebbi modell. Azt olvastam hogy az érintő képernyő miatt lehet kicsit sötétebb.
Még van 3 napom eldönteni hogy vissza küldöm-e, de a wahoo roam 3 ról is azt olvasom hogy sokkal sötétebb mint a 2, ami meg nincs még a 840 szintjén sem.
Akkor most jelenleg nincs vagy ha van akkor ez a best buy, montis gps egység?Pár kép a régi wahoo element vs edge 840 +(matt védő fólia) [kép] [kép] [kép] [kép] [kép]
-
Ringman
félisten
MTB Tire Test: Continental Trinotal Race Rapid
The Trinotal is a new mountain bike tire from Continental, positioned between the new Dubnital and Magnotal in Conti's updated mountain bike lineup. The Trinotal comes closest to the old X-King/CrossKing in terms of knob height and profile.

-
arcitec
addikt
válasz
dom1n0
üzenetére
Amúgy az egyik legjobb Edge eleddig, teszi a dolgát a sebessége még a térképen is jó.
Stabil, jól működik, a 1030 plus után megváltás.
Az akku bírja a kb 20 órát, energia takarékosba meg nyilván jóval több. 5 óra alatt merült
24% némi navigációval full kijelzőn. Ki is jön a matek.
Tök jó a hangutasítás a navigációban, no meg a többi future is. Ez a kijelző ellentétben a mip-el pont árnyékban jobb, ott az autó érzékelő vissza is veszi. Ha meg tükröződne, akkor ahogy írtad a betekintési szögön kell állítani, bár nálam a kormányon van és úgy nem gond beállítani, de nekem a már jó 1 év alatt nem volt láthatósági problémám. Akinek igen, hát az user error.
U.I: Szilikon tok + fólia + zsinór pánt, ezeket ki ne hagyd, még kintről is túl drága cucc,
vigyázni érdemes rá...
-
válasz
6030D
üzenetére
Én a TR kerékkel (Toughroad) is szívtam egy darabig, szépen buborékolt a felni illesztésénél (és a hátsó kerék gyorsabban ereszt a mai napig, heti 1-2* kell fújni).
maui: Szerintem kell a lötty, fontosabb a megbízhatóság a súlytól, azért tarcsi most a TPU (ragasztva van a szelep).
Sz'al 1 szó mint száz, megpróbálom a drótos sima külsővel hogy bírja a felni, és ha nem habzik orrán száján, rendelek TLR Rocket Ronokat.
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
slx
-
ZolkoW
őstag
válasz
6030D
üzenetére
Hasaggymegnek is válasz, emékeim szerint ez a Fulcrum olyan, hogy eléggé V-profil belül, és nincs olyan perem/polc, amin a rendes tubeless felniknél a külső pereme megáll nyomás nékül is. Léteznek műanyag betétek (pl. Bontrager a saját kerekeihez), meg vastagon tekert ilyen-olyan szalagok, de tény, hogy egyszerűbb mutatvány, ha olyan a felni, ami erre elő van készítve. (nekem viszont több olyan külsővel sikerült már megbízhatóan tubelesseznem MONTIN, ami hivatalosan nem is tudta, sőt, drótos is volt köztük ráadásul, igaz, TLR felnin)
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
3,5 baron aszfaltoztam vele, terepen meg 2 bar körül. A löttyöt mindegyik megtartja, max 2x kell bele a szalag (nem én csinálom, de talán a Schwalbe vált be legjobban). Tejből is 1-1 dl megy bele, ezt is sokan kispórolják. Az elméleti problémát az szokta okozni, hogy nincs perem a felnin, és elvileg ledobja. Ezt nagyon alacsony nyomáson el tudom képzelni bizonyos esetekben (sodrós kanyar, bedöntve), de nekem sose dobta le. Én mondjuk magasabb nyomáson megyek, mint az átlag, de a haveri körben mindenkinek így van szerelve az elmúlt ~10 évben, és senkinek sem volt olyan, hogy leugrott a gumi, pedig mennek alacsony nyomással (Csabi azt hiszem 1,4 körül, de ő gyerektestű).
Országútin viszont úgy tudom nem vált be a gettotubless, talán még semmiho írta a másik fórumon, hogy gondja volt vele.
Szóval az általam leírtak csak montira vonatkoznak, mielőtt valaki miattam esik aszfalton.Szerdán délután nem montizunk egyet? Ki kellene már próbálni ezt az új féket.

-
válasz
6030D
üzenetére
Igen, 0,4-0,6 barral megy most belsővel.
A felni régi design, és felnifékes, de tárcsafékes a kerék.mauimagic: Lassabban olvass, ez hátha kompenzálja hogy közepesen érthetően írok
.
Külső gumit akarok elsősorban cserélni (a 80 jurós 600 grammos RR ), de akkor éri meg, ha megy tyúblesz.
A nem kivehető szelepmagos TPU (ilyen most a tartalékja) esetén az a baj, hogy nem tudok bele löttyöt tölteni, így pár hetente az edző szerelheti a defektet (ha van nála szerszám meg van belső/folt), és lemaradnak a lurkók a szerelés időigénye miatt a cukrászdáról, és akkor lincshangulat lesz
.
Szóval tej kell, vagy így, vagy úgy, ezért kell hogy kivehető szelepes legyen a belső szelepe, ha belsős lesz.Hasaggymeg: Gondolom még egy faktor az is, hogy helyén maradjon a gumi a felni, bár ez hooked, szóval gondolom ez nem kéne probléma legyen.
-
Ringman
félisten
válasz
mauimagic
üzenetére
Szelepmagot mikor is cseréltem utoljára belsőben? Ja, soha
ha külsőcserénél látom, hogy valamennyire beleragadt a folyadék vagy elgörbült az agresszív pumpálástól, akkor kidobom, kb 100 forint darabja aliról.
---
szerk:
Nem tubeless szelepről volt szó (ott nyilván kell néha kiszedni, tisztítani a szelepmagot), hanem belsőről.
ja így ok. -
ZolkoW
őstag
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Sent from my Temu Tablet lemaradt
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nem tubeless szelepről volt szó (ott nyilván kell néha kiszedni, tisztítani a szelepmagot), hanem belsőről.
A foscunami, ami a Temu app telepítést követően a telefonomra ömlene, nekem már sok lenne.
De lehet ezt is túlgondolom, nem lennék meglepve
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Amíg az Alit részesíted előnyben a Temuval szemben, túlgondolod.
...ami meg a szelepmagot illeti, valahányszor gumit cseréltem mindig sajnáltam kicserélni a Mavic kerekekkel kapott saját szelepeket, azok mindig maradtak és csak a magot cserélgetem időnként. Mondjuk félek is egyszer csak megadják magukat és letörnek, engem meg az útfélen hagy az immár 4 év/ 25e km futott, és már sokat kapott szeleppár.
Mondjuk így... [kép] -
Mérve 2.25 a 20C felnin a 24x2.4es kis bütykös Booster. Ennyi kell fullmerev gépen, főleg hogy ők technikában nem ott tartanak mint mi (de sebességben egyre közelebb
).Tubeless azért (is) kellene, mert akkor tud lejönni a Rocket Ronnal 2x300g, illetve most is van a belsőben egy kis lötty - erdőben mennek, szedik a tüskéket. Csak a külső csere 2x130g, 32k-ért...
TPU lenne a sweet spot, ha lenne (Ridenow) kiszedhető szelepmagos, de csak a tubolitó tűnik annak. Az megy még egy huszassal fejelné meg a bulit... Vagy külső marad és csak a tubolito, az viszont csak 110g, annyiért megint nem éri meg szerintem.Itt a többiek az edzésen lévő kölykök, és hetente, mászásonként marad le (jellemzően 2.1es.gumik, kb 2"on). Nem tragédia, de nyilván törpölök lenne e megérős fejlesztés...
Salzon karbon v villa, könnyű kerék, spd; vannak durvább bringák az U9ben
-
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Gratulálok mindkettőtöknek
-
mauimagic
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Én 20"-ra számolgattam, 24" is hasonló szerintem.
20"-osban Rodi scorpion, vagy remerx kapható normális áron ≈3e/db (összesen €15). Sajnos csak 32 vagy 20H- találtam, dögnehéz is ≈450g, de a gyári 36H-nál így is jobb.
Agyak: Goldix370 $70 (€60) körül szokott lenni a pár leárazva 400g. Húzott küllős kicsit kevesebb. Itt lehet komolyabb súlyt megfogni.
Küllők+niplik kb €0.65/db €42Ez így €120 körül megáll, súlyt nem számoltam, de biztos hogy jóval kevesebb a gyárinál. Persze van normális felni is, Spank 340g körül, úgy rá kell locsolni €100-at még, 200g-ért...
Küllőkre is mehet a világ pénze, én biztos nem szopatnám magam vele, úgyhogy 2.0 straight gauge...Szerintem hatalmas overkill a kerekekkel bajlódni, gumicserével €60-80-ért többet fogsz meg, Schwalbenak vannak könnyű gumijai. Mondjuk én másképp állok hozzá, ha nekem elég a 29x2.2, akkor biztosan nem tennék fel a gyereknek se szélesebbet, nem a Whistler Bike Parkba járunk, egy 20x2.0 bőven jó szerintem.
Tubelessel sem szaroznék, TPU, azt jójaz.A mezőnyben egyébként nem gyári kerékszettekkel mennek?

-
6030D
addikt
válasz
INTELligent
üzenetére
Gratulálok! Jó volt a beszámoló is, köszi!
-
válasz
mauimagic
üzenetére
Ja, itthoni versenyekre azért se nagyon mentünk, mert ami 1-2 órányira volt, ott 18k lett volna hogy menjen, meg kísérjem (látom már féláron van a kísérő nevezése).
Az meg valamiért nem motivált...
Amúgy U9be van, ahol már vannak kis terminátorok is (legalábbis Bad Goisernben voltak, az első úgy ment mint egy felnőtt!). -
válasz
mauimagic
üzenetére
Nem a dobogó érdekel (bár Komárnóban 4. lett a 32. helyről indulva), hanem a csoportban a 2 leglassabb mászó egyike, de pl 24es méretben neki van a legballonosabb gumija (teló helyett), és nyilván nem segít egy 27kg-os lánynak ha 920+30g van a felnin. Az nem biztos hogy a legnehezebb gumi is az övé, bringából meg a 24 esek között szerintem szuszinho meg az én gyerekem megy a legkönnyebb gépekkel (a többiben jellemzően telóféleség van), de ezek is 10,5-11kg környékén vannak, több mint a gyerek súlyának harmada.
150€ még fűzetéssel is érdekes lehet; de nyilván függ attól mennyi és milyen lesz, van valami link, infó?
Bő 300 gramm esne le kerekenként a RRokkal ha tartja a felni a nyomást, 16k/db, (+szelep; szalag van) forintosítva megérné.
Ha megy belső nélkül. Mert kicsi lötty kell a belsőbe is, abból butilt találok amibe mehet; csak a külső 2x130 grammjáért meg nem érdemes foglalkozni, főleg 32 pénzért (legyen mindenestül 40, mire kiderül ha nem jó, csak belsővel).triatlonosok:
-
szuszinho
őstag
Gép vagy, gratulálok!
-
Cranium
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Kicsit jobban beleástam magába a témába, a bringa amúgy egy használtan 25 ezerért vett Xfact MTB. Nyilván tudom, hogy szarból nem lehet várat építeni, nem is Tour de Francehoz kell, munkába járáshoz kell csak, néha kisebb távokat megtenni, aztán ha tudok valahogy javítani a helyzeten, akkor megpróbálom. Jelenleg 50-559/26x1.95 gumi van rajta, azt cserélném akkor egy 47-559/26x1.75ösre aminek a mintázata aszfaltra is jó lenne. Hátsó kazetta 14-28T kialakítású, max azt cserélném le 11-28T-sre. Illetve nyerget cserélni, jelenleg széles, rugós, inkább városi bringához való van rajta. Aztán talán tudok javítani valamit helyzeten
-
válasz
INTELligent
üzenetére
aztakutya!

-
dom1n0
őstag
válasz
INTELligent
üzenetére
Huh megint egy elso hely
Hat nem semmi, gratulalok nektek, nagyot mentetek
-
Toobee
veterán
válasz
INTELligent
üzenetére
Gratulálok mindkettőtöknek!
-
INTELligent
senior tag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Jovok en is a beszamoloval
. Nehany helyen redundans leszek.8-ra Fuzfon voltunk, brutal nagy szel volt, emiatt az ironman OB-t el sem inditottak 7-kor. En valamiert azt hittem, hogy 9kor rajtolunk es nem 10kor, de vegul egyik sem jott ossze. Eloszor 12-t, majd 13-at mondtak, mert mindenkepp triatlonkent akartak megtartani a versenyt. Az IM tavot elengedtek 10kor duatlonkent. Amit jo jelnek vettem, hogy amikor nekem szegezodott a kerdes, hogy milyen esetben mondanam azt, hogy en inkabb kiszallok, csak nezni tudtam, mint az a bizonyos boci, mert hogy ilyen opcio nem volt.
Emiatt borult a start elotti betoltes, es valoszinuleg tul sokat ettem, mert attol feltem, hogy nehogy ne legyen eleg CH bennem a 3 oraval kesobbi rajt miatt. Ez valoszinuleg fejben is valamennyire megboritott, mert hiaba keltem kipihenten es telt jo hangulatban az autout, a strandon varva almos es kisse elgyotort voltam. Probaltam pihenni, meg csinaltam egy kis box breathing gyakorlatot, de nem lett az igazi.
Sunyi ido volt amugy, a napnak volt ereje, igy bevettem egy sotabit elotte.Uszas
Az uszasnal az eredti 950m helyett vegul 1200-at usztunk (az online idok meg a rovidebb tavra voltak kiszamitva, olyan 2:1x/100m-es tempot usztam), ami 2 kor volt - ezt start elott nem sokkal tudtuk csak meg. Elvileg ezt engedte csak a vizirendeszet, mert brutal nagy szel volt. Viszont a viz lehult, igy lehetett neoprenben uszni
.
Start elott fejben nem a legjobb gondolataik voltak ("mit akarok en itt?"). A start tomegstart volt, en a kulso iven a 3. sorbol rajtoltam. Volt bunyo rendesen, bar en szerencsere nem fogtam ki agresszivabb sporttarsat. A gyemant alaku palyan az elso hosszu szakasz alig akart veget erni, aztan egyszer csak atkapcsolt a fejem, es onnan ment - visszafele a hosszun eleg nagy hullamok jottek, neha ez enyhe hanyigert okozott (akkor nem tudtam eldonteni, hogy GI distress, a hullamzas, vagy mindketto okozza). Vizet egyszer nyeltem csak, akkor is alig, szoval a hullamokat jol sikerult kezelni
. Valoszinuleg viszont sokat vesztettem a kulso iven, de nem mertem bevallalni a belsot.
Mivel a forditonal csipo alattig ert a viz, ott futva fordultunk. Amikor 1k-nal pittyent a Garmin, akkor felocsudtam, hogy je, ennek mindjart vege, es picit rakapcsoltam. Meg a vizbol kieeres elott levettem a neopren felsoreszet, de az ujja nem akart lejonni, igy a lepcson nagyon figyelnem kellett, szerencsere ez nem lassitott le.
Aminek orultem, hogy ket technikai hibamat tudtam korrigalni (ill. nem nagyon kellett) : az egyik, hogy nem huzom vegig a csapast (vagyis az ero nincs meg addig, amig a kezem hatraer a combomig), ill. hogy tulsagosan kinyitom az ujjaimat. Van is ma izomlazam a felkar belso oldalan, szoval ez valoszinuleg jol sikerult
.
T1
Minden siman ment, leszamitva azt, hogy a keskeny folyoson ketten totyogtek elottem lassu setatempoban, en meg futottam volna SPD-SL-ben. Becsatolas siman ment.
Bringa
A bevezeto szakasz eleje nagyon katyus volt, meg ki volt rakva egy bolyasor, emiatt mindenki lassan ment - annak ellenere, hogy ott meg nem volt sebessegkorlatozas. Ez nem tetszett nagyon nem volt egyertelmu - plusz a sok katyu lerazta a felsocsorol az egyik gelemet (nem hianyzott). A masik koffeineset egybol be is nyomtam.
A vasuti atjarotol volt korlatozas a vonat miatt/utana egy vekony kordonnal zart reszen lehetett csak libasorban haladni - 25kmh, atlagsebesseget mertek chipszonyeggel, afolott kizartak. Szoval jo volt pihenni.
A bringapalya az eddigi legjobb volt aszfalt szintjen (egy korforgalom mindharom kijaratat jartuk meg, ebbol a 2. volt hosszu egyenes), csak hat a szel brutal eros volt (erre elore szamitottunk) - meg nem jottek a wattok.
280W korul kezdtem, de ezt alig birtam tartani. A 16x bpm megvolt, de ehhez ilyen 210W koruli ertekek jottek csak (verseny elott kalibraltam a wattmerot, lehet ez okozott ugrast, mert eddig nem kalibraltam). Rengeteget eloztem, a hatszeles elso feltavon a lejton 50+-szal jo volt szaguldani (leszamitva az a jomadarat, aki szalonspiccest mimelve - es remelem nem kapott napszurast - a lejton elottem tamolygott oda-vissza; na ot picit paraztam konyoklon megelozni).Fordito utan jott a feketeleves: szembeszel es emelkedo. Eddigre a 27 fok vagy a naop beutott, mert a fejemet nem ereztem teljesen 100%-nak. Mindemelle meg a gyomrom sem volt teljesen rendben - en hulye meg a nagyobb terheles miatt csak ket ISO-s (+citrulline + beta-alanin+sotabi) kulacsot vittem (90g/40g CH). A forditonal adtak fel kulacsban vizet, azert kinyultam, de leesett. Mindemellett igyekeztem inni.
Ez fejben nagyon nehez volt, mert hiaba tekertem, nem ereztem, hogy haladok. Par IM tavos beelozott bringan
, meg nehany rovidtavossal adok-kapokot jatszottunk. Konyoklon eleg jol birtam, az valoszinuleg sokat adott. Viszont mindket terdem elkezdett fajni. Vegig nagytanyeron mentem, "nehogy leessen veletlen a lanc", ez lehet bazi nagy hiba volt - bar vegig 90 rpm-et hoztam, szoval elvileg nem kellett volna nagy gondnak lennie.
Sokszor fejben elkezdtem bezoomolni, csak az elottem levot akartam befogni - ez kellett, hogy az instant fajdalomrol elterelje a figyelmemet tobb-kevesebb sikerrel
Azt tudom magamrol, hogy szelben sokkal gyengebbnek erzem magam, erre esetleg van valami javaslat, hogy mire kellene edzeni? Muscular endurance?Az utolso kijarat a korforgalomnal eleg razos utra vitt, odafele a szembeszelben mar csak 14x bpm-nel voltam, hiaba volt kb ugyanaz az RPE
. Ezutan fordult picit a szerencse kereke velem egyutt, mert visszafele jobb aszfalt es hatszel, ott azert megraktam. Majd a bevezeton full hatszelben fekezve tekertem, hogy ne legyen meg a 25kmh
. Az utolso katyus szakaszon egy srac megelozott, en a katyuk miatt nem mertem nagyon megnyomni. Ja, meg jott egy kocsi, ami az elottem levot, es icipicit engem is lefogott
.
T2
Ez patika volt, csak az elottem levo ment lassan (oszinten nem ertem, mert annyira nem gaz stopliban futni). Cipo pikk-pakk fel es mehet. Es ekkor hangzott el, hogy "a rovidtav eleje itt van a depoban".
Erre en: az elejeeeee? Mennyire az eleje? Na mindegy, menjunk - ott es akkor az eselytelenek nyugalmaval, foleg a borzaszto(nak tuno?) bringa utan.
Futas
Hat hogy miert kell mindig valamennyi soderes palyat belerakni
. Az nagyon megtorte a ritmust. Szerencsere a forma nem esett szet. RPE-re futottam, mert a pulzusov is picit mintha elcsuszott volna, meg nem akartam tulloni, plusz fujt a szel es inhomogen (soder/terko) volt a talajburkolat. Azt hittem, hogy 4:3x-eket fogok futni, de 4:0x-szel kezdtem, az elso k-k atlaga meg be is figyelt 4 ala. A frissitopontokon magamat locsoltam vizzel. A kor feltavjan a fordito ismet soderes resz volt, na itt kicsit mar elegem volt. Paran mellette a bringauton futottak, de ott volt forgalom, es nekem nem volt 100% mentalkapacitasom arra, hogy ott kerulgessek.A 2. (utolso) korre menet bejott a tomeg a futokorre, ebbol 2x lett is pici frusztraciom. A frissitopontokat ugyanis a 2 sav kozepere tettek, hogy mindenki konnyen elerje - igen am, de igy nem fertunk el egymas mellett az uton, valaki pedig setalva ivott. Ugyhogy ott volt par mini-akrobatika bemutato
. Ami segitett, hogy az UTE-sok az aszfaltot vegigfujtak motivacios uzenetekkel ("Csinalod?" / "Nem faj" / "Gep vagy"). Hogy ez mennyire kellett
- meg egy kis ISO is, azt a frissitoponton megoldottam. Meg az is, hogy be tudtam fogni par embert futas kozben. Talan az utolso koron meg a fordito elott, az eselytelenek nyugalmaval elkezdtem motivalni a szeteso futokat. Akinek a mezen rajta volt a neve, azt szemelyesen megszolitva. Paran meglepodtek
.Aztan az utolso fordito utan valamikor beutott a second wind, az onnan oromfutas volt, minden kulso kenyszer nelkul. Egyszer kellett kicsit eszbekapnom, mert picit beesett a sebesseg. A veget valamennyire megtoltam.
A celba erve nem mondtak be semmit, ott kerdeztem meg az egyik rendezot. Es akkor nem tudtam, hogy fiu vagyok-e vagy lany. Onnantol kis ketkedes egy darabig, majd egy jo relaxalo masszazs utan meg egyszer csekkolva beutottek az endorfinok a fejembe is, immar nem csak a labamba (Endo Pro 2-ben futottam).
TL;DR

Balázs: itt is nagyon koszi mindent, kivaltkepp, hogy a vegen csak miattam maradtunk meg tovabb, hogy az eredmenyhirdetest megvarjuk
-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
-
Szakbarbár
aktív tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Én is voltam, csodálkoztam is, hogy a rajtnál miért balra mennek. A Budakalász-Szentendrei úton mentek a KFC felé majd végig a 11-esen, a Flyby alapján.
Ma számomra is nyilvánvaló volt a csapatban tekerés előnye. Eddig sose mentem csapatban senkivel. Most kb az első 30 km-en mentem egy 10-12 fős bollyal. Ugyan az a tempó, ami szólóban 170-es pulzussal megy, a sor végén 140-150-es tartományban kényelmesen tartottam. -
zsamiatt
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
A szigeten van bringa ut?
-
válasz
zsamiatt
üzenetére
Nem eltévedés, direkt Kisorosziba megy az útvonal. Gondolom, Keviczky József ott lakott, vagy egyéb köze volt a faluhoz. Nem találni erről infót, majd egyszer megkérdezem :-)
A főút csak a szokásos volt, néhány barom a szembejövőket veszélyeztetve előzött, ahelyett, hogy várt volna 3-5 mp-t. Inkább az út minősége az, ami évről évre szarabb, még mászáskor is rázkódsz, mint a franc. Lefelé meg halálfélelmem van 50 km/h felett, nem is nyomtam.
-
zsamiatt
őstag
Bringas nadragokban van kimondott verseny, mtb es trekkinghez valo? Csak mert az ules pozicio miatt gondolom mashol van a tomes. Nortwave helyet mit lenne erdemes venni ami nagyobb sulyt bir tartossan segiteni? Iletve 4-6 ora se lenne rossz.
-
zsamiatt
őstag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Tahitotfalunal mi tortent? Eltevedtetek? Vagy szandekosan mentetek zsak "utca" ba?
Jo menet lehetett. Nem volt nagyon gaz a fouton? -

Mai csapatás, de a sztori... első ellenőrzőponton telefonál egy csaj, hogy hol vannak a többiek. Kiderült, ellenkezdő irányban kezdtek tekerni, de 30-an (CCW a jó irány). Tipikus outis csordaszellem, bár biztosan mindegyiknek ott figyel a kormányon az ötszázezres Zsármin, egyik se volt képes betölteni az útvonalat
Kíváncsi leszek, virít-e majd sorban a sok DNF az eredményeknél, mert amúgy előbb átmászni Pilisen könnyebb, mint 80 km után szerintem.
Vajon akad itt olyan, aki volt?

-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
köszik!
nem tudom, valahogy annyira nem keltette fel az érdeklődésem, pedig ugye pont az marad ki belőle, amivel csak a szívás van...
de lehet pont ezért kicsit ingerszegényebbnek érzem, nem tudom. egyszer ki kéne próbálni, de most nem volt tervben, idén már csak a félmaratont terveztem 5 hét múlva. -
mauimagic
senior tag
válasz
MC Pite
üzenetére
Kereket is kerestem könnyebbet, de nagyon ritka és rohadt drágán van.
Normális kínaji ratchet aggyal, új felnivel kijön max 130-50 EUR-ból ha te fűzöd, ami nem egy rocket science...Eladni majd 12 EUR-ért fogod tudni, de szólj előtte, én 15-öt is adok érte
Ahogy a versenylistákat nézem, U7 lányoknál ha sikerül végigmenni, már kb garantált a dobogó szal sok tuningnak nem látom értelmét. Másrészt szarból várat kategória, kb fulton Csepel pimpelése ugrik be róla, mindent lehetne jobbra cserélni, de minek, úgyis kinövi...
-
zsamiatt
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
A vizbe nem rantotad meg oket a labuknal fogva? Imadja a labgorcs
-
Srácok, általában mi a tapasztalat gyárilag nem tubeless ready felni belsőmentesítésével? 20C, 507.
Tubeless szalag+szigszalag kombóval elég nagy az esély hogy 1bar alatti nyomás megmarad, vagy korántsem biztos hogy tömít annyira mint szeretném? (A Touroad TR kereke is eresztett a felni összeillesztésnél...)Most a lányom 920 grammot forgat gumiban / kerék(+lötty még 30g), belsőből olyan tpu-t csak tubolitoban látok ami (elvileg) cserélhető szelepes (mérve 57-507), ha meg megy vissza a 185 grammos belső (+benne kicsi tejjel) akkor nem érdemes a külsőcserét meglépni (735>600g). Kereket is kerestem könnyebbet, de nagyon ritka és rohadt drágán van. Kerekenként negyed kg mínuszért megvenném a Rocket Ronokat, de 130grammért nem, akkor maradna neki a(z egyik?) legnehezebb kereke a csoportban oszt kész.
-
pbors
tag
válasz
Csápájev
üzenetére
Jellemzően nincs rá szükség.
A stopliban nem tud igazán kárt tenni semmi, ha meg mégis, akkor igazából a stopli az eldobható kategória.
Ha a kopogás zavar, akkor vannak túrázósabb cipők, aminek rendes gumitalpa van, és mélyebben van benne a stopli. Ezekben gyalogolni sem kényelmetlen. -
SteveAd
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
En pl. kifejezetten szeretem a vaddiszno mortadellat (sajnos nem olcso). De komolyra forditva, Bp. belteruleten elvileg nem lehet vadaszni (BRFK engedely kell kiloveshez is). Egy XII. keruleti vadasz srac eleg reszletesen el is magyarazta (a lovedek elpattanhat, veletlen serulest okozva stb.). Budaorson viszont pl. vadasznak (szinten vaddisznora), esti/ejszakai orakban lehet, nyilvan megfelelo korultekintessel. Nem lennek a vadasz helyeben (amugy sem). De a mortadella johet
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
SteveAd
üzenetére
Komolyan érthetetlen, hogy előállítjuk drágán és környezetszennyező módon a sok húst miközben ott van készen, csak be kell gyűjteni a többletet és mindenki jól jár.
Fegyverbe NEResek!
...bár egy része ezeknek a 7végi újgazdag divatvadásznak annyira hülye, hogy város széli vadászatukkal félő nagy lenne a collateral damage, embertársaik kárára.
-
SteveAd
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Megkinalom oket legkozelebb szendviccsel, hogy hulljon a fergese.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Tényleg sok van, meglehetősen szapora állat és már rajtunk, na meg a migránsokon kívül semmi sem szabályozza a populációt. Amúgy meg nem is értem, hogy miért van ennyi mikor az összes neres vadászik.

SteveAd...azt kellene árstoppozni és gyéríteni, legyen mit enni a sok nyugdíjasnak, nem a csirkefarhátat.
-
SteveAd
tag
válasz
mauimagic
üzenetére
Az a vicc, hogy az MKKP-s polgit tamadja most az allami "media" (khm-khm) sotetzold maszlaggal.
Amugy most tenyleg sok a vaddiszno, es ezek nem is akarnak "hazamenni" az erdobe. Szoval mostanaban montin nagyobb biztonsagban erzem magam montin mint orszagutin a II./XII. ker. meredek utcain
-
SteveAd
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ASP miatt nem lehet attelepites. De amugy az a rohej, hogy a malacvedok attelepitenek a szegeny, ember altal "kiszoritott" vaddisznokat, arra nem gondolva, hogy a vadonba attelepitett vaddisznok eleve vadaszok trofeaikent vegzik.
-
mauimagic
senior tag
válasz
SteveAd
üzenetére
Kicsit fel van fújva ez a vaddisznó story is, gondolom azért, mert Csenge asszony az indokoltnál jobban megijed a Zugligeti úton kukákat borogató pár fős kondától, jajjnehogy lehúzza a zikszötös St Móricz Sparking Snow festését
Mondjuk ha nem b.sznák tele a kukát Lidl-ös lazacmaradékkal, lehet nem lenne gond...Én örülök neki hogy több van, pedig közvetlenül erdő mellett lakom. Pár éve szinte eltűntek, a sertéspestis miatt nagyon sok elpusztult (hivatalosan migráncs edobott pesises szendvicsével magyarázta az agymosó közmédia
) -
válasz
Csápájev
üzenetére
van olyan, hogy stoplivédő, bár én csak spd-slre láttam, de alin biztosan találsz spdre is. hogy fel tudod-e rakni, az már más kérdés, montis/trekking cipőből van süllyesztett stoplis talpú is, ezekre nem biztosan fér fel.
amúgy miért kell homokosok közé stoplis cipőben menni?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
SteveAd
üzenetére
Amikor óránkén állatok millióit öljük le világszerte, hogy legyen mit zabálni a mekdonácban én értetlenül állok a vad túlszaporulat gyérítésével kapcsolatos magyarázkodás előtt.
...természetes, ránk is veszélyes ragadozó populációszabályzókat kiírtottuk így ez most a mi feladatunk, pont. Áttelepítés, pfff...
-
SteveAd
tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ja, mondjuk a Vertesben sincs vaddisznohiany, de azok felenk, embert messzirol elkerulo vadak, ellentetben a budai Hegyvidek genetikailag modosult varosi kondaival
Import medvekkel biztos lehetne gyeriteni a vadkanpopulaciot (csak nehogy komolyan vegye valaki ezt az otletet).Par eve a piros haromszogon en pl. nem a gyokerek miatt aggodtam hanem szinten a medve miatt (akkoriban talalkoztak terepfutok a felvideki "latogatoval" a kornyeken)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
SteveAd
üzenetére
Neki a vaddisznó szinte gyógyír a juhászkutyák és medvék után, amolyan levezetés.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Más...tegnap újra teszteltem a kress ölertet mikor újfent nem sikerült átvergődni az NHH - Csóvi piros 3romszög hírhedt rézsűgyökerein.
...mert bár van már egy kis ösvény taposva alattuk, lekanyarodva szokás szerint árok irányába voltam kényszerült letenni lábam...~5 méterrel lentebb a lejtőn, ugyebár. Működött, legalábbis zasszonynál aki alig koppantam máris hívott.
Lányom viszont pont 2 óra múlva kérdezte meg mi volt. 
-
szuszinho
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Gratulálok!
-
lsebestyen
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Gratula a triatlonos szakágnak!

-
Toobee
veterán
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Gratulálok
jó olvasni a beszamolókat, várjuk őket folyamatosan
duatlon szezon még csak most indul. Csinálod majd azt is? -
Csápájev
őstag
Létezik spd stopli takaró gumi vagy ilyesmi? Amit ,ha felteszek, akkor mondjuk egy homokos dunaparti helyre is be tudok sétálni?

-
attiss66
senior tag
válasz
totron
üzenetére
"...nekem a motorosok a kedvenceim. 10-ből 9 látja, hogy fogom be a fülem, nem bír 1.5 másodpercet várni az előzési manőverével vagy bármivel, pont a fülembe kell bőgetni a szarját - és ezekből sok van."
Volt már nekem is jópár eset, hogy jöttek szemben a motorosok és amikor kb mellém értek el kezdték bőgetni a motorokat, jelezve, hogy az milyen menő, hogy ők milyen menők a motoron, vagy köszönés is lehet elvileg, nem tudom, de azért én ilyenkor mindig elmormogok egy imát az orrom alatt, ami így szól:
"-A gázt könnyű húzni köcsögök."
-
ZavaBalazs
őstag
balatonman rövidtáv
Patrikkal (INTELligent) mentünk kocsival, kora reggeli indulás, hogy kényelmesen odaérjünk a 10 órás rajt előtt. 8-kor leparkolunk, és akkor látjuk a hírt a facebookon, hogy a rövid- és középtáv rajtját már 2 órával elhalasztották a viharjelzés miatt, rohadt nagy szél fújt, nagyon hullámzott a víz. az irontávot elindították 3 óra késéssel duatlonként, itt egy kicsit szurkoltunk, mivel mindketten szarul úszunk
ugyanakkor mégis úgy az igazi, ha kicsit szívunk is, nem csak a jó részek vannak benne.
végül 3 óra késéssel minket már triatlonként tudtak indítani, szóval így utólag a szervezők részéről jó döntésnek bizonyult a halogatás-reménykedés. az ironosoknak azért nagy szívás volt ez, főleg, hogy ez volt az OB. 
úszás
extra nehezítés volt, hogy az eredetileg 950 méteres (közép- és irontávra optimalizált pálya, azért rövidebb a rövidtáv a hivatalos másfélnél) pálya helyett egy 600 méterest tudtak felhúzni, amin 2 kört kellett úszni, szóval kaptunk 250 métert ajándékba
21 fokos víz, hullámzás, tömegnyomor, nagyon jó volt. az első körön nagy bunyó ment, ilyenben még nem voltam, eddig ehhez képest kifejezetten udvarias eseményeken vettem részt, ez tök olyan volt, mintha mindenki direkt geci akarna lenni. a második kör második felében (az a +250 méter, ugye) elkezdtem nagyon szarul lenni, azt hittem elhányom magam, a 3 óra késés nem kicsit borította meg a verseny előtti tápolást. azért sikerült átvészelni, és a bringa elejére már rendbejöttem. 100/107, csodálatos eredmény. 
+1: a rajtcsomagban volt egy szuper fekete kotongumi "zoggs" felirattal, utólag kiderült, hogy ez a kötelezően viselendő spónzori úszósapka. otthon felpróbálva 5 mp viselés után maradandó fejfájást okozott, nagy boldogság volt, hogy majd ebben kell úszni. szerencsére kicsit ki tudtam tágítani a gyerekek építőkockás vödrén, így élesben már kevésbé szorított...bringa:
ez két részből állt, egy 3 km-es kivezető szakaszból, és a 34 km zárt pályából. a kivezető felén (vasúti átkelő + forgalmas közútból lekordonzott folyosó) szigorú 25 km/h sebességkorlát volt, amit átlépve kizárás jár, viszont mindenkinek egységesen úgy számolták, mintha 25-tel ment volna végig, tehát nem érdemes kicentizni. viszont ez rosszul volt kommunikálva, nagyon sokan úgy vették, hogy az egész 3 km-re vonatkozik, holott a depó és a vasúti átkelő közti részen lehetett volna menni. kifelé előttem lassan mentek, előrekiabáltam, hogy itt még mehetnek, nem mentek, én meg nem mertem a (mint később kiderült, csak a gyalogosok számára kirakott) bóják túloldalán végigelőzni a sort. strava alapján nagyjából másfél perc maradt benne, mindegy, nem a hawaii ironman múlt rajta![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a fő szakaszon a tüköraszfalt mellett sajnos durva szelünk is volt, szerencsére a pályával párhuzamosan fújt. hogy mennyire, azt asszem ez mutatja a legjobban:
meglettem volna nélküle, a hátszél a fordító előtti nagy lejtőn semmit se ért, viszont a visszaúton nagyon fájt a szembeszél. szokás szerint sok előzés, mert volt honnan, engem szerintem csak irontávos előzött néhány. lényegi részre kb 210W NP jött ki, kicsit több volt tervben, de menet közben így adta ki.
visszafelé a vasúti átkelőnél odakiabáltam a szervezőknek, hogy "innen lehet nyomni neki, ugye?", mondták, hogy az időmérő szőnyeg után nyugodtan. az előttem haladók ezt megint nem fogták fel, csordogáltak tovább 20-szal, én meg most már el mertem küldeni a bóják mellett egy pár könnyű előzésért.
a vége 12/107 lett, ezzel nagyon elégedett vagyok.futás:
sok mindent erről nem tudok mondani, nem sok érdekes dolog történt. 20/107, megint 10 km-es PB-vel fejeztem be, lassan hagyomány lesz.
összességében 36/107, bárcsak duatlon lett volna, akkor top20.
frissítés: rajt előtt negyed órával egy gél, bringás lassúzónában oda-vissza kiskulacsból 1-1 gél kis vízzel meg fél-fél gyümölcszselé, bringán 70g iso, futás harmadánál egy nem betervezett gél, de úgy éreztem, hogy elfér még. lehet csak placebo, de gyorsan beütött, a második köröm gyorsabb lett. nagyjából 100g/óra, ha a rajt előtt negyed órásat ér a 0. perchez számolni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
a szervezés (a lassúzóna rendes kommunikálását leszámítva) tetszett, a vasi vasember mellett ez volt eddig a legjobb esemény, amin voltam, ide tuti jövök még, terv szerint féltávon jövőre.
a pályák jók voltak, a bringás tényleg patika (leszámítva az utolsó kis fordítós szakaszt, az régebbi út volt, a széle kicsit már huplis volt. még szerencse, hogy végig a belső félsávban mentem az előzéseknek köszönhetően
amúgy jobbra tarts volt), körforgalmat meg a fordítókat leszámítva gyakorlatilag full egyenes, semmi technika, ez kell a triatlonosnak. a futópályán volt egy kicsit süppedősebb kavicsos szakasz, de nem szólt érte senki, ha mellette a bringaúton futottunk.Patriknak hasonlóan ment, csak minden jobban, de erről majd ír ő.
gratula itt is, komoly teljesítmény, és fasza kis nap volt!slusszpoén: futás közben valaki a főút túloldaláról átkiabál nekem, hogy "hajrá Balázs!", de nem tudtam kivenni, ki az, és nem értettem a nevét sem. visszafelé már átjött a futókör mellé, szgzuri volt az, épp arrafelé bringatúrázott, és kijött szurkolni (a kollégája lett az abszolút első). tök jól esett, innen is köszi, jó volt utána dumálni egy kicsit

-
HRV:
Érték mellett, vagy inkább attól is fontosabb, hogy az egyén normál tartományában, a zöldben maradjon
(Ötvensok lenne a normálom, de augusztusban elkezdett valami megint dolgozni bennem...)
Erdei útvonaltervezés: Ha jelölt bringaút, akkor az aszfalt jellemezően. Gerecsében nem igazán van, vagy ha van, személyautóval nem járható aszfalt, ha erre is kanyarodnál

Keszthelyi hegységben (meg nemrég Vértesben is) nem járható ösvényekbe botlottam, ami térkép alapján még út volt...
Szóval tuti megoldás nincs.
-
válasz
ReFleXx
üzenetére
Openstreetmaphez letölthető androidra a streetcomplete nevű alkalmazás. Be lehet vele jelölni, hogy az adott útszakaszon milyen burkolat van. Nyilvám, ha az ember már ott van és ráfaragott, azon nem segít, de ha mindenki bejelöli az általa ismert, bejárt szakaszokat, akkor a későbbiekben a tervező programok, ember már a korrekt információból tud dolgozni.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Akaratlanul is, de kérdéseddel talán kicsit rá is tapintottál a dolog lényegére...vagyis vagy vad természet ahol mi már csak vendégek vagyunk és az állat az úr, vagy aszfalt és kerítések, meg
önfeledt
bringázás.. A medve nem kihalt nyugaton hanem kipusztítottuk, többek közt kerítésekkel és aszfalttal. Amúgy meg ne aggódj az erdei aszfalt miatt, sok helyen olyan állapotú, hogy utána visszavágysz a simább erdei ösvényekre.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
mauimagic...+1, ha vagy országút, vagy semmi lenne az opció, meglehet a
vagy semmit
választanám és túráznék, terepfutnék, stb...
-
totron
addikt
válasz
attiss66
üzenetére
Bocs, akkor nem szóltam. A felsoroltak miatt kötöttem ki a fast gravel mellett, csak haladsz és kész, vagyis azzal a legjobban. Amilyen úton tegnap jöttem, konkrétan úgy 6x állhattam(!) volna meg országútival, olyan otromba hibák vannak. De így a semmiből is, egyszercsak durvák. Nem figyelsz fejre állsz. Van, aminek már nem teszed ki se magad, se a gépet, legyen az szakasz sok trével vagy 'szabadon álló' hiba. Ballonos verzióban is ment az anyázás. Sőt, még az autósok sem mennek rá ezekre. Legalább megértenek vélhetően, hogy én is kihagyom és nem útszélen megyek olyankor.
#338393Victoryus, nekem a motorosok a kedvenceim. 10-ből 9 látja, hogy fogom be a fülem, nem bír 1.5 másodpercet várni az előzési manőverével vagy bármivel, pont a fülembe kell bőgetni a szarját - és ezekből sok van. Amelyik nem érzi kötelezőnek a megőrülést nyilván nincs harag a jelenlétből, egy közúton vagyunk. De amelyiknek a látóterében vagyok konkrétan, mert előz, tehát még a sisak által szűkebbre szabott perifériára sem lehet hivatkozni és a sebességhatárt alllllaposan túllépve csapatja, halláskárosodást okozva, na az már sehogy sincs rendben. Őszintén remélem, hogy 1 nap minimum fél kézzel és fél lábbal ér haza ésvagy olyan mód károsodik ami neki a legfontosabb területét érinti nem beazonosítható, szóval kívánhatom
/ennyi járjon már/extra sovány vigasz. Erősen gondolkodtam a bemutatáson, de nem tudod kivel kezdesz a sisak alatt. Ettől függetlenül kijárt volna akár egy bunyó. Egyszerűen nem csinálunk ilyet. Közúti veszélyeztetés, maradandó károkozás a másikban, csatt nélkül is. Ez valahogy senkit nem érdekel. Különben én is hülye voltam, szombaton, frekventált helyre vezető szakaszon, pocsék párosítás, rossz ómen. De elegem volt az ilyetén veszély kerülgetéséből. Kibaszott motorostalálkozóval találtam szemben magam szembe a célállomáson is. Az ahhoz illő hülyegyerek szintű virtuskodásokkal és hanghatásokkal együtt persze, különben mi értelme lenne... Magamon kívül 1 biciklistával találkoztam, az is helyi lehetett, mert már a nap vége volt. Eggyel, emberek.Ennyire átvette az uralmat a hangostechnika?
Ezt leszámítva kiroá rájd lehetett volna, de sajnos így ég és föld a kettő eset. Jól elkapott oldal- és hátszelek, szépen kitartott tempók. Mindezek után körberöhögtem bármilyen tuningolt kipufogós, szintén őrjöngő 4kerekűt, igaz, részben azért, mert így sokkal kevésbé hallottam-hallom már azokat is....
Nem jó ez így egyszerűen.A kamerás felvétellel is mit kezdesz? Sóhivatal. Elém is begyalogolt simán egy lány telefonyát bújva. Elfelejtettem megkérdezni, hogy mi volt olyan fontos rajta, meg hogy következőleg vonat/ótó elé is ugyanígy gyalogol-e be majd. Mert én még csak-csak értem a bocsit, de a fizika nem. Az a szituáció sem, amikor se ő, se a másik nem figyel épp. Arról nem is beszélve, hogy másoknak is okozhat kárt a hülyeségével.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
zsocy
üzenetére
Ott a rengeteg elkerített területre van tipp? Ha pl terveznék útvonalat, de az elkerített területre vezet, az is nagyon bosszantana. 2 éve amikor ott tekertem állandóan a kerítéseket kellett kerülgetni és a térképre senki nem rakta még fel ezeket a területeket, szal vakon tervezve gondolom simán belefuthatok úgy 500x
.
Már eleve az erdő sem igazán tetszik arrafelé, eléggé sivárnak, kopottnak tűnt, de ha az aszfaltot és elkerített magánterületeket sikerülne elkerülni, akkor legalább tekerhetnék végre egyet önfeledten, anélkül, hogy életveszélyben lennék a medvék, kaukázusiak, kangalok miatt. Ez már valami... -
jjeahh
nagyúr
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
-
zsocy
őstag
válasz
jjeahh
üzenetére
A Vértesben viszonylag sok a beton út, bár majdnem mind olyan rossz hogy simán elmenne singletrailnek is.
Mondanám hogy próbáld ki a Horizont szakaszokat, de a Vértesben az is majdnem végig betonon megy, legalábbis amin én mentem, az az volt.
A Horizont amúgy talán jó tipp lehet mert megy jó montis terepeken is, vagy nézd meg esetleg hol ment át a Divide, az is sokszor bement keményebb terepekre. Legalábbis a videók alapján így nézett ki, sajnos én nagyon gyenge vagyok az induláshoz... Talán majd egyszer -
polk
csendes tag
válasz
Victoryus
üzenetére
Szoktam én is Póstelek felé tekerni, de leginkább reggel, hajnalban- pláne, hogy ilyen meleg van - akkor nincs csődület, sőt emberekkel sem igazán találkozom. Ha az idődbe belefér, próbáld ki a hajnali/reggeli órákat. A nyereggel kapcsolatban röviden: nem biztos, hogy megfelelő neked ez a nyereg, érdemes lenne kipróbálni egy másikat...
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
jjeahh
üzenetére
Szia!
Rég láttalak itt.
A Garmin Conect webes felületén lehet külön montis útvonalat választani.
Vagy az openstreetmapon is meglehet próbálni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás 2 – Kajás poénok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Revolut
- Pedzegeti az új Xbox irányát a Microsoft
- Autós kamerák
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:86%
- Apple iPhone 15 256GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Vásárlunk iPhone 12/12 Mini/12 Pro/12 Pro Max
- Beszámítás! Asus VZ239HE-W White 75Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15Pro 128GB - Kártyafüggetlen, Fekete Titán, 85% Akku - 1év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Kaptam 3 db küllőt tartalékba, de nem igazán szeretném, hogy szükség legyen rá. A szalag meg a szelepek viszont elég hitvány cuccok, nem is tudom, miért kértem hozzá, hisz amúgy is vettem külön. Egyelőre még nem raktam össze, csak az 54t-s upgrade-et csináltam meg, majd holnap jön a szalagozás-gumizás-tejezés. Majd menetkészen ( gumikkal, tárcsákkal, sorral együtt ) megmérem őket, meg előtte a mostaniakat is, azért kíváncsi vagyok, mennyi különbség lesz súlyban a két szett között.

🤭...lehetséges, hogy szerdán elengednek, mikor mennénk? Spartól? Mennyi időre?
Szóval az általam leírtak csak montira vonatkoznak, mielőtt valaki miattam esik aszfalton.

...belegondolni is rossz, hogy ezt egy alkalmazás telepítéséért meg is kapod, ez már tényleg nagyapáink által annyit emlegetett sárga veszedelem előszele lehet! 
.

/ennyi járjon már/extra sovány vigasz. Erősen gondolkodtam a bemutatáson, de nem tudod kivel kezdesz a sisak alatt. Ettől függetlenül kijárt volna akár egy bunyó. Egyszerűen nem csinálunk ilyet. Közúti veszélyeztetés, maradandó károkozás a másikban, csatt nélkül is. Ez valahogy senkit nem érdekel. Különben én is hülye voltam, szombaton, frekventált helyre vezető szakaszon, pocsék párosítás, rossz ómen. De elegem volt az ilyetén veszély kerülgetéséből. Kibaszott motorostalálkozóval találtam szemben magam szembe a célállomáson is. Az ahhoz illő hülyegyerek szintű virtuskodásokkal és hanghatásokkal együtt persze, különben mi értelme lenne... Magamon kívül 1 biciklistával találkoztam, az is helyi lehetett, mert már a nap vége volt. Eggyel, emberek.