Új hozzászólás Aktív témák
-
KISDUCK
addikt
Értem, akkor az internet korában erről forrás csak az ezer éves füzetedben van, mert én rákerestem, de nem igazán találtam sok mindent, számszerű értéket egyáltalán nem.
Volt egy táblázat hogy adott hőmérséklet és nyomás mellett szublimál a hó/jég, de mérték nem volt megadva a mennyiségre és nyomás is jóval 1 bar alatt volt. Valahol csak annyit írtak, hogy hidegben erős napsütés hatására és ott se írtak mennyiséget csak azt hogy jóval több energiára van hozzá szükség mint az olvadáshoz. -
KISDUCK
addikt
válasz
Hieronymus #17 üzenetére
Írtál pár dolgot, de nem adtál választ a feltett kérdésre.
-
KISDUCK
addikt
válasz
Hieronymus #15 üzenetére
Feleslegesen túlbonyolítod az egészet. Már le lett írva a lényeg, nem lesz benne több víz sem kevesebb, a megfagyott víznek nagyobb a térfogata mint a folyékonynak ezért a levegő felhajtó ereje nagyobb mértékben hat rá, ezért könnyebb lesz, nem veszik el tömeg csak könnyebb lesz.
Nem kell itt azon agyalni hogy 100°-ig tele van-e a vödör, mert az nincs leírva és tényleg senki sem mer csurig egy vödröt mert szétlocsálja csak a tartalmát. Meg a kémiai összetevőkön sem kell agyalni, a vödrön sem kell agyalni hogy miből van meg milyen alakja van csak azon kell agyalnod hogy változik-e a súlya fagyás után a vödör víznek. -
KISDUCK
addikt
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
A kérdés hogy melyik nehezebb, nem az hogy melyiknek nagyobb a tömege.
"Föltételezzük, hogy nincs párolgás és nem esik sem az eső, sem pedig hó vagyis egy csepp vízzel vagy egy hópehellyel sem lesz több vagy kevesebb a vödörben.
Csak a kimert víz fagy meg benne."
Mivel a jégnek alacsonyabb a sűrűsége és egy kicsivel több levegőt szorít ki mint az ugyan akkora tömegű víz, ezért egy hangyaf@sznyival, de a vödör jég könnyebb kell hogy legyen.
szerk.: a költőnek: ezt itthon nem lékhorgászatnak hívják?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
lo Jack elmondja Rosenak, hogy egyszer elment az apjával jéghorgászni a Wissota-tóra Wisconsinban.A mesterséges...
- MSI Z87-G45 GAMING, I5-4570, 16GB
- Nikon Z50 váz
- Használatra kész PC (AMD Athlon II X4 640, 8 GB DDR3, 120 GB SSD, 3x200 GB HDD, DVD iró)
- PowerColor Red Devil RX 5600 XT OC 6GB GDDR6 14Gbps RGB LED Videokártya
- NORGB Black&White Intel 7600k - Z270 - 2x8 3200MHz - RX570 - 240/1000GB - 700W 80+ Gold PC eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest