Hirdetés

2020. január 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-01-11 17:49:51

LOGOUT.hu

1. CSAK az írjon, akit anyagi kár ért, CSAK az válaszoljon, akire panaszt tett
2. Ami kell: üzletfél nickneve, apróhirdetés linkje! Milyen módon és mikor vetted át a terméket? Hogyan és mikor fizetted ki? Mi volt a probléma (nem küldte el, hibás a termék, letiltották, stb.)? Mikor jelezted ezt a másik félnek és mit reagált rá?
3. Ha lehet, a Hardverapró "Jelentés" gombját használd, ide akkor írj, ha azt nem tudod (ha már jelentetted a Hardveraprón, itt nem kell)
4. Válaszunk a hozzászólásodban lesz.
5. Rendőrségi feljelentés menete 👮
6. Más felhasználóról (kitiltásáról) adatvédelmi okokból nem adunk felvilágosítást.
7. Személyes adatok, privát üzenetek közzététele tilos (utóbbit nem látjuk).

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18001) Joe32


Joe32
(csendes tag)

Sziasztok,

Az ügyemben is intéztek valamit?

Köszi,
Joe32

Pici türelmed kérem rengeteg a feltorlódott üzenet.1-2 nap múlva írok a tagnak. Update írtam neki.

[ Módosította: domperke ]

Megunt kutyáját, macskáját gondozásra átveszem! Ugyanitt kolbász eladó!

(#18002) 505th Echo válasza tothn (#17962) üzenetére


505th Echo
(csendes tag)

Hi!

F1stat kollega nekem is log kb 135ezerrel.Kb 2 hete irta sms-ben, hogy probal penzt szerezni es hamarosan jelentkezik.Azota kerestem minden elerhetosegen amit ismerek de semmi.Mik a lehetosegek az ugyben?

Koszi az infot!

(#18003) sheep válasza 505th Echo (#18002) üzenetére


sheep
(őstag)

Mivel hetek óta nem lehet elérni telefonon, nem válaszol, ezért nem maradt más mint a feljelentés. Néhányan már feljelentettük, jelenlegi állás szerint az érdi rendőrség viszi tovább az ügyet és ott vonják össze a feljelentéseket.
Kb. 10 károsulttal vagyok kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

Azért nem jó medvével beszélgetni mert gyakran félbeszakít

(#18005) ƬΛЯΛ


ƬΛЯΛ
(senior tag)

Üdv!
Nos a történet dióhéjban. Van egy ún. dobivivi felhasználó aki hirdet egy asus p5q pro turbo alaplapot. Új felhasználó, beszéltem vele és megegyeztünk közösen !TELEFONON! egy 10.000ft-os árban ami tartalmazza a 890ft futárt is. Készséges volt, minden "adatát" megadta írásban. Plusz egy bizonyos Sági Andrea néven lévő raiffaisen-es számlaszámot. (Tudom tudom SOHA NEM UTALUNK ELŐRE, de hát mégis. Nekem is mindenki előre utal és nem volt rám sose panasz.) Elutaltam a 10.000ft-ot, bizonylatom is van róla. Arra az üzenetre válaszolt még, de utána semmi. Itt megjegyezném, hogy a telefont sem veszi fel azóta. Végigcsörög és hangposta. Na gondoltam egyet és mivel a rendőrség egy ilyen összegnél körberöhög gondoltam megoldom magam. Létrehoztam egy másik felhasználót és írtam dobivivi-nek egy másik hirdetésére, hogy érdekelne. Persze úgy, mintha más lennék. Arra persze egyből válaszolt. Aztán megadtam neki egy másik telefonszámom és fel is hívott perceken belül. Anyámnak adtam a telefont, mégis csak Évi84 a felhasználónév, akkor legyen már női hang. Kb negyed órát beszélgettek és megegyeztek, hogy ezen a számon (amit nekem a Tara9714-re is megadott) tudja keresni minden nap este 11ig. A megoldást abban láttam, hogy így kicsalok tőle egy címet, vagy hasonlót és személyesen elintézzük a dolgot (persze nem erőszakkal, de ha már neten nem válaszol személyesen csak nem szalad el.) És megpróbáljuk megoldani az ügyet. (A második felhasználómról beszéltem domperke és radi8tor1 kollégával, tudom tiltott, ők engedélyezték ideiglenesen, radi8tor1 most pár perce közös megegyezés alapján törölte.)

A lényeg, PÜ-ben és banki bizonylattal tudom igazolni, hogy befizettem a pénzt. Valamint ez az okos dobivivi ki sem törölte a hirdetést azóta és még jegelve is van a nevemre. Innen is biztosít, hogy nem én találom ki a dolgokat. Kérésre küldök fotót a banki bizonylatról.

A történet kezdete: 2015.07.29
Ekkor utaltam/fizettem be: 2015.07.30 (pontosan a születésnapomon)

Elnézést az igen hosszú szövegért, de esküszöm ez a legrövidebb.

Akkor most felfüggesztem a hirdetési jogát.

[ Módosította: domperke ]

→Az IGAZSÁGból elveszett az "i"... /Hofi/←

(#18006) laci010777


laci010777
(csendes tag)

Következő név: atus26

Nokia Lumia 710-et vettem meg Tőle (nem itt, hanem más oldalon keresztül, de az itt feladott hirdetése és telefonszáma egyazon személyt takart).

"Természetesen" a telefon telefon"értéke": 0 Ft.

Valószínű telefonokat "buherál" és azt adja el mint "apukámé volt, de lecserélte" szöveggel...
Továbbiak:
[link]
[link]

A telefonszáma amúgy már nem él. :(((

Mivel nem itt volt az adásvétel sajnálatos de ennyivel zárhatjuk is.

[ Módosította: domperke ]

(#18007) Zorel


Zorel
(senior tag)

Ebben kérném a segítségeteket, mert még nem kaptam rá választ.

Köszi.

(#18008) olbaidhun válasza olbaidhun (#17911) üzenetére


olbaidhun
(őstag)

Üdv!

Szeretném, ha nyomatékosabban fellépnétek keringospasi csalóval szemben. inkompetensnek bizonyult a vállalt feladat és néhány megállapodás teljesítésében.

2015. 04.17-én kapta meg a készülékeimet, azóta semmi használhatót nem kaptam tőle érdemben.
2015. 07.15 (#17911) jelentettem, újabb haladékot kért..
2015. 08.14. Sokadjára újabb haladékot kér, illetve ismételten ígérget..

:::::::::::::::::::::

3 telefonról van szó, összesen több 10.000Ft kárt okozott csak készpénzben.
sony Xperia Z C6603 használhatatlan (szoftver+hardver) kaptam egy hibás kijelzőt, szoftverhez nem nyúlt
samsung Galaxy S1 i9000 használhatatlan (szoftver+hardver) elsőre repedt, szoftverhez nem nyúlt, elfelejti visszaküldeni...
samsung Young s5530 (szoftver cserét ígért) semmit sem csinált vele, így küldte vissza
___________________
30.000 költséget számolt a javításra és előre utalást kért, a referenciájára hivatkozva! Banki bizonylatot tudok biztosítani.

Ezen túlmenően probléma:
- Folyamatosan ígérget, helyezkedik, alkudozik!
- Amit vállal, nem képes elvégezni.
- Használhatatlanná vált 3-ból 2 készülékem.
- Megállapodásunkat egyoldalúan felrúgja
- Van képe másokat is lehúzni,
- Pénzt előre kérni.. ugyanakkor a hozzá értése több mint kétséges.
- Nincs további türelmem ehhez az inkompetens csalóhoz,

Eltekintek attól, hogy mennyi időmet rabolta, hányszor hívogattam, korrekt, türelmes hangnemben.. Emellett hányszor postáztam neki, küldtem újra a hibás munkát önköltségemen. (mindannyiszor személyes problémákra hivatkozott)

Az hogy engem levegőnek néz ennyi idő után és bepróbálkozik a jelentést követően egy hónappal később.. újabb haladékkal, úgy vélem teljesen inkorrekt. Felhívnám a figyelmet továbbá, hogy figyeljetek oda a nicknév mögötti IP-re, visszatérő, üzletszerű csalóról van szó! (miután jelentettem a fórumban, több megkárosított is felhívta ténykedésére a figyelmet; telefonszámok, email címek és nick-ek egyeznek!!)

:::::::::::::::::::::

Elhatároztam, hajlandó vagyok újra felhívni a figyelmet erre az ügyre a lapcsalád üzemeltetőinel. Ezt követően a rendőrséggel is felveszem a kapcsolatot (hétfőn). Amennyiben megtörténik jövő héten a készpénz visszautalása, eltekintek a fentiektől.

Én kitiltom akkor te pedig jelentsd fel a megfelelő hatóságnál.

[ Módosította: domperke ]

wasd.hu/o ❗ ᴺᶦⁿᶜˢ ᵗᵒʳᵉᵏᵉⁿʸ ᵏᵘˡᵈᵉᵐᵉⁿʸ ᵐᵃˣ ᵍᵒⁿᵈᵃᵗˡᵃⁿ ᶜˢᵒᵐᵃᵍᵒˡᵃˢ ☎ 7O 638 9O93

(#18009) BENEDEK522


BENEDEK522
(csendes tag)

Szép reggelt mindenkinek! F1Stat ügyben szeretnék írni. Létrehoztam egy Facebook csoportot F1Stat károsultak néven. Aki károsult, kérem lépjen be a csoportba, összeszedünk mindenkit, leírja mindenki a saját történetét, fejleményeket, feljelentést tett-e, kapott-e vissza pénzt, adatokat, telefonszámokat, címeket stb.. Kérem aki károsult csatlakozzon :)

Üdv.: Bozsik Benedek

(#18010) sheep válasza BENEDEK522 (#18009) üzenetére


sheep
(őstag)

nem találok ilyen csoportot

Azért nem jó medvével beszélgetni mert gyakran félbeszakít

(#18013) zz top


zz top
(tag)

F1stat nekem is lóg 84.000 forinttal, amiből egy fillért nem kaptam eddig vissza.
@domperke (RIOS gépház)
Így most már jó, beleszólhatok a témába vajon?

És ha sehol nem jelented akkor mi honnan tudjuk?Gondolatolvasó még nem vagyok... :R

[ Módosította: domperke ]

(#18015) KEndre válasza tomacyp (#18014) üzenetére


KEndre
(HÁZIGAZDA)

Roland barátunk annyira kreatív, hogy már egy virtuális csomagküldő céget is alapított az elmúlt évben, és amikor nem érkeztek meg az előre kifizetett termékek, teli pofával szidta a csaló futárcéget, hogy elkeverték az általa feladott csomagokat... :Y

A diplomáját is bekamuzta, a BME meg is ette a bejelentkezését az "öregdiákok" közé, míg nem szóltak oda, hogy álljon már meg a menet. :O
[link]

Kíváncsian várom, mikor kerül a bíró elé, mit fog tudni mentségére felhozni, mert akármennyire is okosnak tartja magát, minden bizonyíték kristálytiszta ellene. Kicsit úgy vagyok vele, mint a Whiskys rablóval anno, sajnálom is, de megérdemli a várható büntetést.

Üdv Roland, szorul a hurok, nincs már sok időd szabadlábon, a börtönben meg vége az édes életnek! ;]

[ Szerkesztve ]

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre!

(#18017) petristi


petristi
(csendes tag)

Sziasztok a bobilaprón megvettem konzi fórumtársunktól ezt a két szoftverhibásnak mondott telefont:http://hardverapro.hu/apro/elephone_p10_szoftverhibas
egy darab telefont szerettem volna megvenni .Megadta annak a telefon számát akinél vannak a telefon.Mikor pestre értem egyeztettem az ismerősével hol találkozunk. A stadionnál a metró kijáratnál,ezután felhívott az eladó hogy csak egyben adja el a két telefont .Meg egyeztünk 19 ezerbe hogy hát ne legyen az utam potya mert hát oda vissza pest 100KM.A találkozóra nem ő jött hanem egy ismerősét bízta meg az átadással. Bekapcsoltam mind a két telefont de nem szedtem szét sajnos mert akkor már meg sem veszem mert meglátom hogy az egyik aksi púpos de hát nem tettem én balga.Mikor hazaértem feldobtam mindkét telóra a gyári rom ot de semmi változás térerő nuku imei rendben de nincs bejövő jel a telefonnak így ahogy lépegettem a menüjében egyszer csak kikapcsolt kb 15 perc után.Átraktam a másik akkut az kb. öt perc után kapcsolt ki és nem töltődik fel rádugom a töltőre pár perc után ki írja hogy feltöltve és megint megy 5 percet.meg panaszoltam az aksikat az eladónak de ő lerázott hogy mielőtt ő felrakta rájuk a MIUI romot előtte hibátlanok voltak a telefonok és egyébként is megnéztem miért reklamálok.Ma előbb értem haza és megint neki ugrottam az egyik telónak hátha életet tudok bele lehelni és jobban szemügyre vettem és megláttam hogy hiányzik egy csavar és különböznek a csavarok.Neki álltam és szétszedtem és jött a hideg zuhany össze vissza volt az alaplap forrasztgatva az antenna átvezető csatlaozójánál és az alaplapról mintha hiányozna is egy alkatrész.Szétszedtem a másikat is azon is csak ott az antenna csatlakozók voltak kitörve és drótokkal volt a hátlaphoz az antennához forrasztva.Ezt is megírtam neki és azt is hogy felrakom őt a feketelistára erre annyit irt hogy mi bajom van megnéztem mit veszek szoftver hibásnak hirdette mit akarok. Hardver és a szoftver nem ugyanaz nálam legalábbis.A pénzemre hideg vizet ihatok de ez már nem is érdekel az egyik telefont idegességemben földhöz is vágtam és a másikat is oda fogom és kidobom a szemétbe hogy ne is emlékeztessen hogy mekkora balek voltam.Már a hardverapro sem a régi ide is beszívódnak a csalók ezentúl százszor meggondolom kitől és mit veszek

[ Szerkesztve ]

(#18018) A texasi


A texasi
(aktív tag)

W1 hirdető: [Link]
Hirdetése: [Link]

Utaltam neki a pü-ben megbeszélt összeget;
azok után, hogy a pénzt megkapta
a felém tanúsított kommunikációja hirtelen lelassult:
sőt, már válaszra sem méltat, miközben az oldalt aktívan látogatja!
(Legutóbb bejelentkezve:
2015-08-18 20:17)

Ebben az ügyben kérem a segítséget!

Köszönöm!
:R

[ Módosította: domperke ]

(#18020) A texasi válasza A texasi (#18018) üzenetére


A texasi
(aktív tag)

felvette velem a kapcsolatot

köszönöm és elnézést
:R

[ Módosította: domperke ]

(#18021) SUPREME7


SUPREME7
(őstag)

Először nem akartam foglalkozni vele, elkönyveltem volna egy filléres nyomorultnak, de még tartogatott meglepetéseket.

Hirdetés: [link]
Hirdető: markusz

Bár anyagi kár nem ért, csak elrettentésként írom le.

A linkelt hirdetésre jelentkeztem - csak akkor még 1000Ft-ról szólt a hirdetés - és meg is beszéltük a találkozót. 2 órával a találkozó előtt írt egy privátot, hogy családi program jött közbe, úgyhogy sztornó. Már majdnem írtam neki, hogy rendben, nem gáz, de akkor láttam, hogy átírta a hirdetést 2000Ft-ra. Ezer forintos sz@rrágó, gondoltam, és írtam neki, hogy gratulálok.

Előtte

Utána

Nem gondoltam, hogy alul tudja múlni...

Írt, szinte sértődötten, hogy "mivan?" és vázolta, hogy semmi köze nem volt a találkozó lemondásának az ár módositásához, bármikor mehetek megvenni.

Erre megkérdeztem, hogy az eredeti kiírt áron? - Hát nem, mert utólag úgy gondolja, hogy alulárazta, de Ő korrekt, és a köztes 1500Ft-os áron odaadja. :)

Volt már pár érdekes üzletem itt is sajnos, és azt hittem a legutolsó problémás ügyet nehéz gerinctelenségben alulmúlni, de ott legalább többtízezer forintos csaló volt, értettem a motivációt, de ez a nyomorult már nem is ezer forintos, hanem 500Ft-os becsületű idióta.

Ismét csak gratulálni tudok és remélem a neve maradhat.

A név itt marad az utókornak.

[ Módosította: domperke ]

(#18022) *H*


*H*
(tag)

Egy feketét kérnék Ale1xx kollégának.
Hirdetés

Privát üzenetben megegyeztünk, megbeszéltük az átadás helyét. Az időpontot ő mondta, én ahhoz alkalmazkodtam. Telefonszámomat megadtam, kérésre ő is adott elérhetőséget. Én az egyeztetett helyen és időpontban ott voltam. Telefonon nem hívott, PH-n nem üzent, hogy késik vagy eltévedt, esetleg meggondolta magát. Vártam, majd én felhívtam a megadott számot. Egy hölgy vette fel és annyit mondott, hogy nem vele, hanem a párjával beszéltem meg a találkozót, de nem tudja hol van. Kérdeztem, hogy akkor most mi lesz? Annyit mondott ne őt kérdezzem. Mondom kérdeznék én mást, de ezt a számot kaptam, mint elérhetőséget. Végül a stílust és a mellébeszélést meguntam, mivel előrébb nem jutottunk. Anyagi kár az utazási költség volt. A feketéért viszont mindkét feltétel teljesült.
Vártam, azóta sem jelentkezett, írtam neki privátot amire nem reagált, miközben már bejelentkezett többször is.

Nyoma itt marad.

[ Módosította: Kalandor ]

Minden ember jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. :)

(#18023) zsolti_20


zsolti_20
(senior tag)

Sziasztok! Remélem megfelelő topikba írok ezzel kapcsolatban. Ma böngészés közben megtaláltam ezt az oldalt, ami teljes másolata a hardverapro.hu-nak, annyi különbséggel, hogy pár funkció nem működik rajta, illetve az URL cím teljes egészében eltér.

Ez hozzánk tartozik. :R

[ Módosította: domperke ]

(#18024) Adam_Shepard


Adam_Shepard
(addikt)

Sziasztok.

Azt szeretném megtudni hogy mi történt a Cybermagee nicket használó userrel?
A feljelentés óta nem sok érdemi dolog történt az ügyünkben, de látom hogy a profilja idő közben ki lett zárva.

Bearer... Seek.. Seek..Lest..

(#18025) Viktor77 válasza Adam_Shepard (#18024) üzenetére


Viktor77
(félisten)

Nem ide való, de [link].

Some people move on, but not us ... not us

(#18026) KEndre válasza Adam_Shepard (#18024) üzenetére


KEndre
(HÁZIGAZDA)

Privi ment.

Üdv:
KEndre

Légy óvatos, sokan pályáznak a nehezen megszerzett pénzedre!

(#18027) elemke86


elemke86
(újonc)

Sziasztok!

Van egy hírdetésem :http://hardverapro.hu/apro/ps3_konzolt_keresek_max_30000huf
a hírdetésre váloszolva rám írt LaptopApró, hogy neki van egy PS3 eladó.

A beszélgetésünkből nem sejtettem, hogy át fog verni, de sajnos gyanakszom rá hogy megtette. Buta voltam és előre utaltam, neki pedig a nap folyamán postáznia kellett volna a csomagot. Nagyon jól csinálta amit csinál, meg sem fordult a fejemben, hogy átver.

Ma reggel utaltam, és azóta egyszer lépett be, próbáltam jelenteni, de azt írja nincs ilyen felhasználó. Mit tehetek? Köszi

Sajnáljuk, ami veled történt, mi már kitiltottuk őt.

Ha nem tudod a pénzedet visszaszerezni tőle, akkor rendőrségi feljelentést tehetsz ellene a lakóhelyed szerinti rendőrségen (tudni fogják a dolgukat, nem sok idő).

Ha _biztosan_ tudod, hogy nem csak téged, hanem másokat is megkárosított, akkor ezt mondd el a rendőrségen, segítheti az ügyet a minél nagyobb elkövetési érték.

Viszont fontos elmondanunk, hogy adatokat mi csak a rendőrségnek adhatunk ki, részedre nem.

Köszönjük megértésedet!

[ Módosította: Kalandor ]

(#18028) centaurium válasza elemke86 (#18027) üzenetére


centaurium
(senior tag)

Ez a fickó nálam is próbálkozott, próbált előre utalással pénzt kicsalni tőlem, de elég nyilvánvaló volt, hogy át akar verni. Túl olcsón adta, (20k i5 2500), és nem akarta utánvéttel küldeni, mindenképpen szeretett volna előleget kérni. Személyes találkozóba se akart belemenni. Jelentettem is s tagod, de semmi se történt.

нανє α ηι¢є ∂αу

(#18029) elemke86 válasza centaurium (#18028) üzenetére


elemke86
(újonc)

Akkor holnap rendőrség, és bank. Köszi!

(#18030) Solange0818 válasza elemke86 (#18027) üzenetére


Solange0818
(csendes tag)

Sziasztok! Nekem is lenne vele gondom, Laptopapró -- hirdetésemre válaszolt, parfüm csomagot akartam venni.. 40ezret kért érte,de bizalmatlan voltam én is, bár nekem mondta hogy személyesen is jó lenne a dolog,de messze volt. Utaltam neki 11ezer ft.--megegyeztünk hogy felem parfümöt elküldi,majd utána utalok neki. Nagyon nehezen ment vele a beszélgetés mert kb 10üzimre ha válaszolt egy üzit. De én telefonon is beszéltem vele,tegnap is. Mondta hogy postáz még tegnap. Hát nem kaptam semmit,de választ se meg a telefonja is kikapcsolva. Fiatal fiú,utalni egy nőnek kellett. Aki megjárta vele,írjon üzenetet és szerintem fel kell jelenteni. :W

Sajnáljuk, ami veled történt, mi már kitiltottuk őt.

Ha nem tudod a pénzedet visszaszerezni tőle, akkor rendőrségi feljelentést tehetsz ellene a lakóhelyed szerinti rendőrségen (tudni fogják a dolgukat, nem sok idő).

Ha _biztosan_ tudod, hogy nem csak téged, hanem másokat is megkárosított, akkor ezt mondd el a rendőrségen, segítheti az ügyet a minél nagyobb elkövetési érték.

Viszont fontos elmondanunk, hogy adatokat mi csak a rendőrségnek adhatunk ki, részedre nem.

Köszönjük megértésedet!

[ Módosította: Kalandor ]

„cogito ergo sum” Gondolkodom,tehát vagyok! :)

(#18031) Compika


Compika
(tag)

Sziasztok 2015.08.19-én Krissz2000-től előre utalással vásároltam ezt xbox360 windows de azóta nem kaptam semmit 24-én este beszéltem vele telefonon és megadott egy kamu csomag számot és azóta nem tudom elérni.
Ez ügyben kérném a segítségeteket. :R

Egy hete van rendezni 27-től számolva.

[ Módosította: Kalandor ]

Compika felhasználónak 10 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#18032) kerekfej


kerekfej
(addikt)

mccormick60 megbízhatatlan alak:
Röviden, félreraktam neki egy terméket, mert neki az kell, aztán végén eltűnt napokra. Kitalált valami hazugságot, majd újra írta, hogy kell, azóta nem jelentkezik, pedig volt belépve. Két hetet elpocsékoltam, másvalaki pedig elvitte volna, a végén ezer forintom bánta. Kerüljétek el jó messzire!

(#18033) lamapo 48


lamapo 48
(csendes tag)

Sajtoosrépa kollégát kerüljétek!!
A kollégával lebeszéltem a vásárlást, a megbeszélt idő után 10 perccel felhívtam, közölte hogy kb 50 perc 1 óra mire odaér. Előtte privátban megbeszéltük, ha valakinek valami közbejön telefonál. Amikor ezt szóba hoztam, közölte hogy a kártyáján nincs pénz. Vártam hátha mond (ír) egy másik időpontot, vagy egy "elnézést" de semmi.
Köszönöm a segítséget!! :R

Üdv, H. László

(#18034) Gabo0905


Gabo0905
(aktív tag)

Szeretném jelenteni stargames72 kollégát ezért az üzletért. A telefont ugyan elküldte, de a hirdetésben leírtakon kívűl 1001 másik hibája is van a készüléknek. Nekem nem hajlandó válaszolni, egy másik fórumtársnak visszaírt és ő mondta, hogy direkt csinálta... Nem akarok itt regényt írni nincs sok értelme, kerüljétek!

Egy hete van rendezni.

[ Módosította: Kalandor ]

(#18036) lafaty80


lafaty80
(őstag)

Üdv!

Sikerült nekem is jó pár sikeres üzlet után belefutnom egy kellemetlen szituációba.
Eladó - eladokeztazt
Tárgy - WD 2TB -11óra üzemidővel-

Hétfőn reggel utaltam, szerdán megkaptam (bubis boritékban, ajánlot levélként). Kibontva és a gépbe helyezve hdsentinel ugyan 100%-ra mutatta, de amint egy általános r/w tesztet kezdtem el rajta, rohamosan csökkent a kondíciója, most 9% körül van. Jeleztem ezt akkor az eladónak szinte azonnal, aki ugye 3nap próbagarit adott rá a hirdetésben. Itt volt pár levélváltásunk, de szerda estétől nem válaszol semmire, többször is belépett persze. A lényeg, hogy ő azt állította hogy elköltötte a pénzt (próbagari alatt?!?).

Még a jelzésem és a hdd megérkezése előtt felajánlott egy kb. 2 hét múlva érkező másik 2TB-os hdd-t hogy érdekel-e, amire azt válaszoltam hogy ha a mostani beválik, akkor szerintem igen. Majd a jelzésem után ezzel a hdd-vel akart/akar kárpótolni... De nekem gyorsan kell/kellett megoldás egyéb okok miatt a hdd, és nincs nekem sem felesleges pénzem másikat venni.

Anyagi kár ami eddig ért: 15.500,- Ft hdd+posta, illetve a majd ebből keletkező kár, mert nem tudok másik hdd-t venni.
Nem akarok ítélkezni felette, mindenkinek lehetnek gondjai, de a nemíroksemmitsemneked hozzáállás nem jó irányadó.
Mivel nekem nem már reagál, kérlek segítsetek rendezni az ügyet.

Tegnap este kértem hogy ma reggel (péntek) utalja vissza az összeget és utána én elküldöm neki a hdd vissza, de erre sem reagált még.

Természetesen én hozzájárulok a pü-k közzétételéhez majd ha kell, bár a vége elég egyhangú, mivel csak én írtam :U !

Köszönöm.

Szeptember 7-ig van ideje rendezni.

[ Módosította: Kalandor ]

(#18037) Zorel


Zorel
(senior tag)

Érdeklődnék, hogy ez ügyben milyen szankciót alkalmaztatok, mert választ nem kaptam a bejelentésemre. Lassan pedig egy hónapos lesz... :F

[ Módosította: Kalandor ]

(#18041) lafaty80 válasza lafaty80 (#18036) üzenetére


lafaty80
(őstag)

Történt azért valami....

Pénteken válaszolt, de most már ott tartunk hogy teljesen elzárkózott a visszavételtől és a normális rendezéstől.
Szerinte ha valaki bele tesz a PC-be egy hdd-t és egy pillanatképpel megnézi annak állapotát, akkor tesztelte és kipróbálta. Az hogy egy tényleges teszt mit mutat a végén nem érdekli. :W

(#18042) Bé Gábor válasza Zorel (#17989) üzenetére


Bé Gábor
(csendes tag)

És akkor te ezek után mért hirdeted a terméket hibátlanként ??? tettél fel képet is róla cpuz ről hogy megy dualba a lap ??? ha tudod a cimem gyere el nyugodtan a pénzedért barátom vissza térítem én neked , nem értem most ez mire volt jó , a lap hibátlan volt , hogy te mit csináltál vele azt én nem tudom , részemről ennyi !

No Gods or Kings, only Man !

(#18043) Pepe78 válasza Bé Gábor (#18042) üzenetére


Pepe78
(senior tag)

Link a hirdetéshez: Katt

pepe78 felhasználónak 146 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#18044) Zorel válasza Bé Gábor (#18042) üzenetére


Zorel
(senior tag)

Neked van még képed ide beírni? Azok után, hogy kitörölted a hirdetést és a telefonodat sem vetted fel...miután megbeszéltük, hogy hibás lap.
A lap azért lett hibátlan, mert Cink_Elek kolléga profi módon megjavította. Ezt bármikor tudom igazolni.
Egy inkorrekt gerinctelen kis pitiáner ember vagy és még neked áll feljebb....vicc. Ha van benned minimális emberség legalább a javítás árát visszautalod és akkor a dolog részemről letudva, minden más esetben bármikor tudom bizonyítani az inkorrektségedet amit a telefonos beszélgetésünk után nem lesz nehéz bizonyítani, főleg hogy még a hirdetést is próbáltad eltüntetni. Privát üzenetemre sem válaszoltál, adminok ezt is megtudják nézni, szóval nem is értem, hogy van merszed még védekezni hazug módon.

Ha kell a végsőkig hajlandó vagyok elmenni és akár rendőrség által a szolgáltatótól kikérni a telefonbeszélgetésünket, ott hallható mennyire voltál korrekt. Nem érdekel, hogy 10 ezer forintos tétel, az igazamért bármire hajlandó vagyok. Szerinted mégis mit csináltam vele, direkt tönkretettem??? 11 év ph tagság után szerinted ilyennel kezdenék el szarakodni. Gondolkozz el, nézz magadba és ha van egy kis minimális lelkiismereted akkor tudod mi a helyes megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#18045) Bé Gábor válasza Zorel (#18044) üzenetére


Bé Gábor
(csendes tag)

Azt kívánom neked hogy 111 év múlva is itt legyél , majd írd meg privátban mivel tartozom , bár én továbbra is azt mondom a lap nem volt hibás ...... :N

No Gods or Kings, only Man !

(#18046) Zorel válasza Bé Gábor (#18045) üzenetére


Zorel
(senior tag)

1. A lap megérkezése és kicsomagolása után egyből feltűnt, hogy a foglalatnál egy-két láb sérült. Egy gyors teszt után felhívtalak, hogy a lap hibás. Mielőtt a pontos hibát elmondtam volna jeleztem, hogy szeretném ha visszavennéd, erre te jelezted, hogy nincs kedved ezzel foglalkozni és nem fogod visszavenni. Arra kértél adjam el másnak hibásan 5 ezer-ért. Ez nem tudom miért érte volna meg nekem, mikor 10 ezret fizettem érte, de mindegy is. Elmondtam, hogy a foglalata sérült és hogy minimalizáljam a veszteségeimet mivel nem akartad visszaadni a vételárat, felajánlottam, hogy megkérdezem mennyibe kerülne javítani és megbeszéltük, hogy akkor ennek árát visszautalod. Miután utánajártam a javítás összegének próbáltalak hívni, de nem vetted fel, majd utána letiltottad a számom.
2. Írtam pü-t nem válaszoltál az óta sem.
3. A hirdetésed eredeti szövege, majd a kitörölt és eltüntetni próbált verzió.

Ez már több mint ráutaló magatartás, szóval az, amit te mondasz nagyon távol áll az igazságtól.

Ettől függetlenül, a fenti hsz-od alapján megírtam privátba az összeget amivel "tartozol" és ha ezt visszautalod hétfőn a számlámra, akkor jelezni fogom a topikba, hogy rendezted a dolgot. Ha ennek sem teszel eleget, akkor azt is jelezni fogom.

[ Szerkesztve ]

(#18047) Bé Gábor válasza Zorel (#18046) üzenetére


Bé Gábor
(csendes tag)

Jövő héten járok feléd, mivel megvan a címed és adataid , minden képen személyesen szeretném átadni a 4500 vagyis NÉGYEZER ÖTSZÁZ FORINTODAT ! Szeretném neked élőben személyesen is átnyújtani baráti jobbomat !

No Gods or Kings, only Man !

(#18048) #92415744


#92415744
(törölt tag)

Autóbontó fórumtárstól vettem egy winchestert egy félgéppel együtt, állítása szerint a HDD 100/100-as volt, ráírva is ez volt a winchesterre. Valójában 17%-os volt, a rendszer nem ment fel rá, megírtam neki, mondta, hogy küld másikat, inkább személyesen akartam neki elvinni, de nem volt otthon 2x sem, inkább kértem a postát, állítása szerint elküldte, de a mai napig nem jött meg, a testvére adta fel még aznap, mikor írtam neki.
Már annyiszor írtam neki, emiatt, hogy kellemetlen a dolog, és mivel számítottam a winchesterre, eléggé kibabrált velem.
Próbáltam a "jelentem" gombot használni, nem akartam ide írni, de nem működik, azt írja, nincs ilyen felhasználó. :F Firefoxot használok, lehet, a böngészővel van baj?
Köszi, üdv.

Egy hete van rendezni, jelenteni egy bug miatt nem tudod, javítva lesz.

[ Módosította: Kalandor ]

(#18049) Gabo0905 válasza Gabo0905 (#18034) üzenetére


Gabo0905
(aktív tag)

Privátra, még mindig nem válaszol és szerintem, nem is fog... Ez sorozatban a 8. Üzenetem felé!

Még van az egy hétből.

[ Módosította: Kalandor ]

(#18050) Zorel válasza Bé Gábor (#18047) üzenetére


Zorel
(senior tag)

Történtek után köszönöm nem kérek belőle! Átutalva is tökéletesen megfelel főleg, hogy hétköznapokon munka miatt állandóan Budapesten tartózkodok. Az összeget hiába emeled ki nem az összeg nagyságáról van szó, ha 500Ft lenne azért is így kiállnék.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.