Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• pusszycat
    nagyúr

Elfért volna, elférne a bejegyzésben is a #4-ben lévő link, mert anélkül nem derül ki, hogy pontosan melyik külső házról van szó.

Tehát 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2 interfészes alumínium külső ház M.2 PCie NVMe és M.2 SATA támogatással, + információs kijelző extrával mint amilyen pl. az AXAGON EEM2-SD2 is, a kompatibilitásra gondolva mellékelnek hozzá USB-C - USB-C és USB-C - USB-A kábelt is, stb.
    Egy M.2 PCI 4.0 NVMe SSD viszont nyilván overkill adatátviteli sebesség szempontjából egy 10 Gb/s USB 3.2 külső házba, egy 40 Gb/s USB4 / Thunderbolt 4 interfészessel már inkább megközelíthető a sebessége, mint amilyen pl. a téma topikjában is szemléltetve lett. Viszont ha csak max. 10 Gb/s USB 3.2 portok vannak a PC-n, akkor nyilván elég olyan interfészes külső ház.
    Apropó adatátviteli sebesség, az előbb linkelt példához hasonló teszt nem készült, de ha 10 Gb/s USB 3.2 Gen 2, akkor vélhetően tudja a külső ház NVMe SSD-vel az 1000 MB/ | 1 GB/s körüli tempót.

Ha a bejegyzésben lévő kép lapján tényleg csak 31 °C az NVMe SSD a külső házban, akkor az nagyon jó érték, mert amúgy azok tudnak melegedni elég rendesen.

"Egy particiót hoztam létre az 1TB-nak. Ha a 2 TB veszem, akkor kettőbe osztom nyilván."

Miért kellene TB alapján több részre particionálni, ha pl. 4 TB-os SSD került volna bele, akkor 4 db partícióra kellene osztani vagy mi? :F
    Több partíciót létrehozni egy adatmeghajtón akkor indokolt és szokás, ha pl. az egyes tartalmak elszeparálása (pl. külön partíción az internetről letöltött mutimédia fájlok és külön partíción programok, játékok) a cél, egy publikus és külön egy BitLocker / egyéb által titkosított partíció létrehozása, eltérő fájlrendszerű partíciók (egyik pl. NTFS, a másik meg exFAT ha macOS rendszerrel is használva lesz) létrehozása, stb. Ha nincsenek ilyenek igények, akkor viszont teljesen felesleges és értelmetlen több részere particionálni egy ilyen adattárolásra használt külső SSD-t, tárolókapacitástól függetlenül elég 1 db partíció és ennyi.

Köszönjük!

Igaz, 5 perc alatt összecsaptam az egészet, kicsit fáradt is voltam már.
    De a lényeg csak átment. A particiozás mindenki kedve szerint, van 4 TB hdd-m azt pl. többre van elosztva de nem egyformára. Meg van 2 TB hdd, 1 TB hdd, 1 TB adata ssd külső házban eredeti, 1 TB ssd a folyadék kristályos verzió, 2 TB Samsung SSD T7. Mindegyik 70 % üres. Nem tudom minek veszem, legyen. :)

Új hozzászólás Aktív témák