Hirdetés

2020. április 2., csütörtök

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-01-11 17:49:51

LOGOUT.hu

1. CSAK az írjon, akit anyagi kár ért, CSAK az válaszoljon, akire panaszt tett
2. Ami kell: üzletfél nickneve, apróhirdetés linkje! Milyen módon és mikor vetted át a terméket? Hogyan és mikor fizetted ki? Mi volt a probléma (nem küldte el, hibás a termék, letiltották, stb.)? Mikor jelezted ezt a másik félnek és mit reagált rá?
3. Ha lehet, a Hardverapró "Jelentés" gombját használd, ide akkor írj, ha azt nem tudod (ha már jelentetted a Hardveraprón, itt nem kell)
4. Válaszunk a hozzászólásodban lesz.
5. Rendőrségi feljelentés menete 👮
6. Más felhasználóról (kitiltásáról) adatvédelmi okokból nem adunk felvilágosítást.
7. Személyes adatok, privát üzenetek közzététele tilos (utóbbit nem látjuk).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#19001) ImkO91


ImkO91
(csendes tag)

Üdvözlet!

Nick: sylvia_1988
Adatlap: [link]
Hirdetés: [link]

A történet igaz. Az egyik elszenvedője vagyok az esetnek. 65600 ft-ban egyeztünk meg, mint vételár. Kértem képet a VGA-ról egy sticky note-al, hogy megbizonyosodjak róla, a kártya létezik, kaptam, létezett.
Teljesen normális beszélgetés folyt.
Utaltam, a pénz odaért, a csomagot állítólag feladta szeptember 2. pénteken. Következő csütörtökön még sehol nem volt a csomag, kérdezősködni kezdtem. Péntek reggel kaptam egy nagy hazugságot, hogy mégsem küldte el a VGA-t, mert az öccse, akit megbízott, elköltötte TippMix-re a feladás árát, a VGA-t pedig betette a szekrénybe.
Ezután felajánlotta, hogy elküldje-e a VGA-t egy napos üzleti postával, vagy visszautalja az összeget. Utóbbit választottam, garantálta, hogy hétfőn megkapom a pénzt. Hétfőn reggel(2016. 09. 12-én) nem kaptam meg az utalást, ez már gyanús volt. 10 óra magasságában megkaptam az üzenetet, ami ennek a beismerésnek a linkje volt.
Itt tartunk. A létező összes bizonyítékkal rendelkezem az eladó ellen(34 db HA üzenet, SMS-ek, E-mail-ek, utalási igazolás, személyes adatok, hirdetés)
Bízom benne, hogy az igazságszolgáltatás megfelelően jár el.

ImkO1991
Budapest, 2016. 09. 12.

Sony Xperia Z2 Black

(#19002) Dav123 válasza R@ptor (#18999) üzenetére


Dav123
(tag)

Megkaptad a kert adatokat? Mert nekem nem irt vissza..

(#19003) dmazei


dmazei
(újonc)

Sajnos engem is lehúzott sylvia_1988 egy "50 ezres CPU" árával. Amint lehetőségem lesz rá megteszem a feljelentést.

(#19004) Kecso0017 válasza Dav123 (#19002) üzenetére


Kecso0017
(csendes tag)

Én kaptam tőle adatokat kérdés h valósak-e. Holnap bemegyek a rendőrségre és kiegészítem a mai feljelentést az adatokkal.

(#19005) Occon adom válasza Kecso0017 (#18983) üzenetére


Occon adom
(tag)

Engem csak az érdekelne, volt-e más felhasználói accod?

Tel: nulla 6 hetven kettőszázhat 85huszonkilenc

(#19006) Millerchris


Millerchris
(tag)

Sziasztok!
Kb 3 hete cseréltünk készüléket. Vele : http://hardverapro.hu/tag/macibacsi_2
Én adtam egy s6 Edge Plus készüléket ő pedig egy s6 Edge készüléket. Jelzem hogy hibás vagyok én is, de nem ezt vártam. Eljött a csere ideje, nagyjából átnéztem mindent de hívást nem indítottam róla, a másik fel nagyon sietett. Bejöttem a lakásba, elkezdtem hívni egy ismerőst semmi. Full siket a telefon. Azonnal hívtam az embert , nem vette fel, később visszahívott mondtam hogy mi a gond, mondta hogy csináltassam meg és kifizeti., de nála jól működött. Megcsináltattam a készüléket, előtte felhívtam mennyi lesz a javítás. A mobilboltos barátom mondta hogy ez tuti nem működhetett ezelőtt mert egy fém darabbal kocogtatta meg a mikrofont és semmi sem hallatszott. Kicseréltettem a mikrofont 10.000 ezer forint volt. Felhívtam az embert, mondta hogy hozza a pénzt de most vidéken van. Eltelt egy hét elkezdtem hívni, ahogy meghallotta a hangomat rögtön kinyomta a telefont. Írtam neki egy SMS-t hogy fel lesz jelentve. Később visszacsöegött és az egyik családtagomnak azt mondta hozni fogja a pénzt, mert ő nem ilyen link ember. Ez több mint egy hete volt. Azóta is hozza. Inkorrekt egy ember, kapott egy hibátlan garanciális telefont én meg kaptam egy olyat, amire jócskán rá kellett költenem.

Egy hete van rendezni.

[ Módosította: Kalandor ]

Telefonon mindig hamarabb elérsz: 0620-544-6192

(#19007) R@ptor válasza Dav123 (#19002) üzenetére


R@ptor
(újonc)

Igen megkaptam, a mai nap megteszem a kiegészítést.

(#19008) sylvia_1988


sylvia_1988
(tag)

Elhatarozasomhoz hiven keso este bementem a rendorsegre es feladtam magam. Az atnyujtott anyag tartalmazza a beismero hozzaszolasomat, a csalasok ill. a sertettek teljes es reszletes listajat, a hamis fotokat, a felhasznalt szamlaszamokat. A rendoroknek is elmondtam, hogy a karokat az utolso forintig megteritem, ahogy anno is ezt tettem, csak most vege. Nem tudom 1-2 het alatt lerendezni a komplett nevsort, de folyamatosan tortenik majd a penzek visszafizetese. A gepet, amirol sokat tudtam irni, a hazkutatas soran elvittek. Engedelyezem, hogy szemelyes adataimat privat uzenetben megosszak egymassal a sertettek, am mar ertelmetlen feljelentest tenni, mindenkit ki fognak hallgatni. Eljaras egyebkent nagyobb kart okozo uzletszeru csalas megalapozott gyanujaval indult.

[ Szerkesztve ]

*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***

(#19009) galaxys80


galaxys80
(veterán)

Tegyetek csak mindenképpen feljelentést ellene. Egyáltalán nem értelmetlen!!!!!
Egy beteges csaló,hazudozó szavára ne adjatok.

(#19010) templar5


templar5
(csendes tag)

Üdv!
sylvia_1988 nekem is igérgetett egy jó darabig miután elküldtem előreutalással egy 26000ft-os proci árát, mondjuk nekem szerencsém volt mert 2 hét után hogy nem érkezett meg a postai futárszolgálat a visszafizetés-t megkaptam a megbeszélt nap után, szóval kártalanított így reménykedtem hogy megkaphatom még a "4 processzor" valamelyikét, de aztán tovább tetézte a hazugságait hogy majd elküldi másik futárcéggel és nem kell előre utalnom csak ha megérkezett a proci és kipróbáltam, de 4 napja nem kaptam tőle választ holott minden nap szinte folyamatosan bent volt az oldalon, ezért kicsit nyomoztam és mint kiderült tegnap feladta magát mint csaló, kérdem én ha már a 253 pozitív értékelésű személyben sem lehet megbízni és nem szabad előre utalni akkor mégis kinek lehet?.. Szomorú tapasztalat ez nekem a hardverapro-n.

(#19011) KEndre válasza templar5 (#19010) üzenetére


KEndre
(HÁZIGAZDA)

NE UTALJ ELŐRE!!!! - mindig ezt kommunikálja a Hardverapró. Nincs sehol leírva, hogy a sok sikeres tranzakció már 100% biztosíték. Természetesen nem ismerjük a privát megállapodásokat, így mindenki a saját felelősségére köt megállapodást az adás-vételeknél. Probléma esetén tudunk segíteni, de ahhoz az kell, hogy időben jelezzetek!

Itt van Sylvia vallomása, látjuk, bármi előfordulhat. Egyszer összeomlik a kártyavár.

Kívánom, hogy visszakapjátok a pénzeteket, mi a magunk részéről minden lehetséges segítséget meg fogunk adni a rendőrségnek, hogy gyorsan, hatékonyan feldolgozza az ügyet.

Sylvia, minél előbb kártalanítsd az üzletfeleidet, mert akkor talán enyhébb lesz a bírósági ítélet.

KEndre

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre! Tudd, hogy csak te vagy képes megvédeni magad!

(#19012) spista222 válasza KEndre (#19011) üzenetére


spista222
(addikt)

Sajnos én is hittem neki elég sokáig elsőnek az öccsére hárította a felelősséget, aztán jött az itteni üzenet kb 4 nap hallgatás után, miután elvileg ő adta fel a csomagot és nem az öccse "játszotta" el a feladási díjat.
Mindjárt indulok én is megteszem a feljelentést.

(#19013) spista222


spista222
(addikt)

Voltam a rendőrségen és tényleg bement és lefoglalták a számítógépét.

(#19014) ImkO91 válasza spista222 (#19013) üzenetére


ImkO91
(csendes tag)

Én is voltam, legfrissebb infó: a büntető eljárás elindult ellene.

Sony Xperia Z2 Black

(#19015) sylvia_1988


sylvia_1988
(tag)

Rettenetesen ego latni a hazugsagaimat, borzaszto melyre sullyedtem annak erdekeben, hogy itteni es jogi kovetkezmenyek nelkul veget vethessek ennek a remalomnak. Nincs is ocsem, hugom van. Templar5, szamodra venni akartam a boltban egy CPU-t, amit egy ujabb hazugsag kisereteben garancialevellel egyutt elkuldtem volna. Korabban volt hasonlo eset.

Tegnap, azaz 2016. 09. 13.-an 31.800 Ft-ot megteritettem az egyik karosultnak. Ma este rendelkezni fogok a jelenleg fennallo ossztartozas 10%-aval, szerintem igazsagosabb, ha mindenkinek elutalom a penze 10%-at. Ezzel a modszerrel sokkal dragabb lesz a visszafizetes, mintha sorban kartalanitanam az embereket, de ez most mellekes.

Tudom, hogy az eljaras kimenetele enyhebb lehet, ha a kar megterult, de nem csak ennek koszonheto a fizetesi hajlandosagom. Ezt a rendorseg lathatja abbol az anyagbol, amit benyujtottam. 1-2 heten belul visszakuldtem a penzeket es tobbszor volt 0 tartozasom, tehat nem volt jellemzo, hogy uj csalassal zarom le a regit.

[ Szerkesztve ]

*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***

(#19016) looser


looser
(őstag)

Sziasztok!

Szerintetek mit lehet tenni abban az esetben, ha ezt a készüléket megvásároltam és csak utólag, frissebb romot keresgélve rá derült ki, hogy ebből (legalább) két rev. készült, a D6633 és D6683. Ez utóbbit vettem meg és nem támogatja a 800MHz LTE sávot (B20). Ezt eszembe nem jutott volna ellenőrizni, mivel az eladó egy budapesti cég (Fortuna GSM) volt eredetileg, megkaptam hozzá a garanciapapírt. Viszont az eladó nem veszi vissza a készüléket; tegnap délután vettem meg tőle és néhány órával később privátban jeleztem neki a problémát.
Sajnálom, mert biztos vagyok abban, hogy ő is jóhiszeműen járt el, de mivel itt Budapesten nem fogja ennek a hiányát érezni én viszont vidéken járva vagy később olyan vidéki embernek eladva a készüléket, ahol nincs LTE 800 MHz-es lefedettség, ez még hátrányként jelentkezhet. Szerintetek mit lehet itt tenni?

Köszi & üdv!

Mi ebben nem tudunk segíteni, ha nem tévesztett meg, nem csalt el pénzt, stb. Értékelni tudod majd az üzletet.

[ Módosította: Kalandor ]

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19025) Millerchris válasza Millerchris (#19006) üzenetére


Millerchris
(tag)

A probléma lerendeződött . Köszönöm a segítséget!

Telefonon mindig hamarabb elérsz: 0620-544-6192

(#19026) looser válasza looser (#19016) üzenetére


looser
(őstag)

Van erre topic egyébként, amiben ilyesmit meg lehet beszélni, tanácsot adni, ki-hogyan járt, segítünk egymásnak, jótanácsok, javaslatok, ilyesmi? Mivel itt nem csalásról van szó, hanem egyszerűen egy nem tisztázott helyzetről.

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19027) shteer válasza looser (#19026) üzenetére


shteer
(félisten)

https://m.prohardver.hu/tema/uzleti_vita/friss.html

ASUS GTX 1060 6GB Dual videokártya eladó. Kp / átutalás / Revolut / BTC / ETH

(#19028) looser válasza shteer (#19027) üzenetére


looser
(őstag)

Köszönöm szépen :R

Mindent tudok a rákászszakmáról...

(#19029) henter válasza henter (#18952) üzenetére


henter
(tag)

A kolléga szept. 1-én azt írta, hogy hétfőn Pesten lesz, viszaveszi a lapot, mert a becsülete többet ér. Ez 2 hete volt. Nem tudom, hogy melyik hétfőre gondolt, mert azóta nem írt, üzenetre nem válaszol.

Szerk.: ez volt az eredeti hsz., csak rosszat linkeltem

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz hülyékkel, mert lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal! --Ha sürgős, hívj: 30/212-7754--

(#19030) Norboto válasza papa00 (#18914) üzenetére


Norboto
(újonc)

Szia!
Hirdettem igen 50 ezrest is amit el is adtam, a vevő személyesen jött el, írtam neked privátot, nem kívánlak átverni. Sajnos munka miatt távol voltam, de kárpótollak ahogyan írtam.

(#19033) Szoszo94 válasza Szoszo94 (#19032) üzenetére


Szoszo94
(őstag)

A kereshetőség jegyében feltüntetném még a felhasználónevet, ez kimaradt az előbb :B

Tehát az eladó: Sagit

[ Szerkesztve ]

Xiaomi Mi 8 // Lexus IS250 Sport Mark Levinson

(#19034) Szaki Bácsi


Szaki Bácsi
(tag)

Sziasztok. Egy kisebb történettel jönnék nektek norberta kollégáról. Igaz nem Hardveraprós eset, de figyelem felkeltő és elgondolkodtató lesz. Ezzel egyetemben szeretném kérni Norberta kolléga kitiltását, mert erkölcstelen és megbízhatatlan! Yoh890 kolléga (közeli ismerősöm és egyben jó barátom) Jófogáson vett egy GTX 580-ast, egy bizonyos "J.Zoltán" nevű úrtól. A VGA-t nálunk teszteltük, mely teszt alatt kiderült, hogy a VGA hibás. Hívtuk az illetőt, nem vette fel. Majdan ki lett kapcsolva. Nézegettem az úr hirdetéseit jófogáson és egy DCU II-es R9 290-re lettem figyelmes 40K-ért. Méghozzá erre:Kép 1, Kép 2. Ebben semmi gyanús nincs eddig ugye? Nos itt jön a lényeg. Beszéltük Yoh890-el, hogy biztosan hibás lehet, hiszen 40K-ért elég jó ajánlat, ahogy a GTX 580-is azt volt 20-ért. Nézegetem Hardveren az árakat és rátaláltam erre a hirdetésre:Kép 1, Kép 2. Itt bizonyossá vált, hogy a két személy ugyan az. A találkozási pont (Ahol a hibás VGA-kat adja el) és a lakhelye 10 percre van egymástól. A mai napra lebeszéltünk egy találkozót, melyben egy HD6970-esre érdeklődtem Hardveraprón. Miután gyanússá válhattam a hirdetett 7970-es miatt, a mai napon a 2 megadott telefonszám egyikét sem volt hajlandó felvenni.

Mindebből leszűrve a lényeget: Ha bár Norberta nem itt Hardveraprón veri át az embereket, hanem Jófogáson, még is szeretném kérvényezni végleges kitiltását, mivel ami egyik helyen elkezdődik, az miért ne folytatódhatna egy másikon? Valamint szeretném kérni, hogy azon személyek akik esetleg vásároltak tőle, és itt vannak Hardveraprón azok legyenek szívesek rám írni privátban. Minél több bizonyíték és tanú van, annál sikeresebb lehet egy eljárás ellene. Saját, nem eldobhatós telefon számokat tudok. Pontos lakcímet tudok. Ezzel már kicsit előrébb juthatunk.

Köszönöm a figyelmet!

Nem itt történt, ha ugyan megtörtént.

[ Módosította: Kalandor ]

Ne feledd az értékelést! Ha megfelelt az üzlet kérlek értékelj!! :) \"Az überbrutál SSD 8000, de a Bacsis okozta mosoly megfizethetetlen. Minden másra ott a lekvár."\

(#19035) koxx válasza Szaki Bácsi (#19034) üzenetére


koxx
(MODERÁTOR)

Hardverapronak semmi koze a jofogashoz. Ha csalas tortent akkor a logouton megjelent iras alapjan feljelentest kell tenni.

Eladó SAGE BMF 600 tejhabosító

(#19036) wolfman


wolfman
(veterán)

Bár nem csaló az illető, mégis jó ha szót ejtek jeerce nevű Hardverapro felhasználóról.

Egy kellemesen jó árazású videokártyát szerettem volna vásárolni tőle, de mivel távol lakunk egymástól, jeleztem neki vásárlási szándékomat és hogy testvérem fog elmenni érte pár nap múlva. Közben érdeklődtem nála a kártya dolgairól, kértem fotót és mondtam, hogy majd tesztelni kell ha odaér a testvérem.
Kérdésekre válaszok bár jöttek, de eléggé félvállról szedett fogalmazásokkal, a fotó kérésére sötét, homályos kép és gúnyos válasz érkezett, majd a gépbe visszaszerelést és tesztelést teljesen elutasította, tudatta velem, hogy neki ezekre a dolgokra nincs türelme és vásároljak boltban amennyiben ennyire igényes vagyok.

Szóval kifejezetten nem csalás ami miatt írtam róla, ám én minden vele kötött üzlet előtt borzalmasan körültekintő lennék, már csak azért is mert az ominózus kártyát pár héttel (vagy nappal) korábban vásárolhatta ő maga is.

Őszintén szólva nem is értem miért írtál ide... Nem vert át nem csalt csak flegma volt...A kártya garis neki van nem kevés értékelése elégedettek voltak vele (ez nem garancia de..),az pedig hogy előtte vette miért is baj ha tovább adja?

[ Módosította: domperke ]

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#19037) sylvia_1988


sylvia_1988
(tag)

Reggel minden károsultnak (12) átutaltam a vele szemben fennálló tartozás 10%-át (összesen 60.270 Ft). Ez alól az a személy sem kivétel, akinek 50%-ot (31.800 Ft) már a vallomástétel estéjén elküldtem. Az utóbbi 1 hét eredménye tehát: 92.070 Ft/634.500 Ft megtérítve.

A csalás csalás marad, ezért meg fogom kapni a büntetésemet, de mindent betartok, amit a beismerés alkalmával vagy azóta ígértem. A visszafizetés a lehető leggyorsabban és a lehető legnagyobb léptékben folytatódni fog, nem számít, hogy milyen sokáig húzódik majd el az ítélethozatal.

Nagyon rosszul érzem magam, hogy az utolsó 12 ember pénzével ill. pénzének egy részével huzamosabb ideig tartozni fogok, sajnálom, hogy az egésznek már csak ilyen áron lehetett véget vetni. Soha senkinek nem akartam megtartani, sokáig használni vagy újabb csalások által visszaadni a pénzét. Persze tudom, hogy ettől még aljasan és öntörvényűen viselkedtem...

[ Módosította: domperke ]

*** "A negatív gondolkodás határt szab a teljesítménynek. Ha viszont ezt megfordítjuk, akkor a lehetetlen hirtelen nagyon is elérhetővé válik." - Amby Burfoot ***

(#19038) sztoja


sztoja
(csendes tag)

Nick:kissjozsef
adatlap: [link]
hirdetés: [link]

Az (időközben kitiltott) [link] felhasználó hamis HD sentinel képpel teljesen használhatatlan vinyót adott el (mivel az általam eredetileg keresett már nem volt meg, másikat javasolt helyette). Amikor jeleztem a hibát, hitegetett, a megbeszélt találkozóra nem jött el, hirtelen bekövetkezett halálesetre hivatkozott, miközben továbbra is új hirdetéseket tett fel itt.

Feltételezem, másokat is megkárosított.Jogászként van némi fogalmam a büntetőjogról, ezért arra kérem mindazokat, akiket megkárosított, vagy akik más ügyeiről tudnak, jelezzék nálam. Mivel itt már nem érhető el üzenettel, SMS-t küldök neki, hét napot adva a vételár visszafizetésére, utána megteszem a rendőrségi feljelentést Amennyiben mindenki, aki még esetlegesen becsapott, úgy teszi meg a feljelentést, hogy folytatólagosan elkövetett, nagyobb értékű csalás részeként, a nyomozás is eredményesebb és alaposabb lesz, valamint büntetőeljárás is nagyobb valószínűséggel zárul szabadságvesztési ítélettel.

Próbáljunk meg mindent megtenni annak érdekében, hogy tisztán tartsuk ezt az oldalt a csalóktól, és elvegyük mások kedvét az ilyen piszkos húzásoktól.

[ Módosította: domperke ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.