Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #72961024 #115074 üzenetére
Mert nem az ásványi anyagok összepakolása cél, hanem a megfelelő vízkeménység és PH biztosítása. Annyira kevés ásványi anyag kerül bele a vízbe, hogy annak az ízét úgyse fogod kiérezni miután lefőzted a kávét. Ezért nem is az a cél, hogy a víz ízét befolyásoljuk. Azt akarjuk befolyásolni, hogy a víz hogy viselkedik amikor átengeded a kávén. És ezt leginkább a PH és a vízkeménység befolyásolja.
Ezeket lehetne más ásványi anyagokkal iis elérni, csak a szódabikarbóna és a keserű a legkönnyebb elérhető és a legfelhasználóbarátabb alternatíva, mert gyógyszertárban / háztartási boltban simán kapható és egyik kezelése és tárolása nem igényel speciális eszközöket vagy körülményeket.
A szódabikarbónával belövöd a PH-t (desztillált víz PH-ja 6 körül van, szódabikarbónáé meg 8-9 között), keserűsóval meg kiegészíted ami kell ahhoz, hogy elérd a kívánt keménységet. De ezt el lehetne más vegyületekkel is játszani, lásd pl. a linkelt excel táblát, keserűsó helyett lehet kálium-bikarbonátot is használni szódabikarbóna helyett, vagy kalcium-klorid-ot keserűsó helyett. Csak míg a keserűsó teljesen ártalmatlan (ilyen mennyiségben, nagyobb mennyiségben hashajtó hatású), addig a kálcium-klorid tisztán erősen irritáló hatású és célszerű védőkesztyűben / szemüvegben dolgozni vele (meg nem belélegezni). Szóval egyszerűbb a keserűsóval dolgozni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Revolut
- Path of Exile (ARPG)
- Nem lesznek kitömve VRAM-mal az új VGA-k a gyártók szerint
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Mobilinternet
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen