Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Trewerr: Analóg-digitális jelátalakítás (zenefájlok leegyszerűsítésével magyarázva)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: A kérdés...
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
looser
addikt
Szerintem ugyanarra gondolunk, csak más megközelítésben. Nem mondom, hogy a nyomásfokozós szűrőnek csak a crema előállítása lenne az egyetlen feladata, valóban ellenállást fejt ki a töredéke mennyiságű lyukkal egy normál szűrő ellenében. Így a bármilyen őrlemény (propelleres, előre darált) is valamennyire elfogadható eredményt adhat, de hogy a kávépoginak ne legyen szerepe az ellenállásban (ha jól értem, ezt állítod) azt egyszerűen nem tudom elfogadni. A víz útjának láncolatában a bojlertől a csészéig minden szerepet játszik, a pumpától a kávépogácsán és felsőszűrőn át a karba helyezett szűrőig. Tehát az álláspontom az, hogy akár nyomásfokozós, akár normál szűrőt használ, az őrlemény finomsága alapvetően meghatározza az elkészült italt. Persze, befulladhat ugyanannál az őrlőbeállításnál a két szűrő, de egyszerűen az őrlőt kell hozzáállítani a nyomásfokozóshoz a jobb kihozatalhoz. Még ha a végén csak azon a pár lyukon is megy keresztül a kávé a többszázhoz képest, a víz előtte megtett útja a kávépogin át esszenciális.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Sony WH-1000XM5 zajszűrős fejhallgató
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Mr.Csizmás