Hirdetés

2020. szeptember 23., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) meroly


meroly
(veterán)

Sziasztok!

Nagy választás előtt állok, hála az új adórendszernek és a szigorításoknak. Eddig be mertem vállalni a maximális meleg étkezési utalványt, mert elfogadta a bolt, ahol vásárolok, most a gyakoribb ellenőrzések miatt ez valószínű meg fog szűnni, illetve csak ténylegesen meleg ételre fordíthatom, ami nálam nem kifezetődő.
A kérdésem az lenne, hogy melyik egészségpénztárba érdemes belépni, ahol a legtöbb szolgáltatást tudom használni, ahol a értelmes dolgokra lehet költeni a befizetett díjat, amit sok helyen ismernek és elfogadnak?
Úgy tudom a Patika elég jó, pl. Sholl márkájú cipőket, papucsokat stb is lehet venni.

Impossible is nothing

(#2) stangli válasza meroly (#1) üzenetére


stangli
(senior tag)

Minden Ep elszámolja a Scholl cipőket mert gyógyhatású terméknek minősül... minden gyogyit mai 5%os, illetve természetesen elmehetsz nyalni is meg, mert azt is elszámolhatod... a nagyobbak axa, tempo, patika éstb...

[ Szerkesztve ]

(#3) ollie válasza meroly (#1) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

A jogszabályok mondják meg, hogy mire költheted a pénzt, nem pedig az egészségpénztár.

****

(#4) meroly válasza stangli (#2) üzenetére


meroly
(veterán)

Úgy érted nyaralni? :DDD
Babaápolási termék (havi 10k-t költünk pelenkára) is elszámolható? Ez számlával vagy valami kártyával amit csak egy boltban fogadnak el az országban?

Impossible is nothing

(#5) ollie válasza meroly (#4) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Elszámolható a babaápolási termék, és ehhez vagy az kell, hogy a bolt elfogadja az egészségpénztár (bank)kártyáját, vagy szerződésben kell állnia vele. A DM-ek pl. szerződésben állnak a legtöbb eg.pénztárral, de nem fogadják el a kártyáikat. Ilyenkor a szabályoknak megfelelő számlát kell kérni, majd elküldeni a pénztárnak, és ők átutalják az összeget a folyószámládra.

[ Szerkesztve ]

****

(#6) Ariadne válasza meroly (#1) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Elvileg minden önkéntes egészségpénztáron át ugyanazokat a termékeket vásárolhatod meg, ugyanis jogszabályon alapul, hogy mit lehet és mit nem. Nagyon sok mindenre kiterjed egyébként, matractól a multivitaminon és az MBT cipőn át gyógy ;) üdülésig.

Dimenziónak vagyok tagja, nekik van kártyájuk is, ugyanúgy tudok vele fizetni patikában meg sok helyen, mint más bankkártyával. Egyébként én egyéni tag vagyok, tehát munkáltató nem fizet ilyet, magam léptem be, önként befizetek, és szja fizetéskor visszakapom a befizetett összeg 30%-át, vagyis 30%-kal olcsóbb minden, illetve valamivel kevesebbel, mert a működésre levonnak egy kicsit. Ezért is választottam őket, de ez évekkel ezelőtt volt, most újra át kellene böngészni a honlapjait a pénztáraknak, lehet változott ez is.

Ez egyébként szempont a választásnál, hogy mekkora százalékot vonnak a saját működésükre, némelyik pénztár elég borzasztó. :K

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#7) ollie válasza Ariadne (#6) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Ha jól tudom, 2010 évtől kezdve már nem igényelheted vissza a 30%-ot.

****

(#8) stangli válasza meroly (#4) üzenetére


stangli
(senior tag)

egészségpénztár pelenkát is elszámolhat, ha van terminál és szerződés is van a bolttal akkor kártyával is vásárolhatsz, ha nincs akkor számlát kérsz az Ep nevére, kártyaszám szerepeljen vagy a neved címed és az Ep elszámolja úgy is...

Akár úgy is, vannak szállodák akikkel van szerződése az Ep-nek, és ott tudsz pl gyógyüdülés, gyógyfürdő jogcímen kiegyenlíthető a számla... de erről ovosi javaslat kell, gondolom házi orvos kiállíja kérésre, minden Epnek van ilyen formanyomtatványa...

(#9) meroly válasza Ariadne (#6) üzenetére


meroly
(veterán)

Húúú köszönöm mindenkinek. :R
Ez a 30% akkor is él, ha én a kafatériából fizetek be?
Bár érdekes, hogy ugye erre is ráment a 25%-os adó, meg a termékre is amit veszek belőle, tehát itt már az adó 50% (ha azt nem is számolom hogy a bruttó béremből adózik a cég, meg adózok én is, tehát egy 100 Ft-os akármi ebben az elb....tt országban 500 forintjába kerül a jómunkásembernek.... - rossz helyre születtünk és bocs az OFF-ér).

Már csak azt kéne megtudnom, hogy konkrétan milyen boltok fogadják el és mire?

[ Szerkesztve ]

Impossible is nothing

(#10) stangli válasza meroly (#9) üzenetére


stangli
(senior tag)

kaffetériából fizetett tagdíjakra nem érvényes a 30% adókedvezmény, mert munkáltató fizeti ugyebár :)

ollie a 30%os adókedvezmény csak a biztosítások után szűnt meg, Ep után még jár.

[ Szerkesztve ]

(#11) Integra


Integra
(titán)

az egészségpénztárnak lassan már csak az lesz a pozitív része, hogy ha onnan fizeted, akkor legalább a fogorvos meg a többi se feketén dolgozik, mert elkell számolnia a pénzzel, mert ugye ha kp-ban fizetnéd, úgysem adna számlát...

...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

(#12) ollie válasza meroly (#9) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

A boltok listája attól függ, hogy melyekkel van szerződésben az adott egészségpénztár, ezért erre nem lehet általánosan válaszolni.

Az adókérdést meg hanyagold. A mellett, hogy nem jól számoltál még nem is témája a topiknak.

****

(#13) meroly válasza ollie (#12) üzenetére


meroly
(veterán)

Melyik a legnagyobb és legelterjedtebb az országban?
Most az MKB-t nézegetem, GYMS-ben 245 helyen fogadják el.

[ Szerkesztve ]

Impossible is nothing

(#14) Ariadne válasza ollie (#12) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Ezeket rosszul tudod. Elsősorban a termékektől függ, hogy azokat jogszabály alapján lehet-e ep-re elszámolni.A szerződés csak orvosnál számít, ha fizetős dokihoz megy az ember, akkor lehet csak elszámolni a kifizetett összeget, ha szerződésben áll. De ezt is legtöbbször meg lehet dumálni, mert az orvosnak igazán semmi kötelezettsége nem származik abból, ha leszerződik velük, némi adatokat kell csak átadnia. Volt már fogorvos, aki meggyőztem erről, édesapámnak így harmadával egyből kevesebbe került a titáncsavar beültetése ezzel tudnak tökéletes fogsort készíteni, ami nem pohárban úszkálós. :)

Mert ugyebár közeli hozzátartozókra és élettársra is felhasználható.

meroly: Teljesen mindegy, ugyanis ahol nem fogadják el a kártyádat, ott kérsz számlát, és azt nyújtod be. Ha nem orvosi szolgáltatásról van szó, akkor mindegy, hol veszed, a termék számít!
Egyedül az számíthat elfogadás szempontjából, hogy a kedvenc fogorvosod pl. szerződésben áll-e az adott epvel, de mondom, akkor is rá lehet venni őket erre sokszor, ha nem állnak szerződésben.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#15) meroly válasza Ariadne (#14) üzenetére


meroly
(veterán)

Tehát ha pl Libero pelenkát veszek akkor teljesen mindegy hogy hol veszem, lényeg hogy kérjek számlát és akkor el tudom számoltatni? Jól rétem amit írtál?

Impossible is nothing

(#16) stangli válasza meroly (#13) üzenetére


stangli
(senior tag)

nézzed meg az Axa-t, Tempot, Otp-t, K&H-t, Patika Ep-t és még van egy pár de ezek a legnagyobbak... amire figyelni kell, az elfogadóhelyek, illetve a költségek, mert az Ep-nak, ahhoz hogy müködni tudjanak a befizetett összegből levonnak egy bizonyos díjat. 8-13%között szokott lenni (Ep függő) ez a díj. figyelj ezekre a dolgokra, és oda menj ami neked szimpatikusabb mind költségben, mind elfogadóhelyek számában.

ha kérdésed van írj emailt, ahonnét hamarabb kapsz választ szvsz ott rugalmasabbak...

bővebb mélyrehatóbb infót az alapszabályaikból, illetve szolgáltatói szabályzatukból kapsz.

(#17) Ariadne válasza meroly (#15) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Igen. Kérdés, hogy maga a Libero pelenka elszámolható-e (pl. fogkrém régen elszámolható volt, most nem; sokféle multivitamin elszámolható volt, most csak supradyn), ha igen, akkor mindegy, hogy a tescóban veszed vagy gyógyszertárban.

mod: Klikk itt egy bongészhető szolgáltatási abc, pl. elszámolásra klikkelve megtudsz sok mindent, meg van GYIK is.

Amit sokan nem tudnak, hogy még a táppénz miatt kieső keresetet is meg lehet téríttetni ebből, és korlátozottan bár, de gyógyüdülésre meg fitnesz bérletre is felhasználható. Kontaktlencse, szemüveg, kis megbeszélés után ;) napszemüveg is vásárolható. Sporteszköznél vigyázni kell, mert az után már sajnos adózni kell, vagyis tkp nem éri meg. Pár éve még nem kellett, 30%-kal olcsóbban vettem az első bringámat. :D De ez a -30% ez valóban csak akkor jár, ha te magad fizeted be a pénzt a saját jövedelmedből. Amit egyébként megtehetsz akkor is, ha a munkáltató is fizet, tehát rátenni lehet, abból jön a 30%, egész pontosan visszautalja az apeh az ep számládra minden év május környékén.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#18) meroly válasza stangli (#16) üzenetére


meroly
(veterán)

Pont az MKB-t nézegetem ;)

Impossible is nothing

(#19) ollie válasza Ariadne (#14) üzenetére


ollie
(MODERÁTOR)

Pedig pár hónapja pont azért utasította vissza az egyik számlát az egészségpénztáram, mert nem volt szerződésben a szolgáltatóval (konkrétan fogtechnikusról van szó).

(#17) Ariadne: Bármilyen pelenka elszámolható.

[ Szerkesztve ]

****

(#20) stangli válasza meroly (#18) üzenetére


stangli
(senior tag)

itt válogathatsz a pénztárak közt.

(#21) Ariadne válasza meroly (#4) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Bizony, lehet nyaralni is, de ez most már nagyon korlátozott, nem tudsz bárhol.

Feltételek:
Gyógyüdülés és egészségügyi üdülések, melyeket nem a pénztártag egészségi állapota vagy az orvosi javaslatban foglaltak, hanem a számlát kiállító szolgáltató besorolása határoz meg:
– gyógyüdülés, természetes gyógytényezőkről szóló jogszabályban meghatározottak szerinti gyógyüdülőben, vagy gyógyszállóban igénybe vett, egészségügyi szolgáltatást is tartalmazó üdülés,
– egészségügyi üdülés, kereskedelmi és fizetővendéglátó szálláshelyek osztályba sorolásáról szóló jogszabályban meghatározottak szerinti szállodában vagy üdülőházban, valamint a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 1. számú mellékletének 8.33. pontjában meghatározott igénybe vett üdülés, a szálloda, az üdülőház, illetve az üdülő saját gyógyászati részlegén, illetve más gyógyintézet szolgáltatásainak bevonásával – a pénztárral egészségügyi szolgáltatóként kötött szerződésben foglaltak szerint – egészségügyi szolgáltatást nyújt.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#22) Ariadne válasza ollie (#19) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Persze, de te termékekről beszéltél. Terméknél mindegy, orvosi szolgáltatásnál viszont nem. Fizetős dokinál ezért én vagy eleve olyat választok, aki szerződésben van, vagy ha komolyabb összegről van szó (tipikusan fogászat), akkor előre tisztázom, van-e szerződése, ha nincs, hajlandó-e szerződni, mert ez ugye neki pénzbe nem kerül.

mod: És igen, stanglihoz csatlakozva, ha nincs szerződés, akkor ki szoktak küldeni egy szerződést egy tájékoztatóval a doki felé, aki így aláírhatja. :K Körzeti dokim pl. már belépett. Na ez most úgy hangzott, mint valami szekta. :DDD

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#23) stangli válasza ollie (#19) üzenetére


stangli
(senior tag)

akkor az egy rugalmatlan pénztár, a pénztárnak kötelessége volna felvenni a kapcsolatot a fogorvossal és szerződést kötni... ez jó az az ep-nek is, a fogorvosnak is...

(#24) tildy válasza stangli (#10) üzenetére


tildy
(nagyúr)

A korabban kotott biztositasoknal megszunt? mert tavalyra meg igenybe lehetett venni.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#25) stangli válasza tildy (#24) üzenetére


stangli
(senior tag)

az állam idén adja utoljára a 30%os adókedvezményt. 2010 januártól befizetett összegek után már nem kapsz semmit jövőre. tudom keményen hangzanak szavaim, de ez a valóság. ez érvényes a régen megkötött bizti szerződésekre is, meg az újakra is.

(#26) tildy válasza stangli (#25) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Fakk . Mondjuk en mar ugysem otthon adozom (huh , nagy ko esett le a szivemrol, mert ha kulfoldon melozom, elbukom az adojovairast, de igy nincs mit elbukni ), de ideje lesz mas befektetes utan nezni, mondjuk ltp.

Lehet, csak szimplan szuneteltetem egy ideig akkor a szerzodesem....

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#27) stangli válasza tildy (#26) üzenetére


stangli
(senior tag)

Ltp-nél tudtommal annyi változás volt, hogy 2009 júli 1 után kötött szerződésekre csak lakáscélra használható fel a 30%-os adókedv. ... azt nem tudom, hogy időközben módosították-e, vagy töröltél-e... de ezek a ganajok minden adókedvezményt megszűntetnek...

(#28) Ariadne válasza stangli (#27) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Ezt nem igazán értem, nem tudok róla, hogy ltp befizetés után járna adókedvezmény, pedig már volt egy lejárt 8 évesem, meg most is van egy másik folyamatban, pedig nagyon utána szoktam nézni mindennek... :F

Magát az ltp-t ha nem 8 éves, eddig is csak lakáscélra lehetett felhasználni, 8 év után meg bármire. De az meg nem éri meg megtakarításnak, mivel az állami támogatás összege fix és 8 évre számítva már nem olyan jó gyarapodás (már akár egy kamatos kamatos lekötésnél vagy kamat visszaforgatásával akár kincstárjegyhez képest sem), kamat pedig jogszabály alapján szándékosan szinte nemlétező.

mod: Mondjuk egy normális adórendszerben nem kellene hogy szükség legyen millió kedvezményre, mert önmagában normálisak lennének az egyes adókulcsok. A gond az, hogy nálunk csak mindig kiszabják az adót, de mindenki kibújik alóla (egyrészt mert hagyják másrészt mert ilyenek vagyunk sajnos), ezért ténylegesen nem szedik be. Emiatt aztán kevés jön be az adókból, amiért felemelik, amiért még többen bújnak ki alóla, stb. stb. Szerintem...

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#29) Ariadne válasza stangli (#10) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Ja és az ep befizetés utáni adókedvezmény megmaradt hálistennek még, de ez ugyebár akkor jár, ha - ahogy én - te magad fizetsz be az epbe. Ezen túl még akkor is, ha munkáltató fizeti neked, de te még ráfizetsz, akkor csak erre az összegre. Ez viszont már pár éve nem jelenti azt, hogy kpben visszakapod és bármire költheted, ugyanis ezt az apeh egyenesen az ep számládra utalja, onnan használhatod fel. Szemétség, de ez van.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#30) tildy válasza stangli (#27) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Az nem adohoz kotott, hanem ott a ltpben levo penzhez kapsz vissza 30%ot. nincs koze az adohoz.
Nem tudom ki hogy latja, de az evi 72 ezer ft megiscsak evi 72 ezer ft.(max befiz eseten)
8 evesen gondolkodom. Bar ha igy alakulnak a dolgok,idekinn nevetve felrerakunk 3 honap alatt egy millat. le is kopogom, alakuljanak igy a dolgok.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#31) philoxenia


philoxenia
(MODERÁTOR)

Ilyen pénztár is van ám, nem zárt kifelé.... :D

(#32) meroly válasza stangli (#20) üzenetére


meroly
(veterán)

Köszönöm és a többieknek is.
Olyat még mindig nem találtam, hogy bármennyire is írják hogy pl pelenkára lehet, de sehol egy DM sehol egy Rossman a listában...sőt még babaápolás sincs a kategóriák közt. És eddig csak az MNB-nél van ilyen részeltes lista, a többinél nem találtam.

Impossible is nothing

(#33) tildy válasza meroly (#32) üzenetére


tildy
(nagyúr)

pedig van: igaz nem sok...
Patikanal ez volt
Gondolom nem veletlen, hogy a rossman nincs a listaban. Patikaban meg meg tudjak mondani el -e nauk pelusra a kedvezmeny (ugyebar par pelus patikaban is kaphato).

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#34) meroly válasza tildy (#33) üzenetére


meroly
(veterán)

Köszi, GYMS megyei vagyok :K
Igen valószínű ott lesz a buktató, hogy a patikában (mármint a gyógyszertárban) sok minden kapható, de másfeles szorzóval, úgy meg már nem éri meg. Akkor inkább gyűjtöm a családból a gyószertári számlákat és leadom, legalább kp lesz és tudok rossmann-ban pelust venni ;)

Impossible is nothing

(#35) philoxenia válasza meroly (#34) üzenetére


philoxenia
(MODERÁTOR)

Arra vigyázz, hogy minél több nevet adj le a hozzátartozók közül, akik kedvezményezettek lehetnek, azonkívül mindig ellenőrizd, mi szerepel a számlán.

(#36) meroly válasza philoxenia (#35) üzenetére


meroly
(veterán)

Igen, ezt akartam kérdezni, hogy gondolom feltűnne ha lenne egyszerre magas és alacsony vérnyomásra is gyógyszer pl, bár nem hinném hogy ezt bárki figyeli, de akkor leadom a hozzátartozókat.

Impossible is nothing

(#37) philoxenia válasza meroly (#36) üzenetére


philoxenia
(MODERÁTOR)

Alapvetően csak az a fontos, hogy a számla olyan névre szóljon, aki kedvezményezett, olyan áruról, ami a kedvezményes körbe tartozik. Persze nem árt, ha szülők , házastárs szerepel a listán, érdemes a kártyával fizetni, ha lehet, a legegyszerűbb az lenne, ha az általatok legsűrűbben látogatott patikába elmennél és megkérdeznéd, mely pénztárak kártyáját fogadják el....

Szerk.: Alacsony vérnyomásra nemigen szoktak gyógyszert felírni.... :D

[ Szerkesztve ]

(#38) meroly válasza philoxenia (#37) üzenetére


meroly
(veterán)

Ahogy nézegettem a listát, szinte az összes patika elfogadja az MNB ep-t itt a környékünkön. A kérdés itt az, hogy dm, rossman vagy ilyesmi, ahol mondjuk olcsóbbak a babaápolási dolgok (a sokat emlegetett pelus, sampon, tusfürdő, stb) is elfogadja-e.
Az csak egy - elég hülye - példa volt.

Impossible is nothing

(#39) meroly


meroly
(veterán)

Allianz-nál jól értelmezem, hogy a pelenka és a gyógyszer esetén elég számlát kérnem és beküldenem? Ennyi lenne az egész?

Impossible is nothing

(#40) Ariadne válasza meroly (#39) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Bárhol bármire érvényes, a kártya elfogadás annyira nem létfontosságú. Ha nem fogadják el valahol, akkor kérsz róla számlát az ep nevére és címére, ráírva tagkódodat és nevedet. Ennyi...

mod: Viszont a pelenkát elnéztem, bocs, azt gyógyszertárban kell venni, klikk, de ezt már linkeltem előbb is... Arra azért rá kell kérdezni, hogy a babacikkek között biztos ott van-e a pelenka is. Sokszor elég logikátlan a dolog.

Szóval gyógyszertárban lehet venni sok dolgot, általában tudják is, hogy mit lehet ep-re és mit nem, de a gyógyszertáriság fontos. Csak azért nem tudtam, mert évek óta használom, és automatikusan gyógyszertárban kérek mindig ep számlát vagy fizetek a kártyával. Most emlékszem csak vissza, hogy amíg lehetett fogkrémet is (már nem), azt is gyógyszertárban kellett venni. Sorry...

A Dimenziós kártyámmal semmi gondom, szinte mindenhol tudom használni. Ahol meg nem, ott számla, elég akár évente egyszer bevinni, beküldeni, nem sürgős.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#41) meroly válasza Ariadne (#40) üzenetére


meroly
(veterán)

Allianznál (ahogy linkeltem is) nem kell gyógyszertárban venni a pelenkát. Meg igazából azért nem akarok ilyen kártyás dolgot, mert több családtagnak mondom, hogy akkor vásároljon erre és arra a névre kérve a számlát, aztán én meg majd elszámolom.
A te ep-dnél a havidíjat elköltheted?
OGYI engedélyes fogkrémet nem lehet kapni? (de találtam, "csak" 2350 ft :Y )

[ Szerkesztve ]

Impossible is nothing

(#42) stangli válasza meroly (#41) üzenetére


stangli
(senior tag)

lehet kérni társkártyát is a családtagok részére. (családtag csak egyenesági lehet, anyós, após nem.)

havidíj elkölthető.

[ Szerkesztve ]

(#43) Ariadne válasza meroly (#41) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Mivel ez mind jogszabály alapján megy, ezért a pénztárak között nincs különbség, vagy pontosabban elvileg nem lehetne... Na most már tényleg megkeresem újra a jogszabályokat a hétvégén, majd megírom, mire jutottam. :)

Fitneszbérlet, teniszpálya bérlet is jó elköltési mód, aki él vele, és persze ha megbeszéli az ember ;) lehet hogy mást is bele lehet venni, ami szolgáltatás a konditeremben elérhető. Ugyanígy ha új ágyat veszel, lehet, hogy az ágykeret is belefér. Lézeres szemműtét szintén.

Ha nem elég amit a cég fizet, mert pl. rövidlátóból sassszemű akar lenni az ember, akkor lehet befizetni egyéni befizetésként, annak visszajön a 30%-a az ep számlára, ahogy írtam. Ilyenkor viszont vigyázni kell, hogy max évi 100k visszaigényelhető.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#44) meroly válasza Ariadne (#43) üzenetére


meroly
(veterán)

Igazából már mindent tudok a témáról, csak választani nem tudok :B
Egy a lényeg, hogy veszünk gyógyszert és pelust, erre fog kiterjedni a keretem és beküldöm a számlákat, megkapom kp-ban aztán kész. Fitneszbérlet, meg wellnes nem (ebből) lesz, ha lesz ;)
Axa-ban pl az jó még, hogy van webshop-ja.

stangli: valahol csak pl 90%-a ahogy jól olvastam

[ Szerkesztve ]

Impossible is nothing

(#45) Ariadne válasza meroly (#44) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Jé, na ezzel most újat mondtál, kösz. :) Okos ötlet ez a webshop. :K

A befizetésből levonás egyéni befizetésnél biztosan van (most nézem, már messze nem a dimenzió a legjobb, mint régen... lehet váltok is pénztárat), de munkáltató fizetésnél ez alapján úgy látom, talán elköltheted az egészet.

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#46) meroly válasza Ariadne (#45) üzenetére


meroly
(veterán)

Mondom én hogy beleástam magam a témába. Az összes oldalt végignéztem és eddig az axa jött be, kivéve ezt.
A cafetériából való fizetés az nem munkáltatói... :(

[ Szerkesztve ]

Impossible is nothing

(#47) Ariadne válasza meroly (#46) üzenetére


Ariadne
(őstag)

A cafetériából való fizetés az nem munkáltatói...
Na ezt nem igazán értem, tudomásom szerint cég tud ept fizetni, ha alkalmazott vagy. :F Vagy épp hogy magad fizetnéd te is?

No igen, az viszont általános, hogy egyre inkább szinte csak gyógyszert vehetsz belőle. Én akkor lettem nagyon dühös, amikor egyszerre kivették az összes sporteszközt, egész pontosan lehet venni, de akkor adózni kell utána. Naccerű... Ha valaki lovagolna, teniszezne, bringázna és ehhez venne eszközt, azt nem finanszírozzák, de ha már gyógyszer kell a szívére a fotelban döglő magyarnak, arra vígan elmulathatja az ep befizetését. :((( Bár igaz durván sok elköltési lehetőség volt annak idején sport címszó alatt, mert emlékszem még vadászathoz cuccokat is lehetett venni epre. :DDD

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#48) meroly válasza Ariadne (#47) üzenetére


meroly
(veterán)

Tudtommal a cafetéria az enyém, tehát én fizetem, vagy nem?! :F
Ja igen, régebben nagyobb felhasználási köre volt, de én akkor megelégedtem a kajautalvánnyal, most ugye az szigorítva lett, ezért gondolkodom ep-n, mert az internetutalványon kívül nincs sok értelmes dolog....

Impossible is nothing

(#49) Ariadne válasza meroly (#48) üzenetére


Ariadne
(őstag)

Nem, vagy a munkáltatód fizeti közvetlenül oda, vagy te magad az adózott fizetésedből. Épp ez a különbség a lényeg. Ha van olyan dolog, amire felhasználja az ember, akkor saját befizetésként is megéri, ezt írom már sokadjára, hogy nálam munkáltató nem fizet, nincs cafétéria, ezért egyéni tagként saját adózott fizumból fizetek be, ilyenkor van a 30% kedvezmény. Ha munkáltatód ad cafétériát, akkor nincs 30% kedvezmény, viszont nem neked kell befizetned adózott jövedelemből, hanem a munkáltató fizeti.

[ Szerkesztve ]

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#50) stangli válasza meroly (#48) üzenetére


stangli
(senior tag)

Tudtommal a cafetéria az enyém, tehát én fizetem, vagy nem?! :F

A cafetéria nem a tied, a munkáltató adja béren felüli juttatásként, kérheted kp-ban is, de ebben az esetben szj-t meg eho-t vonnak belőle...

stangli: valahol csak pl 90%-a ahogy jól olvastam

16 hsz-ben írtam, hogy a ez ep-nak vannak költségeik (nyomtatvány, bér ktg, éstb) ezért vonnak le belőle x%ot ez kb 8-13% közzé esik, a ep-ak közt. de nagyjából ahogy néztem a nagyobb pénztáraknál 90%ot jóváírnak, azaz befizetsz 100ft-ot 90et elkölthetsz.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.