Hirdetés
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Mágneses vízálló GPS nyomkövető - 1 hetes felhasználói vélemény
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjeahh
nagyúr
Van ötletetek, hogy a francba lehet elkerülni Magyarországon az összes erdei aszfaltozott utat? Ha kijutnék és tekernék egy kört, nem akarok úgy járni, mint 2 éve. Egy stravas srác útvonalán végigtekertem, de majdnem fele aszfaltozás volt és nagyon kiábrándultam belőle. Nem is sejtettem, hogy erdőben ennyi aszfaltút is létezhet. Most is, ha maps-ra ráhúzom random bárhol az erdőben a streetview emberkét, mindenhol aszfaltot kapok
. Van olyan térkép, amin ezek jelölve vannak? Pl. a Vértesben? -
vlevi
nagyúr
válasz
attiss66
üzenetére
Ma jártam Hollóháza környékén, és láttam, hogy épül új kerékpárút.
Jó részén már le van aszfaltozva, szépen néz ki, de van, ahol folyik a munka, és ott szerintem látszik, mi a baj. Meg van csinálva szépen a széle, szegelykővel, és a szegelykovek között kőzúzalék. De ahogy láttam (Kár, hogy nem fotóztam le), csak pár centi hiányzott a szegély pereméig. Vagyis, akkor, ha jól veszem ki, akkor a erre jön egy lehelletvekony réteg fekete lötyi, kis sárga festék, és kész is van?Máshol, pl Tarcal - Mád között még kész sincs, de volt aki beírta FB csoportba, hogy a már le aszfaltozott részeken toredezik.
-
Kupszi
aktív tag
Sziasztok,
Tud valaki adni egy jó kis tutorial videót arról hogy, egy adott 9sebességes kazettás koszorúhoz , milyen hajtástengely javallott?
Értem úgy hogy az egytányéros rendszert ami sima csészerendszeres, szeretném integrált rendszerre cserélni, de hogy hova érdemes essen, az első lánctányér a hátsókhoz képest. Mi a javasolt setup. Nyilván nem lehet egy vonalba minden sebességgel, de hogy ne dobálja le a legnagyobb tányért mert olyan hatalmas az oldalra feszítés a láncon.
Köszi előre is,
-
D0nci71
csendes újonc
-
Toobee
veterán
Tegnap görgő volt a menü, Z1. 1x1,5 óra, aztán 1x2,5 óra. A szél miatt ma reggel viszont nem mentem, csak az előbb, fiam alvásidejében. Így nem éhgyomros karika volt, gondoltam szimulálok egy pilis TT versenyt az alföldön. 42 percet mentem 232 watton.

Nem hajtottam ki magam teljesen, 8 perc lazább tekerés után gondoltam rápróbálok még egy 40-es Thresholdra, de ahhoz már kevés volt az erő, így azt 20 perc után inkább abba is hagytam. Ez lett az új legjobb 1 órám is: 218 wattal.
Pihenősebb hét volt tervben, de aztán történ valami

-
attiss66
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Melyik része, hogy kilopják az anyagot, vagy, hogy hülyék a mérnökök?/akár mind a kettő is lehetne telitalálat
/ Mert valamelyik stimmel, mert ebben a cigányországban nem spécik a bringautak, az tény.
Nem az én szakterületem, oldják meg a nagyokosok, de mint látjuk, azok xarnak az egészre, hogy ugyan már jól is üzemeljenek a megépített bringautak ugyebár. -
Victoryus
addikt
Mai 50km utáni zagyvaságok. Jobb lett az ülés pozíció hosszabb távon is, de most meg a t....et nyomja jobban. Párnázott nadrág, de mentem párszor anélkül is, úgy sem sokkal rosszabb.
Ma csak 1 gyökér autós előzött 10cm oldaltávval, meg páromat is majdnem elütötte. itt szakadt el a cérna és mentem utána vörös fejjel, elküldeni melegebb éghajlatú vidékre, szerencsére nem értem utol. Annyi lett volna, hogy lassít, beáll mögénk és kivárja a szemből érkező biciklist. Így most éppen nem tarolta le őt is meg minket is.
Dohoz előtt volt valami a bicikliúton, ami megdobta az első kereket, de ijedtségen kívül nem lett gond, a széles gumi megtapadt, bár meginogtam. Szerintem aszfalt darab lehetett. Ez a Wenckheim kerékpárút is... név,hírverés de nulla karbantartás. Akác félpályás, meg a dzsuva is elfoglal 1 métert sok helyen.
Pósteleken szokásos őskáosz, gyerekbicikli, sima bicikli, gyerek, beszélgető emberek az út közepén, boklászó ovisok, és nem szól rá a szülő. Tényleg lépésben tekertünk, mert jetin kívül bármi jöhet, annak van annyi esze hogy nem kószál a biciklis elé.
Hazafelé egy darázs beszorult az órám és a csuklóm közé, de nem tetszett neki szorult helyzete, 2 csípés. Ha már úgyis megálltam, hallom zúg még valahol. Jobb hónalj... de az nem csípett meg szerencsére.Szóval venni kéne sisakot, meg egy menetrögzítő kamerát erre jutottam. Kamerát hova érdemes tenni, kormányra vagy sisakra? 2-3 órát kéne bírnia aksiról. Mennyi egy jó, mit vegyek?
-
attiss66
senior tag
válasz
totron
üzenetére
"Ahol cingárkerekűvel vállalhatatlanba megy át már, ott váltasz gravel-like ballonosabb kerékszettre vagy tartasz 2 bringát."
Három bringám is van. Egy alumonti, ami jóformán átmegy mindenen úgymond.
Egy acélvázas uti, 23-as külső van rajta, azon lehetne pl 28-as, az a villa bírná.
És van egy karbonvázas uti, ami legszélesebbet, 25-ös külsőt bír.
Debrecen-Nyírbátor szakaszon sok helyen a megfelelő a a traktor külső lenne, ha rá tudnám svengolni a felnire.
Montival mehetnék Debrecenbe(de azért az se menne simán a brutál felgyűrődéseken, 4 bárra vannak fújva annak a kerekei is), de ott pont az lenne a lényeg, hogy gyorsan menjek és azt a karbonutival lehetne végrehajtani.
Nyírbátor-Debrecen szakaszon marad a karbonuti 25-ös külsővel(ha legközelebb veszek, 25-öst veszek) és lassítok, átdöcögök aztán a sima részeken let's go.
Vagy pedig, mint a régi időkben, amikor Miskolcról jártam haza meló után 160km, az autóúton a kocsik mellett. Persze biztos lenne lázongás, mutogatnának, hogy ott a bringaút, miért nem megyek azon. A bringaút meg van is meg nincs is.
-
D0nci71
csendes újonc
Napi járósnak az agyváltós tökéletes választás, egy teljesen zárt lácvédőt rátéve pedig örökéletű hajtást kapsz. Városban az hogy egy vészfékezés után állóhelyben tudsz visszaváltani, és dinamikusan elindulni, plussz a karbantartás mentesség is az agyváltó mellett szól.
-
-
6030D
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Meg a Camelotnál. Egy képem van Straván, az annak állít emléket.
-
semmiho
tag
24 MTB hajtómű tesztje. Köztük pár kuriózum, mint Grigio XC, White Industries vagy a CaneCreek eeWing.
Videó:
-
mauimagic
senior tag
válasz
Ringman
üzenetére
Miről beszélsz? Ez a hazai útépítés lényege, az aszfaltcsík alá nem néz be senki, papíron van ott fél méter alap is...
Van egy ügyfelem útépítő céggel... az már nem közpénztalicskázás, amit ők csinálnak, annyi nem fér a taligába...
Ha lenne igény rá, mintavételezéssel (próbafúrások) évtizedes kivitelezéseknek is utána lehetne menni... Hiányzik pár cm az alapból? Semmi gond, felelős műszaki vezetőket, beszállítót, kivitelezőt, megrendelő képviselőjét előzetesbe, aztán indulhat a ki mit tud, lehet csiripelni. A vetélkedő végén díjkiosztó, pár évre mindenki számíthatna
-
Maximum1
őstag
Az első egy váltó nélküli városi gép nulla kényelemmel, sebességre, mozgékonyságra kihegyezve.
Második egy agyváltós lusta gép, szerintem nem igen való sportolásra.
Fitneszgép lesz amit Te keresel.Esetleg kinti rendeléssel még van ebből, kb. 280 ezer körül itt van, ezzel nem nyúlsz mellé.
-
attiss66
senior tag
Ilyen bringás kesztyűm van jelenleg. [link] Egy eredeti Castelli kesztyű [link] És egy kicikínai másolat a temun [link] . A temus fekete verzió jobban tetszik, mint az eredeti(formatervezés, színek, színarányok stb). Már csak az a kérdés, hogy minőségileg mit takar a temus.
Egyelőre ezt a tetszetős esztétikájú temus Castellit vettem meg, szerencsére van a méretemben, XL, a múltkor már nem volt.
-
S@c@
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Koszi akkor kihagyom.
Errol velemeny: ELOPS Városi single speed kerékpár - ELOPS 500
119 990 Ft
https://www.decathlon.hu/p/_/R-p-306292?mc=8749510Meg ez is tetszik:
ELOPS Városi kerékpár - Elops Speed 920
239 990 Ft
https://www.decathlon.hu/p/_/R-p-309917?mc=8560610Maximum1: neked is koszi. Az is rajta van a figyelo listan. Elso bringam varosban es csak ai segitseget tudom kerni illetve itt toletek.

-
Maximum1
őstag
decathlon riverside 500-at szoktuk ajánlani.
Használtban 100 alatt is meglehet venni. -
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Igen, illetve jo lenne nem kilopni mindent az utalapokbol valamint nem csak megepiteni kellene, hanem karban is kellene tartani
-
S@c@
őstag
Sziasztok!
Mit gondoltok errol a kerekparrol:
Canull XC 29 20" fekete / fehér?Munkaba jaras, neha egy ket szigetkor Budapesten.
-
totron
addikt
válasz
attiss66
üzenetére
Ahol cingárkerekűvel vállalhatatlanba megy át már, ott váltasz gravel-like ballonosabb kerékszettre vagy tartasz 2 bringát. A fás elképzelés azért erős. Önmagában is, na meg évtizedek, mire egy valamirevaló árnyékadó kifejlődi magát. Ez nem egy laborműfaj.
#338375Hasaggymeg, az nem ebben az országban van. (Vagy van ilyen?)
#338337Cranium, teleszkóp van-e...?
#338371Jester01, hajtókarhossz is rengeteget számít, meg az egész rencer geometriája, egyiken kiszakad a térd a helyéről, a másikkal vígan bele tudsz tenni mindent, mit kívánsz, hiába "ugyanaz". -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ezt imént találtam, Magyarország előre megy, nem hátra...ha törik, ha szakad!
[link] (hanggal!) -
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
jjeahh
üzenetére
Nem tudom, lányomnak vettem, de mikor utoljára 1ütt kerékpároztunk, kérdésemre, hogy elindította-e azt mondta zajfón órájával szokta rögzíteni sporttevékenységeit, ezen csak a sebességet nézi.

mauimagic...karbon Sava a gyereknek?!
...gondoltam, hogy aki így megégette magát a teával mint te, ezután már a joghurtot is fújja. 
-
fulton
addikt
válasz
pbors
üzenetére
mocsok dohány.. dohányoztam több évig, fősulin pl.. na meg vizsga időszakban erősen toltuk 2 doboz is elment egy nap. lementünk "bulikázni" fogyott mint a cukor...meg utána években is ment..hála isten sikerült letenni. Éreztem hogy függök tőle nem olyan egyszerű felhagyni vele mint sokan képzelik hogy "áh bármikor leteszem ha akarom". Legalábbis segéd tapasz meg hasonlók nélkül (lehet azzal könnyebb, nem próbáltam). Ahogy hallom jó drága lett. Annyira megutáltam hogy a környezetemben sem hagyom szó nélkül ha valaki füstöl.
Jó érzés nem függeni tőle
mai nap eszembe jut ha látok egy dohányost. -
válasz
chubby2o6
üzenetére
Ez még az Orbánizmusnál is mélyebben gyökerező probléma sajnos. Az elmúlt 35 évben egyetlen olyan kormányunk sem volt, aki az egészségügyhöz érdemben hozzá mert volna nyúlni, és így a szép csendben rohadásnak ez az eredménye. Lehet, hogy van különbség aközött, hogy melyik bagázs mennyi kárt okozott, de senki sem bűntelen, nagyon nem.
A másik, hogy ehhez a témához valami komolyabb össztársadalmi konszenzus-szerűség kellene, akkor lehetne valamilyen pályára állítani, és vszleg annak a pályának az első 6-8-10 éve nem lenne fájdalommentes. Még ha a hülye politikusokat félre is tesszük egy kicsit, az "össztársadalmi konszenzus" kifejezésről nem Magyarország fog először eszembe jutni. Sajnos. -
mauimagic
senior tag
Na, hogy egy kis pozitívum is legyen:
Tegnap véletlenül szembejött fácsén, hogy montis edzéseket szerveznek itt a szomszédban, pont ma volt az első alkalom.
A gyereknek nagyon tetszett, DH versenyző az oktató, azt mondta lesz technikázás is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ráadásul bármilyen időben megtartják, kivéve orkánban, sötétben lámpával mennek majd, stb.
Végre nem a szokásos kamu gyereksportnak tűnik (mint a nyári 1 hetes úszótábor, ahol nem tanult meg úszni, úgy, hogy mellé oviban is járt heti 1x...WTF???!4)
Remélem elkapja a gépszíj a gyereket, még időben van, csak 5 éves
*viszont attól kicsit felqrtam magam, hogy az egyik gyereknek full karbon 20"-os bringája volt, 8 kiló körüli, Sava, és szaré-húgyé vette neki a fater...én ezekről mindig lemaradok...
-
csidera
kezdő
válasz
chubby2o6
üzenetére
Több aspektusból is fáj, hogy ezt nekem el kellett olvasnom, ezért engedd meg, hogy hosszabban reagáljak rá.
Szó sem volt beláthatatlan kanyarról. Arra értettem, amire szerintem gondoltál, hogy nem láttam a rolleresek arcát, életkorát, pontos számukat, stb. Tessék úgy elképzelni a szituációt, mint amikor kétsávos úton egyik szemből jövő előzni kezd ignorálva, hogy jövök. Ilyenkor szerintem két ésszerű lehetőség van, vagy fékezni és imádkozni hogy meggondolja magát / befejezi a manővert, vagy ha már nagy a baj akkor természetesen fékezni és jobbra rántani a kormányt. Én az utóbbit választottam, és sokat gondolkodtam rajta, mi történt volna ha kicsivel hamarabb veszem észre a szituációt, valamint állóra fékezek. A rolleres vajon lassított volna? Meg tudott volna állni? Józan volt egyáltalán?
Kihangsúlyozni érdemes, hogy az ilyen rollerek lámpája vakít, mivel magasan van és szórja mindenfelé a fényt. Valószínűleg ez lehet az oka, hogy későn mértem fel a szituációt.
Fontos továbbá, hogy éjfél volt, egy kihalt szakaszon. Sűrűn járok arra késő este, nagyon ritkán találkozom bárkivel is. Ezt igazolja az a tény is, hogy a segítségemre érkező is az esemény után több perccel jelent meg.
Ebben a helyzetben nem lehet egyértelmű konklúziót levonni, mert nagyon sok ismeretlenes egyenlet. Ajánlom azt a gondolatkísérletet is, melyben ultraszabályosan közlekedek és én megállok, viszont valamelyik rolleres nekemcsapódik frontálisan, és bukósisak nélkül átrepül a roller kormányán. Ez is egy lehetséges kimenetel volt és nagyon örülök, hogy nem ez történt végül, mert sokkal nagyobb baj is lehetett volna. Érthető akkor, miért gondolom úgy, hogy a tényezők sokasága miatt egy-egy külön tényezőnek alig van súlya? Így aztán kijelenthető hogy szerencsétlenség, bal(szerencsés)eset történt, ami kizárja a szándékosságot, tehát nem, nem mondhatjuk hogy szándékosan és tudatosan szerettem volna feltekeredni a villanypóznára.Kicsit elszomorít, hogy pont egy kerékpáros baleset lett párhuzamba állítva a dohányzással annak ellenére, hogy igyekeztem a legjobb példát felhozni, de pbors felhívta a figyelmem a jövedéki adóra, ami (ha valóban ellátná a funkcióját) árnyalja a képet.
-
jjeahh
nagyúr
Eló! Más sem tudja összekapcsolni az igpsport appot a stravaval, vagy csak nálam van gond?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Maximum1
üzenetére
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mézga Aladár...az úgy volt, hogy...szerencsém volt. Bár a pre- és utómedikációban benne volt nejem keze, így nemcsak hogy rövidtávú memóriám kiesett, elfelejtve mindent amit láthattam és érezhettem gerincbe zsibasztásos műtétem alatt, de utána is elviselhetőbb volt a fájdalom, később inkább a szerencse volt velem mert a kinézett és köztudottan jó sebész lerázott mint a xart azzal, hogy jönnek hozzá a kőművesek (november 13, este a sötétben
...gondolom ez a bevett lerázós duma az orvosoknál) és miután nagy nehezen sikerült kibekkelni a köztudottan xar sebészt aku nagyon nyomult, végül egy inkább jó, de akkor még ott ismeretlenhez kerültem...ma már ismerik ott is és én pedig sok pénzt adnék, hogy őt kapjam, ne adj isten valaha még kellene. Vége... -
attiss66
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
Jó nekik, hogy náluk ilyen jók az utak. Gondolom Svájcban is, és Franciaországban Németországban, a fejlett országokban jó minőségűek a bringautak.
Mi meg M.o.-n döcögünk tovább a fejlődés felgyűrődött útján.
-
Maximum1
őstag
-
parandroid
félisten
válasz
attiss66
üzenetére
Abbol a szempontból mindegy, hogy van-e fa, hogy az olcso szar, alapozatlan aszfaltot megeszi a növényzet pár év alatt. A jó alap meg van vagy fél méter mély, és valami 5-6 réteg, olyat senki nem fog bicikliút alá tenni.
Már az is csodaszámba megy, ha autópálya alá rendes alap kerül. Római utak nem azért vannak meg még 2000 év után is, mert annyira kurva jók (na jó, azért, de), hanem mert lefektettek egy standardet, hogy hogyan kell utat építeni, ami máig az útépítés alapszabálya (alapozás, rétegezés, vízelvezetés, lejtés, felhasznált anyagok, mindenre gondoltak), és aztán ehhez hajthatatlanul ragaszkodtak is, és konkrétan keresztre feszítették az út mellett azt, aki kilopta belőle az alapanyagot, vagy szarul csinálta meg. Mondjuk ez utóbbi újbóli bevezetése ma is sokat segítene a minőségen.p
-
attiss66
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
"Az az igazság, hogy ha nincs normális alapozás"
Akkor ez a főgond? Gondolom jócskán drágább lenne minőségi alapozással. Kevesebb mehetne zsebre/persze természetesen ez csak kitaláció
, és ha egyezne valahol a valósággal, az csak a véletlen műve
/
Én azért jobban értékelem a sima utat, mint az árnyékot, magyarul, inkább süljek meg a Napon, minthogy kidöcögje belüllem a lelket az út.
-
parandroid
félisten
válasz
attiss66
üzenetére
Aztán meg lehet sírni, hogy sehol egy fa, és tűző napon kell biciklizni, brühühü. Az az igazság, hogy ha nincs normális alapozás, akkor mindegy, milyen messze van az a fa, bármit felnyom. Rendes alappal meg senki nem fog bicikliutat építeni, mert minek az oda? Aztán megy a pikachu-face, hogy a sima fű is megeszi az utat oldalról 4-5 év alatt…
p
-
sza.sa
tag
válasz
balintbaba
üzenetére
Köszönöm a tippeket, ez a Radon is tetszik!
-
attiss66
senior tag
Tegnap mentem Debrecenbe az utival, ma jöttem/össz 150km/.
A bringautak állapota egyre brutálisabb. Az új utaké is. A sárga festék virít rajta, de már fel van gyűrődve ezer helyen. A régiekre már nem is mondok semmit/pedig azt is legyalulhatnák, amik fel vannak gyűrődve/. És ez azért van, mert túl közel vannak a fák a bringaúthoz. Gondolom az ilyen utakat is valami mérnökök tervezik. Nekik nem mondta senki, hogy ne ültessenek fákat az úthoz közel? Gondolom örültek, hogy milyen jó árnyékos lesz az út.
Csakhogy így berepedezve, felgyűrődve olyan szartsemér kategória. És ez egyre durvább. 5m szélesen a bringaút jobb oldalán minden fát ki kéne takarítani, aztán gyalulni az utat. Újabb réteget ráhúzni, az már Sci-fi kategória. 
Gondolom ez országos probléma, nem csak Szabolcs-Hajdú megyékre korlátozódott.
. -
csidera
kezdő
válasz
chubby2o6
üzenetére
Én húszévesen sem szarom le, mert sajnos van egy olyan, ebben az országban szerencsétlen tulajdonságom, hogy roppant sérülékeny az igazságérzetem. Mikor azt látom, hogy a nagyszülőm egy ledolgozott élettel a háta mögött térdprotézisre 16-18 hónapos várólistán van, és nekem 16-18 hónapig azt kell néznem hogy alig tud a székből felállni és járni emiatt, akkor úgy érzem joggal billenhet el az említett igazságérzetem.
Magamra nézve pedig korom ellenére volt már egy szemmel jól látható jövedelmem, amiért egyrészt nekem is vonódott a TB, másrészt amiket veszek belőle azokon ott csücsül az ÁFA, és elnézve az elmúlt 20 éves kórházlátogatásaimat, én is inkább nettó befizető vagyok.
Megosztó téma lenne és végképp nem ideillő, de nem gondolnám, hogy aki tudatosan és szándékosan károsítja saját egészségét (legjobb példa talán a dohányzás), annak ezen szokásából fakadó betegségek kezeléséhez sokan szívesen adják a pénzt.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Úgy olvastam neked a Jánosban komoly hátszeled van!!
Szóval ez így nem ér. -
deva
tag
Adódott az a helyzet, hogy egyszerre használok TPU és latex belsőt, röviden és tömören a tapasztalatok: szerdán délután 3 körül pumpáltam TPU elsőt 5.1 barra, ma 3 körül 4.9-re eresztett, hátsó latexet 5.5 barra fújtam, az 3.9-re eresztett. A kettő között kb 3 órát tekertem, összesen kb 2 nap telt el.
Ezek alapján TPU-t hetente 1x fújni is bőven elég, latexet még úgyis minden alkalom előtt kell, hogy igazából 5.3-ra kellett volna fújnom hátsót, de túlfújtam, biztos ami biztos alapon.
Érzésre, őszintén, szerintem annyira marginális lehet a különbség, hogy én már nem igazán tudok különbséget tenni a kettő között. Valószínűleg azért fogok TPU mellett dönteni, mert egyfelől kevesebb karbantartás, és lusta vagyok, másfelől sokkal kevesebb helyet foglal, így nyeregtáskában kettő el fog férni egy darab latex helyett.
-
balintbaba
tag
válasz
sza.sa
üzenetére
Legyen egytányéros hajtás, átütős boost váz, lehetőség szerint 12 sebis váltó (Sramnál SX felejtős). Villát nem tudom, de amit leírtál felhasználás, arra kb. bármi jó.
11 sebis Cues, de ennyiért nem illik válogatni. Még talán marad pénz belső nélküli külsőkre, meg átalakításra.
Használtan ha találsz meg mondjuk egy Rockrider XC500, RS Rebával, GX váltóval. Én 2 éve 200-ért adtam el az enyémet, és az egy rohadt jó bicigli.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom
üzenetére
Ilyen tarka ez a rendszer, gyakran a szerencsén múlik hogyan is leszel ellátva.
...sógorom ledarált kézfejét rakták úgy össze Erdélyben, hogy az USA-ban csodájára jártak, az én térdem is 2013-ban mozaikosra tört most meg faxán működik úgy rendbe rakta egy Gergely Péter nevü sebész a Jánosban...nulla gyógytorna, ugyanannyi gyógyszer, táplálékkiegészítő, utókezelés akármi. -
Cranium
tag
Sziasztok, vettem nemrég használt 26 colos MTB biciklit. Teljesen hülye vagyok a témához. A gondom a következõ: hiába állítok sebességet, alig haladok valamit. Ha lejjebb váltok, pedálozok mint az úristen de alig megyek a bicajjal, de cserébe combizmom elfárad, Ha a legnehezebb fokozaton van, akkor haladok vele valamennyit, de az se az igazi, de cserébe a szívem ugrik ki a helyérõl, mintha maratont futnék. Tudnék ezen javítani? Shimano Revoshift kormányos váltó van, bal oldalon 3 sebesség, jobb oldalon 7 sebesség. Bal: 3, jobb: 6,7-esen szoktam menni, néha bal: 2, jobb: 6,7 de az se az igazi. Bezzeg szülõvárosomban a fixen kiakasztott 24 colos tescos bicajommal hasiítok mint állat
-
válasz
gbors
üzenetére
Ja, hát nem mondom, hogy a mai orbáni Mo-n meglepett a dolog, de ettől függetlenül nem kicsit vérlázító. Talán húszévesen leszarnám, de mikor majd' 40 éve fizetem a tb-t úgy, hogy évtizedekig orvosnál sem voltam, akkor azért érthető, hogy vannak - vagy legalábbis lennének - minimális elvárásaim.
-
sza.sa
tag
Sziasztok!
Gondolkodom, hogy az országútim mellé egy MTB-t is be kellene szereznem, egyrészt a téli/rossz idős tekerés miatt, meg lehet valami teljesítménytúrát is kipróbálnék (Ring sorozat), amire mondjuk az országúti nem ajánlott az útminőség miatt.
Esetleg tudtok ajánlani jó ár/érték arányút, az „olcsóbb” kategóriából? (a keret kb a 300.000 környéke) Vagy új, vagy ha használt kb milyen alkatrészekkel szerelteket keressek. Gondolok arra, hogy már elfogadható minőségű váltóval, teleszkóppal van szerelve. Nem vágom hogy a Sountour/RockShox stb villák között melyik az ajánlott… Talán az XC vonal ami bejön…
Köszi a segítséget! -
válasz
chubby2o6
üzenetére
Ugye itt az a fő probléma, hogy Te (ill. a munkáltatód) egy szabad szemmel igencsak jól látható összeget befizet EÜ Hozzájárulás címén, viszont ez az összeg nem az egészségügybe kerül, hanem a közös kalapba, amiből ez eünek annyit osztanak ki, amennyit éppen kedvük van. Szóval egy normális vagy afeletti bruttó fizetéssel rendelkező páciens azt látja, hogy rengeteg pénzt fizet be az eü kasszába, és cserébe alig kap valamit, az eü kassza meg azt, hogy a minimális szolgáltatásra is alig elégséges bevétele van, az emberek meg követelik a "prémium" (értsd: normális) szolgáltatást. A kettő között elvesző jelentős pénzmennyiség sorsa meg... hát, azt nem mondanám, hogy ismeretlen.
-
válasz
mauimagic
üzenetére
Nemrég olvastam egy cikket, már nemtom kivel, de valami áll. eü-ben lévő főakárkivel csináltak egy interjút. A mondanivalójának a lényege az volt, hogy az áll.eü. arra való, hogy ha közvetlen életveszélyben vagy, akkor elvégzik a szükséges beavatkozást. De ha úri kedved úgy hozza, hogy elmész sportolni, és meghúzod/kificamítod/eltöröd valamidet, akkor irány a magán. Lehet ekézni őket, lehet balhézni, de ez akkor is így lesz, és a legfelháborítóbb az volt az egészben, hogy ő ezt teljesen evidensnek tartotta, mondván, hogy az életveszélyt elhárító beavatkozásokon kívül másra nincs kapacitásuk.
-
csidera
kezdő
válasz
Dark Archon
üzenetére
Ez a JetBlack Victory nagyon jól hangzik, bár még sose hallottam a márkáról. Mivel pár hónapig még el fog tartani mire összeszedem rá a pénzt, szívesen olvasnék majd véleményeket róla itt is.
Így, hogy önként lemondattak az őszi kerékpározásról, a hidegebb időhöz szükséges felszerelések árát is bele tudom forgatni a görgőbe.
-
mauimagic
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Bevett dolog (hallottam olyanról aki ismer olyat, akinek állítólag ilyet mondtak
):
1. Elmész magánba konzultációra
2. Magándoki "benyom" az államiba ingyen, soron kívül
3. "Hálából" a magánba kell visszamenned kontroll(ok)ra1-es és 3-as pont vérmérséklettől függően 40-60-80e/ alkalom
Szerintem k.b.szott gusztustalan dolog ez, biztos vagyok benne, hogy emiatt konkrétan halnak meg emberek, mert államiban nem élik meg a várólista végét.
Ennél sokkal tisztességesebb az agyon átkozott usákos magánegészségügy, ott sem látnak el, ha nincs pénzed, de legalább nincs hitegetés.
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
“mert ha egy valamit egyáltalán sikerült megtanulnom az 56 év alatt az az, hogy sose mond, hogy "soha"”
Látod én is hogy jártam.. Addig ekéztem az elektromos bringákat hogy lett egy.
Félek is a jövőtől, hogy mi lesz a következő. -
(ex)Cat
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nagyjából 5 perc feltenni/leszedni, ha lassú vagy

De tény, hogy kényelmesebb egy ilyen önálló szett.
-
Zoli133
addikt
Ha már mindenki a HRV-jével vág fel, akkor itt az enyém is
-
stickermajom
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Nagymamámnak nem tudom hogyan sikerült megoldania ezt a magán-állami átjárást most augusztusban. Mivel állami gasztróshoz októberre kapott csak időpontot, ezért elment magánba. Csütörtök doki, pénteken tükrözés, az alapján hétfőn CT már államiban, kedden műtét.
Nem kellett újrakezdeni a folyamatot, elég volt a magán gasztrós javaslata. -
attiss66
senior tag
válasz
zsocy
üzenetére
Ja, akkor azért tetszik ennyire, mert egy eredeti Catelli-t másoltak a kici kínaiak? Nem tudom hogy vetemedtek ilyesmire, pedig úgy tudom a kínaiak nem szoktak másolni.
Még nem vettem temus Castelli-t, mert elfogyott az én méretem. Az eredetin is van skorpió vagy ezt a kínaiak találták ki/mert nekem direkt tetszik a skorpiós kesztyű
/? -
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
esetleg önmaga, csak masik ruciban / napon (maganban ua. az orvos, akár eszköz is)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Zoli133
üzenetére
Pont ezt akartam írni, hogy ez orvos(ember
)függő is lehet mert nem mind1 kivel van dolgod éppen, egy megkeseredett xarházival aki irigy minden többet kereső magánorvosra és örül, hogy jól elküldhet egy kiszolgáltatott beteget a faxba, vagy egy értelmesebbel aki hivatásszerűen gyógyulásodat tartja legfontosabb feladatának. 
-
mauimagic
senior tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Milyen grátiszról beszélsz? Ha én elvállalok egy munkát 2 milláert, akkor az annyiba kerül, nincs semmi grátisz. Ne is legyen.
Elmondták miért kerül ennyibe, a "munkadíj" kevesebb, mint a hagyományos műtétnél, mert akkor ki kell venni a vasat, szal 2szer vágnak, de az implantátum, ami az én műtéteket kell, rohadt drága. Arra nincs árstop.
Nincs ezzel baj, mondjuk ezeknek bele kéne férnie a TB ellátásba, elvégre nem szilikonsegget csináltatok magamnak, hanem azt szeretném, ha teljes értékű lenne az egyik végtagom, lehet ez szürreálisan hangzik, de szerintem alapjog kéne hogy legyen.Hát, lehet, hogy átgondolnám a műtétet is - ott helyben náluk, jó hangosan.
Jó ötlet, bizonyára azért kell közel egy hónapot várnom a műtétre, mert nincs munkája a kóklereknek, jól be lesznek fosva majd hogy elbuknak egy balekot.
Majd megnézem jutyúbon hogy megy ez és megcsinálom magamnak...
Egyikünk szerintem kicsit el van tévedve, gondolom ebben egyetértünk
-
Zoli133
addikt
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Amúgy ez orvos függő is lehet ezek alapján, anyámat, az utóbbi 1 évben az állami ellátásból ment 2x magánba CT-re (várólisták ugye....) és mindkettőt elfogadták utána (sőt, műtötték is az alapján)
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
Dark Archon
üzenetére
lehet, hogy átgondolnám a műtétet is - ott helyben náluk, jó hangosan.
...kivülállóként könnyű keménykedni, de ha érintett vagy és műtét előtt állsz már másképp látod...vagyis ne vessz össze azzal az orvossal aki éppen műteni készül téged. Nincs sok lehetősége, sérülése miatt olyan eljárást javasoltak melyet nem tud minden kapualjban igénybe venni, továbbá lehet úgy is nézni a dolgot, hogy nem számlázták ki egyből a vizsgálat árát is, hanem adtak egy tippet hogyan úszhatja meg olcsóbban.
Ami meg a vizsgálatot illeti természetes, hogy ott is megvizsgálja valaki a pácienst, még mielőtt egy elírás miatt amputálnák a jó lábát, de pl. egy időbélyeggel ellátott friss vérkép, képalkotó diagnosztika, stb. nem tudom miért lenne alkalmatlan.
-
parandroid
félisten
‘Ugyanazt’ tudják, de eleve csak görgőből is van 100 eurós, meg 1500 eurós is. Olyan különbségek vannak, hogy a lwgolcsóbb csak a gumit fékezi (és koptatja), a jobbak már direct drive-osak, azaz egy beépített lendkerék csinálja az ellenállást, és akkor itt kezdődnek a minőségi különbségek, hogy mekkora emelkedőt tud szimulálni, meg milyen leadott teljesítményig működik, meg ilyenek. Görgőből olyan 400-500 euro körül kezdődnek a normálisan használhatók, aztán hogy erre ki mennyiért épít egy biciklit… Az biztos, hogy a komplett rendszerekbe nem szoktak olcsó vackokat beépíteni, szóval azok mind jók. De a tacx bike-ban pl a tacx legdrágább cucca van a magában is vagy 1000 euro.
p
-
válasz
mauimagic
üzenetére
Igazából ez a magánrendelő pofátlanságának és szarrágásának alja, hogy a 2 millióban nincs benne grátisz a műtéthez szükséges vizsgálat, ellenben elküldene, hogy csináltasd meg államiban. Hát, lehet, hogy átgondolnám a műtétet is - ott helyben náluk, jó hangosan.
Mint, amikor elmész kereket fűzetni, de nem ott vetted az alkatrészeket.
#338285Hasaggymeg: magán és magán közt sincs ilyen, hogy műtsenek meg, mert van diagnózisod. Ugyanúgy megvizsgálnak, és ki kell fizetned azt is - teljesen jogosan amúgy, saját érdeked.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Mondom ugyanolyan orvosok, ugyanazokkal a nemzetközi akkreditációkkal és elfogadott eljárásokkal, sőt, sok esetben ráadásul ugyanazok a személyek is.
Ritkán állítja fel a diagnosztikát a sebész, vagy altató orvos, vannak erre képzett szakemberek, továbbá ezek az eredmények alá vannak támasztva képalkotó meg egyéb vizsgálatok rögzített eredményeivel...persze ha kétes a dolog még mindig kérhet újabb vizsgálatokat, de azért tagadni meg a kezelést mert a vizsgálat nem a szomszédos szobában, hanem 2 tömbházzal odébb, a magánban készült, szerintem nonszensz.
-
Toobee
veterán
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Megint írod a kiskutyás kommentet volt már
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
avl
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
""pl. műtsenek meg mert már megvan a diagnózisod!"
azert ez erthetö szerintem; egy autoszerelö, egy csötöresjavito, stb. se allna szivesen / sehogysem neki egy mas altal diagnosztizalt munkanak -> es ha nem korrekt a diagnosztika ? volt mar olyan meg lesz is, nyilvan vannak egyertelmü esetek, de sok nem egyertelmü is
-
avl
senior tag
válasz
mauimagic
üzenetére
kár volt megmondani, hogy ahhoz kell
en mar nehany eve kerek beutalot haziorvostol laborra,
ezek vannak rajta:
az alapok ingyenesek evente 1szer (lehet csak valamilyen eletkor felett ??)
kertem ra fizetöset is, azokra a labor valasza:
A PSA vizsgálat díja 3 450 Ft, A D vitamin 5 245 Ft,
ApoB = apolipoprotein B.- vizsgálatot nem végzünk
illetve omega 3 vizsgálatot sem végzi laborunk
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby rádiós topik
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- Parfüm topik
- Óra topik
- Formula-1
- Peugeot, Citroën topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- LG 34WR50QK-B VA Monitor! 3440x1440 / 100Hz / 5ms / FreeSync / sRGB 99%
- Intel Core i9-10850K 10-Core 3.6GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.20 GHz)
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HP EliteDesk 800 G4 USDT,i3-8100, 8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 3 i5-1245U 14" FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Van olyan térkép, amin ezek jelölve vannak? Pl. a Vértesben?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyelőre ezt a tetszetős esztétikájú temus Castellit vettem meg, szerencsére van a méretemben, XL, a múltkor már nem volt.

Nem kellett újrakezdeni a folyamatot, elég volt a magán gasztrós javaslata.