- antikomcsi: Celebtanya - Farm VIP V.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Bevezetés a wokok világába
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- weiss: Pant* rant
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- N€T0X|N: SSD cserék
Új hozzászólás Aktív témák
-
A szublimáció sebessége mindig a párolgás alatt marad.
A kristályszerkezetből nehezebben válik ki a gőz, mint a folyadékból.
Ezért kell sok energiát befektetni a jég olvasztásakor a kristályszerkezet felbontásába is.
A szublimáció sebességét a hőmérséklet és a felületre érkező energia mennyisége közösen határozza meg. Ezért nehezen lehet konkrét adatokat találni. -
KISDUCK
addikt
Értem, akkor az internet korában erről forrás csak az ezer éves füzetedben van, mert én rákerestem, de nem igazán találtam sok mindent, számszerű értéket egyáltalán nem.
Volt egy táblázat hogy adott hőmérséklet és nyomás mellett szublimál a hó/jég, de mérték nem volt megadva a mennyiségre és nyomás is jóval 1 bar alatt volt. Valahol csak annyit írtak, hogy hidegben erős napsütés hatására és ott se írtak mennyiséget csak azt hogy jóval több energiára van hozzá szükség mint az olvadáshoz. -
A szublimációról nem tudott a feladvány készítője. Ha tanították neki, rég elfelejtette.
Ráadásul nincs időtartam rendelve a kérdéshez. Nem következik belőle, hogy időt kell várni a szublimációra. Aminek a mértéke amúgy is nagyon csekély.A szublimációnak akkor jelentősége, ha várakozási idő lenne a beiktatva a feladatba. Akkor viszont a párolgással is számolni kellene. korrekt kérdés esetén.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 32/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Apple Watch Series 9 Celluláros
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest