Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ochocinco46

aktív tag

válasz kmarci25 #14395 üzenetére

Ízlik, már nem olyan savanyú mint az elején, kis kellemes savasság is jön de még azért nem érzem annyira komplexnek, persze nem is várok csodát ettől a setup-tól. 100-as érme pont hagy egy kis nyomot a tamperelt kávén.
    Az viszont érdekes, hogy 1-2 sec extrakció különbséggel néha szépen egy kis ütésre kijön egyben a puck, máskor meg víz van a tetején és nedvesebb, legalábbis így rémlik, próbálok mindig egyszerre csak egy paramétert módosítani. Még nagyon az elején vagyok az egész világnak szóval a türelmem kitart :)

#14399sz.zs.
    Ez gondolom gari vesztés nélkül esélytelen, még inkább rászánok egy kis időt a tesztelgetésre.

• Ochocinco46

aktív tag

Sziasztok,

előző héten rendeltem Geekbuying-ról egy Hibrew H10A gépet egy Hibrew G7 örlővel, teljesen laikusként kapszulásról váltva egyelőre meg vagyok elégedve. Rengeteg videót megnéztem és próbálom azok alapján beállítani.
    Találtam az örlőn egy olyan fokozatot ahol a 16g (gyári dupla kosárba) be és 32g folyadék ki 6 mp előáztatással 92fokon pont ilyen 27-30 sec alatt jön le viszont a nyomás bőven a pirosban van 15-16 bar körül. Nincs a kosáron rajta a gyári érték de ha több kávét rakok bele akkor a nyomás még feljebb menne gondolom?! Esetleg egy kicsit durvábbra őrléssel próbálkozzak több kávéval? Ha csak simán durvábbra őrlök akkor huszon eleje mp alatt lejön a dupla mennyiség.

Igazából csak iránymutatás miatt jöttem és majd veszek valami olcsóbb kávét is tesztelgetésre mert az elején ez a minden állítás után kis szürcsölés az íze miatt és kiöntés nem olcsó :D

Egy ilyen szűrő csapvízzel töltve kezdésnek megfelelő? [link]

köszi előre is

Új hozzászólás Aktív témák