Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ez tény, hogy ilyesformán "stabilizálja" a jelalakot, de ennek ára lassabb felfutás és lefutás. Persze, meggyőztél a bizonyítékokkal, hogy jobb lehet a távolabbi is. Asszem ez egy optimum-keresési probléma, hol a legjobb a kompromisszum a fel/lefutási idők és a túllövöldözések között.

A régi X58/P55 csipeken legjobb tudomásom szerint nem szándékos volt, hogy csak az első csatorna üresen hagyásakor nem indult, hanem "bug". Persze, ettől még helyes gyakorlat, amit az Intel doksi is ír. Ennek a dolgonak "bug" mivoltát támasztja alá, hogy az SB/IB esetében már nincs kötelező 1. porton töltés.

-
SVLaller
senior tag
nem vagyok extrém tuningos, de annyit tudok, hogy a vezetékek (is) bizony késleltetnek, ezért ilyen órajelen alapvető fontosságú hogy a vezetősávok hossza egyenlő legyen, ezért tekergetik meg őket az alaplapon:

különben előfordulhatna, hogy beolvasás közben megváltozik az adat, egész egyszerűen azért, mert a hosszabb vezetéken valamelyik bit később ér oda.
-
SVLaller
senior tag
SLI-hez is kell természetesen, de 1 kártyához is érdemes + tápot adni a lapnak. Azokon a lapokon amin van, szerintem igencsak számolnak vele, hogy onnan fog + 75W-ot kajálni a VGA. Minden kártyához adnak molex - pci-e átalakítót, vagy ha nem akkor párszáz Ft., annyit megér szerintem.
-
-
SVLaller
senior tag
valahol az is az, hogy egy tuningra promotált feláras terméknél egy ilyen egyszerűen javítható de azonnali garivesztéssel járó beavatkozás szükséges, ha valaki ki akarja hozni a maximumot. nem hiszem el, hogy egy ilyen proci árába nem fért volna bele 1 normális hővezető paszta, ha már úgy hírdetik, hogy unlocked & unleashed

-
Pubszon
veterán
Nekem a 3. mag a legmelegebb.

Nálam pl a BF3 is jó stabilitás teszt, mert hiába stabil a proci minden stress program alatt, ha azok csak max terheléssel teszteli, a game meg folyamatosan rángatja, emiatt az órajel meg feszültség is ugrál, és mivel a lapom bugos biosába az LLC állítás nem működött hanem mindig a level1-en ment, emiatt fél-terhelt állapotba nem adott neki elég feszt az LLC és a gép behalt.
BIOS frissítés utána a full LOAD fesz kisebb és így már stabil a gép, mert a köztes órajeleken is elég feszültséget kap.
Ezt már korábban leírta érthetőbben c41r0^ fórumtárs, de igaza is volt.
-
helkis
veterán
-
A 4500-at kisebb naftával viszi és látszólag megy a 4600 is, de nekem túl magas a fesz szint amit még jónak tartok. Jó CPU-val lehet vele hasítani, annyi apró szar beállítás van, hogy lehet vele bíbelődni. Az LLC-s részre nem jöttem még rá meg az offsetesre. Hol nézelődjek? Manuallal már megy az OC, de sokat eszik jó lenne ha lekapcsolna netezés alatt.
-
KAMELOT
titán
Papa nekem ezt nem kell magyarázni.
Én ezeket már átrágtam. ASUS rampage-n is 12 fázis van és extrém tuningra untig elég. Szóval én nem nyaltam be semmit één ezeket nagyon is tudom. Csak mutattam érdekességképpen. 
Megmondom neked az 5 fázisos alaplapom is elég a i5-3450 alá még tuningal is.
Jó a marketing szöveg.....de alaposan utána kell nézni meg e éri azt a pénzt amire kiadod. Tudatlanoknak meg azoknak akik csak fel akarnak vágni azoknak jó. Egy X79-GD45 lap is tud annyit a tuningban mint 2x drágább társai.
-
Diocles
aktív tag
"Attól persze ilyen lapom lesz..."
Ez feltette a hsz. végére a koronát

Pedig igazat beszéltél.
(#6910) Winne:
Abban a gondolatmenetben nem érdemes nagyon elmerülni, mert elég nyakatekert, és semmiféle magyarázatot nem fűzött hozzá a szerző, csak egy anekdotázós megfigyelést. A kisebb fesz -> alacsonyabb fogyasztás -> kevesebb hő tiszta ügy. -
Cifu
félisten
A 13 Pro-é és a 13 Pro CO-é is műanyag. Amúgy hogy tud elrepedni? Max. ha levételnél feszegeti, úgy tudom elképzelni.
Itt a második munkahelyemen (egy Szociális otthon) eddig kb. 10db Freezer 13-ast építettünk be, igaz sima, hétköznapi asztali gépekbe, amelyek közül nem egy 7/24-ben dolgozik... még a közismerten forrófejű P4-esekre is került 13-as. Eleddig egynél nem tapasztaltunk repedést vagy bármilyen problémát, ezért is merem őket ajánlani, illetve használok én is 13 Pro CO-t (az új i5-3570-es gépembe) és 13-ast (egy régebbi Athlon x64 4400+ rendszerben).
Szóval ez a repedés dolog nekem új, és nem kicsit értetlenül állok előtte.
-
bluobluo75
őstag
Gyári hűtőt azért nem használok szivesen, mert hamar zajos lesz, és Enermax táp és Be quiet rendszerhűtő mellé jobb volna (szerintem) egy minimum AC hűtő nem?
Én a freezer 13 Pro-ra gondoltam, de nem én akartam először írni ezt, meg akartam várni mást mit tenne rá a 3570-re
-
szörnyeteg77
tag
-
szörnyeteg77
tag
hali,szakértő!
az lenne a kérdésem,hogy a HD 7850 ati vga teljesen kompatibilis-e az intellel ,hogy nem tudja kiadni magából 10-15% hijján a maximumot
van benne valami??3570K + asus maximus v gene a konfigom.
azt olvastam valahol,hogy intel konfigba nvidia vga-t érdemes belerakni,mert az 100% kompatibilis és így jobban kiadja a maximumot teljesítményben. ez igaz?
-
krx21
nagyúr
Akkor szerinted jól van beállítva az én procim???
3770K 4.5Ghz 1.215V Linx, Intel Burn... 28C szobában max 86C
A hűtő Prolimatech megahelms 2db ventivel...Mondjuk nincs benne még VGA (GTX 690)
Az tovább fűti a környezetet, de játékok alatt nincs csak max 70C körül, ugy hogy jó lehet... -
7600 GS
addikt
Stabilitás tesztelésre mit ajánlasz? Valami szintetikus progit vagy ha nyúzom Battlefield 3-al egy jó ideig az is megteszi? Meddig "egészséges" a feszültség csökkentése? Ameddig ki nem fagy a gép? Illetve járhat-e a túlzott alulfeszelés valami káros mellékhatással?
Marci
-
krx21
nagyúr
Ezt hogy sikerült összehozni:?
2150MHz CL7-7-7-21 1TNekem Corsair 1866Mhz 1.5V 9-10-9-24 2T (XMP) van...
Erre lenne valami ötleted? Meddig lehetne húzni, és hogy?
1.65V-on elmegy 2000Mhz 9-10-9-24 2T-vel, de érezhetően melegebb és alig gyorsabb még szintetikus mem. tesztel mérve is.
Új hozzászólás Aktív témák
- JBL STAGE 2 9634
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Bomba ár! Asus Vivobook X411UA - i3-7GEN I 8GB I 128SSD I HDMI I 14" HD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

.

Ameddig nem látom nem hiszem!

)