Hirdetés
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
avl
senior tag
válasz
parandroid
üzenetére
-
Aszpik
tag
válasz
dom1n0
üzenetére
#338200fulton
#338199f4lcon
Köszi a válaszokat!#338201dom1n0
Nem tudom miért kerülte el a figyelmemet az Ákosbike. Köszi a választ
Írtam nekik, válaszoltak is és közölték, hogy a 2025 Kathmandu Pro modell esetén sötét színben már csak a 2026-os modell várható az ősz folyamán melyre előrendelést felvesznek. Szóval elő is rendeltem egyet
[link] -
Toobee
veterán
válasz
Toobee
üzenetére
EÜ adataim vol. sokadik, gdpr szakik kezdhetnek zokogni.
Látszik, hogy nem szoktam futni és úszni, ez a 76-os HRV, pocsák alvás, alacsony body battery is mutatja. Tegnap "csak" 3 óra laza tekerés volt, rögtön helyre is állt minden:74/100 volt az alvási pontszámom uszi, futi után, minden adat elfogadható státuszban. 42-es átlagpulzus 76 hrv
90/100 mára, kiváló és jó értékelésekkel, 41-es átlagpulzus, 95 hrv, body battery is 100-ig visszatöltődött.
-
python1
veterán
válasz
Dark Archon
üzenetére
Nem rántja el egy rakat ruha?

Nem írtam, hogy hülyesèg a görgő, de szeretek mindent funkcionálisan használni kb mindennel így vagyok. -
balintbaba
tag
válasz
Victoryus
üzenetére
A láb majdnem a felét adhatja a tempónak.
Aki tud jó tempóval úszni, az tudja, hogy nagyon erősen felsőtest domináns a gyorsúszás, a lábtempó tényleg csak arra van, hogy vízszintben maradj a vízen. Persze 50 méter full-out sprintben számít, de én nem tulajdonítok a lábnak túl nagy szerepet.Mondjuk technikát biztos nem tőlem kell tanulni, mert nálam a leghatékonyabb a kettes levegős, teljesen aszimmetrikus úszás.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mauimagic
senior tag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Az igazi az, mikor benyögöd, hogy aggyá 50 ojrót és küldöm pm-ben a linket, amit találtam
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez még nem. Viszont azt vállalom - nyilván megfelelő juttatások ellenében - hogy ha eljön az ideje, mindenkit rábeszélek arra, hogy tőled vegye meg másfélszeres áron, na az lesz csak az evolúció
-
dom1n0
őstag
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Ez a veddmegveddmegtőlem
-
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Inkább vásárold fel mindet, aztán add el nekik drágábban
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
lsebestyen
üzenetére
Berakok én is vagy hármat a kosárba, aztán szólok ha véletlenül jön, hogy vegyétek át.
...amúgy komoly német cégnek tűnik.
-
lsebestyen
addikt
JetBlack Victory görgőt most amúgy kosárba lehet tenni (ez is valami), elvileg októberben le is szállítják. Én azt vennék most.
Illetve jönnek az új Zwiftes kütyük, akinek még nincs COG-ja, annak 50 euróért jó deal a Click + COG kit. DC Rainmaker bemutató.
-
Csokicsibesz
aktív tag
válasz
Dark Archon
üzenetére
Az csodás... Akkor mi az istennek iratkoztam fel rá? Egy rohadt e-mail nem jött, hogy előrendelhető vagy valami. Jó cég ez a Jetblack...
-
Ringman
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
ebből nem volt gondom még 1-2 éve, csak duzzogott az orvos, hogy akkor miért nem megyek 1napos sebészetre is magánba? nem mintha köze lenne hozzá.
gasztroenterológián meg van olyan vizsgálat, ami nincs államiban, de javasolt lehet.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
mauimagic
üzenetére
Ezt én sem értem, pláne, hogy fordítva is így van , vagyis magánban, saját zsebeden elvégeztetett vizsgálatot sem vihetsz az államiba, hogy pl. műtsenek meg mert már megvan a diagnózisod! 😨
...ez tényleg érthetetlen számomra, hisz nekik spórolsz, terhet véve le az államiról azzal, hogy időt és pénzt takarítasz meg nekik.
Szerintem átjárhatóvá kellene tenni a kettőt, vagyis az államiban elszámoladó összeget utalják a magánnak és te csak az emelt, gyorsabb, stb.
szolgáltatásért fizetendő különbözetet kellene fizesd!
Arról nem is beszélve, hogy leghinkább ugyanazok az orvosok dolgoznak mind2 helyen.
-
válasz
python1
üzenetére
Én meg azt nem tudtam elképzelni, hogy valakinek hülyeség legyen a görgő, csak mert jobban szeret egy több százezres gépet fogasnak használni, de hát nem vagyunk egyformák

#338282Csokicsibesz: ott van az oldal alján, hogy add to cart és ki lehet fizetni... nem kell várni semmire.
-
python1
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Ja világos, csak mert nekem van egy jó 90 kg- os prof szobai tekerentyűm amin van egy baszott nagy komjuter, szinte ekg-s tudással, imádom.
Csak nem tudtam elkèpzelni, ezt a görgős megoldást mint alternatívát, mindjuk talán tènyleg költsèghatèkonyabb, ès kevesebb helyet is foglal, bár nyáron szobainas funkciót tölt be a hálóban a nagy vas. -
Toobee
veterán
D100-nál fontos, hogy kell, hogy vegyél pf szenzort, különben azt nem fogod látni. Magene T110 van lebutítva a Decathlon számára. Nekem egy Suito-T van, ezt használom a legtöbbet, mellette meg egy D100. Ha csak ERG-re kell m, van wattmérőd vagy pf szenzorod, illetve nem szeretnél sprint edzéseket csinálni, ahol 600+ wattokat kell leadni, akkor vehető a D100 is. Ha viszont jövőre nem akarsz azon gondolkodni, hogy mire cseréld, akkor vedd egyből valamelyik Elite/Wahoo/stb. görgőt.
-
válasz
Matska
üzenetére
Én idén sokat leteszteltem

D100: borulékony, de alap edzésre amúgy jó, főleg könnyebb bringásoknak
D500: nem volt vele semmi bajom, kivéve, hogy nem levehető karos átütő tengellyel szenvedni kell (köszi, Canyon), mert megakad a borításban - nehéz felrakni a bringát; nem kapcsol ki/be magától, ki kell húzni a konnektorból
Zycle Zdrive: hát, erről nem akarok beszélni - s csak spanyolokkal kellett leboxolnom, ebből kiindulva biztos, hogy nem vennék kínait
Direto XR: robosztus, strapabíró, jól működik, használaton kívül magától megy standby-ba, Wahoo computerekhez kapcsolva viszont hülyeséget ír sebességnek
Szvsz vedd, amit akarsz, ha nem jön be, a téli szezonban úgyis elviszik, mint a cukrot. Pár napja néztem a Wahoo oldalán a Core-t, akkor még volt, most meg már nincs.
Viszont van még olyan, hogy JetBlack Victory, én azt is megnézném. Most még rendelhető október 1-i szállítással. Ha nem tetszik, elcserélem veled a Diretóra
-
Matska
senior tag
Görgő témában kutakodok egy ideje, csak még nem döntöttem el, hogy mennyit akarok rá költeni, mennyire fog tetszeni, mennyire lesz kihasználva. Ami szóba került alternatíva:
- Wahoo Kickr Core - bike24 vagy r2-bike -ról 480 euró körül, jó teljesítmény, megbízható márka, működés
- Elite DIRETO XR-T - bike-discount -ról 480 euró, egy fél kategóriával feljebb mint a WahooBudget kategória:
- Van Rysel D100
- Thinkrider X2max - AliExpress - azonos áron a Van Rysel-el, papíron viszont a drágábbakkal azonos teljesítmény, tudás. Kell hozzá azért egykis kalandvágy -
mauimagic
senior tag
A vállműtétem előtt kell pár vizsgálat (labor, EKG, stb), írták, hogy kérjem ezeket a háziorvostól, mert a 35k-s pakkot ott elintézik ingyen.
Sajnos nem így van, a dokim azt mondta hogy mivel magánban műtenek, fizetnem kell ezekért.Nem mintha nem lenne már k.rvamindegy egy 2 millás összegnél, amennyiért összelegózzák a vállam, de azért van egy diszkrét bája annak, hogy évtizedek óta egy k.baszott fillérébe nem kerültem a TB-nek, konkrétan a háziorvosommal még sosem találkoztam, mert az előző időközben nyugdíjba ment, annyira gyakori vendég voltam...
Ha meg valami bajom van, akkor rövid úton kiderül, hogy az állami ellátásban félrekezeltek volna egy olyan módszerrel, ami a hanyatlónyugaton úgy 20 éve elavult. De arra van eszük, hogy akinek ez nem felel meg, azt még lehúzzák piti összegekkel.
Tudom erős kicsit péntek reggel pozitív vibe-nak, de hihetetlen alja féreg országgá züllöttünk.

-
zsola32
őstag
válasz
Viktor S
üzenetére
Nekem is D100-am van, Rouvy.val használom, edzés után azonnal feltolja a Stravaba az adatokat.
Filózok a szezonra egy Elite Direto xr-t beszerzésén, igazából karcsú a 6%-os emelkedő a D100-on.
Mivel nem nagyon érné meg használtan kiszállni belőle, lehet hogy a csajoké lesz a családban, mi meg a fiammal feljebb lépünk... -
python1
veterán
Mitől jobb a görgőzés, mint egy profi szobabicikli
-
-
-
zsamiatt
őstag
Ma volt szerencsem eloszor belteren bringan edzeni. Ez a belteri tekeres nagyon durva dolog. Hiaba ment a venti csopogott a szaft rendesen.
Klimaztok is kozben? -
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Vegyespáros?

-
Aliexpresszes kerékszett rendelésnél jön még rá valami kerékpáralkatrészt sújtó büntetővám?
Kislányomnak két vettem egy használt 24" most nőtt fel hozzá. Elkezdtem rendberakni a bringát, de a kerekek tropák. Itthon nem drága, duplafalú, felnifékes kerékszettből altrix warriort látok kb 20 ezerért (menetes tengely, racsni). Aliról lenne kazettás, qr, shimano agyas rockbao 100 usd-ért.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
parandroid
üzenetére
Jó hely ez!
...mondom én aki itt éli ki minden szósöl mídia ingerét, hisz nincs semmi faxbukinstasznepcsetmeszendzservacappikszlinkedinreddittiktok satöbbi.
-
mauimagic
senior tag
"Szabadtéri" görgőzés működik?

Van egy fedett verandám, ott talán nem kéne egy 16500m³/h légszállítású hóágyúval hűteni magam, mint a nappaliban, meg nézhetem az erdőt is 8K-ban, az nyugtat![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
parandroid
félisten
válasz
stickermajom
üzenetére
Én most is görgőn tolom. Igaz, nálam netflix/prime video megy közben a zwift mellett. Ha ez nem lenne, semmit nem tekernék. Ki abszolut nincs kedvem menni, illetve azt letudom a futással. De ha kicsit is jön a hűvös, meg nedves idő, akkor futópad beizzít, és ott is lehet sorozatozni.
p
-
rétisün
veterán
válasz
kuntics
üzenetére
jelen!
de én még elb****ttabb vagyok
(tudom, nem verseny...) -
kuntics
aktív tag
válasz
stickermajom
üzenetére
Akkor csak én vagyok ilyen elb*szott ember aki simán görgőzik télen és még filmet se néz közben? Átlag másfél órákat tekertem rajta, monitoron mentek a grafikonok (pulzus, pedálford, watt) meg szólt a háttérben valami zene vagy podcast.
1 télen használtam még csak, de nem hiszem, hogy idén máskepp csinalom majd

-
parandroid
félisten
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
De te is elmész néha futni, meg z. is rendszeresen teker veled, szóval tökéletesen működik az elméleted. Lányod is valszeg előbb-utóbb rákap a futásra (vagy valami másra), aki egyszer aktívan sportol, az ki fog próbálni több mindent is, aztán vagy beválik az is, vagy nem. Én is itt ragadtam a biciklis topikban, pedig aztán amennyit idén is biciklin ültem…
p
-
mauimagic
senior tag
Görgő vonalon mi a minimum, ami vehető? Decás D100? Zwift cog az miaz?

Elite Turbo Muin-t árulnak párat gombokért Marketplacen, azokkal van valami gond?
Maga a Zwift rohadtul nem érdekel, egyszer próbáltam, kis híján eret vágtam magamon, szal nagy eséllyel valami ERG módban sz.patnám magam, annyit kell tudjon, meg hogy lássa az Edge-t. Ezt meg tudná ugrani az Elite is?
Tud a Garmin edzést ezekre az ördögi masinákra, vagy kénytelen vagyok végig püfölni az Edge-t?
*közben megnéztem a internetban, hogy a Turbo Muin-on nincs ellenállás állítási lehetőség, az a sebesség függvényében változik. Ez mennyire élhető?
-
python1
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Egyébként én nem szeretem a gyorsúszást, mellbe nyomom szinte, általában minden úszás során kb átúszom a balatont révfülöpnél, vagyis csak félig aztán vissza, ez heti 3-alkalom, bár az idén gyatra volt a felhozatal nálam. Régen minden úszást műveltem a csúcs a pillangó volt, de mára már szinte csak fuldokló haláltusájához hasonlít.
Gyorsúszást kifejezetten utálom egyébként.Más:
Megvolt az első teleszkóp nagyszervizelésem, atomjaira bontottam az egészet, majd szépen újraépítettem, odáig vagyok most.
Amúgy olaj ügyben a helyi depóssal konzultálva állítottuk össze az olajakat, és spéci kenőzsírt is tudott adni, töredék áron, mint a fox saját "szarja". -
-
pbors
tag
válasz
stickermajom
üzenetére
A gravity úszás az király, úgy hívják hogy vízicsúszda, nem?
-
parandroid
félisten
Köszi az úszós tippeket mindenkinek, de mindenképpen tanfolyam lesz, már beiratkoztam volna, de pont lekéstem 2 nappal a kurzust, amikor visszaértünk nyaralásból. A következő szept. végén lesz kiírva, novemberben indul, már beszéltünk velük. 10 alkalom 180 euro, de direkt triatlonos gyorsúszó tanfolyam kezdőknek. Van haladó is, ott megnézik, hogy úszol, és fejlesztenek, de ott még nagyon nem tartok.
Úszós topikot meg nem is néztem, van-e.
Amúgy ez normális, eleve komoly átfedés van a futós, és a bringás topik között is, valszeg a gyúróssal is van valamennyi, aki egyezer nekiáll rendesen sportolni, az úgyis kipróbál több mindent, állóképességi sportoknál meg főleg.
No meg oár éve nagyon beütött a futós láz, elég megnézni a rendezvényeket, minden fullon megy, bicikli meg a covid alatt futott fel durván. Most meg egyre népszerűbb a triatlon is. És egy remek dolog, akárhonnét nézem…p
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
stickermajom
üzenetére
Gravity úszás, vagyis műugrás...de kizárólag liftes trambulinról!
-
mauimagic
senior tag
válasz
stickermajom
üzenetére
A zebályk vonal könnyebb lesz, hiszen mindenki öregszik, sérül, hízik...
-
6030D
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Nekem a Manyika nénik adják a lendületet, őket lehagyom.
Ma voltam először 50-esben, borzasztó, szinte vártam, hogy végre történjen valami. 
Amúgy vicces, az elmúlt egy évben a topik hatására mindenki wattmérőt vett, most úszni fog.
-
Victoryus
addikt
Hullámzásnál arra az oldalra fordulva veszel levegőt, ahol nem szemből jön. Ha meg pont szemből jön, akkor mindegy, mert ráérez előbb utóbb az ember, és nem kapja telibe. Néha kell csak előre nézni, oldalt nézheted a partot, bólyát egyéb tájékozódási pontot. Nem véletlenül tanítják külön is a lábtempót deszkával. A láb majdnem a felét adhatja a tempónak.Csak gyorsúszás... az a leghatékonyabb. Igen, nem könnyű összehangolni, de megéri. Kitartás.Ugy veszel levegőt, ahogy adja magát. Medencében 3/3 vagy 5/5 de van aki 4/0. Folyó vízben is bármennyi lehet, ahogy adja, sodrás hullámzás, tempó.
Én azért hagytam abba a szenior úszóversenyzést, mert Békéscsabán lehetetlen edzeni. Amíg Békésen voltam, ott lehetett. Kár, mert jól ment, mai napig sajnálom, és várom hogy a minden választáskor megígért új sportuszoda megépüljön.... Úgy se fog ígérik vagy 10 éve ezek a ..ik. -
ígyvanferi
addikt
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Ezeket a tippeket én is köszi. Szökőévente úszok, eleve elég soká, gimnazistaként sikerült úgy-ahogy megtanulnom úszni, de azóta is kb. csak mellben tudok egyhuzamban hosszabban, gyorsban ilyen 10-20 kartempó után elfogy a szusz, pedig a mozgás azért nem áll távol tőlem. Illetve még a hátúszás az egész jó, gyorsabb vagyok, mint mellben és tovább bírom, mint gyorsban, de hogy nem látom, merre tartok (meg mondjuk egy Balaton átúszáson vagy triatlonon ez nem is opció szerintem a tömeg miatt), az nagyon zavar, ezért az se megy sokáig. Pedig a triatlon hosszútávon nekem is mozgatja a fantáziám. Marad nekem is a tanfolyam valószínűleg.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
zsamiatt
üzenetére
laikusként is ezt tudom javasolni, parandroid: venni kell egy lábbóját, azzal be lehet gyakorolni a gyorsúszás kartempót, aztán megszokod, hogy csak lebeg a lábad, és a bója elhagyásával önkéntelenül is csak annyit fogsz lábtempózni, hogy ne süllyedjen el a láb, és akkor nem fullaszt ki. én is úgy kezdtem 2,5 éve, hogy 10m gyorsúszás és kampó, de még tavaly is úgy úsztam végig a távot, hogy 20-30 kartempó gyors, 10 mell, 20-30 gyors... idén valahogy jobban sikerült ez a lábbójázás, és 1-2 orientálódós melltempót leszámítva ment végig gyorsban.
-
zsamiatt
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Akor egy tipp ha ez a helyzet, probalj meg eloszor kitett fejjel gyorsozni. Nyilvan lassabb lesz de szokod a mozdulatot. Elore nezel ovatosan es arra veszed a levegot. Vagy minden csapasnal veszel levegot es nem kombinalod. A labat meg felejtsd el. En pl nagyon keveset hasznalom mert nem tudom szinkronba tartani rendesen a karommal. Csak a gyorsitashoz porgetem fel aztan elengedi az agyam es mar csak az egyensulyozashoz hasznalom
-
parandroid
félisten
válasz
zsamiatt
üzenetére
Rossz a technikám, nem bïrom jó ütemben forgatni a fejem, és folyton vizet nyelek. Egyszerűen ha arra figyelek, hogy hogyan veszek levegőt, akkor a stressztől még hamarabb fulladok.
Eleve idén sikerült először mellúszásnál is úgy úsznom, hogy nem tartom a fejemet folyamatosan a víz fölött (hála a decás úszószemüvegnek), ami ugye jelentősen befolyásolja a sebességet is. Másreszt interneten utánaolvasva (eleve rotfl kategória) rájöttem, hogy a lábtempó arra való, hogy ne álljak a vízben, hanem felfeküdjek rá, és ez is segített az előrehaladásban. Na, ezen a szinten vagyok úszás terén, szóval megérett bennem, hogy ha nem akarok közröhej tárgya lenni, tényleg meg kéne tanulnom rendesen úszni, szóval tanfolyam lesz belőle.
p -
zsamiatt
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Hullamzo vizben haton es mellben lehet jol haladni. Gyors nagyon nem feltetlen elonyos. Egyebkent a sosvizben konnyebb lebegni.
Masreszt meg tiszteletre melto az is amit tudsz azt gondolom. Mindenkinek a sajat reszen kell fejlodni. De miert akartal belefulladni gyorsnal? Atmentel buvar uzemmodba? Szerintem tiszteletet erdemel aki megy es csinalja. Akar bringa, akar uszas akar mas sport. A lenyeg hogy teszel erte hogy jobb legyel.
-
parandroid
félisten
válasz
zsamiatt
üzenetére
Az állóképesség biztos kell, most nyáron medencéztem, de én kriminálisan úszok, az alapok is teljesen hiányoznak, gyakorlatilag az életemért küzdök a vízben, alig haladok, szóval sürgősen kell csinálnom egy tanfolyamot. Ezzel együtt most nyáron egy idegen tizeneves csávó gyakorolt a mellettem lévő savban, kb 1,5x gyorsabb volt nálam, de pár hosszonként megállt pihegni, míg én fix tempóban letoltam 50 perc alatt az 50 hosszt (25m darabja, lehet röhögni), 140-es átlagpulzussal, főleg mellúszásban (mert ha gyorsúszni próbáltam, mindig bele akartam fulladni). A slusszpoén az volt, hogy a végén, amikor elköszöntünk, gratulált, én meg szabadoztam, hogy lassú vagyok, meg béna, mire lemagázott, hogy “de igen jól bírja”. Majdnem visszamásztam a vízbe, hogy belefojtom, de eszembe jutott, hogy épp most volt az unokám szülinapja.
Amúgy vicces, hogy tengervízben mennyivel könnyebb úszni, meg ott ugye a hullámzás miatt a mellúszás elég esélytelen, ott valahogy a gyors (lol, ‘gyors’, persze) volt, amivel haladni is bírtam valamennyit.
p
-
fulton
addikt
Utóbbi tempósabb karikákból kis stat:
Ezek ilyen 40-60km utak216w / 230NP - 33.6km/h __ <10km/h szél mellett
230w / 240NP - 34.7km/h __ <10km/h
242w / 252NP - 35.2km/h __ >10km/h
220w / 231NP - 33.6km/h __ <10km/h81kg-val, 58 as bringán.
-
zsamiatt
őstag
Egyebkent az uszasban a technika mellett kell ugyan ugy az eronlet is. Ha engedi az uszoda lehet poloba uszni egy ideig garantaltan erositi amit kell. Meg aztan johet meg a tenyer ellenallas. Bar a polo nekem jobban bevallt gyerek korom ota.
-
zsamiatt
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Mondjuk en a vizilabdaztam es az uszas kevesbe zavar. De a futas versenyeknel sem volt kedvenc es most sem az. Bar egyre jobban elvezem de azer meg nem orultem meg
A bringa meg johet az megint elvezet.
Medence hossznal maximalisan igaz hogy nagyobb a terheles a fordulok es elrugasok hianya miatt. Siman lehet 1,2- 1,3 koruli szorzot rapakolni az idoveszteseg miatt. Balaton atuszas is 5,4km usziba rakeszulesnel kb 6km. (hullamzas, fordulo hianya, plusz az ido meres is csuszasban van, meg fel is tartanak) -
Toobee
veterán
válasz
Maximum1
üzenetére
Akkor a topikbéke megőrzésének érdekében átneveztem Endurance gravelre, meg indítottam egy MyWhoosh Active recovery-t, amit nem én nevezek így, hanem a fejlesztők. Remélem, ez már elég recovery ride-nak számít

-
-
csidera
kezdő
válasz
fulton
üzenetére
Na igen, pont ezért félek a műtéttől, bár nekem elvileg majd valamilyen fémlemezt kéne ráfaragni a csontra. Inkább maradnék a konzervatív gyógyulásnál, de sajnos nem választás kérdése, hétfőn derül ki, kell-e műteni.
Szegény doktornő próbálta nekem mutogatni az előtte-utána röntgenképeket mint amolyan "keresd a különbséget", de nem mertem mondani hogy szerintem a két kép ugyanaz.
ZavaBalazs: Érdekes módon nekem sem fájt annyira, mint én egy törést elképzeltem, de nekem kellően egészségtelenül nézett ki külsőre, hogy elmenjek megnézetni. Egyébiránt lehet én is simán annyiban hagytam volna.
-
dom1n0
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Nekem is ez tört el tavaly + a szalagok is sérültek vele. De egész szépen összefort magától, gipszbe se került ugye hála a nagytudású Hatvani orvosoknak
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
csidera
üzenetére
csuklótörés sokféle lehet, nekem csak egy kis darab pattant le a háromszögletű csontból (kéztő külső éle kb), de amúgy egyben maradtam. eleinte el se akartam menni vele röntgenre, mert pont ugyanolyan volt érzésre, mint a korábbi sima zúzódás, ami pár nap alatt elmúlt.
-
fulton
addikt
válasz
csidera
üzenetére
Nekem görkorizás közben sikerült csuklóra esni anno, a csont ahogy eltört, el is csúszott egymás mellé. Helyi kórházban látták el, még aznap műtötték, drótozták.. 2 x 100as szeg" bele. Amikor vették ki később, a főorvos úr olyan szépen megcsinálta" hogy mai napig fáj ha ráfogok, valami ideget megsértett. istenesen hazavágták az egészet...egy életre
-
Maximum1
őstag
válasz
Toobee
üzenetére
Állóképesség, alap, kilométer gyűjtés, szerintem 2 órát tekerni az minden csak nem reko, az icun is látszik a fáradságod meg a HRV-d is bedőlt.
Holnap meglátod mit csinált ez a 2 óra “reko.”
Szerintem, de a focihoz jobban értek.
Futás, de kereshetsz bringára is, ugyan az a lényeg, max ott watton adja meg az értéket.
-
csidera
kezdő
válasz
Hasaggymeg
üzenetére
Szerencsésebbeket altatják, nekem csak valami vastag tűvel adtak helyi "érzéstelenítőt", majd két kézzel megfogták az alkarom és visszanyomkodták. Majdnem beszartam.

Nem tudom ti hogy csináljátok hogy csuklótöréssel még kerékpároztok, de én az ujjaimat alig tudtam mozgatni, amiben a csuklómnál kialakult enyhe S kanyar sem segített.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szerk.: Így egy hét után felmértem az anyagi károkat is és meglepő módon a vadiúj alis egybemezen 2db gomb méretű lyukon (ráadásul pont a zseben) kívül semmi sérülés sincs. Ismét meglepnek a kínaiak.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
balintbaba
üzenetére
az biztos, hogy az úszás sokaknak a kötelező rossz (jelen
), és hogy ott nem megy a brute force sem, szóval kéne vele foglalkozni... de ugyanakkor meg a legkörülményesebb* és legunalmasabb is a három ág közül.
*csak fix helyen, nyitvatartási időben, pénzért, legrosszabb bruttó-nettó időaránnyal, kötelező 4:00-es tempón mellúszó Manyika nénikkel az összes sávban, stbstb
-
dom1n0
őstag
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Vicces kedvében volt a tervező

-
mauimagic
senior tag
-
dom1n0
őstag
Valaki keresett megbízható lakatot.
-
-
Csápájev
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Sosemhasznált! HP OmniBook 5 Flip i5-1334U 16GB 512GB 14" áthajtós-érintős FHD+ Gar.: 1 év
- Fujitsu U748 i5-8350 8Gb ram, 256GB SSD win11 számla, garancia
- Tavaszi RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- HP EliteBook 845 G7 14" Ryzen 5 pro 4650U, 8-16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

...ez tényleg érthetetlen számomra, hisz nekik spórolsz, terhet véve le az államiról azzal, hogy időt és pénzt takarítasz meg nekik. 

(tudom, nem verseny...)