Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- bambano: Bambanő háza tája
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dkess
őstag
Igen, a monitor az fogós kérdés. Nem biztos, hogy rosszul döntöttél, de ugye ez egyéni preferencia kérdése is lehet. Amennyiben a "gaming über alles" mentalitás lenne, akkor persze egy amúgyis sokkal gyorsabb TN panel 100 Hz -en hozzáadna az élményhez. Minden másra ott a mostani monitorod ...
60 Hz -es monitorhoz alapvetően nem 60 fps körülre kellene gyúrni. Az fps (frame per second) egy átlagszám. Ami fontosabb, hogy az esetek elsöprő többségében minden új monitor frissítésre lehetőleg jusson egy új alkotott képkocka. Azaz a frame time illetve annak egyenletessége a fontos igazán. 80 fps körül illetve felett VSYNC OFF -al már élvezhető lehet 60 Hz -es monitorral is pl. egy BfV egy casual gamer -nek. Persze amennyiben "állati nagy pro" vagy és/vagy e-sport versenyző, akkor az más tészta. Persze a 120/144/240 Hz -es monitorok a királyak ebből a szempontból (akár felbontástól függetlenül), de akkor kellene monitor csere plussz az egyéb PC alkatrészek is zsebbenyúlósak lesznek.
Esetleg egy ismerősödnél - amennyiben lehetséges illetve akár több alkalommal - nézz meg egy 144 Hz -es monitoron a kedvenc játékaidat illetve alap PC felhasználói élményt olyan konfigon, ami ki is tudja szolgálni. Bár, ha rákattannál, akkor lehet csak a szívedet fájdítanád vele ...
Az előző hsz -emmel összeolvasva a lényeget két pontba szedtem alább:
1.
Mostani monitor alapján elég a 60 Hz -et kiszolgálni 2K -ban. Bepattintasz egy 1660Ti -t avagy, ha belefér, akkor egy RTX 2060 -at. A 2070 már kicsit overkill 1440p/60 Hz környékére (High graf beállításig - Ultra már kérdéses lehet). Amennyiben a játék igényli, biztosra akarsz menni illetve zseton is van rá (+ jó vétel is akad) akkor egy i7 3770(/K) is. Észrevehető többletet nyújt.
2.
Kell a 120/144 Hz monitor. Akkor a jelenlegi géped minden részét fejleszteni kell + ide már 1440p -re is mehet az RTX 2070 ...
-
dkess
őstag
Jól értem - a 1440p -s monitor 60 Hz -es lesz (az aláírásodban még 1080p monitor van)?
Amennyiben igen, akkor írták alább, hogy magasabb grafikai beállításokhoz illetve ehhez a felbontáshoz elegendő lehet egy valamivel erősebb VGA is (nyilván némi kompromisszum lenne azért a legújabb generációs CPU vonalakhoz képest).
Az RTX 2070 -re mint "1440p -s kártya" olyan értelemben szoktak hivatkozni, hogy amennyiben 120/144 Hz -es monitort kellene kihajtania. Azonban a rossz hír, hogy ehhez már a konfig többi elemét is frissíteni kellene - pl. Intel i7 8700K / AMD 2700X irányában (nyilván pénztárcafüggően lehet némileg alábbadni).
Amennyiben 1440p -s monitor 60 Hz -es lenne, akkor viszont elég lenne a RTX 2070 alatt nézelődni még akkor is, ha High körüli grafikai beállítást szeretnél. A RTX 2060 adná magát, de akár a nvidia 1660 / Ti vagy 1070Ti/1080 vonal is elég lehetne ...
Az RTX 2070 60 Hz -es monitort feltételezve már 4K High/Ultra szintet is kihajtana. Értsd és mond i5 3570K (ez nagyságrendileg a Te i7 2600K -d körül van)/8 GB RAM/RTX 2070 -el kb. 300 órát toltam BfV -ben 4K minden ultrán és bekapcsolva. 4K/60 Hz -hez elég volt. i7 3770K/16 GB/RTX 2070 -el meg azóta szintén kb. 300 órát 4K/High -ban. így nagy átlagban 70-80 fps között (min/max - kb. 60-120 fps). Azaz a RTX 2070 és felette már inkább 4K -ban lehetne gondolkodni amennyiben 60 Hz -es monitor lesz mindenképp. Azaz - 1440p/60 Hz esetében mehetünk RTX 2070 alá ...
Amennyiben gépet fejlesztenél (nem csak VGA -t), akkor mindenképpen platformváltást javasolnék én is.
P.S. : Win7 -en vagyok - így Spectre/Meltdown (egyéb) patch -ek nem akasztanak. Igaz a rengeteg bug amivel a BfV topik tele van az is elkerül. Nincs és nem is volt egyelőre semmi tuning nálam - így a kommentemet ennek a fényében értelmezd.
-
Speed®
titán
3770K@4.5GHz után 4770K@4.2GHzet használtam, majd R7-1700@3.7Gre váltottam..IPCben nem volt visszalépés, multithreadben meg ráduplázott..namost a 2600 előbbiben is jobb ugye, szóval nyilván jelentős javulást hozna, kb. 1.5Xes teljesítményt kapnál multiban, nem gond neki a komolyabb VGA sem, de nézz be a topikjába, ki mit hajt vele..idővel meg lehet majd a helyére tenni akár 12 magos megoldást is, nem limitált a platform. Szerintem nem kérdés, alternatíva-e a semmitérő procicsere helyett

Intel vs. AMD..ebbe nem mennék bele, mert messzire visz. Részemről annyi, hogy többre értékelem a jó árat és a multithread előnyt (6C12T vs. 6C), mint a minimális, egyébként OCval (itt nem kell Z/K lehúzás hozzá) kiegyenlíthető IPC előnyt.
-
Speed®
titán
~8. évében jár a Sandy, más szelek fújnak már. Ivyra lépni sok értelme nem lenne, ~3770K áron 1.5-2Xes tempót hozó R5-R7 megoldások vannak már, padlón a DDR4 is, ideje váltani, ha kevés a tempó.
OCval (4.5G körül) mindazonáltal egy Vega56/1660TI/1070 kaliber karit még be lehet vállalni, ezek is lényegesen erősebbek a 1060nál. -
lemusz
addikt
Az hogy 60hz-es a mocsi nem jelenti azt, hogy ne lenne szabad fölé menni fps-ben. Multis játékokban egyébként is aranyszabály hogy vsync OFF. Magasabb fpssel csökken a frametime, simább a játék, függetlenül attól hogy mennyit látsz belőle, érezhető tény. A moncsit egyébként próbáld meg 75Hz-re rakni/OCzni, sokat számít. [link]
-
lemusz
addikt
Szerintem ez nem ennyire fekete-fehér hogy elég-e vagy sem. Attól is függ, hogy miként játszol. Hétvégi kocaplayer vagy-e aki a legújabb single player AAA játékokban a 60 fpst akarja-e elérni vagy több időt beleölő multis játékokban kompromisszumos, tehát nem ultrahigh beállításokkal minél röccenésmentesebb játékot folytatsz-e. Ha az első, akkor elég, mert minél magasabb felbontáson és beállításokkal egyre inkább a vga a szűk keresztmetszet és a proci háttérbe szorul, ha viszont a második, akkor meg jah, ideje lesz cserélni pl. egy ryzen 3600-ra.

Új hozzászólás Aktív témák
- 4. generációs i5 és xeon (i7-4770 helyett) processzorok
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, 4.6GHz) AM4 Processzor
- Eladó egy Intel i7 7800x
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128 GB Kék 12 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Garmin Vivomove 3S Hybrid okosóra Használt, karcmentes állapotban 3 hónap garanciával!
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest