Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qvik27

    tag

    válasz RetepNyaraB #141831 üzenetére

    No. Próbálgattam párat. Az MP 64 egy CF64v őrlőben van - ez nem a legjobb őrlő, amit látott a Világ...
    Szóval presszóra csak akkor gondolom jónak, ha a szétszálazós, gyümölcsös savasabb ízvilágot preferáljuk.

    Összesen 4 próbát tettem, a lefolyások kb. azonos idő- és nyomásértékeivel:
    1. Father's Mother-ship blend - CF64-gyel őrölve,
    2. Father's Mother-ship blend - 1Z K-max-szal őrölve,
    3. Kapucziner Karib-tenger Gyöngye - CF64-gyel őrölve,
    4. Kapucziner Karib-tenger Gyöngye - 1Z K-max-szal őrölve.

    A Kapuczinereket tipikusan reggeli tejeskávékoz készítem, a Father's cuccait is már inkább az élvezkedéshez. (Náluk is tapasztalok némi "felvilágosodást" :) )

    1. tejjel kb. a "savanyú a tej??" kérdését veti fel - nem erőltetem, magában jó kis újabb hullámos presszó,
    2. tejjel nem próbáltam, magában sziruposabb, kakaósabb, mint az 1., kevésbé üde, kevébé savas,
    3. Presszónak picit vékonyabb, üdébb, mint a 4-es, tejjel is finom,
    4. Ez készül a reggeli tejeskávéhoz, klasszikus - és a kérdést sem érinti, csak az összevetés kedvéért említem. Édes, szirupos, sűrű.

    Ennyit tudok így most, talán tudod venni valami hasznát!

Új hozzászólás Aktív témák