Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• KISDUCK

addikt

válasz Abu85 #35 üzenetére

De ha dupla annyi egység lenne, akkor tudnia kéne végrehajtania 2 utasítást egy ciklus alatt bármilyen körülmény között, de ha jól értem akkor jelenleg csak az időzítéssel nyerészkedik 1 egység 2 pipeline-on ha nem ugyan azt az végrehajtóegységet használják. Amit írsz nem csak jogilag nem állja meg a helyét, de logikailag sem szerintem.
    Tehát még az a csúcs számítási kapacitás is csak akkor jön ki, ha az utasításokkal tudnak simlizni a részegységek és nem kell ugyan azt a végrehajtóegységet használniuk.
    Elismerem, hogy a példám gyenge volt. Annyi volt csak vele a célom, hogy kizökkentselek vele a gondolatmenetedből és más szemszögből lásd a problémát, de olcsó jános voltam és gyenge lett a példa.

• KISDUCK

addikt

válasz Abu85 #33 üzenetére

Nem személyeskedés szerintem, mert úgy érzem hogy nem a személyedet támadtam és nem illettelek jelzőkkel feltételes módban sem és úgy érzem hogy az az állításom hogy megtéveszted az olvasót az reális, mert olyan értéket tüntetsz fel ami nem létezik sehol.
    Ha az autó kereskedés úgy hirdetné a portékát hogy 4 kereke van, de effektíve 8 kereke van, arra joggal mondhatjuk hogy megtévesztő.
    De azt ki merem jelenteni, hogy ezzel nem fogsz senkit a téves vásárlás útjára lökni, mert nem tartom valószínűnek, hogy a fiktív részegység miatt fog bárki kártyát venni.

Azon nem veszünk össze, hogy hogyan nevezzük a részelemeket, shader feldolgozó, részelem, akármi.

Szerintem meg pont hogy ezzel zavarod össze a felhasználót hogy "megduplázod" a számoló egységeket. Attól hogy egy egység egy ciklus alatt 2 műveletet tud végrehajtani, attól az még egy egység. Majd ha a gyártó megváltoztatja a hivatalos definicót és specifikációt ezzel kapcsolatban akkor lehet 2 rész egység, de addig a gyártó szerint egy egység.

• KISDUCK

addikt

válasz Abu85 #30 üzenetére

A személyeskedést mellőzd kérlek, ha jól emlékszem én sem személyeskedtem veled szemben.

"Mindenki használja ezt az adatot"
    Erre lennél oly kedves és egy példát tudnál mutatni, hogy hol írják még hogy pl.: számolóegység/effektíve számolóegység* 1000/2000?
    * itt rosszul idéztelek, mert a legutóbbi táblázatodban így használtad: "Shader részelemek valós/effektív száma"

Gondolom a "dual issue"-s magyarázatodnál erre gondolsz:

7.6. Dual Issue VALU
    The VOPD instruction encoding allows a single shader instruction to encode two separate VALU operations
    that are executed in parallel. The two operations must be independent of each other. This instruction has
    certain restrictions that must be met - hardware does not function correctly if they are not. This instruction
    format is legal only for wave32. It must not be used by wave64’s. It is skipped for wave64

De még mindig nem értem, hogy ha a gyártó megadja ezt:

abból hogy lesz ez:

?

• KISDUCK

addikt

válasz Abu85 #10 üzenetére

Ha úgy vesszük te is kozmetikázod a marketing számokat AMD gpu-knál a számolóegységeket tekintve az "effektív számolóegység" címszó alatt, de nem hogy más oldal nem használná ezt a kitalált számot, még az AMD se. Ezt is ki lehet hozni arra, hogy megtéveszted az olvasókat.

Új hozzászólás Aktív témák