Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#10901) Winner_hun válasza Parci (#10900) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ha megnéztem akkor minek hívja még fel a figyelmet? Az csak feleslegesen zavaró lenne. Anno az alapelveket is belevettem egy ilyen javaslatba.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10902) Kommy válasza Parci (#10900) üzenetére


Kommy
veterán

Nekem az is tökéletes lenne, úgyse jönnek sűrűn "események", így nem maradnák le semmiről.

(#10903) Parci válasza Winner_hun (#10901) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

egyet találhatsz: mert nem fogja figyelni a rendszer, hogy "te megnézted", ellentétben a privátok, kedvencek, itt szóltam hozzá listával. megoldható lenne, de ennyit nem ér az egész.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10904) Winner_hun válasza Parci (#10903) üzenetére


Winner_hun
félisten

És aki pár napig esetleg nincs az oldalon és nem épp egy aktuális leállásról lenne szó ami utólag mindegy? Akkor ő így járt?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10905) DigitXT válasza Winner_hun (#10904) üzenetére


DigitXT
félisten

Alapelv változásról e-mail, és privát is jött: miért kéne még egy extra kiemelés?:F

(#10906) Parci válasza Winner_hun (#10904) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nézted, hogy mihez szólsz hozzá? mostanáig semmilyen értesítés nem ment senkinek arról, hogy a gépház blog frissült. jött egy ötlet, arra reagáltam. eszünk ágában sincs nekiállni valami komolyabb fejlesztést csinálni csak erre, akit pedig addig is nagyon érdekel ez, megoldja máshogy. hogy mást ne mondjak, rss readerbe teszi a gépház blogot és helló.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10907) Winner_hun válasza DigitXT (#10905) üzenetére


Winner_hun
félisten

Aha, és az előtte levő alapelvekről tudod hogy menet közben hányszor változott, egészült ki?

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10908) Winner_hun válasza Parci (#10906) üzenetére


Winner_hun
félisten

Néztem persze, arra reagáltam én is. A 24 órás verzió nem mindenkinek lenne elérhető, arra reagáltam. De ha nem, hát nem.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10909) Parci válasza Winner_hun (#10908) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

jó, csak jelen helyzetben a te értelmezésedben "senkinek sem elérhető", annál bármi "jobb" lenne. de leginkább nem piszkáljuk és kész. :)

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10910) radi8tor


radi8tor
MODERÁTOR

Hasznos lenne, ha keresővel lehetne olyan hozzászólásokat keresni topicon belül, amelyekben képek vagy linkek vannak. (esetleg szűkítve a linkeket képek linkjeire)

⭐ Stella

(#10911) LonGleY


LonGleY
veterán

A következő felmerült már?

A fórummotor hierarchikussá alakítása olyan módon, hogy konkrét üzenetre úgy lehessen válaszolni, hogy az könnyebben visszakövethető legyen, ne csak egy címke jelezze, hogy mire válaszoltunk (sokszor oldalakkal később). Az adott kérdésre írt válaszok alapvetően egy csoportban - akár egymás alatt - jelenjenek meg. A komolyabb topikoknál a főtémán belül is szükséges lenne az altémák rendszerezése valamiféle módon (a hozzászólások a témákhoz adott címkékkel való tagelése, fülekre bontás, bármi...). Véleményem szerint az átalakítás a mostani rendszerre utólag is ráhúzható, így nem kellene teljesen alapjaiban felforgatni a rendszert.

Igény biztosan lenne rá, pl. az Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topikban beszéltünk erről pár napja: hsz_15092-15097.

Ahogy az itt is tapasztalható, a téma túlnőtte magát, sokszor időben könnyen elcsúsznak a kérdések-válaszok, a válaszadások elmaradoznak (nem lapoznak vissza azért, hogy mindenki reakciót kaphasson), és sokszor ugyanazokkal a kérdésekkel találkozunk (még akkor is, ha a keresőt használják az emberek). Sokkal többet érdemelne a topik, mert rendkívül sok hasznos alkalmazásról, megoldásról érkeznek hozzászólások, és itt nem megoldás a további széttagolás - még ha egy komolyabb "első hozzászólás" is kerül az elejére.

Érdekesség: A Facebook az oldalak esetén már bevezette a válaszlehetőséget, így a kommentre érkező reakció az adott komment alatt jelenik meg némileg behúzva.

[ Szerkesztve ]

(#10912) fatal` válasza LonGleY (#10911) üzenetére


fatal`
titán

"A Facebook az oldalak esetén már bevezette a válaszlehetőséget, így a kommentre érkező reakció az adott komment alatt jelenik meg némileg behúzva."

Az szerintem borzasztó, mindenhol utálom, követhetetlen, mert nem lehet időrendben olvasni, normálisan. Ha holnap válaszolnak a hat hónappal ezelőtti kérdésre, egyszerűen észre sem lehet venni.

Ennél a mostani megoldás átláthatóbb, hangsúlyozom, hogy szerintem.

(#10913) LonGleY válasza fatal` (#10912) üzenetére


LonGleY
veterán

Egyetértek annyiban, hogy az csak egy köztes megoldásféleség, annál ide biztosan kifinomultabb rendszerre lenne szükség. Gondol-gondol.....

(#10914) pocokxx válasza LonGleY (#10913) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Esetleg nem lehetne olyan szűrőt rakni a keresések közé, hogy "válaszra keresés" ? Vagy mondjuk más elnevezéssel és akkor kilistázna egy komplett "beszélgetést".

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#10915) LonGleY válasza pocokxx (#10914) üzenetére


LonGleY
veterán

Az sem rossz, és csak egy kis gombot jelentene pluszban.

Ettől függetlenül egy másik javaslat: a Próba topikban nem lehetne esetleg a szerkesztési időt végteleníteni? Úgy szívesen szerkesztgetném meg ott pl. az első hozzászólást, amit az említett Androidos topiknak írnék, illetőleg minden cikkszerkesztőnek hasznára válhat, és a topik sem a hozzászólás-gyűjtésről szólna, hanem egy olyan hozzászólást lehetne linkelni másoknak, amit utólagosan is át tudunk szerkeszteni. Szerintem ezzel nyerne igazi értelmet a próba topik.

[ Szerkesztve ]

(#10916) Sk8erPeter válasza LonGleY (#10915) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

"a topik sem a hozzászólás-gyűjtésről szólna"
Én úgy tudom, a Próba topicban szereplő hsz.-ek nem számítanak a rang szempontjából, így az pont nem lehet hsz.-vadász topic.

Sk8erPeter

(#10917) Sk8erPeter válasza LonGleY (#10911) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Volt ilyen felvetés korábban itt a topicban (most nem kerestem ki), egy köztes megoldásról legalábbis, hogy lehetne valami fastruktúra-szerű rendezés, egy külön linkre kattintva, akár külön oldalon megjelenítve - tehát nem ez lenne az alapértelmezett, hogy beljebb húzva szerepelnek a hsz.-ek, de meg lehetne tekinteni átláthatóan is csak az adott hsz. előzményeit - de asszem érdemi válasz rá nem érkezett, és biztos sajnos ez is olyan, hogy "fontosabb dolgaink vannak". :(
Én abszolút jó ötletnek tartom, hogy legyen egy ilyen előzménykereső-szerűség. Persze ebből mondjuk kimaradnának az "összesített" hsz.-ek, amikor valaki egy hsz.-ben válaszol pl. 4 különböző hsz.-re is, megjelölve, hogy melyikre válaszol.

Egyébként sajnos még az sincs megvalósítva a keresőnél, hogy címzettre is lehessen keresni egy hsz.-nél, ne csak a feladóra, ami nekem régóta nagyon hiányzik... :(

(#10912) hunfatal :
ha megnézed, a weblaboron is indentálva vannak a hsz.-ek, aszerint, hogy ki melyikre válaszolt (Drupalos threading, ami amúgy kikapcsolható, csak sima hierarchiába rendezés CSS-sel), tehát azért nem ördögtől való a dolog.
Az itteni dizájnba viszont szerintem egyszerűen nem illene bele, csak ocsmány lenne, vagy át kéne szabni teljesen a dizájnt a hierarchikus rendezéshez, ami gondolom nem opció (és a PH! esetén szerintem rossz is lenne ez a hierarchikus rendezés alapértelmezettként, mert itt tényleg úgy pörögnek a topicok, hogy szépen sorban érkeznek be a hsz.-ek egymás alá, aztán meg lehet nézni, ki mire válaszolt).
Viszont egy fentebb írt köztes megoldás nem lenne rossz, hogy esetleg külön meg lehessen nézni az előzményeket egy adott hsz.-nél. Persze tudom, hogy vannak ennél fontosabb újítások, de az ötlet szerintem abszolút életképes.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#10918) DigitXT válasza Sk8erPeter (#10917) üzenetére


DigitXT
félisten

Egy a gond ezzel, hogy (a HSZ-gyűjtést megelőzendő?:F) a moderátori
diszciplina most az "egybe" válaszokat támogatja.* Magyarán, ha éppen
4-5 embernek is válaszol valaki (akár tök különböző témákban egy adott
topikon belül!), nem ritka, hogy egyetlen HSZ-be sűríti, a HSZ számokat
megadva, hogy épp melyikre válaszol, így sajna már a link sem jön létre,
amiből a fa struktúrát fel lehetne építeni. Az ötlet amúgy szerintem is jó,
de alapértelmezetté semmiképpen nem tenném. Csak visszaolvasáshoz
bekapcsolhatóvá. Alapértelmezésben a legátláthatóbb fórum a PH!:R

*: közben látom, hogy te is írtad. Ez csak adalék, hogy miért van ez.:B
Pont az ilyen kivételek nehezítik meg a visszakereshetőséget, valóban,
csak a kivételek nem az egyén hibái, hanem a támogatott megoldások.

[ Szerkesztve ]

(#10919) Sk8erPeter válasza DigitXT (#10918) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, én is ezt írtam. :DDD
Egyébként miért, Te láttál már moderátort abban az ügyben eljárni, hogy 4 külön választ egybesűrített volna? :F
Szerintem ez max. abban az esetben lehetne jogos (??), ha valakinek egyszavas mondókája van mindenki részére, és azért viszont felesleges volt 4 külön hsz.-t írnia...amúgy viszont ez az abszolút baromság kategória, mert az adatbázis nem attól a plusz 3 rekordtól fogja összeszarni magát (ahhoz az 1-hez képest lenne 4, hűha), cserébe viszont kereshetővé, követhetővé teszi a hsz.-eket.

Sk8erPeter

(#10920) LonGleY válasza Sk8erPeter (#10916) üzenetére


LonGleY
veterán

Jaa, ezt nem rang szempontjából írtam, hanem hogy tényleg tesztelős lehessen, és ne kelljen egy-egy újabb szerkesztésnél ismételni a bejegyzést. (Bár esetemben megtaláltuk a megoldást, egy Logout-os bejegyzést kezdtem.)

---

#10917: Egyébként ez szép és jó, hogy nem akaródzik belenyúlni a designba (már nem azért, de haha), de hát mit tegyen az ember, ha a fórum a jelen állapotában követhetetlen? Ahogy DigitXT is írta, azzal sem sokat kezd a rendszer, ha egy hozzászólásban többmindenre válaszolunk, ami egyáltalán nem ritka. Lásd, a jelen hozzászólásom. Ha közben 60 másik ember írt volna, és mondjuk nem linkelem be ilyen alaposan, hogy melyik HSZ-re megy a második-harmadik bekezdésem, utólag ezzel sokminden nem kezdhető a jelen formájában. Hiába linkelgetünk a hozzászóláson belül, ez a visszakereshetőséget, átláthatóságot nem sokban segíti elő.

---

#10912: Az Androidos topikban (ezt ismerem leginkább) lehet látni, hogy mi folyik az utóbbi héten (most mondjuk sok a hülye off is), az újoncok már nem mindig kapnak választ, kezd egyre szétesettebbé válni. Én is pörgetem itt az oldalakat és a böngésző Find in Page funkciójával vizslatok, hogy vajon hozzámszóltak-e valahol. Ez elég vicces 2013-ban, lehet itt az ideje a 10+ éves motort fejleszteni. :] Nem plusz funkciókkal gazdagítani, hanem radikálisan újragondolni. Szerintem.

A másik, hogy úgy gondolom, egy újabb rendszerrel lehetne javítani a hozzászólás-áradat / hasznosság / szerver terheltség arányon is.

[ Szerkesztve ]

(#10921) Parci válasza LonGleY (#10920) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

nem tudom, nekem követhető. lehet mindenféle feature-öket verni még bele, de a helyzet az, hogy 10+ éve követhető. nekem. szerintem.

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#10922) Sk8erPeter válasza LonGleY (#10920) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Az azért nagyon erős túlzás, hogy követhetetlen. Inkább a követhetőséget elő lehetne segíteni némi plusz szolgáltatásokkal.

"Én is pörgetem itt az oldalakat és a böngésző Find in Page funkciójával vizslatok, hogy vajon hozzámszóltak-e valahol. Ez elég vicces 2013-ban"
Igen, ezzel viszont teljesen egyetértek. Ezért is írtam én is, hogy már ezer éve szeretném, ha egyetlen nyomorult mezővel kiegészülne a kereső, és egyetlen plusz query string hozzá lenne csapva a kereséshez, és lenne írva egy egyszerű query arra, hogy az adatbázisból ne csak a feladót, hanem a címzettet is elő lehessen kotorni. Ez már csak amiatt is érdekes lehet, mert mondjuk tudod, hogy egyszer egy topicban válaszoltak neked valami egész hasznosat, de ha ütnek sem jut eszedbe, hogy ki is írta azt a hsz.-t, ezért inkább rákeresnél, hogy milyen hsz.-eket küldtek neked a topicban. De ezt sajnos most nem lehet.
Ez tényleg nem egy véresen komoly dolog fejlesztés szempontjából sem, de ilyenkor szokták azt reagálni itt a házigazdák cinikusan, hogy "jé, nahát, hirtelen 10 millió webfejlesztő országa lettünk". :N

"azzal sem sokat kezd a rendszer, ha egy hozzászólásban többmindenre válaszolunk, ami egyáltalán nem ritka"
Ezt a problémádat viszont egyáltalán nem értem. Válaszolj külön-külön, és akkor "kezd majd vele valamit a rendszer". Mégis mit kellene csinálnia? Minden hsz.-en végigszaladgálnia, és keresgélni hashmarkok után lévő számokra, hogy az vajon egy reakció akar-e lenni korábbi hsz.-re? :F
Azért ez nem egy drupal.org, ahol pl. lehet issue-kat belinkelni, és a [#12345] számsor lecserélődik az adott issue címére, és belinkelődik; de attól még így rákeresni ott sem lehet, hogy mégis hol említették meg valamelyik hsz.-ben a másik hsz.-t; max. reply-ra lehet rákeresni. Szóval ez a szempont azért ebben a formában nem igazán helytálló, legalábbis nem támasztottad alá.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#10923) LonGleY válasza Sk8erPeter (#10922) üzenetére


LonGleY
veterán

Ez valóban jó, de személy szerint csak átmeneti megoldásként tekintenék rá. A főbb probléma, hogy sokan a szimpla keresőt sem használják, illetőleg ha használják is, azokat nem dobja ki, amikben nincs tagelve, hogy milyen témában történt a bejegyzés (magyarán nem található meg az adott kulcsszó a szövegben, hiába releváns a tartalom). Erre írtam az első itteni bejegyzésemben a tagelési lehetőséget (persze még az elgondolás is experimentális, de szerintem nem annyira elvetendő).

Mindenesetre a keresés javítása is üdvözíthető lenne egy olyan kiegészítéssel, hogy jelezzen valahol a motor, amikor válaszom érkezett valamelyik topikban - ahogy a privát üzeneteknél is felbukkan a kis piros szám.

"Válaszolj külön-külön, és akkor »kezd majd vele valamit a rendszer«. Mégis mit kellene csinálnia?"

Például - ha már a kiegészítéseknél tartunk - olyat, hogy több üzenetet is be lehessen jelölni, amire épp válaszolok. De max. marad a külön-külön megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#10924) DigitXT válasza LonGleY (#10920) üzenetére


DigitXT
félisten

Parcihoz csatlakozva (bár nekem még csak 8+ éve), de abszolút
követhető a fórum. Tehát attól elhatárolódnék, hogy követhetetlen
lenne.:D Mi több, ahogy írtam is, a PH! fórum az egyik legjobban
átlátható fórum.:K Külföldi kereséseknél sokszor a hajam tépem,
mire megtalálom, hogy ki, mire válaszolt, mikori is a HSZ, stb.:DDD

A visszaolvasásánál lehetnek nehézségek, mert amíg linkenként
szépen vissza tudsz kattintgatni válaszra válasz a válasz alapon,
addig nincs gond, de az egybe-HSZ-ek megtörik a sort... (Kivéve,
ha olyan szépen linkelik is, hogy mire válaszoltak, mint most te.)

Inkább olyankor szokott gond lenni, amikor valamire rákeresel, és
csak a kérdést (a probléma leírást) találod meg. Olyankor kézzel,
szemrevételezéssel kell a kérdező kommentjének környezetében
körbekeresgélni, hogy vajon érkezett-e rá bármiféle válasz... Ha a
kommentelőnek válaszolnak, vagy beleírják a nevét a kommentbe,
az szokott segíteni, mert akkor már kidobja a sima Ctrl+F is.:R

Szerk: annyi megjegyzést tennék, hogy én már (?:DD) közel sem
"pörgetem" a fórumot olyan intenzitással, mint régen. Ahova írok,
és esetleg választ várok, azt a topikot olvasom is. A rendszer jól
jelzi, hogy hány új HSZ jött azóta, hogy utoljára ott jártam, tehát
sima ügy végigolvasni. Ha nem olvasom egy ideig, akkor valszeg
nem is kérdeztem semmit, tehát nem muszáj több száz új HSZ-t
végignyalni: az ilyen topikokat nem tartom a kedvencekben, vagy
esetleg kidobom az itt szóltam hozzá listából is, ha irreleváns.:)

[ Szerkesztve ]

(#10925) Sk8erPeter válasza LonGleY (#10923) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

hát végül is ezt is lehetne, bár én személy szerint nem ismerek olyan fórumot, ami így működne, hogy tagelni kellene/lehetne, hogy melyik hsz.-ekre válaszolsz, ha több is van. Egyszerűen azért, mert ha egy hsz.-re válaszolsz, akkor a megválaszolt hsz. lesz az előzménye, és kész. De ezt majd Parci eldönti. :)

(#10924) DigitXT :
ezt már akartam kérdezni, hogy minden hsz.-ednél a sorokat gondosan tördeled, hogy azonos szélességű hasáb legyen? :D Nem szereted a 480 pixelt, inkább lerövidíted 375 pixel körülire? :DDD

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#10926) DigitXT válasza Sk8erPeter (#10925) üzenetére


DigitXT
félisten

A tag-elést szerintem a HSZ témájára értette. De az eleve halott ötlet:
az emberek nem szeretik a metaadatokat előállítani. Plusz munka.:D
Ill. adott esetben az ember nem is elég kreatív, hogy jó tag-et találjon.

Ezt legjobban ott lehet megfigyelni, amikor szeretnéd rendben tartani
a levelezésedet, vagy esetleg a dokumentumaidat egy folderben, stb.
Ha létrehozol egy "Egyéb" foldert, előbb-utóbb minden ott fog kikötni,
szimplán azért, mert vagy nem tudod a már létrehozott kategóriákba
az adott levelet/fájlt besorolni, vagy csak épp lusta vagy hozzá.:R

Igen. Gondosan tördelem, mert túl széles a szerkesztőablak. Ez van.
Szerk a szerkre: nem szoktam pixelben lemérni.:DDD Ahogy épp kijön.
De ha már pixelben leméred: a szerkesztőablak miért 645px széles?

[ Szerkesztve ]

(#10927) Sk8erPeter válasza DigitXT (#10926) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ja, igaz lehet, a végén a kettőt már összemostam. Na mindegy, akkor nem tagelés, hanem megválaszolt hsz.-ek megjelölése, a lényeg attól még ugyanaz marad, amit írtam, mert a végén arra akart kilyukadni, ha jól értettem.

OFF: A levelezésben meg te lehet, hogy lusta vagy, de én létrehozok tematikusan címkéket dzsímélben, ezt normálisan elvégzem, mert tudom, hogy aztán többé nem tudom normálisan kategorizálni. :)

Ez a tördelés elég durván melós lehet :DDD igazából nem vágom, miért lenne túl széles a szerkesztőfelület, de ez a szubjektív élmény mondjuk nem is ide tartozik.

Szerk.:
"De ha már pixelben leméred: a szerkesztőablak miért 645px széles?"
644 pixel széles. :DDD
Egyébként meg honnan tudjam? :DDD Kérdezd meg Parcit, hogy miért nem rakják a textarea-t is 480 pixelesre, hogy a szerkesztőfelület úgy nézzen ki, mint a várható végeredmény. Ettől függetlenül nem vágom, minek tördelni, úgyis tördelődik, simán sorkizártra is rakhatnád... :)
Meg akkor már az is jobb, ha megkéred ntomkát, a PH! Eszközök alkotóját, hogy CSS-sel szabja át a szerkesztőfelületet 480 pixelesre (opcionálisan), és akkor nem kell többé tördelned, vagy írj rá mini-extensiont. :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#10928) #81556480


#81556480
törölt tag

Ide lehet írni ph! fejlesztéshez ötleteket?

Annyi lenne ami a kis fejemből pattant ki, nemtudom mennyire hasznos, nekem tetszene:

Fent a többlapos böngészésnél ha van privát üzenet zárójelben megjelenhetne hogy ha van privát olvasatlan üzenetünk,

így valahogy

PROHARDVER! Fórum (1)

fészbukon van ilyen hogy kijelzi ha valami esemény levél valami jött.
:R

(#10929) LonGleY válasza Sk8erPeter (#10927) üzenetére


LonGleY
veterán

Annyira nem melós, ha van rá megfelelő szerkesztőprogram. Pl. mi is írtunk már egyet, azt még NFO fájlok kreálásához. :] Olyan szélesre húzod az ablakot, amekkorára akarod, van benne ékezetek purgálása, az export pedig a clipboardra pöki a szöveget. Azért nem linkelem, mert a space-eket nem takarítja sortörésnél az új sor elejéről, így általános használatra nem annyira megfelelő. Igaz, valószínűleg pár perc lenne fixálni, de most pl. webshop motort fejlesztünk. Na, ott aztán van szanaszét tagelés, random listák, és minden fini. :]

[ Szerkesztve ]

(#10930) Sk8erPeter válasza LonGleY (#10929) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jaj ne OFF-oljunk már ilyen tök lényegtelen dolgokról, nyilván lehet rá írni tök jó extensiont is JavaScriptben, de ő kézzel szórakozik ezzel, és igazából nem tudom, minek, de totál nem tartozik a topicba... :U

Sk8erPeter

(#10931) fatal` válasza Sk8erPeter (#10917) üzenetére


fatal`
titán

Én inkább annak látnám értelmét, hogy mondjuk a "válasza" feliratra kattintva, nem csak az előzményt listázná ki új oldalon, hanem az összes korábbi hozzászólást, ami válasz volt (mint az index fórumon), így meg lehetne nézni az előzményeket.

Persze ekkor még mindig gond lenne a szerkesztett (több hozzászólásra válaszolt) kommentek listázása, de még mindig jobb mint a mostani mikor egyesével kell kattintgatni és aztán visszalépkedni.

(#10932) DigitXT válasza Sk8erPeter (#10930) üzenetére


DigitXT
félisten

Egy olyan mellékszállal tartozik a topikba, hogy a hozzászólásnak (de főleg az elküldés után többet nem szerkeszthető privát üzenetnek, ahol még a linkeket is könnyen el lehet szúrni - javíthatatlanul:D) lehetne előnézeti képe (preview).:R Ha megnézitek a linke(ke)t, nem újkeletű ötlet.:N

Amúgy van aki szereti a tartalmat nem csak szövegében, hanem látványában is egyben kezelni: alapvetően ez lenne a lényege a bekezdéseknek, a blokkok alkotásának is... Könyvekben sem szoktak mindent egy sorba beírni.:)) Mondjuk párbeszédeknél, akár szavanként van egy új sor. Vagy épp egy új fejezetet sem kezdenek "inline". De ez a része már valóban OFF. Nem is kicsit.:B

Nem kell érteni.:N Nem vagyunk egyformák. Én nem szeretem a "kilométer hosszú" sorokat, nehezebb őket olvasni/írni (átlátni), stb. Megszokás? Régebben pl. 80 karakter volt egy standard e-mail kliensben a standard szerkesztőfelület szélessége. Ráadásul az is fix széles karakterekkel. Semmi sorkizárt trükk...:D Sőt, régen DOS alapon is kellett programozni, elég gagyi szerkesztőkkel: hol volt még a JavaScript? Ha beszélgetni akarsz róla velem, ott a privát üzenet lehetősége: ezért valóban nem kell OFF-olni.:N Te nem tudod, minek: na és?:R Ha még elkezdené 50 ember beírni, hogy ők sem tudják, hogy minek, attól nem lennénk előrébb. Bár, most, hogy ezt leírtam, inkább privátban se beszélgessünk róla, mert jön még az a másik 50 ember is.:DDD

[ Szerkesztve ]

(#10933) canniball válasza #81556480 (#10928) üzenetére


canniball
nagyúr

Van ilyen: amikor privid érkezik a fenti privát üzeneteim az alap fekete-normál betűtípusról piros-vastagra vált...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#10934) Sk8erPeter válasza DigitXT (#10932) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Lehetne előképe, de ennek akkor sincs köze ahhoz, amiről beszélgettünk. :)
Arról beszéltünk, hogy Te sortördeled. Egészségedre váljék, én csak rákérdeztem, minek. Az meg elvi hibás gondolatmenet, amit írsz, hogy a könyvekben sem szoktak egy sorba írni mindent, semmi köze ahhoz, hogy neked nem tetszik a szerkesztőfelület szélessége, és hogy emiatt tördeled soronként az egy bekezdésbe (!) tartozóakat is egy <p>-n belül, amikor nyomsz egy Entert, és lesz belőle egy <br>... :U (És de, amikor egy publikációt írnak Wordben vagy egyéb szerkesztőben, akkor lényegében "egy sorba" írnak egy bekezdést, de a szerkesztő maga tördeli a beállított szélesség szerint - jelen esetben pedig ez a szerkesztő a böngésző, azonbelül a textarea, és az ahhoz megadott szélesség.) De a többit tényleg priviben, ha szeretnél még beszélgetni a témáról. :K

========================

(#10933) canniball :
szerintem a srác arra gondolt, hogy a böngésző fülének címe változzon meg, amikor kapsz egy privit, ahogy Fácsénál vagy Gmailnél.
Azt viszont nem vágom, miért nincs javítva, hogy amikor rákattintok a privát üzenetekre (http://prohardver.hu/privatok/listaz.php), akkor az új üzenetek nincsenek a zárójelben a jobb oldalt lévő "beállításaim" link alatt szereplő "privát üzeneteim" link mellett.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#10935) Sk8erPeter válasza fatal` (#10931) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Jaja, ezzel abszolúte egyetértek, ez is járható út lenne, nem is feltétlenül kell a hierarchikus listázás és indentálás, csupán az egy "threadbe" tartozó hozzászólások külön listázása is már nagyon sokat segítene az áttekinthetőségben. :K

Sk8erPeter

(#10936) canniball válasza Sk8erPeter (#10934) üzenetére


canniball
nagyúr

Akkor lehet félreértettem...

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#10937) #81556480 válasza Sk8erPeter (#10934) üzenetére


#81556480
törölt tag

Igen erre gondoltam !

(#10938) DigitXT válasza Sk8erPeter (#10934) üzenetére


DigitXT
félisten

Az előnézet egy évek óta visszatérő ötlet + igény.:Y
(Sajnos van ahhoz is köze, amin értetlenkedsz.:R)

Pl. ha lenne előnézet, akkor könnyedén bíznám rá én is a "szövegszerkesztőre" (böngésző) a HSZ-em tagolását, max. ott nyúlnék bele, ahol nagyon nem tetszik, hogy "átlóg" ez-az. A szövegszerkesztőben is van ilyen beállítás, hogy "fattyú- és árvasorok", stb.:D (Talán nem véletlenül.) A gondolatmenetem nem elvi hibás, csak akkor te nem érted az én szerepemet a HSZ írásában, ill. publikálásában.:))

A szerző általában csak tartalmat (szöveg) kreál: ha ezt Word-be írja, akkor (bekezdésenként) persze egy sorba írja, és nem tördeli azt kézzel, ez nyilvánvaló. Ellenben ha a szerzeménye megjelenik, akkor a tördelőszerkesztő szépen az adott lapmérethez fogja igazítani a tartalmat. (Na nem az anyag átfogalmazásával, mert arra nincs lehetősége, hanem egyéb "trükkökkel": ez is egy szakma, aminek az ismereteit nem birtoklom.:N)

A lényeg, hogy a végeredmény, a megjelenő újságcikk, vagy könyv, vagy - horribile dictu - itt egy HSZ valahogy már kinéz amikor megjelenik.:K Ha engem, mint szerzőt és egyben tördelőt és "kiadót" érdekel, hogy hogy néz ki a végeredmény, akkor - a rendelkezésemre álló módszerekkel - belenyúlok, ahol tudok, ahogy tudok. De szerintem kár itt rugózni a témán, annyit nem ér az egész.:R

[ Szerkesztve ]

(#10939) Sk8erPeter válasza DigitXT (#10938) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Kértelek rá, hogy privátban folytassuk, mert teljesen jogosan morognának már érte, hogy ne pattogjunk már ezen a témán annyit, mert rohadtul nem érdekel senkit a sok blabla, de úgy látszik, nem jött át. :(((

Sk8erPeter

(#10940) LonGleY válasza Sk8erPeter (#10939) üzenetére


LonGleY
veterán

Engem spec. érdekel. :]

(#10941) Sk8erPeter válasza LonGleY (#10940) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Parci viszont valószínűleg nem így fog vélekedni, teljesen jogosan, mert ez nem offolós topic. :)

Sk8erPeter

(#10942) KAMELOT


KAMELOT
titán

Jól van ez a PH megcisnálva! Kezelése és kinézete is ok.

V1200 - 18CORE - SUPRIMX

(#10943) LonGleY válasza KAMELOT (#10942) üzenetére


LonGleY
veterán

De azért már repedezik.

[ Szerkesztve ]

(#10944) ( V )


( V )
veterán

hali, remélem jó helyen járok: ez a kép itt a ph-n feltöltve "kicsikét" szétesett: kép1 , kép2 - van vmi konkrét oka ennek?

* Sᴀᴍsᴜɴɢ Gᴀʟᴀxʏ S23 Uʟᴛʀᴀ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 14 * OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 12 *

(#10945) grabber


grabber
addikt

Nem lehetne megoldani,hogy az első hsz-t főleg ha kiemelt,ne csak moderátorok szerkeszthessék hanem egyes tagok is?
Tök jó ötlet,hogy ki van emelve az első hsz,csak semmit nem ér ha a logoutra költözött át és minden info a logouton van,helyette sokkal jobb lenne,ha lenyitom a kiemelt első hsz-t és látok minden fontos infot.

(#10946) Winner_hun válasza grabber (#10945) üzenetére


Winner_hun
félisten

Több topikban is megnéztem, simán lenyitom és látszik, nem értem hogy jön ide a logout:F
mod: PH-ról nézem.

[ Szerkesztve ]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#10947) HuMarc válasza Winner_hun (#10946) üzenetére


HuMarc
addikt

Logout-on nem látszik a 0. hozzászólás. De ez csak ideiglenes, amikor frissül a Logout, akkor már ott is látszani fog :)

(#10948) grabber válasza Winner_hun (#10946) üzenetére


grabber
addikt

Galaxy S

Konkrétan erre gondoltam,akkor lehet egyedi eset :U

(#10949) LonGleY válasza grabber (#10948) üzenetére


LonGleY
veterán

És ez miért baj?

Én is ezt csináltam itt, az ajánló rész egy Logout-os bejegyzés (később cikk lesz). Rendesen frissíthető, oldalakra tördelhető, és önállóan is megállja a helyét. Erre való a Logout. Nem csak egy szerencsétlen "első hozzászólás", mert az eleve egy nyakatekert megoldás egy valós problémára. Ez itt a Galaxy S-nél, a lenyíló cuccal együtt egy szimpatikus megoldás.

[ Szerkesztve ]

(#10950) grabber válasza LonGleY (#10949) üzenetére


grabber
addikt

Mert pl nem tudom mi az a root,csak lenyitom az első hszt és látom is.Vagy válaszolok valamire,de nem vagyok benne biztos,csak felnézek az elő hsz-re látom ami kell nekem.
Ehelyett,nyissak meg egy logout bejegyezést,ami lehet több oldalas is és ott kell keresgélnem.

Az első sokkal kényelmesebb és talán többen elolvasnák,ha nem kéne még a logoutra áttérni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.